PARTNER SERWISU
vggmmlwy
124 125 126 127 128
nektrus
0
Wpisów: 8
Wysłane: 25 maja 2015 10:14:50 przy kursie: 23,40 zł
No to pierwszy wypasiony mod do wiedźmina 3 (lubiegrac.pl/news,pogodowy-mod...) jeżeli społeczność dobrze rozwinie się przy tej grze to będzie można liczyć na to że sprzedaż wiedźmina nie będzie spadać przez długi długi czas.

ojciec-hossy
0
Wpisów: 83
Wysłane: 25 maja 2015 22:04:05 przy kursie: 23,40 zł
win1248 napisał(a):
przypomnę że spodziewane zyski według rekomendacji BOŚ to 500mln zysku netto w dwa lata salute

z podziałem 370 mln w tym roku i 130mln w następnym, więc coś co ruszyłoby kursem to musiałoby być np 20% spidziewanego zysku czyli np 100mln dwa lata w tą albo w drugą stronę, to jest ten rząd przy tej wycenie a nie kubki

spółce najbardziej jest potrzebna stabilizacja przychodów
i zgadzam się z kubki to nie jest ten produkt i ta skala ale... patrząc na star wars to na takich wysoko marżowych pierdołach i sprzedaży licencji prawie na wszystko można tez nieźle żyć już któryś rok z rzędu

pytanie do czego prawo ma CDR i jak z tego skorzysta

del-15122020
5
Wpisów: 111
Wysłane: 26 maja 2015 09:08:13 przy kursie: 23,50 zł
ojciec-hossy napisał(a):
pytanie do czego prawo ma CDR i jak z tego skorzysta

www.witchersite.pl/component/c...

"wbrew wcześniejszym pogłoskom Adam Kiciński zaprzeczył jakoby spółka posiadała prawa do ekranizacji Wiedźmina.CD Projekt posiada prawa do gier, komiksów, gier "bez prądu" oraz wszelkich gadżetów związanych z Wiedźmińskim uniwersum."

mayamak
0
Wpisów: 171
Wysłane: 26 maja 2015 09:11:16 przy kursie: 23,50 zł
Prawo do ekranizacji Wiedźmina ma Platige Image (także notowane na NewConnect). Aktualnie poszukują finansowania za oceanem > www.eurogamer.pl/articles/2015...

Cytat:
Produkcja powstającego w studiu Platige filmu „Wiedźmin” nabiera tempa - twórcy poszukują zagranicznych partnerów, zainteresowanych finansowaniem projektu.

Jak dowiedział się Eurogamer.pl, twórcy „prowadzą zaawansowane rozmowy z partnerem amerykańskim, który ma pomóc zorganizować finansowanie za oceanem”.

„Wiedźmin” otrzymał już wstępne dofinansowanie na prace rozwojowe z Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej. Przyznane 150 tysięcy złotych to oczywiście jedynie wierzchołek góry lodowej, a pieniądze wykorzystano na przygotowanie fabuły i wstępne prace rozwojowe.

Scenariusz „przygotowywany jest w taki sposób, by trafił w gusta publiczności międzynarodowej, w tym oczywiście widza amerykańskiego” - zapewniła przedstawicielka Platige.

Reżyserem projektu jest nominowany do Oscara Tomasz Bagiński, odpowiedzialny w przeszłości między innymi za renderowane zwiastuny gier z cyklu Wiedźmin.
Edytowany: 26 maja 2015 09:11

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 26 maja 2015 13:04:44 przy kursie: 23,50 zł
@Myamlak
Ta ekranizacja, realizowana rzekomo przez Platige Image wygląda raczej na typowy skok na kasę. Nie żaden wymyślny ani jakoś szczególnie oszukańczy, tylko taki sobie skok-średniaczek, mający zapewnić pomysłodawcom wygodne życie przez kilka najbliższych lat. Bo ekranizacja takiego tematu jak Wiedźmin może być albo epicka, w stylu tego co zrobił Peter Jackson z "Władcą Pierścieni" i "Hobbitem", w ostateczności zaś czymś w stylu komputerowego "Beowulfa", z wygenerowanymi cyfrowo prawdziwymi aktorami - tam akurat "grali" John Malkowich, Angelina Jolie i Antony Hopkins. Wyszło to znośnie, byłem na tym w kinie i bawiłem się nieźle, chociaż głowy nie urywało. Za to urywał ją już budżet tego filmu - okrągłe 150 milionów dolarów. Jak to się ma do tych 150 tysięcy złotych, sypniętych litościwie przez jakiś dobroczynny instytut nie muszę chyba mówić.

Za sumę dziesięć razy mniejszą wyprodukowano wprawdzie na przykład Ex Machina, który jak na mój gust wbijał w fotel, ciągle jednak nawet ta kwota jest niemal cztery razy większa od budżetu pierwszej próby ekranizacji Wiedźmina, gdzie zmarnowano prawie 19 milionów złotych. Sam film był zaś gniotem najcięższego kalibru; takim, że nawet nie dało się go potraktować jako autoparodię w stylu jakiegoś Sharknado. Przy czym grała w nich cała plejada niezłych jak na Polskę (oraz stosownie drogich) aktorów - Żebrowski, Zamachowski, Chyra czy Dymna.

Podsumowując, nie wierzę żeby jacyś chłopcy z NC zdołali zebrać na ten projekt nawet te 5 milionów zielonych. Skończy się więc pewnie na usilnych próbach, dobrych chęciach i kilkuletnich comiesięcznych miłych dla portfela i duszy wypłatach dla zmyślnych pomysłodawców. Zaś w wersji drastyczniejszej na czymś, czego przykładem było na przykład Veno :) Jedyne co mnie w tym dziwi to fakt, że przyłączył się do tego Bagiński, który jakby nie było siedział w dużym biznesie i powinien znać skalę kosztów.
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 26 maja 2015 13:18:41 przy kursie: 23,50 zł
Tutaj znacznie lepsza ekipa zabiera się za temat Wiedźmina ( chodzi oczywiście o film ) i przynajmniej wizualnie powinno być na najwyższym światowym poziomie. Reżyser też ma już spore dokonania i różnego rodzaju nagrody, a do tego tworzyli cinematiki do wszystkich Wiedźminów i Cyberpunka.
Edytowany: 26 maja 2015 13:19

niedźwiedź
70
Wpisów: 637
Wysłane: 26 maja 2015 13:21:44 przy kursie: 23,50 zł

chimpo
32
Wysłane: 26 maja 2015 13:32:20 przy kursie: 23,50 zł
Bardzo dobry start. To gdzieś w granicach 200 tys sztuk ( Battlefield miał ok 120 tys kopii, a Wiedźmin 3 miał wynik lepszy o 53% ). Są to tylko wyniki sprzedaży gier w pudełkach. Sprzedaż cyfrowa nie jest liczona ( więc wynik jest pewnie jeszcze lepszy jak się uwzględni zakupy z PSN, Xbox Marketplace czy wszystkich platform PC - Steam, GOG, Origin, Uplay )

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 26 maja 2015 13:47:06 przy kursie: 23,50 zł
irfy napisał(a):

Podsumowując, nie wierzę żeby jacyś chłopcy z NC zdołali zebrać na ten projekt nawet te 5 milionów zielonych. Skończy się więc pewnie na usilnych próbach, dobrych chęciach i kilkuletnich comiesięcznych miłych dla portfela i duszy wypłatach dla zmyślnych pomysłodawców. Zaś w wersji drastyczniejszej na czymś, czego przykładem było na przykład Veno :)

Niekoniecznie, wabik w postaci Bagińskiego, może zadziałać - jest to postać jednak rozpoznawalna, jeśli udało się nakręcić film Doom, to sukces Wiedźmina w stanach powinien pozwolić znaleźć sponsorów na białego wilka.

irfy napisał(a):

Jedyne co mnie w tym dziwi to fakt, że przyłączył się do tego Bagiński, który jakby nie było siedział w dużym biznesie i powinien znać skalę kosztów.

Ma szansę wykazać się jako reżyser filmowy, to naturalne po nakręceniu kilku filmów krótkometrażowych, takiej okazji mógłby nie otrzymać, więc bierze sprawę w swoje ręce.

niedźwiedź
70
Wysłane: 26 maja 2015 14:08:49 przy kursie: 23,50 zł

irfy
0
Wysłane: 26 maja 2015 17:05:03 przy kursie: 23,50 zł
vladinho napisał(a):

Niekoniecznie, wabik w postaci Bagińskiego, może zadziałać - jest to postać jednak rozpoznawalna, jeśli udało się nakręcić film Doom, to sukces Wiedźmina w stanach powinien pozwolić znaleźć sponsorów na białego wilka.

irfy napisał(a):

Jedyne co mnie w tym dziwi to fakt, że przyłączył się do tego Bagiński, który jakby nie było siedział w dużym biznesie i powinien znać skalę kosztów.

Ma szansę wykazać się jako reżyser filmowy, to naturalne po nakręceniu kilku filmów krótkometrażowych, takiej okazji mógłby nie otrzymać, więc bierze sprawę w swoje ręce.

Wabik w postaci Bagińskiego może zadziałać jedynie na jakichś absolutnych znawców niszowych krótkometrażówek. Hobbystów. A że powstają filmy na podstawie gier... No powstają. Doom kosztował 60 mln USD i poniósł klapę. Kolejny film na podstawie gry, Tomb Raider okazał się względnym kasowym sukcesem, ale występowała w nim młoda Jolie, w tamtym czasie będąca wabikiem lepszym od dziesięciu Bagińskich. Budżet - 115 mln USD. Dużym sukcesem okazał się Mortal Kombat, z budżetem 18 mln $, ale i tak w przeliczeniu na złotówki jest to prawie 70 mln PLN! Porównaj to sobie teraz z budżetami polskich filmów kręconych i fundowanych przez ludzi z branży... Bitwa Warszawska 1920 - 9 mln USD, Ogniem i mieczem - 24 mln PLN (teraz jakieś 4,5 mln USD), jakichś bzdetów z gatunku "Kasia Cichopek i wielka miłość" nawet nie sprawdzałem.

Tyle że Wiedźmin siłą rzeczy w większości musi się składać z efektów specjalnych a na to potrzebny jest spory budżet. Ktoś da taką kasę na piękne oczy jakimś Polakom, nawet jeśli dysponują jednym względnie znanym nazwiskiem? Wątpię. Zresztą jeśli film ma, jak czytam, "odpowiadać również amerykańskim gustom", to musi się w nim pojawić również ładna i w miarę możliwości niedrewniana lala, plus jakiś mało złożony wątek romansowy. Jak poradzi sobie z tym Bagiński, spec od dynamicznych nawalanek i mrocznych klimatów ocierających się o Hieronima Bosha (patrz Katedra), dalibóg nie wiem :)

Podsumowując - nadal uważam że nie zbiorą odpowiedniego budżetu a Bagiński przyjął tę fuchę, bo w zasadzie niczym nie ryzykuje. Jak zobaczy, że nie ma kasy to się po prostu zwinie, robotę i tak znajdzie.

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 26 maja 2015 17:39:47 przy kursie: 23,50 zł
A moim zdaniem projekt ma potencjalnie spore szanse. Jeśli gra rzeczywiście odniesie sukces to czyniąc pewne zabiegi za oceanem i mając nazwisko o którymś ktoś tam mógł słyszeć u nich.
Podsumowując reżyser zna pewnie grupę osób z branży - istotne jest czy któryś z tamtych zna jego.
Zakładając, że słyszeli o nim to patrząc na skalę(zakładamy bardzo dobrej) sprzedaży i zachwytu grą - może się okazać, że ktoś łyknie temat. Koniec końców reżyser może "dostać opiekuna" z polecenia inwestora i maszynka może ruszyć. Oczywiście prace odbywałyby się być może za oceanem a firma prawdopodobnie musiałaby "użyczyć" praw "do praw" i otrzymać jakąś prowizję od sprzedaży. Podobnie z reżyserem byłby prawdopodobnie "drugim" reżyserem - co przy sukcesie filmu zapewne i tak by osłodziło "gorycz" drugiego miejsca na liście. Przy produkcji u nas nie ma co liczyć na dobrą promocję na świecie - chyba, że "sam się przebije" na fali sukcesu gry.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

chimpo
32
Wysłane: 26 maja 2015 19:26:29 przy kursie: 23,50 zł
Sądzę, że taki Warner Bros może zainteresować się współfinansowaniem Wiedźmina, jeżeli Wiedźmin 3 zarobi dla nich sporą kasę. Dla nich wydanie 50 mln $ na film to raczej żaden problem, a w Polsce za te pieniądze to już można by stworzyć film na poziomie hollywoodzkich blockbusterów.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 26 maja 2015 22:36:34 przy kursie: 23,50 zł
irfy napisał(a):

Podsumowując - nadal uważam że nie zbiorą odpowiedniego budżetu a Bagiński przyjął tę fuchę, bo w zasadzie niczym nie ryzykuje. Jak zobaczy, że nie ma kasy to się po prostu zwinie, robotę i tak znajdzie.

Prawdopodobnie nie przekonam Cię, ale warto zwrócić uwagę na tę zajawkę (budżet filmu 24mln pln):
hiszpanka
Samego filmu nie oglądałem i nie obejrzę raczej, ale kilka wniosków nasunęło mi się:
- dotychczasowe kosztowne sceny można zastąpić przemyślanym renderingiem
- Platige ma doświadczenie i to co generują jest na przyzwoitym poziomie
- dodatkowo przeglądając video przygotowane na potrzeby wiedźmina mają kilku ludzi, którzy potrafią zaaranżować scenę, która uwodzi widza zarówno wizualnie jak i sytuacyjnie

Myślę, że Bagiński mógłby to dobrze spiąć, ale patrzę na to z punktu widzenia fana :). Szukanie sponsorów to zupełnie inna działka - dlatego liczyłem raczej na producentów filmów pokroju Doom, a nie korporację Warnera ;) - tutaj gaże doradców/ekspertów kontrolujących produkcję i analiza rynku pod kontem marki wiedźmin mogłaby kosztować > 50mln$ :)

ps. W Doomie zagrali całkiem rozpoznawalni dziś aktorzy, teraz musiałby kosztować chyba z 3-4 razy tyle ;)

markuz12
0
Wpisów: 354
Wysłane: 27 maja 2015 00:04:41 przy kursie: 23,50 zł
irfy napisał(a):
@Myamlak
Ta ekranizacja, realizowana rzekomo przez Platige Image wygląda raczej na typowy skok na kasę. Nie żaden wymyślny ani jakoś szczególnie oszukańczy, tylko taki sobie skok-średniaczek, mający zapewnić pomysłodawcom wygodne życie przez kilka najbliższych lat. Bo ekranizacja takiego tematu jak Wiedźmin może być albo epicka, w stylu tego co zrobił Peter Jackson z "Władcą Pierścieni" i "Hobbitem", w ostateczności zaś czymś w stylu komputerowego "Beowulfa", z wygenerowanymi cyfrowo prawdziwymi aktorami - tam akurat "grali" John Malkowich, Angelina Jolie i Antony Hopkins. Wyszło to znośnie, byłem na tym w kinie i bawiłem się nieźle, chociaż głowy nie urywało. Za to urywał ją już budżet tego filmu - okrągłe 150 milionów dolarów. Jak to się ma do tych 150 tysięcy złotych, sypniętych litościwie przez jakiś dobroczynny instytut nie muszę chyba mówić.

Za sumę dziesięć razy mniejszą wyprodukowano wprawdzie na przykład Ex Machina, który jak na mój gust wbijał w fotel, ciągle jednak nawet ta kwota jest niemal cztery razy większa od budżetu pierwszej próby ekranizacji Wiedźmina, gdzie zmarnowano prawie 19 milionów złotych. Sam film był zaś gniotem najcięższego kalibru; takim, że nawet nie dało się go potraktować jako autoparodię w stylu jakiegoś Sharknado. Przy czym grała w nich cała plejada niezłych jak na Polskę (oraz stosownie drogich) aktorów - Żebrowski, Zamachowski, Chyra czy Dymna.

Podsumowując, nie wierzę żeby jacyś chłopcy z NC zdołali zebrać na ten projekt nawet te 5 milionów zielonych. Skończy się więc pewnie na usilnych próbach, dobrych chęciach i kilkuletnich comiesięcznych miłych dla portfela i duszy wypłatach dla zmyślnych pomysłodawców. Zaś w wersji drastyczniejszej na czymś, czego przykładem było na przykład Veno :) Jedyne co mnie w tym dziwi to fakt, że przyłączył się do tego Bagiński, który jakby nie było siedział w dużym biznesie i powinien znać skalę kosztów.

wydaje mi się że niesprawiedliwie jest porównywać platige do veno, a sugestie o skoku na kasę z pewnością są nietrafione, platige to obecnie jedno z największych studów postprodukcyjnych w Polsce osiągające przychody roczne powyżej 50 mln zł realizujące projekty min dla hbo, bbc czy amerykańskiej history. spółka ma markę wyborcza.pl/1,91446,16743898,M... znane nazwiska Baginski ( o którym wszyscy mówią) ale też i Damian Nenow który obecnie pracuje nad filmem na podstawie ksiązki Kapuścińskiego anotherdayoflifefilm.com/pl/in... i którego krótkometrażowy film aninowany www.youtube.com/watch?v=AjXr9N... był bliski nominacji do oskara.
Platige to też kuźnia telaentów np Pan Grzegorz Jonkajtys, który obecnie jest zatrudniony w industrial light and magic (obecnie spółka ta neleży do disneya wcześniej do lucasfilm) pracował wcześniej w platige
Spółka angażuje się w w projekty ambitne niekoniecznie przekładające się na zyski tak jak to było np z ambition www.youtube.com/watch?v=H08tGj... ale tego typu przedsięwzięcia dają rozpoznawalność zarówno samemu Bagińskiemu jak i spółce.
Czy im się uda pozyskać finansowanie ? to się okaże, dotarłem do informacji że już w 2014 roku mieli partnera do realizacji wiedzmina, który w ostatniej chwili się wycofał, dziś spółka nie wysyła do mediów żadnych obietnic, na razie milczą a z tych strzępków informacji które możemy znaleść w necie to wiemy że mają zaawansowane rozmowy z partnerem amerykańskim, który ma pomóc platige w załatwieniu finansowania i nie na zasadzie emisji akcji ale znalezienia partnera finansowego.

Edytowany: 27 maja 2015 00:07

irfy
0
Wysłane: 27 maja 2015 20:22:58 przy kursie: 23,57 zł
markuz12 napisał(a):

wydaje mi się że niesprawiedliwie jest porównywać platige do veno, a sugestie o skoku na kasę z pewnością są nietrafione, platige to obecnie jedno z największych studów postprodukcyjnych w Polsce osiągające przychody roczne powyżej 50 mln zł realizujące projekty min dla hbo, bbc czy amerykańskiej history. spółka ma markę wyborcza.pl/1,91446,16743898,M... znane nazwiska Baginski ( o którym wszyscy mówią) ale też i Damian Nenow który obecnie pracuje nad filmem na podstawie ksiązki Kapuścińskiego anotherdayoflifefilm.com/pl/in... i którego krótkometrażowy film aninowany www.youtube.com/watch?v=AjXr9N... był bliski nominacji do oskara.
Platige to też kuźnia telaentów np Pan Grzegorz Jonkajtys, który obecnie jest zatrudniony w industrial light and magic (obecnie spółka ta neleży do disneya wcześniej do lucasfilm) pracował wcześniej w platige
Spółka angażuje się w w projekty ambitne niekoniecznie przekładające się na zyski tak jak to było np z ambition www.youtube.com/watch?v=H08tGj... ale tego typu przedsięwzięcia dają rozpoznawalność zarówno samemu Bagińskiemu jak i spółce.
Czy im się uda pozyskać finansowanie ? to się okaże, dotarłem do informacji że już w 2014 roku mieli partnera do realizacji wiedzmina, który w ostatniej chwili się wycofał, dziś spółka nie wysyła do mediów żadnych obietnic, na razie milczą a z tych strzępków informacji które możemy znaleść w necie to wiemy że mają zaawansowane rozmowy z partnerem amerykańskim, który ma pomóc platige w załatwieniu finansowania i nie na zasadzie emisji akcji ale znalezienia partnera finansowego.

:) Ja ich jeszcze nie porównuję do Veno. Pisałem jedynie, że w drastycznym przypadku projekt może się w coś zbliżonego przekształcić. Opierałem się zaś na podobieństwach, gdyż zarówno w przypadku Platige jak i Veno mamy do czynienia z niewielką polską firmą, która porywa się na zrobienie czegoś za co najmniej kilkanaście milionów dolarów. Na start mając jakieś 35 tysięcy zielonych. Poza tym niezbyt wierzę, że twórcy nawet nie wiem jak dobrych krótkometrażówek udźwigną taki projekt jak Wiedźmin. Oczywiście bez trudu poradzą sobie z konwencją taką jak polski film o wiedźminie, czyli nakręcenie jednego opowiadania z elementami paru innych.

Nie sądzę jednak, żeby coś takiego było w stanie powtórzyć światowy sukces gry. Znakomitym materiałem na film jest natomiast Saga, gdzie jest i wiedźmin i wątki romansowe i dworskie intrygi i walki całych armii, na to jednak potrzebna jest już naprawdę poważna kasa. A nikt, kto zgodzi się na wyłożenie naprawdę poważnej kasy nie przystanie na kręcenie filmu w Polsce i z polskimi aktorami. W efekcie Platige albo wcale nie zdobędzie finansowania, albo zdobędzie je na nakręcenie kolejnego krótkiego metrażu, w ostateczności zaś razem z Bagińskim zostanie sprowadzone do roli pomocników przy efektach specjalnych. Tyle że w takim wypadku ze słowiańskiego Wiedźmina zrobi się pewnie mieszanka "Gry o Tron" ze "Zmierzchem", co mi akurat odpowiada tak sobie :)

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 27 maja 2015 20:52:01 przy kursie: 23,57 zł
Panowie, o filmie proszę dyskutować na wątku Platige, a nie CDP, bo ten nie ma nic z tym wspólnego. Kolejne wpisy będą z wątku kasowane.

mayamak
0
Wpisów: 171
Wysłane: 27 maja 2015 21:37:47 przy kursie: 23,57 zł
"anty_teresa" napisał(a):
Panowie, o filmie proszę dyskutować na wątku Platige, a nie CDP, bo ten nie ma nic z tym wspólnego. Kolejne wpisy będą z wątku kasowane.

Nie lepiej zamiast kasować przenieść dyskusję do wątku o Platige?

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 27 maja 2015 22:32:53 przy kursie: 23,57 zł
Niestety to nie takie proste. Tak czy owak moderatorów kosztuje to dodatkową pracę. Zarówno kasowanie jak i przenoszenie szczególnie. Stąd prośba o kontynuowanie dyskusji na stosownym wątku.

niedźwiedź
70
Wysłane: 28 maja 2015 10:36:32 przy kursie: 23,77 zł
Analitycy Noble Securities wyceniają akcje producenta gier komputerowych na 30,85 zł, czyli 29,3 proc. drożej niż na GPW.

Specjaliści Noble Securities w raporcie z 25 maja rozpoczęli od „kupuj" wystawianie rekomendacji dla CD Projektu. Wyznaczyli cenę docelową akcji na 30,85 zł. Na GPW w czwartek rano papiery producenta gier komputerowych można było kupić po 23,85 zł.

Autorzy materiału przypominają, że 19 maja CD Projekt wypuścił na rynek grę „Wiedźmin 3", której sprzedaż będzie miała kluczowy wpływ na wyniki spółki w tym i przyszłym roku. "Biorąc pod uwagę liczbę zebranych nagród jeszcze przed debiutem gry (ponad 200), liczba sprzedanych kopii przed debiutem (1,5 mln), pozytywne opinie blogerów i graczy oraz bardzo wysoką ocenę na portalu Metacritic (92/100), widzimy ogromny potencjał sprzedażowy, a nasze prognozy dotyczące 4,5 mln kopii uważamy za konserwatywne – napisano w komentarzu.

www.parkiet.com/artykul/7,1426...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

124 125 126 127 128

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,450 sek.

wpywumia
ummtjrpr
mtoczzxf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pgyndyxp
rpvwkjdn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat