PREMIUM
2 Dołączył: 2014-04-29 Wpisów: 295
Wysłane:
30 kwietnia 2015 21:38:00
przy kursie: 61,75 zł
krewa napisał(a):pieniek1 napisał(a):...nawet pojawiają się pierwsze sygnały dywergencyjne... Pieniek, a byłbyś łaskaw wskazać te pierwsze sygnały dywergencyjne? Głownie chodzi o CCI ale StS tez można zobaczyć wyprzedanie z dywergencją, oczywiście dobrze jakby one były też potwierdzone przez dywergencje na innym oscylatorze jak np. RSI i sygnały kupna na np MACD czy Trix.
Edytowany: 30 kwietnia 2015 21:39
|
|
86 Dołączył: 2011-11-10 Wpisów: 334
Wysłane:
1 maja 2015 14:38:55
Na forum inwestorskim spółki kilkakrotnie pisano, żeby nie sugerować się wynikami z Alexy ale nie mogłem się powstrzymać Games Republic zanotowała dzięki swoim urodzinowym promocjom całkiem pokaźny skok. Według strony alexa znajduje się aktualnie na miejscu 110438 przy czym w kluczowych USA, Rosji i UK są na miejscu około 40 - 50 tysiąca www.alexa.com/siteinfo/www.gam...Natomiast na stronie www.wolframalpha.com/input/?i=... , która bazuje na wyliczeniach alexy jesteśmy już na miejscu 19 784. Nie rozumiem tej było nie było znaczącej różnicy. W stronach bliżej topu, które sprawdzałem, nie występowały większe rozbieżności. Tak czy siak, nawet jeśli oba pomiary obarczone są dużym marginesem błędu na mnie robią wrażenie. Wygląda na to, że ta noga biznesu rozwija się naprawdę dynamicznie.
|
|
93 Dołączył: 2010-11-28 Wpisów: 1 574
Wysłane:
3 maja 2015 16:23:08
Dziś jest jeszcze lepiej bo miejsce: 15049, a dzienna liczba odwiedzających to 140tys. Jeśli te dane sa prawdziwe to promocje na GR spowodowały ogromny 14-18krotny skok liczby odwiedzających sklep (poprzednio liczba ta byla w zakresie 6-10tys).
|
|
|
|
152 Dołączył: 2011-03-02 Wpisów: 3 436
Wysłane:
4 maja 2015 17:37:01
przy kursie: 61,01 zł
Akcja promocyjno-urodzinowa już prawie na ukończeniu. Obserwując informacje w mediach i portal oceniam, że akcja zakończyła się sporym sukcesem. Nie da się ocenić jakie przyniosła przychody (zyski) ale na pewno spowodowała spory szum medialny oraz zwiększyła się rozpoznawalność marki i ilość zarejestrowanych użytkowników. Jeśli nawet nie przynosi to prawdopodobnie jakiś kokosów teraz to tworzy podstawy do sukcesu w przyszłości. Oceniam, że gracze częściej będą mieli na oku portal i jego ofertę. Oferta promocyjna była bardzo dobra a dołączenie dodatkowego upustu było moim zdanie kapitalnym zagranie w budowaniu zainteresowania. Przytoczę jeden z linków jaki sobie wcześniej skopiowałem a świadczący o jakości oferty - to "jeszcze" nie Steam ale idą dobrą drogą. www.gry-online.pl/S013.asp?ID=... Urodzinowa promocja w Games Republic (Spintires i seria Euro Truck) Spacecom zapewne nie wywoła takiego ruchu na portalu ale jeśli premiera będzie 6-go to część graczy na fali zainteresowania może kupić tą wersję. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
115 Dołączył: 2010-01-27 Wpisów: 1 082
Wysłane:
5 maja 2015 00:31:14
przy kursie: 61,01 zł
TWOM w the New Yorker - "new combat aesthetic". www.newyorker.com/tech/element...Cytat:In most iterations of the American-made series, which has generated more than ten billion dollars in sales since its début, in 2003, the screen consists of a still image and a quotation, usually of the martial variety—something attributed to Churchill or Stalin or Sun Tzu. A few of these snippets of wisdom speak to war’s sorrowful costs, but most aim to inspire or ennoble. The Polish-made video game This War of Mine, by contrast, begins with the same quotation every time, a paraphrasing of Hemingway at his most macabre: “In modern war you will die like a dog, for no good reason.” Czyżby początek kampanii promocyjnej TWOM na urządzenia mobilne?
|
|
0 Dołączył: 2009-05-14 Wpisów: 149
Wysłane:
5 maja 2015 09:36:59
przy kursie: 61,10 zł
Nie wiem czy to było już omawiane na forum ale czy ktoś wie w jakiej walucie rozlicza się 11bit z Valve za sprzedaż na steam? Czy za kupujących z USA (33% wg infografiki podanej przez spółkę w dniu 27.11.2014) 11bit dostaje USD (ewentualnie ekwiwalent w PLN na dzień rozliczenia) czy może nie? Zastanawiam się nad tym w kontekście mocnego osłabienia PLN do USD w 1kw2015 (ok 5%) i ewentualnej szansy żeby 11bit mógł być tego beneficjentem. Uważacie że kurs dolara wpłynie znacząco na wyniki za 1Q15?
|
|
178 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 3 453
Wysłane:
7 maja 2015 14:04:12
przy kursie: 65,55 zł
Gwoli formalności- jest Spacecom na mobilne :)
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
7 maja 2015 20:11:49
lewho napisał(a):Nie wiem czy to było już omawiane na forum ale czy ktoś wie w jakiej walucie rozlicza się 11bit z Valve za sprzedaż na steam? Czy za kupujących z USA (33% wg infografiki podanej przez spółkę w dniu 27.11.2014) 11bit dostaje USD (ewentualnie ekwiwalent w PLN na dzień rozliczenia) czy może nie? Zastanawiam się nad tym w kontekście mocnego osłabienia PLN do USD w 1kw2015 (ok 5%) i ewentualnej szansy żeby 11bit mógł być tego beneficjentem. Uważacie że kurs dolara wpłynie znacząco na wyniki za 1Q15? Będzie beneficjentem, bo spółka o ile mnie pamięć nie myli nie informowała o zabezpieczeniach kursu. W kasie dodatkowo bbyło sporo gotówki, która w znaczącej części jak sądzę jest w twardej walucie, pewnie przybyło jeszcze w pierwszym kwartale, więc spółka poza wyższymi przychodami wykaże zysk na różnicach kursowych. Szkoda tylko, że nie zabezpieczyła się przy wyższych kursach przed spadkiem...
|
|
Wysłane:
7 maja 2015 20:34:10
@antyteresa niech 11Bit robi to co umie najlepiej a nie spekuluje z opcjami walutowymi, to czy spółka straci czy zarobi 5% na różnicach kursowych tak naprawde nie ma znaczenia dla wyceny rynkowej tu liczy się tylko pomysł, jakość wykonania gier i to czy "chwycą"
|
|
PREMIUM
Wysłane:
7 maja 2015 20:42:54
Ja nie pisałem o spekulacji tylko o zabezpieczeniach, a to różnica... Zdecydowanie się nie zgadzam z Twoim twierdzeniem. Albo jest się poważną spółką giełdową i dba o detale, albo się nią nie jest. Rozumiem, że krytykujesz Zarząd 11B, bo otworzył GR jako spółkę maltańską a nie polską? Po co ma dbać o optymalizację podatkową skoro powinna robić to na czym się zna, a nie narażać się polskiemu fiskusowi...
Edytowany: 7 maja 2015 20:45
|
|
|
|
23 Dołączył: 2012-07-19 Wpisów: 222
Wysłane:
7 maja 2015 21:04:33
Tylko mnie dziwi że nie ma żadnego raportu giełdowego ad. premiera Spacecom na mobilne ?
|
|
Wysłane:
7 maja 2015 21:20:51
anty_teresa napisał(a):Ja nie pisałem o spekulacji tylko o zabezpieczeniach, a to różnica... Zdecydowanie się nie zgadzam z Twoim twierdzeniem. Albo jest się poważną spółką giełdową i dba o detale, albo się nią nie jest. Rozumiem, że krytykujesz Zarząd 11B, bo otworzył GR jako spółkę maltańską a nie polską? Po co ma dbać o optymalizację podatkową skoro powinna robić to na czym się zna, a nie narażać się polskiemu fiskusowi... Nie krytykuje Zarządu, otwarcie GR jako spółki maltańskiej to jedna sprawa, a zabezpieczenie kursowe to co innego - zespół jest niewielki i pewnie nie zatrudniaja finansistów którzy ogarniaja temat opcji walutowych. Odnośnie Spacecom na mobilne nie wiem czy informowanie w postaci oficjalnego komunikatu jest konieczne bo gre pisało studio Flow Combine a 11Bit jest tylko wydawcą.
|
|
PREMIUM
131 Dołączył: 2009-09-04 Wpisów: 578
Wysłane:
7 maja 2015 22:06:56
W mojej ocenie zabezpieczanie kursów w tym przypadku nie ma senesu, chyba że mają długookresowe należności, w co wątpię. Tak samo nie ma sensu trzymać twardej waluty na koncie. Zamiast trzymać $ i je zabezpieczać lepiej je po prostu sprzedać i założyć lokatę w PLN na 2%. Trzeba pamiętać, że zabezpieczenie samo w sobie kosztuje, bo bank nie daje nic za darmo.
Dla mnie 11Bit to typowy eksporter. Większość przychodów w walucie, a większość kosztów w PLN (na szczęcie zatrudniają Polaków a nie Chińczyków) i nie da się uniknąć ryzyka z tym związanego. Dużo lepiej jest zaakceptować to co jest niż bawić się granatami, zwłaszcza jeżeli nie jest się saperem. Prawdę powiedziawszy to nie widzę nawet technicznych możliwości zabezpieczenia projektu, w którym przez 1,5 roku mamy koszty w PLN a potem nie wiadomo jakiej wielkości przychody w walucie.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
7 maja 2015 22:59:41
ale mają należności... A jak kurs potrafi się zmienić w ciągu miesiąca pokazuje choćby ten rok. To da się łatwo i bardzo tanio zabezpieczyć
|
|
Wysłane:
7 maja 2015 23:44:59
Recenzja Spacecom: www.appspy.com/review/9924/spa...Cytat: Spacecom is deeper than its simple graphics and set-up let on, offering some strategic thrills that are accessible to all
Na appshopper.com spacecom dotarł do 66 miejsca w zestawieniu gier na iphone...
|
|
0 Dołączył: 2014-12-22 Wpisów: 60
Wysłane:
8 maja 2015 13:46:51
przy kursie: 66,15 zł
vladinho napisał(a):Za wcześnie żeby wyrokować zmianę moim zdaniem:  kliknij, aby powiększyćW tej chwili opór jest na 62zł, dodatkowo wzmocniony opadającą EMA100. Powyżej są linie (krótkiego) trendu spadkowego. Kurs nadal porusza się mniej więcej wzdłuż dolnej wstęgi bollingera co wskazuje na kontynuację spadków. Warto zwrócić uwagę na bardzo niskie RSI, od odbicia (od 38,2% zniesienia) urosło zaledwie do 35 i właściwie już wytraca impet - końcówka sesji może coś zmienić ale wątpię - kluczowy jest opór na 62zł. Interpretuję to następująco: Brakuje chętnych do kupna, sprzedających ciągle jest mniej więcej tak samo. Chwilowa panika pokazała, że chętni do kupna są w okolicach 55zł, ale ciągle tam czekają nie angażując się na wyższych poziomach (to wynika z wolumenu). Sprzedający widząc lekką poprawę zawahali się, ale w następnym tygodniu znowu mogą działać nerwowo (możliwy ponowny test 55zł). Polepszenia oczekiwałbym raczej po pozytywnym komunikacie - który nastąpi ? ... no właśnie kiedy ? ;) Witam, Jak teraz przedstawia sie sytuacja wg Ciebie ? Oczekuj nieoczekiwanego.
|
|
45 Dołączył: 2015-01-03 Wpisów: 859
Wysłane:
8 maja 2015 20:45:05
Po ładnej wczorajszej sesji - dziś niewykorzystana sytuacja i kurs odbił się od linii trendu spadkowego. Na wykresie tygodniowym wygląda to lepiej - dwie ładne zielone świece. Obroty nadal małe, ale wczoraj było widać, że zakupy były zorganizowane - duży wolumen pojawił się w okolicach południa, dzięki czemu uspokojenie można uznać za potwierdzone. Wygląda to tak, że do raportu powinno być spokojnie (konsolidacja między 62-66zł), chyba, że ktoś uzna, że to dobry moment na zakupy i linia trendu (ok 66,5zł) zostanie przebita (taki wariant ma 50% szans w drugiej części przyszłego tygodnia - to na podstawie William's - musi odpocząć, bo w tej chwili jest wysoko -11).
Co dalej - trudno wyrokować, spora zmienność kursu, ale obroty nadal niskie - być może jesteśmy świadkami ustalania nowych poziomów konsolidacji, a być może powoli szala przechyla się na korzyść kupujących.
W mojej opinii jeszcze brakuje obrotów dla potwierdzenia kierunku w najbliższych tygodniach.
|
|
Wysłane:
8 maja 2015 20:58:43
Kolejna recka: www.spidersweb.pl/2015/05/spac...Tytuł mówi wiele: Cytat:Oto jak powinno się przenosić gry z komputerów na urządzenia mobilne. Spacecom - recenzja Spider's Web Pozytywnie zaskoczony jestem miejscem spacecom na appshopperze - gra dotarła do 45 miejsca w kategorii games na iphone.
|
|
PREMIUM
2 Dołączył: 2014-04-29 Wpisów: 295
Wysłane:
9 maja 2015 12:44:32
vladinho napisał(a):Po ładnej wczorajszej sesji - dziś niewykorzystana sytuacja i kurs odbił się od linii trendu spadkowego. Na wykresie tygodniowym wygląda to lepiej - dwie ładne zielone świece. Obroty nadal małe, ale wczoraj było widać, że zakupy były zorganizowane - duży wolumen pojawił się w okolicach południa, dzięki czemu uspokojenie można uznać za potwierdzone. Wygląda to tak, że do raportu powinno być spokojnie (konsolidacja między 62-66zł), chyba, że ktoś uzna, że to dobry moment na zakupy i linia trendu (ok 66,5zł) zostanie przebita (taki wariant ma 50% szans w drugiej części przyszłego tygodnia - to na podstawie William's - musi odpocząć, bo w tej chwili jest wysoko -11).
Co dalej - trudno wyrokować, spora zmienność kursu, ale obroty nadal niskie - być może jesteśmy świadkami ustalania nowych poziomów konsolidacji, a być może powoli szala przechyla się na korzyść kupujących.
W mojej opinii jeszcze brakuje obrotów dla potwierdzenia kierunku w najbliższych tygodniach. Opór na 66.5 ma jeszcze mniejsze znaczenie niż to, że 62 było w twoich kreskach kluczowym oporem. Jak widać ten opór na 62 został połknięty bez problemów, jakoś podaż nie uaktywniała się na nim , mimo że teoretycznie powinna. To ze rośnie na niewielkich wolumenach to nie dziwota( spojrzyj na wolumeny z ostatnich miesięcy), to oznacza jedno , nie ma chęci realizowania zysków i/lub wyprzedaży papierów. Dlatego małe wolumeny( ale nie obroty jak na NC) są pozytywnym sygnałem , że rynek nie szasta tymi akcjami. Dużo większego wolumeny spodziewałbym się gdy będą przebijali opory konsolidacyjne, a moim zdaniem to już będzie niedługo, bo oscylatory dojrzały do tego żeby budować kolejna fale wzrostową, a i jeśli chodzi o informacje fundamentalne napływające ze spółki też zbliża się ten gorący okres Kod:mod: Użytkownik został bezpowrotnie usunięty z forum za uporczywe naruszanie regulaminu
Edytowany: 10 maja 2015 11:35
|
|
31 Dołączył: 2012-02-14 Wpisów: 110
Wysłane:
9 maja 2015 21:33:54
- monster sale TWOMA na gamesrepublic 50 % :) kto nie ma, to super okazja. - na alexie widoczny wzrost wejść na GR - TWOM w takiej cenie, to super okazja na promocję. - Spacecom - gracze (ja też) mieli problemy z black screen na IOS - wczoraj w nocy był już update. Dobra robota. - promocja na humble store 25 % i są w pierwszej 30 w sprzedaży
Edytowany: 9 maja 2015 21:35
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.