PARTNER SERWISU
vnlhifoc
188 189 190 191 192
baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 17 września 2014 13:52:07 przy kursie: 10,30 zł
Trailer do Anomaly 2 PS4 wygląda dość ciekawie. Ciekawe jakie czy uda się sprzedać więcej niż na inne urządzenia. Być może wersja jest ciekawsza niż wcześniejsze - mieli czas aby bardziej dopracować i dołożyć co nieco. Może to chwyci bo PS4 nie ma jeszcze tak bogatej bazy gier.
Z komentarzy na forum playstation wygląda ciekawie.
A o Spacecom coś cicho o tym debiucie w naszych mediach dopiero rano pokazało się coś w Onecie - prasy komputerowej o grach nie przeglądałem ale na Googlach właściwie pustka.
Czyżby nasz rynek prawie w ogóle nikogo nie interesował ? Uważam, że to błąd z taką ciszą o debiucie - może uważa się, że jak ktoś czekał na nią to wie. Może to jednak nie dotrzeć do przypadkowych graczy, którzy możliwe, że kupiliby z ciekawości aby jako jedni z pierwszych zagraliby w nią i mogli się pochwalić recenzją.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 17 września 2014 14:06:38 przy kursie: 10,30 zł
Wydaje mi się, że jest to spowodowane tym, że gra faktycznie jeszcze nie jest jeszcze do kupienia. Na steam jest komunikat, że będzie dostępna za ok 5 godzin.

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 17 września 2014 14:13:07 przy kursie: 10,30 zł
W turnieju Spacecom wzielo udzial 37000 graczy- info z FB.

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 17 września 2014 14:24:35 przy kursie: 10,30 zł
Zacny wynik

baks
152
Wysłane: 17 września 2014 14:28:04 przy kursie: 10,30 zł
topfacet napisał(a):

A co dawał ten turniej, że się zapytam (bom nie w temacie :) )
Co można było wygrać lub przegrać ?

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 17 września 2014 14:31:42 przy kursie: 10,30 zł
Na Facebooku są wyniki turniejów i nagród, a były bardzo ciekawe.

pieniek1
PREMIUM
2
Wpisów: 295
Wysłane: 17 września 2014 16:05:09 przy kursie: 10,30 zł
topfacet napisał(a):

ciekawe czy to się przełoży na sprzedaż. Bo amatorów darmowych gier z możliwością wygrania nagród może być wiele.

baks
152
Wysłane: 17 września 2014 17:06:14 przy kursie: 10,30 zł
Szkoda, że sprzedaż rusza dopiero wieczorem po sesji. Ciekawiej może być jutro po pierwszych opiniach graczy obydwu produktów na żywo świeżo po zagraniu.
Edytowany: 17 września 2014 17:07

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 17 września 2014 17:44:47 przy kursie: 10,30 zł
pieniek1 napisał(a):
topfacet napisał(a):

ciekawe czy to się przełoży na sprzedaż. Bo amatorów darmowych gier z możliwością wygrania nagród może być wiele.

Spacecom za 15$ wydaje sie troche za droga - przynajmniej w moim odczuciu a zperspektywy polskiego gracza 45zł to już dużo za dużo, za to koniecznie powinna wyjść na urządzenia mobilne, tam z niższa cena ok 5$ może odnieść sukces.

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 17 września 2014 20:09:10 przy kursie: 10,30 zł
Spacecom jest juz na gamesrepublic w kilku wersjach- 1gra, 2gry, 4gry. Taki bundle. Im wiecej, tym taniej :).

chimpo
32
Wysłane: 18 września 2014 09:04:47 przy kursie: 9,60 zł
Dziwi mnie tylko, że spółka nie dała komunikatu o premierach gier. Czy to są mało znaczące produktu z punktu widzenia spółki?

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 18 września 2014 09:22:51 przy kursie: 9,60 zł
Spółka wiele rzeczy olewa, dlatego jest jak jest na kursie.
Jeśli chodzi o sprzedaż na steamie to nędznie to wygląda 165 osób był PICK . Nadal nie umieją się wstrzelić w gusta graczy albo źle definiują perspektywiczne projekty lub platformy na nie przeznaczone.W każdym razie spacecom im profitów raczej nie przyniesie a kaska jak widać po wynikach ucieka. TWOM i Industy to ich deska ratunku chyba jest bo inaczej beda potrzebowali dokapitalizowania. To co mnie niepokoi z TWOM to brak odsłon w gameplayu, ludzie sie nim nie interesują chociaż chłopaki twierdza ze jest wszystko w porządku z zainteresowaniem. No oby i tym razem się nie mylili. Rynek totalnie nie interesuje się 11 bit a to nie jest miła wróżba. Duzi zawssze wiedzą trochę więcej.
Edytowany: 18 września 2014 09:26

GRAF78
93
Wysłane: 18 września 2014 09:33:33 przy kursie: 9,60 zł
Ja się nie dziwie ze sprzedaż nie idzie, 11Bit za wysoko wycenia swoje gry a nie sa to tytuły typu "must have" więc mało kto je kupuje czekając na promocję. Jedynie cena TWoM wydaje sie być rozsądnie skalkulowana. Na pocieszenie dodam że pewnie większa cześć sprzedaży Spacecom pojdzie pewnie przez GR.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 18 września 2014 10:01:53 przy kursie: 9,60 zł
pieniek1 napisał(a):
Jeśli chodzi o sprzedaż na steamie to nędznie to wygląda 165 osób był PICK . Nadal nie umieją się wstrzelić w gusta graczy albo źle definiują perspektywiczne projekty lub platformy na nie przeznaczone.W każdym razie spacecom im profitów raczej nie przyniesie a kaska jak widać po wynikach ucieka. TWOM i Industy to ich deska ratunku chyba jest bo inaczej beda potrzebowali dokapitalizowania. To co mnie niepokoi z TWOM to brak odsłon w gameplayu, ludzie sie nim nie interesują chociaż chłopaki twierdza ze jest wszystko w porządku z zainteresowaniem. No oby i tym razem się nie mylili. Rynek totalnie nie interesuje się 11 bit a to nie jest miła wróżba. Duzi zawssze wiedzą trochę więcej.

kurcze pieniek1 dla mnie jesteś wręcz archetypem jak nie zachowywać się na giełdzie - najpierw piałeś nad VividGames kiedy spółka była dawno już mocno overpriced i jej grą jakby to był ósmy cud świata, która choć całkiem dobra, wcale nie zapowiadała się tak przełomowo, potem zjechałeś ich jak burą sukę [ewidentnie spóźniłeś się na tamtej spółce], potem przeskoczyłeś na 11bit popiałeś dwa miesiące i znowu totalny bulwers. W ten sposób za 2-3 lata zostaniesz bez pieniędzy. Nerwy i emocje są najgorszym doradcą na giełdzie.

@GRAF78
"perspektywa polskiego gracza" ma znaczenie delikatnie mówiąc znikome... jeśli cokolwiek tak chcesz rozpatrywać to z perspektywy amerykańskiego czy japońskiego gracza a nie z Europy Wschodniej.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 18 września 2014 10:14

GRAF78
93
Wysłane: 18 września 2014 10:17:31 przy kursie: 9,60 zł
@Scarry ja pisze z perspektywy zachodniego gracza i porównuje ceny w Euro z innymi tytułami na Steamie czy GR a nie przeliczam ceny w Euro na PLN i nie załamuje rąk ze Spacecom za 60zł wychodzi.

Grałem w Spacecom i gra bardzo fajna (bardziej mi pasuje niż Anomaly) ale 13,99Eur hmm dużo trochę... Poczekajmy na wersję mobilną.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 18 września 2014 10:27:30 przy kursie: 9,60 zł
@Graf78
generalnie ja też się z Tobą zgadzam że to relatywnie dość drogo, mi też gra pasuje bardziej niż Anomaly i też czekam na wersję mobilną.

Tak tylko zamarudziłem że perspektywa naszego grajdołka dla gry wydawanej na całym świecie to żadna perspektywa ;)

Z drugiej strony zawsze jest możliwość że gra nagle totalnie zaskoczy, zostanie uznana za rodzaj elitarnej rozrywki, stanie się lubiana przez hardocorowych graczy i wtedy mogą przełknąć każdą cenę... a SpaceCom jednak ma taki potencjał.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 18 września 2014 10:28

GRAF78
93
Wysłane: 18 września 2014 11:02:00 przy kursie: 9,60 zł
pytanie czy za wysoka cena nie przeszkodzi w "zaskoczeniu" gry???

chimpo
32
Wysłane: 18 września 2014 11:29:59 przy kursie: 9,60 zł
Proszę was o nie dawanie wyników Steamcharts jako kiepskiej sprzedaży, gdyż ma to nie wiele wspólnego z rzeczywistością.

Gdy była zamknięta beta to był peak 165 graczy. Później, gdy była otwarta beta i było mnóstwo graczy to najwyższy peak wyniósł 33 graczy.

A reszta to zobaczymy. Cena gry nie jest wysoka. Mieści się w typowych widełkach dla indyków.

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 18 września 2014 12:19:00 przy kursie: 9,60 zł
Scarry napisał(a):
pieniek1 napisał(a):

kurcze pieniek1 dla mnie jesteś wręcz archetypem jak nie zachowywać się na giełdzie - najpierw piałeś nad VividGames kiedy spółka była dawno już mocno overpriced i jej grą jakby to był ósmy cud świata, która choć całkiem dobra, wcale nie zapowiadała się tak przełomowo, potem zjechałeś ich jak burą sukę [ewidentnie spóźniłeś się na tamtej spółce], potem przeskoczyłeś na 11bit popiałeś dwa miesiące i znowu totalny bulwers. W ten sposób za 2-3 lata zostaniesz bez pieniędzy. Nerwy i emocje są najgorszym doradcą na giełdzie.

@GRAF78
"perspektywa polskiego gracza" ma znaczenie delikatnie mówiąc znikome... jeśli cokolwiek tak chcesz rozpatrywać to z perspektywy amerykańskiego czy japońskiego gracza a nie z Europy Wschodniej.

kolego nie chce wchodzić w personalną polemikę.Po sprzedaży wszystko się okaże. Jeśli z innymi produktami pójdzie im jak z anomaly to będzie o tyle kipsko że kasę mocno zaczynają inwestować.Nie twierdzę że robią błąd bo przez lata była stagnacja w spółce , natomiast okaże się czy ten wielotorowy rozwój nie spowoduje problemów płynnościowych. Mnie osobiście dziwi to że rynek wogóle nie interesuje się zmianami zachodzącymi w 11b tak jakby zakładał że nie odniosą sukcesu( nie chodzi tylko o kurs ale i o obroty). Cóż po latach stagnacji wynikowej to chłopaki z 11 BIT muszą udowodnić raportami finansowymi że spółka wkracza na drogę rozwoju.

P.S co do VVD to się mylisz nie wszedłem za późno. różnica miedzy VVD a 11b jest taka że tam rynek wierzył w sukces ich produkcji dlatego urośli do ponad 100 mln PLN, obecnie są sporo niżej ale i tak o wiele wyżej niż przed wybiciem z dlugiej konsolidacji. 11 BIT rynek nie chce dać kredytu zaufania i dopiero jak pokaże konkretne wyniki to kurs może ruszyć.Brak zaufania do możliwości rozwoju nie jest dobrą nowiną, bo to pokazuje ze chlopaki z 11 bit zbyt dużo razy w przeszłości zawiedli wynikami, a teraz jest dodatkowe ryzyko tego że intensywnie kasę którą mieli inwestują jeśli to się im nie zwróci( pomijając już zyski) to nie będzie wesoło

P.S 2 na mobilki f2p rządzą produkty premium stanowią już poniżej 10 % przychodów wśród gier.Dlatego dziwi mnie bierność spółki na tą formę sprzedaży . Jameson nie sprzeda się prawdopodobnie dobrze w formule premium a dla mikropłatności się jak najbardziej nadaje. spacecom pomimo dużej ilości lików i sporej ilości pobran beta jest za drogi i nie ignorowałbym steamchartu. Wystarczy popatrzeć na ceny produktów w GR żeby stwierdzić ze cena spacecomu nie jest konkurencyjna. I jeszcze jedno testowało spacecom 37 k ludzi tyle ze w multipayer grało 5 k ludzi to znaczy że wiele z osób nie poświeciło grze tyle czasu żeby przejść do fazy testowania tego co jest genezą te gry czyli MULTIPLAYER, a to nie jest dobra nowina, bo najwidoczniej wielu ludzi zrezygnowało z grania na krótko po zainstalowaniu.

P.S 3 może być jeszcze gorzej niż to steam chart pokazuje.Ci co wygrali mieli darmowe kody do produktu w best sellerach nie ma spacecom w pierwszej 100-tce. Nawet iesabel czy violett byla w jakiejś 30-20 w pierwszych dniach. To nie jest miła wiadomośc przychody z tytułu space com nie będzie tym bardziej że są tylko wydawcami. Z wielkiej chmury mały deszczy a raczej mżawka póki co. I mam nadzieje ze chłopaki z 11 bit zaczną wyciągać jakieś wnioski. Bo może być naprawdę nieciekawie z płynnością kasową . Jeśli TWoM nie sprzeda się dobrze będzie krucho, a póki co nie chwalą się ile preorderów się sprzedało co też jest chyba znamienne. Wogóle w tej firmie mnie trochę drażni taktyka nabierania wody w usta jeśli chodzi o kontakt z RYNKIEM i cała otoczkę z tym związaną zupełnie inaczej niż to robili ludzie z VVD i dlatego pomimo niezbyt fajnych wyników tam jest kapitalizacja 60 mln a nie 20 jak było rok temu.
Edytowany: 18 września 2014 12:40

GRAF78
93
Wysłane: 18 września 2014 14:09:09 przy kursie: 9,60 zł
Panowie narazie nie ma co jeszcze panikować, ale jak TWoM nie chwyci to będzie naprawdę krucho z kasa kursem i samą spółką ... bo kto obejmie nową emisje "pechowej" ekipy która wprawdzie robi niezłe gry ale nie umie ich sprzedać, bądź rynek ich nie potrzebuje...

ps: pomysł na TWoM jest świetny ale obecne wykonanie jest niszowe, należy pomyśleć czy nie lepiej zrobić wspólnie z CD projektem survival 3D z multiplayerem oparty na tym pomyśle, gdzie gra sie grupa kilku osobową i każdy nocą wychodzi samodzielnie bądź w grupie poszukiwać przedmiotów/jedzenia, a wszyscy spotykają się w ciągu dnia we wspólnej kryjówce?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

188 189 190 191 192

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,186 sek.

byndgrbz
nshxwedj
jlgihpbo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ccpaxbvu
pyuxccgx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat