Ja posiadam obligacje serii E. Dostałem od Secusa info o licytacji w dniu 22 maja oraz od Sądowego Zarządcy Religii pismo o wystąpienie o wstrzymanie egzekucji.
I namawiam wszystkich którzy posiadają obligacje serii E o wysłanie do Secusa pisma w sprawie wstrzymania egzekucji. bo to najlepsze rozwiązanie.
Dlaczego?
Aktualnie mam obligacje zabezpieczone hipoteką.
Jak pójdzie licytacja za 215 tys., to po potraceniu kosztów (komornik i Secus) zostanie 170 tys. czyli dostanę 7% wartości (70 zł za 1000 zł) i trafie do grupy wierzycieli niezabezpieczonych czyli pewnie 20 reszty w akcjach.
Jeśli licytacja będzie wstrzymana to poczekam na propozycje Religii która ma być znacznie korzystniejsza - oczywiście na razie to pobożne życzenie lub marzenie ale poczekam. Jeśli okaże się że tak nie będzie to wznowimy licytację. Z tą różnicą, że jest kilku obligatariuszy którzy maja ich sporo - chcą założyć spółkę z minimalnym kapitałem (każdy obligatariusz serii E jak będzie chciał będzie mógł przystąpić na zasadzie proporcji do obligacji) i wystartują w przetargu by podbić cenę. Jak licytacja przekroczy górny pułap opłacalności to ktoś kto to przebije kupi a jak nie to spółka. A jak nie to spółka to kupi i sprzeda w całości i odzyska więcej kasy dla obligatariuszy którzy przystąpią albo podzieli się na działki i wtedy sprzeda.W tym przypadku wszyscy obligatariusze dostaną znacznie więcej. Wycena jest sprzed trzech lat i w licytacji idzie za 2/3 ceny czyli 8 zł za metr a jak wejdzie się w ogłoszenia to ceny zaczynają się tam od około 30 zł czyli 4 razy drożej. Nie ma zamiaru dać zarobić jakiemuś podstawionemu łosiowi
Tak czy siak na wstrzymaniu wszyscy obligatariusze serii E w mojej ocenie zarobią a jak pójdzie licytacja to jesteśmy w czarnej .........
Przy serii D obligacji cena sprzedaży wyniosła 30%. Dla serii E wynosi niestety tylko 7%
Proponuje wszystkim którzy mają obligacje serii E i otrzymali pismo od Nadzorcy Sądowego o wstrzymaniu egzekucji i podpisanie go i wysłanie do Secusa a dodatkowo skan na maila
p.mudyna@secus.plA jak ktoś nie otrzymał wzoru to niech napisze na mojego maila
19robert1974@gmail.com i odeśle mu dokumenty od nadzorcy sądowego z wnioskiem o wstrzymanie licytacji.
Mam nadzieje że nie będzie komentarzy do tego wpisu typu że namawiam do......
Jak ktoś uważa że sprzedaż nieruchomości i odzyskanie 7% go satysfakcjonuje - rozumiem jest bogaty i stać go na wrzucenie tych obligacji do kosza. Mnie nie i ja mam zamiar odzyskać przynajmniej te 30-50% bo uważam to za realne jeśli wstrzymamy egzekucje. I nie przez układ tylko podbicie ceny w licytacji bo ta na piątek 22 maja jest śmieszna tyle, że nie mam tych 215 tyś aby samemu stratować. Ale łącznie z tymi którzy chcą przystąpić do spółki mamy znacznie więcej tylko potrzebny czas na rejestrację i dogadanie szczegółów.