PARTNER SERWISU
tbowomzh
99 100 101 102 103
Mxl
Mxl
0
Wpisów: 8
Wysłane: 20 lipca 2014 21:57:12 przy kursie: 0,79 zł
Sprawdziłem w googlach. "schodek cenowy" -> całe ... 54 wyników wyszukiwania. W tym połowa z tego nie z tematu giełdowego, ani pobocznego. Tymczasem z tej pozostałej połowy, połowa to twoje wypociny o schodku. Faktycznie elementarna wiedza.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 20 lipca 2014 21:57:24 przy kursie: 0,79 zł
studencina napisał(a):
"Schodek cenowy"? Toż to podstawowy termin z dziedziny Price Action. To jest elementarna wiedza, bez której nie powinno się dalej brnąć w zakamarki analizy technicznej.

A co ja mam teraz począć? Byłem przekonany, że posiadam elementarną wiedzę o AT, bo przeczytałem to i owo w wikipedii. A tu masz babo placek - schodek cenowy.

Studencina, wujek google na hasło "schodek cenowy" najczęściej odsyła do jednej strony. Pardon, do dwóch - na drugiej ktoś o nicku "studencina" posługuje się tym określeniem.

Zresztą, nie o nazewnictwo się tutaj rozchodzi. Po prostu wystarczyłoby wyjaśnić co miałeś na myśli pisząc o tym schodku i tyle, bez zarzucania braku podstawowej wiedzy.

Dywagacje na temat tej formacji powiszą chwilę na wątku a następnie zostaną usunięte, gdyż z CIG nie mają nic wspólnego, ok?

studencina
0
Wpisów: 17
Wysłane: 20 lipca 2014 22:34:45 przy kursie: 0,79 zł
Hmm,
Co jak co ale ja zamieszania nie zrobiłem.
Chciałbym sie odnieść do wypowiedzi mojego przedmówcy, pana : krewa Pieron wie czy to admin czy nie... Skoro pisze, że usunie wpisy z wątku

Zacznijmy od początku czyli od mojego wpisu z dnia: 19 lipca 2014 20:17:39.

Tam umieściłem screen z zaznaczonym przeze mnie tajemniczym "schodkiem". Jak najbardziej dotyczy on wykresu CIG-u ale jak administracja się nie zgadza to zawsze może usunąć wpisy jego dotyczące. Będzie to dowód na to, że forum dąży do swego rodzaju hermetyczności gdzie umieszczają wpisy tylko wybrani. Każdy powiew świeżości nie będzie miał tu miejsca.

Kolejną sprawą jest rzekomy brak wiedzy. Śmieszna sprawa, bo nic mi do tego jaki kto ma poziom wiedzy, ale pomyślałem sobie, że skoro jest to forum giełdowe to czemu nie miałbym się wypowiedzieć na temat wykresu?
Co do odnośnika do informacji co to jest ten schodek. Dostałem już reprymendę, że nie można linkować do innych serwisów więc nie proście mnie o podanie źródła.
Nikomu nie zarzucałem brak wiedzy, tylko kulturalnie wypowiedziałem się na forum /czy padły jakieś nicki osób?/.
Wracając do wykresu CIG:
Oczywiście wykres przez weekend się nie zmienił ale chciałem napisać o złudzeniach jakimi niekiedy się oszukujemy pisząc, że "cena spada ale wsparcie jest już blisko", albo: "mam stratę ale dokupię na wsparciu", itp.
Podam Wam przykład:
screen *
Aktualny wykres impexmetalu. Widać piękne wsparcie, widać że nie jeden je zauważył bo cena na jednej sesji podskoczyła o 4% /11-07-2014/, następny dzień to miód dla moich oczu jak naiwni kupują swoje marzenia o łapaniu dołka. A jak wyglądała ostatnia sesja to już każdy niech sobie odpowie.
Nikomu źle nie życzę, i ten screen wstawiam jako przykład i małą przestrogę przed rychłymi decyzjami.
Wszystkim posiadaczom akcji CIG, życzę szybkiego powrotu do ... poziomu kupna, żeby chociaż wyszli na zero...

Pozdrawiam serdecznie i rzecz jasna nadal będę obserwował poczynania spółki CIG.

* - dlaczego nie mogę wstawić screenu bezpośrednio do treści wpisu??? Jak używam [imgzoom] wstawia mi puste pole

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 21 lipca 2014 00:13:20 przy kursie: 0,79 zł
Kolega nadrabia entuzjazmem braki wiedzy - plus.
Niestety, próbuje przy okazji pouczać innych i wytykać różne rzeczy - minus.
Uczenie to słuchanie. Zarówno w AT, jak i w HTMLu, gdzie nie odróżniasz linku do strony i do obrazka.
Przy okazji, to też nie jest miejsce na życzenia. Pisanie też warto zacząć od czytania.

Skittles
0
Wpisów: 6
Wysłane: 21 lipca 2014 09:14:10 przy kursie: 0,78 zł
schodek cenowy - tadaaaam, szukajcie a znajdziecie :)

innymi slowy chodzi o przebicie wsparcia, cofkę do tego poziomu i jazdę dalej na południe, gdyż to wsparcie stało się teraz oporem - może takie tłumaczenie jest bardziej obrazowe

krzyz na droge temu, który kupił i dalej trzyma ci games w trendzie spadkowym ;)

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 21 lipca 2014 18:58:32 przy kursie: 0,78 zł
mam wrażenie że w sposób bardzo spekulancki i oderwany od tego czym grozi firmie kontynuowanie jej działalności bez drastycznie głębokich zmian, zbyt wiele uwagi poświęcono formacjom... a jakie ma znaczenie schodki, młotki, krzywe... kurcze, jeśli napiszą dobrą grę i sprzedadzą w paru milionach sztuk, kurs zaprzeczy wszelkim formacjom.

Jeśli natomiast gra będzie taka jak już inwestorzy się spodziewają że będzie (kontynuując wyprzedaż walorów).... ostatni gasi światło ?

na takich spółkach spekulacja jest banalna - oglądasz pierwsze zapowiedzi gry, użyte technologie, oceniasz jej potencjał grywalności i atrakcyjności i wyciągasz wnioski - rok czy pół roku przed premierą. Zakupy w trakcie lub blisko premiery to już rola amatorów, na ogół kończących na stracie. Byle frajer może kupić akcje jak przeczyta pozytywne recenzje dziennikarzy branżowych czy sprzedać jak beda negatywne, zarabiają Ci co potrafią orientować się w technologiach softwarowych na tyle, że robią to celnie sami, dużo dużo wcześniej nim wyskoczy średnia ocen w metacritics.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 21 lipca 2014 19:03

studencina
0
Wpisów: 17
Wysłane: 21 lipca 2014 21:32:40 przy kursie: 0,78 zł
Zgadzam się z tym, co powiedział przedmówca Scarry. Wszystko układa się w całość: ktoś patrzy na to co dana spółka robi /w tym przypadku na grę jako produkt/ a ktoś inny patrzy na młotki i schodki... Tak właśnie inwestorzy się uzupełniają - z małym szczegółem, że po cenie poznamy, że to już czas na zakupy. Na tą chwilę - idzie ku mojej prognozie... Oby jak najkrócej...

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 29 lipca 2014 15:34:42 przy kursie: 0,80 zł
Fajny pomysł.

www.wirtualnemedia.pl/artykul/...

Cytat:
1 sierpnia br. o godz. 17.00 gra „Enemy Front” (CI Games) zostanie zatrzymana na minutę. Dzięki temu gracze z całego świata będą mogli poznać historię Powstania Warszawskiego i oddać hołd jego uczestnikom. Pomysłodawcą akcji jest McCann Worldgroup.

Scarry
193
Wysłane: 29 lipca 2014 16:29:27 przy kursie: 0,80 zł
@anty_teresa

generalnie tak, tylko że w EF gra średnio ok. 100 osób, więc zasięg akcji delikatnie mówiąc będzie ograniczony....
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 29 lipca 2014 16:30

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 29 lipca 2014 18:35:34 przy kursie: 0,80 zł
chyba więcej osób przeczyta ten wątek i stąd dowie się o akcji niż z gry.

ale pomysł napawde ciekawy.

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 29 lipca 2014 19:24:00 przy kursie: 0,80 zł
anty_teresa napisał(a):
Fajny pomysł.

www.wirtualnemedia.pl/artykul/...

Cytat:
1 sierpnia br. o godz. 17.00 gra „Enemy Front” (CI Games) zostanie zatrzymana na minutę. Dzięki temu gracze z całego świata będą mogli poznać historię Powstania Warszawskiego i oddać hołd jego uczestnikom. Pomysłodawcą akcji jest McCann Worldgroup.

każda forma skutkującą zwiększeniem wiedzy o Powstaniu i o Polsce jest bezcenna więc gratulacje

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

janek121
0
Wpisów: 46
Wysłane: 6 sierpnia 2014 12:38:22 przy kursie: 0,75 zł
inicjatywa zaiste godna pochwały...
ale na wyniki finansowe wpływ raczej mierny

Wloczykij
0
Wpisów: 584
Wysłane: 13 sierpnia 2014 12:02:12 przy kursie: 0,80 zł
Wywiad z prezesem Markiem Tymińśkim:

Ponoć Enemy Front sprzedaje się słabo ale tragicznie. Nadal jest w TOP20 np. w UK.

To jednak Lord od the Fallen ma być hitem i otworzyć nowy rozdział w historii CI Games.

Patrząc na aktualne dane o tej grze, jak myślicie, czy są podstawy do takiego optymizmu?
Nikt by nie pamiętał o dobrym Samarytaninie, gdyby miał tylko dobre intencje. By przejść do historii, musiał mieć też pieniądze. — Margaret Thatcher
Edytowany: 13 sierpnia 2014 12:51

AnalizujWgrywaj
2
Wpisów: 171
Wysłane: 13 sierpnia 2014 18:36:57 przy kursie: 0,80 zł
Scarry napisał(a):
@anty_teresa

generalnie tak, tylko że w EF gra średnio ok. 100 osób, więc zasięg akcji delikatnie mówiąc będzie ograniczony....

moz i tak al. zassie medialny jest większy :-)

jaskol
0
Wpisów: 128
Wysłane: 14 sierpnia 2014 09:27:14 przy kursie: 0,80 zł
We wtorek najnowsza produkcja CIGames - gra Lords of the Fallen trafiła do przedsprzedaży na platformę Steam
i obecnie zajmuje tam wysoką pozycję na liście bestsellerów wśród gier RPG.

Czy dobra przedsprzedaż pomoże wybić się akcjom z trendu spadkowego ?
Czeka nas opór na poziomie 11 pln, a potem 15 pln

witas
0
Wpisów: 25
Wysłane: 14 sierpnia 2014 09:37:39 przy kursie: 0,80 zł
nie zapominając o wsparciu na 6

Scarry
193
Wysłane: 14 sierpnia 2014 10:12:33 przy kursie: 0,80 zł
Wloczykij napisał(a):
Wywiad z prezesem Markiem Tymińśkim:
.....
Ponoć Enemy Front sprzedaje się słabo ale tragicznie. Nadal jest w TOP20 np. w UK.

To jednak Lord od the Fallen ma być hitem i otworzyć nowy rozdział w historii CI Games.

Patrząc na aktualne dane o tej grze, jak myślicie, czy są podstawy do takiego optymizmu?

obejrzałem trailery gry, zapowiedzi i gameplay.

Jest fajna! Nie ma mowy o totalnej kompromitacji jak Enemy Front czy Alien Rage. Tylko czy grę musi pisać niemieckie studio żeby tak duża firma nie pokazała gniota?

Anyway, wg mnie gra będzie sukcesem sprzedażowym i średnia ocen stawiam luźno tak na między 70-80/100. Generalnie będzie to produkt na którym wykażą spokojnie zysk netto, możliwe że naprawdę duży (oczywiście chyba że spierdzielą coś na końcu, ale zakładam że tym razem tak się nie stanie)

Tylko... no właśnie tylko, nie mówimy o firmie z małymi kosztami tylko z ogromnymi kosztami bieżącymi i najzwyczajniej w świecie z długami. Czy gra wyciągnie ich z długów? Śmiem wątpić.

Wg mnie przez parę najbliższych lat kurs powyżej 15 zł będzie rzadkością albo nie pojawi się wcale. Firma musiałaby wprowadzić do sprzedaży co najmniej parę takich gier jak LoF, a znając polskiego Steve-a Jobsa, po pierwszym sukcesie zaraz przyjdzie mu do głowy osobiste kierowanie kolejną produkcją, gigantomania w zatrudnieniu i znowu będzie wtopa i nowe długi... a może nie i nauczył się czegoś po Sniper 2, Alien Rage i Enemy Front ?Think
Edytowany: 14 sierpnia 2014 10:20

romualdf
0
Wpisów: 28
Wysłane: 15 września 2014 10:22:33 przy kursie: 0,84 zł
Witam panów. Czytałem kiedyś artykuł o planowanej nowej grze CIGAMES o powstaniu Warszawskim.
Szukam artykułu i jakiegoś potwierdzenia ale nigdzie nic nie mogę znaleźć. Mam pytanie w związku z tym. Czy ktoś coś na ten temat czytał,wie ???

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 15 września 2014 13:15:04 przy kursie: 0,84 zł
wątek powstania warszawskiego pojawia się w Enemy Front. Gry stricte o tym wydarzeniu raczej nie planowali zrobić, bo "zachód" tego raczej by nie kupił.

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 17 września 2014 14:26:27 przy kursie: 0,91 zł
Tak jakby się zmienił trochę nastrój na tej spółce. Jak widać jest jeszcze miejsce na wzrosty tak przynajmniej wskazuje dość ostry wzrost notowań. Choć informacja o zakończeniu certyfikacji wydaje się czymś normalnym to tutaj wywołała dość duże "zamieszanie" wśród posiadaczy akcji i chętnych na ewentualny zarobek. Podstawy do optymizmu są być może nawet spore - tylko, że potrzeby spółki także są pokaźne. Potrzeby oceniam na sprzedaż 1mln sztuk - wtedy przy tej cenie mix E/USD (50) pewnie wyszłoby około 100zł przychodu dla spółki od pojedynczej kopii. Z tej kwoty do podziału z tworzącym studiem w zależności od od umowy. Oceniam jednak, że mogą zgarnąć (około 60% dla CI) czyli w przedziale 50-60mln od 1 mln sztuk.
Wydaje się, że gra może mieć taki potencjał a może i więcej. Jak historia pokazuje niektóre gry studia potrafiły się sprzedać w nakładzie większym niż 1mln kopii.
Czy współpraca z zewnętrznym deweloperem okaże się kamieniem milowym w poprawie sytuacji finansowej i wizerunkowej firmy - to czas (debiut) pokaże. Wiemy już, że firma ma zdolność zepsucia produktu na ostatniej prostej. W przypadku porażki produktu firma może stracić możliwości finansowe do tworzenia dużych i drogich projektów.
Natomiast w przypadku sukcesu może się powtórzyć sytuacja sukcesu Snipera1 i wywindowania kursu do poziomu ceny gry w USD. Warunkiem musiałaby być sprzedaż na poziomie powyżej 1,5mln czy to jest możliwe - chyba za wcześnie to oceniać. Ma potencjał ale co z tego wyjdzie - za wcześnie to oceniać.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CIGAMES

99 100 101 102 103

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,399 sek.

oanqxrvz
cqlrrbub
okihhxqc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zcnbmvlq
sjnfkspi
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat