anty_teresa napisał(a):@Piti54
To nie konkurs na własny portfel, tylko pięć spółek mocnych fundamentalnie, a nie spekulacyjnie.
Jedyne co możecie mi zarzucić to wielkość moich spółek. Rzeczywiście, są one bardzo małe i przez to ryzykowne, ale co najmniej 3 z nich mają solidne fundamenty. Nie jest to także mój portfel, ponieważ nie posiadam 3 z 5 spółek, które wymieniłem.
Okej, to krótko uzasadnię :
Sfd, lider rynku suplementów i odżywek w polsce, praktycznie cały czas polepsza swoje wyniki finansowe. Bardzo ciekawa branża która ma przyszłość i mocno się rozwija. Suplementy diety to ostatnio hit inwestycyjny.
Windmobile- lider rynku mobilnej reklamy w polsce, ciekawe produkty, zarząd który się zna, i ma doświadczenie, ogromny potencjał w krajach arabskich i za granicą do rozwoju.
telforceone - lider dystrybucji akcesoriów telefonicznych w polsce, Dosyć tania spółka, która szybko polepsza swoje wyniki. Perspektywy wzrostów jej marki telefonów myphone są duże, firma zaczyna wychodzić na europę i poza nią. Zdywersyfikowana działalność jest dodatkowym plusem.
Leasing experts broker leasingowy, lider rynku, bardzo szybko powiększa sieć sprzedaży oraz swoje wyniki, słaba struktura bilansu i ostatni smród zrobiony przez prezesa nie pomagają, ale uważam że w ciągu 20 lat, każdy prezesowi wybaczy i 2,50 należy się jak psu buda.:D
lzmo lider rynku systemów kominowych wytwarzanych metodą izostatyczną, tu czekam, aż w końcu się pojawią przychody. Lzmo jest tańsze niż udziały które posiada w baltic ceramics i elekrtoceramics, dodatkowo dostajemy najnowocześniejszą fabrykę w europie. Rynek który ma potencjał i możliwości eksportowe.