PARTNER SERWISU
ukuoripi
88 89 90 91 92

BANKRUCIK portfelik

filemonczyk
0
Wpisów: 44
Wysłane: 2 października 2015 18:33:22
Ann napisał(a):
filemonczyk napisał(a):
Ann napisał(a):
Generalnie nie lubię dyskutować na temat polityki...Niemniej jednak, wiele osób na tym forum czekało i chciało, by znalazł się ktoś, kto zajmie się gospodarką, a nie rozdawnictwem. Wielu czekało na kogoś, kto będzie myślał o przyszłości kraju, a nie jedynie o przetrwaniu na dobrze płatnych stołkach. Jest człowiek, który chce ukrócić przywileje emerytalne, krus i dorzucanie do kopalni z naszych kieszeni, aaa i nie boi się o tym mówić...
Petru wywodzi się " z kapitału zagranicznego " ? Nie wiem na jakiej podstawie takie zdanie.

Jezusie przenajswietszy, caly myk polega na tym ze Petru zbiera elektorat sprzeciwu, albo jego czesc i nic sie nie dzieje w ogolnym podziale. On ma tak gadac, byc w kontrze i na gadaniu sie skonczy.
PO bis z wielkim znakiem ostrzegawczym.

Kolejna wskazowka to wywiady z nim przeprowadzane w mediach, moim skromnym zdaniem - dla debili, czyli tvn tvp polsat, ilosc tych wywiadow i forma - to tez duzo mowi.

Ta jego nowoczesnapl poswstala 2-3 dni po wyborach w ktorych Kukiz zgarnal 20%. Od razu w sondazacch TVN dostala 15% , czyli wszystko jasne.

Jak mnie to boli, ze ludzie sa tak naiwni.

Ok. Zdawałam sobie sprawę, że jeśli wejdę "w politykę", to zostanę oblana błotem i ogólnym "hejtem". Przyjmuję krytykę. Jeśli nie interesuje Was nic nowego, polecam PO i ich nie spełnione obietnice lub Pis z ich zamachami, samolotami, krzyżem i Macierewiczem. Może być też PSL z ich krusem, gdzie rolnik ma dotacje z unii, kupę kasy zarabia, a płaci na emeryturę jakieś grosze ( ale ok, my wszyscy się na nich składamy ). Dołóżmy do górników i wszystkich, którzy protestują, bo mają silne związki zawodowe...

demokracja nie polega na tym ze idziesz na wybory i glosujesz na pis , po , psl lub sld - Kraśko sie mylil.

Ogolnie zachecam Ciebie do wyłaczenia telewizji lub omijania programow politycznych - zdaje sobie sprawe ze brzmi to troche kontrrewolucyjnie lub jakkolwiek inaczej ale naprawde, telewizja kłamie.

Czy korwin jest najlepszy to nie wiem, ale jakby zniesiono zus i podatek dochodowy to bym sie zastanowil nad powrotem do kraju.
Edytowany: 2 października 2015 18:36

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 2 października 2015 21:31:53
Hmmm, nie znam się, to się wypowiem.

Jedna rzecz to kampania wyborcza. Przecież ci ludzie kłamią, przepraszam: obiecują, a potem robią co innego. Więc jakby szkoda czasu na rozpatrywanie co kto powiedział. Bo papier tudzież czas antenowy jest napraawdę cierpliwy.

Druga rzecz: gros polskiej klasy politycznej to pospolici złodzieje. Na których od 25 lat społeczeństwo głosowało z sobie znanych powodów (temat rzeka). Jakie ma znaczenie plakietka, którą akurat nosi ta czy inna grupa złodziejaszków i czy ma napisane ABC, XYZ czy coś dowolnego innego?

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 2 października 2015 22:06:43
bankrucik napisał(a):
ucofb napisał(a):
Angela raczej na to nie pozwoli. Nie wyobrażam sobie nawet takiego scenariusza. Nieomylny nie jestem jednak.

ja myślę tak, że w USA zniszczą ich prywatnymi pozwami, w Europie karami i Volkswagen będzie się musiał podzielić/ wyprzedać/ itd. W każdym razie rozpoczyna się wg mnie proces który zakończy żywot volkswagena w tej formie jaką do tej pory znamy..
jedyne co może go uratować to ujawnienie, że pozostałe koncerny motoryzacyjne też oszukiwały ( czego nie wykluczam) wtedy rządy będą musiały coś wymyśleć... i może się im upiecze

zaczyna się, powoli dotrze do inwestorów, że VOLKSWAGEN to już trup firma

moto.pb.pl/4310747,70798,afera...

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 2 października 2015 22:33:24
Taaak, to od pierwszych chwil jest coś więcej niż skandalik typu "Russell Crowe rzucił telefonem w recepcjonistę".

To też nie jest sprawa wymiany jakichś elementów czy ich wymontowania, tylko:
- niezgodność towaru z umową - odstąpienie bez żadnych prawie formalności dla wszystkich osób, które kupiły VW/Audi/Skodę/Seata w ciągu ostatnich 12 miesięcy
- pozwy zbiorowe o odszkodowanie za wprowadzenie w błąd
- kary od rozmaitych regulatorów za nie spełnianie norm, fałszywą reklamę, nieuczciwą konkurencję, zatruwanie środowiska
- ban na rejestrowanie samochodów

Generalnie branżą mocno zatrzęsie. Od lat aż się prosiło. Taka motoryzacyjna FIFA, tylko że o wiele większa.

lb85
7
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 224
Wysłane: 3 października 2015 11:55:20
Pozwolę sobie na małą dygresję mając nadzieję, iż właściciel kroniki nie będzie miał za złe zaśmiecania wątku.

Chodzi o koncern VW i aferę, która rozgrzewa międzynarodowe media i nie tylko. Panowie - chciwość, chciwość i jeszcze raz chciwość. Na przełomie 2008/2009 r. z tego samej przyczyny zatrzęsło fasadami bankowości na całym świecie bo bankierzy także zagubili się w wyciskaniu gotówki z klientów za wszelką cenę i ponad wszelki rozsądek. W koncernie VW zadziałał ten sam ułomny mechanizm ludzkiej psychiki co w sektorze bankowym we wspomnianym okresie. Nikt nie wyciąga wniosków. Mało tego - jest całkiem spore prawdopodobieństwo, że pozostali globalni gracze rynku motoryzacyjnego dopuszczali się co najmniej podobnych praktyk jak VW, a sama afera z VW jest być może tylko wierzchołkiem góry lodowej całej polityki branży samochodowej. Wiele ciekawych rzeczy wyjdzie na jaw w najbliższym czasie, a dla samego VW chyba jedynym ratunkiem przed bolesną degradacją jest ujawnienie, iż pozostałe koncerny praktykowały identyczne machlojki - wszakże skala problemu w takiej sytuacji stałaby się jeszcze bardziej skomplikowana i trudna do rozwiązania gdyby dotyczyła np. 75% rynku globalnego.

I na koniec - kwestią czasu (miesięcy, kilku lat) jest ujawnienie podobnych oszustw w branży spożywczej. To zatrzęsie kolejnymi korporacjami z kolejnej branży, ale wówczas będzie sprawa dotyczyła być może kilku miliardów ludzi na całym świecie jednocześnie.

bankrucik
140
Wysłane: 4 października 2015 22:53:54
ja o sytuacji na 11Bit ( aport akcji do spółki na Cyprze i sprzedaż akcji przez tą spółkę)ale z innej strony....

jak dupiato działa państwo i jak kiepski jest jego system podatkowy gdy doradca z miesięcznym stażem "wymyśli" transakcję prostą jak drut by "zaoszczędzić" na podatkach....chory kraj a tymczasem posłowie z wielu różnych partii głowią się głównie nad tym czy płaca minimalna za 1godzinę ma wynieść 12 czy może 15 zł.... a miliardy wyciekają....puke_l bandhead

PS. żeby była jasność rozumiem akcjonariuszy 11Bit, że skorzystali z takiej opcji skoro jest dopuszczalna prawem i wielokrotnie wykorzystywana przez innych wielkich

bankrucik
140
Wysłane: 7 października 2015 14:06:56
PGS jest niesamowite.
:lol: :lol: choć faktycznie Spółka nie wykonała w 100 % mojej "prognozy"..... zamiast 15,8 jest 15,2 mln zł czyli REKORD WSZECHCZASÓWhello1 hello1

filemonczyk
0
Wpisów: 44
Wysłane: 7 października 2015 15:07:07
PGS to moja pierwsze akcje i jedyne na ta chwile akcje, kupilem wysoko ale bylo warto , leci jak rakieta :)

bankrucik
140
Wysłane: 7 października 2015 20:26:58
dawno mnie tak nie wypykali jak na BIotku.. najpierw wyprzedałem po mentalnym stop losie połowę akcji Biotka a dzisiaj te akcje odkupywałem drożej widząc co się szykuje jak przeszło ok. 10,30- 10.50

po wynikach zrobiło się bardzo ciekawie na PGS. rynek zauważył wreszcie to co kilku king dostrzegało wcześniej...firma już średniej wielkości a dynamikę wzrostu przychodów ma jak start - up w tym kwartale wzrost o 60%hello1
a teraz prawdopodobnie do gry dojdzie jeszcze kapitał spekulacyjny wraz z planowanym przejściem z newconnectu na GPW...

i jeszcze jeden walor...który szykuje się do skoku.. to K2... wybijamy się z długotrwałego bocznika, tam się będzie działo w najbliższych miesiącach

czekam jeszcze na kolejne dobre infa z SMS i ARAMUS...

Edytowany: 7 października 2015 20:27

tann2
0
Wpisów: 27
Wysłane: 7 października 2015 20:30:05
PGS to rzeczywiście ciekawa spółka, przyglądam się jej od pewnego czasu a dzisiaj mnie zadziwiła wynikamid'oh!
A mabion dalej trzymasz bez zmian czy redukowałeś?

bankrucik
140
Wysłane: 7 października 2015 22:55:09
trzymam MABION

bankrucik
140
Wysłane: 8 października 2015 10:54:16
pisałem, że na K2 internet wybijamy bardzo dłuuuugi boczniakbinky 3some

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 8 października 2015 12:32:19
bankrucik napisał(a):
ja o sytuacji na 11Bit ( aport akcji do spółki na Cyprze i sprzedaż akcji przez tą spółkę)ale z innej strony....

jak dupiato działa państwo i jak kiepski jest jego system podatkowy gdy doradca z miesięcznym stażem "wymyśli" transakcję prostą jak drut by "zaoszczędzić" na podatkach....chory kraj a tymczasem posłowie z wielu różnych partii głowią się głównie nad tym czy płaca minimalna za 1godzinę ma wynieść 12 czy może 15 zł.... a miliardy wyciekają....puke_l bandhead

PS. żeby była jasność rozumiem akcjonariuszy 11Bit, że skorzystali z takiej opcji skoro jest dopuszczalna prawem i wielokrotnie wykorzystywana przez innych wielkich

Podobnie niedawnoo zrobił Sołowow z akcjami Echo. Liczyłem nawet ile stracił na tym budżet, nie pamietam już wyniku ale chyba było tego XXX mln PLN.

Rządy nie maja interesu żeby tą lukę zatkać, bo zbyt dużo krewnych i znajomych z tego korzysta.
Edytowany: 8 października 2015 12:33

varciasz
22
Wpisów: 264
Wysłane: 8 października 2015 13:15:39
bankrucik napisał(a):
pisałem, że na K2 internet wybijamy bardzo dłuuuugi boczniakbinky 3some

brak na razie obrotów aby potwierdzić wzrost kursu

bankrucik
140
Wysłane: 12 października 2015 14:10:27
dużo się dzieje z kursami Spółek z portfela... thumbright 3some

Amol
0
Wpisów: 252
Wysłane: 12 października 2015 16:09:28
W jakiej spółce masz najwięcej kasy...?

bankrucik
140
Wysłane: 14 października 2015 11:36:22
nie ujawniam takich informacji choć uważni czytelnicy pewnie się domyślają..Shhh

ucofb
1
Wpisów: 1 207
Wysłane: 14 października 2015 14:59:20
@Amol odpowiedziałbym Ci ale bankrucik mógłby mi i tego nie wybaczyć.

Podpowiem jedynie, że jest to spółka z NC z siedzibą we Wrocławiu, a prowadzą ją bracia Paweł i Wojtek. Bankrucik mam rację? :)
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". W.E. Buffett

bankrucik
140
Wysłane: 15 października 2015 09:49:03
@ucofb

"poszedłeś po bandzie"Shame on you Boo hoo! d'oh! Angel

Edytowany: 15 października 2015 09:49

Pilkahalowa
PREMIUM
0
Wpisów: 175
Wysłane: 15 października 2015 11:13:01
Myślę, że po ujawnieniu tych poufnych informacji będziesz teraz musiał zmienić nick ... bo zupełnie on nie pasuje do sytuacji w spółce, o której mowa :)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

88 89 90 91 92

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,327 sek.

vovaxwfu
tmiguvrx
ityqchmh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hvnaknmo
norznjqy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat