PARTNER SERWISU
vmzvmtkb
383 384 385 386 387
chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 21 stycznia 2016 17:40:56 przy kursie: 74,00 zł
lelo-pakero napisał(a):
Z forum spółki:

Dzień dobry
Dopiero tworzymy scenariusz i harmonogram kampanii promocyjno-marketingowej, która towarzyszyła będzie premierze "Industriala". Tak jak już wielokrotnie informowaliśmy, naszą intencją jest, żeby kampania ruszyła na ok. pół roku (oczywiście plus/minus) przed premierą gry i zaczęła się od "mocnego" uderzenia. Ustalenie optymalnego terminu rozpoczęcia działań PR-owych, podobnie jak i najlepszej daty premiery gry to złożone zadanie, w którym musimy również uwzględniać czynniki zewnętrzne, np. premiery innych, konkurencyjnych tytułów czy fakt, że koniec roku to okres zarezerwowany dla debiutów gier AAA. Dlatego, nie ujawniając daty premiery "Industriala", nie możemy równocześnie podawać dokładnej daty rozpoczęcia kampanii promocyjno-marketingowej. Oczywiście, chcielibyśmy móc jak najszybciej pochwalić się szczegółami projektu, nad którym pracujemy już od kilku kwartałów, i który ma być kamieniem milowym w rozwoju 11 bit studios ale mając na uwadze inne, wymienione przeze mnie wcześniej czynniki, nie możemy tego zrobić. Prosimy jeszcze o trochę cierpliwości.
Pozdrawiamy.

To ja się pytam dlaczego jeszcze kilka dni temu admin i kilka tygodni temu prezes spółki zapewniali, że premiera Industriala planowana jest pod koniec 2016 r.?? Nagle teraz przyszło olśnienie, że koniec roku to termin na premiery AAA? Po drugi w premierze TWOM jakoś to nie przeszkodziło. Mętnie się tłumaczą.

Fajnie, fajnie, ale w którym miejscu jest napisane, że nie będzie premiery w 2016? Podaj dokładne miejsce, bo czytam i nigdzie nie widzę informacji. Osoba piszę od kampanii promocyjno-marketingowej i opisuje, że muszą uwzględnić wiele rzeczy ( zresztą podobne informacje podawane były przed premierą TWOM ). Ale przecież tobie wolno wszystko, bo piszesz jako anonim w internecie.

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 21 stycznia 2016 21:44:12 przy kursie: 74,00 zł
@chimpo

Ty za to nie jesteś anonimowy. Chimpo to twoje imię i nazwisko? Nie spinaj się tak człowieku. Jak ty z grupą wsparcia wypisujecie fantazje o poziomach sprzedaży i zyskach to jest super. Nikt ci nie broni czekać na twarde fakty, ale pozwól, że ja pogłówkuję. Próbuję wyciągać logiczne wnioski na podstawie różnych informacji, które do nas spływają. NS, które rzekomo ma takie świetne kontakty ze spółką napisało w rekomendacji, że kampania ruszy na przełomie II i III kw., a więc okolice czerwiec/lipiec. Do tego założyli w wycenie wydanie Industriala w 2017 r. Spółka podaje, że na pewno nie wydadzą gry w grudniu. Między czerwcem a listopadem są raptem 4 miesiące, tymczasem spółka poinformowała, że kampania promocyjna ma trwać 6 miesięcy. Nie wiem czy mam na 100% rację, ale zakładam, że premiera w 2016 jest już bardzo mało prawdopodobna.

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 21 stycznia 2016 21:58:26 przy kursie: 74,00 zł
anty_teresa napisał(a):
Nie, nie to miałem na myśli. Raczej to, że ta wycena taka miała być. Czy słusznie? Ja patrzę na to inaczej. Dla mnie nie ma jednej wyceny, jest cały zbiór. Z resztą w tej rekomendacji też można sobie taki przedział zrobić jak się zerknie na analizę wrażliwości. Wystarczy przyjąć Wacc mniejszy o 1 proc. i konserwatywną stopę wzrostu równą zero proc. i już jesteśmy w okolicy kursu. Te założenia są arbitralne. Napisałem, że dla mnie WACC w takiej branży jest zbyt niski, bo branża jest ryzykowna, a spółka nie ma dywersyfikacji. Znów założenia do Industriala wydają się ostrożne. Znów nie ma na razie żadnych dowodów, że 11B może stać się dobrym wydawcą, czyli, że wartość ma LP itd. Cena docelowa ma być osiągnięta w ciągu 9 miesięcy. Jeśli trailer Industriala pokażę, że to może być hit, to spokojnie zostanie pobita. Jeśli tylko sukces na miarę TWOM, to może nawet obsunąć się poniżej obecnego kursu.

Ci co czekają na dowody, będą kupowali drożej . Takie są prawa rynkowe, ryzykujesz w niepotwierdzone możliwości większy kupon możesz ściągnąć.thumbright

To twoje " jeśli tylko na miarę TWOM" przyniesie spółce znowu do końca roku 2017 kolejne ponad 20 mln tylko z industriala, a kasy w spółce może być 50+ mln do końca 2017 roku , a ty mówisz o osunięciu kursu przy takich założeniach?? Proponuje ci ochłonąć Whistle

P.S industrial może mieć tą przewagę ,że od razu wypuścić go mogą na wszystkie platformy co automatycznie może zwiększyć skale sukcesu w stosunku do TWOM. Nie zapominajmy o launchpadzie który ma być też znaczącym źródłem dochodów spółki.
Edytowany: 21 stycznia 2016 22:00

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 21 stycznia 2016 22:31:57 przy kursie: 74,00 zł
Top 5 na PS4 - jakosc gry przebija m.in.Call of Duty, czy \Assassins Creed king

www.metacritic.com/browse/game...
Everything you know is wrong.........

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 22 stycznia 2016 08:24:32 przy kursie: 74,00 zł
jurror napisał(a):
Ci co czekają na dowody, będą kupowali drożej . Takie są prawa rynkowe, ryzykujesz w niepotwierdzone możliwości większy kupon możesz ściągnąć.thumbright

Możliwe. Możliwe także, że Ci co chcieli wyprzedzić fakty poniosą konsekwencje jak zrealizuje się ryzyko. Możliwe także, że lepiej wziąć akcje jakiejś Farm 51, Bloobera, czy innego Jujubee, bo zrobią lepsze gry, a spółki są tańsze... W takim wypadku kupon będzie jeszcze większy, nie?
jurror napisał(a):

To twoje " jeśli tylko na miarę TWOM" przyniesie spółce znowu do końca roku 2017 kolejne ponad 20 mln tylko z industriala, a kasy w spółce może być 50+ mln do końca 2017 roku , a ty mówisz o osunięciu kursu przy takich założeniach?? Proponuje ci ochłonąć Whistle

W rekomendacji w 2017 r. z Industriala i LP masz 16,8 zysku netto. Ochłoń trochę ;)

Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 22 stycznia 2016 08:40:36 przy kursie: 74,00 zł
Zapewniam że mam akcje mowie o tym aby nie byc posadzonym o naganianie. anty-teresa masz racje i zrozumcie to wreszcie ze taki głos jest bardziej potrzebny. A jezeli bedzie lepiej to super

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 22 stycznia 2016 10:29:44 przy kursie: 74,90 zł
lelo pakero napisał(a):
Nie wiem dlaczego niektórzy piszą, że wycena NS nie uwzględnia Indusriala, skoro w sposób oczywisty, nawet dla kompletnego laika, uwzględnia. Jest to tym dziwniejsze, że takie głosy dochodzą od największych forumowych ekspertów. Prognozowane blisko 30 mln zł przychodów i 16 mln zł zysku netto w 2017 r. to niby z czego?

To chyba kwestia pewnego nieporozumienia i skrótów myślowych w postach.
Wycena nie uwzględnia Industriala w przychodach za 2016 r., a cena docelowa została podniesiona w perspektywie 9 miesięcy, czyli bez wyników Industriala:

Cytat:
Uwzględniając przychody ze sprzedaży wydanych w obecnym roku gier podnieśliśmy cenę docelową z 88,84 zł do 99,1 zł na akcję oraz podtrzymujemy rekomendację Kupuj.

W tym sensie nowa wycena "nie uwzględnia Industriala". Natomiast nikt nie twierdzi, że Industriala nie ma uwzględnionego w wynikach 2017 r., treść rekomendacji mówi jasno:

Cytat:
Podwyższyliśmy prognozy przychodów i zysków operacyjnych spółki w 2016r. i 2017r. Wpływ na podwyższenie naszych prognoz ma debiut gry This War of Mine: The Little Ones w styczniu 2016r., czego wcześniej nie uwzględnialiśmy w przychodach oraz wpływ sprzedaży 3 tytułów z segmentu launchpad. Na prognozy 2017r. wpływ ma przede wszystkim potencjał sprzedażowy nowej produkcji Industrial oraz kolejne produkcje z segmentu launchpad.

Mam czasami wrażenie, że antagonizujemy się tu trochę na siłę.
Jestem na Twitterze

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 22 stycznia 2016 10:42:27 przy kursie: 74,90 zł
anty_teresa napisał(a):
jurror napisał(a):

Możliwe. Możliwe także, że Ci co chcieli wyprzedzić fakty poniosą konsekwencje jak zrealizuje się ryzyko. Możliwe także, że lepiej wziąć akcje jakiejś Farm 51, Bloobera, czy innego Jujubee, bo zrobią lepsze gry, a spółki są tańsze... W takim wypadku kupon będzie jeszcze większy, nie?

11 bit ma już zapewnione finansowanie na lata, koszty maja niewielkie w stosunku do przychodów i zysków, z roku na rok rozwijają swoja działalność, zwiększają potencjał również jeśli chodzi o ilość produktów( tez nie swoich), jak i know how. To jest normalny typowy rozwój i zdobywanie rynku przez dobrą ale na razie małą jeszcze spółkę.Chce ci przypomnieć CRD też od razu nie był dużym graczem to jest teraz to wynik konsekwencji i dobrego rozwoju spółki i właśnie o to chodzi ,jeśli mówimy o prawdziwym inwestowaniu w spółke i rozwój a nie w spekulacji.

Ryzyka na chwilę obecna są bardzo mocno ograniczone, płynność jest świetna nawet za świetna( pomimo roku od debiutu TWOM na PC) bo kasa operacyjnie nie pracuje tylko leży na kontach walutowych. Wszystko mają pod kontrolą.

anty_teresa napisał(a):
jurror napisał(a):

W rekomendacji w 2017 r. z Industriala i LP masz 16,8 zysku netto. Ochłoń trochę ;)

Wybacz, ale rekomendacje to wróżenie z fusów mógł równie dobrze przyjąć ze skoro industrial wejdzie też na konsole( a nie tylko na PC) to zarobią 30 mln najbiedniej, bo TWOM zarobił 20 mln przez 3 qw od debiutu tylko na PC. Także ten analityczny koleś liczy tak naprawdę na porażkę sprzedażową stosunku do TWOM, a zarząd jednak mówi że potencjał ma być większy a patrząc na kalkulacje( sprzedażowe - dochodowe) dotyczące TWOM z konferencji po debiucie to jednak nieźle to przewidzieli.

Także wróżenie z kuli ma te właściwości ze możesz co chcesz napisać a i tak przyszłość prawdę ukaże, kiedyś napisali ze W2 zarobi 150 mln pojechali pod to na 900 mln kapitalizacji cdr, okazało się to wierutną bzdura, wszytko zależy od tego kto i co chce w tej kuli dostrzec, np na CIGu już widzą wielki sukces.S3blah5
Edytowany: 22 stycznia 2016 10:49

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 22 stycznia 2016 10:52:48 przy kursie: 74,90 zł
lelo-pakero napisał(a):
@chimpo

Ty za to nie jesteś anonimowy. Chimpo to twoje imię i nazwisko? Nie spinaj się tak człowieku. Jak ty z grupą wsparcia wypisujecie fantazje o poziomach sprzedaży i zyskach to jest super. Nikt ci nie broni czekać na twarde fakty, ale pozwól, że ja pogłówkuję. Próbuję wyciągać logiczne wnioski na podstawie różnych informacji, które do nas spływają. NS, które rzekomo ma takie świetne kontakty ze spółką napisało w rekomendacji, że kampania ruszy na przełomie II i III kw., a więc okolice czerwiec/lipiec. Do tego założyli w wycenie wydanie Industriala w 2017 r. Spółka podaje, że na pewno nie wydadzą gry w grudniu. Między czerwcem a listopadem są raptem 4 miesiące, tymczasem spółka poinformowała, że kampania promocyjna ma trwać 6 miesięcy. Nie wiem czy mam na 100% rację, ale zakładam, że premiera w 2016 jest już bardzo mało prawdopodobna.

Po części się z Tobą zgadzam i po części nie....
Mianowicie nigdzie nie jest napisane jak piszesz, że będzie 6 miesięcy (to slogan - przybliżenie jak kto woli) różnie dobrze może trwać 4 miesiące bo to jest bliżej 6 miesięcy niż 1 miesiąca - więc określenie jest mocno przybliżone tak samo jak termin "wydamy pod koniec roku" - co może tak samo oznaczać początek października jak i koniec stycznia....
Więc do terminów i wielkości w tej branży nie można w żaden sposób się przywiązywać. Tak samo jak nawet podane terminy premier jeszcze nie oznaczają, że są one w pełni obowiązujące..... taki CDR przesuwał 2 razy premierę .... i super - bo gra zachwyciła.
Lepsze to niż wypuszczanie niedorobionych gier (jak CIG) w terminie.
Z drugiej strony obserwując i dokładnie analizując wypowiedzi - oceniam, że spółka skłania się )chyba) jednak ku terminowi styczeń (2017). Dlaczego ? .... nie jest to jeszcze przesądzone
ale oceniam prawdopodobieństwo na 80% - choć sama spółka jeszcze zapewne nie podjęła decyzji....
Sądzę, że wielkim wyznacznikiem będzie tutaj przebieg premiery na PAX.
Jeśli wszystko przebiegnie zgodnie z oczekiwaniami spółki lub nawet lepiej - to to może przesądzić i przyjęciu strategii kolejnej premiery także na PAX.
Jak było w wypowiedziach - to jest fantastyczny termin i doskonałe warunki medialne.
Tak więc sądzę, że spółka w tym zakresie podejmie decyzje w lutym. Później wpływ może mieć proces produkcyjny i jakieś nowe pomysły w trakcie produkcji. Wspomnę tu CDR, że postanowili dołożyć wątki a później jeszcze dopracować. Tu nie wykluczam też takiej sytuacji. Najważniejsze aby poziom był jak najwyższy. Wcześniej stawiałbym termin premiery na przełom X i XI ale teraz najbardziej trafia do mnie styczeń 2017 i PAX. Sygnały ze spółki latem mogą zmienić mój pogląd.

Co do przychodów to już pisałem (ostatnio), że nie zakładam takiego potencjału jak NS raczej konsole nie mają tyle ale 30-40% wyniku powinny zrobić wersje PC i mobile resztę konsole, gry z LP i gra planszowa. To tylko wstępne założenie, bo niewiele znamy ze strategii spółki. Sam często zmieniam zdanie ale biorę pod uwagę nowe fakty i dane które się pojawiają a dają nowe światło.... to chyba dobrze...Angel Moim zdaniem w wycenie nie ma Industriala - choć jeszcze nie ma decyzji... ale jak pisałem wyżej...Angel
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 22 stycznia 2016 11:02:12 przy kursie: 74,90 zł
andy_dufresne napisał(a):
cena docelowa została podniesiona w perspektywie 9 miesięcy, czyli bez wyników Industriala:

Cytat:
Uwzględniając przychody ze sprzedaży wydanych w obecnym roku gier podnieśliśmy cenę docelową z 88,84 zł do 99,1 zł na akcję oraz podtrzymujemy rekomendację Kupuj.

W tym sensie nowa wycena "nie uwzględnia Industriala".

To też nie do końca tak, rekomendacja uwzględnia w tej wycenie Industriala, ale autor nie stara się wycenić jego potencjału. W rekomendacji po prostu założony został jakiś zysk za 2017 i jest on związany z wydaniem Industriala.
Autor zwraca jednak uwagę, że przy takich zyskach jak podał w latach 2017 i późniejszych i uwzględniając określony jego zdaniem potencjał TWOM TLO, uzasadniona jest za 9 miesięcy cena akcji na poziomie 99,1 zł (przed premierą Industriala, ale przy założeniu, że zysk z Industriala będzie taki jak w prognozie na lata 2017 i dalsze).

Co w skrócie (i trochę na "chłopski rozum") oznacza:
- gdyby autor zakładał niższy zysk z Industriala w 2017 i być może później, przy wszystkich pozostałych parametrach na tym samym poziomie podana cena akcji byłaby niższa w rekomendacji
- gdyby autor zakładał wyższy zysk z Industriala w 2017 i być może później, przy wszystkich pozostałych parametrach na tym samym poziomie podana cena akcji byłaby wyższa w rekomendacji.

ps. w kwestii antagonizmów na siłę to ja to widzę troszkę inaczej, po prostu niuansów przy wycenie jest dość sporo, a pojawia się tendencja do upraszczania - co skutkuje niebezpiecznymi stwierdzeniami "nie ma industriala w wycenie, czyli hurra cena idzie na 190".
Edytowany: 22 stycznia 2016 11:02

baks
152
Wysłane: 22 stycznia 2016 12:47:33 przy kursie: 74,90 zł
Zgadzam się z wypowiedzią i sam tak oceniłem, że są ostrożni tak samo z resztą jak spółka w ocenianiu faktycznych poziomów zysków i sprzedaży. Nic się zresztą w tym nie zmieniło w spółce.
Stąd na tak wczesnym etapie nie da się ocenić faktycznego potencjału sprzedaży gry. Nie dziwi mnie więc dość zachowawcze podejście przy rekomendacji. Liczą się z tym, że potencjał powinien być zbliżony lub większy niż TWOM ale nie ma żadnych dowodów, że będzie dużo lepiej przynajmniej do czasu gdy gra będzie na ukończeniu.
Stąd nie dziwi mnie, że nie chcą oceniać "ilości złapanych ryb przed zarzuceniem sieci".
Stąd uważam, że należy przyjąć taki pogląd, że spółka się rozwija prawidłowo (choć może mogłaby szybciej) - należy jednak zaufać Zarządowi. Przynajmniej ja tak oceniam. A działania będziemy oceniać po efektach. Na oceny Industriala jakości i sprzedaży jeszcze o wiele za wcześnie.
Nie da się oszacować czy zarobią na nim 5mln czy może 50... 100 to na razie czyste fantasmagorie.
Stąd w pełni uzasadnione jest przyjmowanie z perspektywy października, że nie ma Industriala.
W wypowiedzi jest jasna deklaracja 9 miesięcy. Co będzie później będzie można ocenić najwcześniej w lipcu - teraz to tylko mrzonki.

baks
152
Wysłane: 22 stycznia 2016 13:39:05 przy kursie: 74,90 zł
chris_martin napisał(a):
Top 5 na PS4 - jakosc gry przebija m.in.Call of Duty, czy \Assassins Creed king

www.metacritic.com/browse/game...

Nie badałem nigdy szczegółowo jak to się przekłada na sprzedaż ale na Amazonie w UK wygląda nieźle ... pierwsza strona. Nie szukałem na innych...
www.amazon.co.uk/gp/new-releas...
Wygląda bardzo przyzwoicie oby tylko tendencja się utrzymała...

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 23 stycznia 2016 15:46:09 przy kursie: 74,90 zł
Nie patrzcie na ranking "new releases" tylko na Amazon bestseller rank, a obecnie na Amazon.co.uk wersja PS4 jest na 336 miejscu i 810 na Xbox One. Wygląda raczej słabo, ale jeszcze 3 dni temu wersja PS4 była w okolicach 1000 pozycji, a wersja Xbox One ok 1500 pozycji, więc skok zauważalny. Zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądała w tygodniu premiery.
Edytowany: 23 stycznia 2016 15:47

myton
23
Wpisów: 139
Wysłane: 23 stycznia 2016 16:34:40 przy kursie: 74,90 zł
skok o 700 pozycji w górę i na tydzień przed premierą to słabo!? w 3 dni....
Edytowany: 23 stycznia 2016 16:36

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 23 stycznia 2016 17:20:41 przy kursie: 74,90 zł
chimpo napisał(a):
Nie patrzcie na ranking "new releases" tylko na Amazon bestseller rank, a obecnie na Amazon.co.uk wersja PS4 jest na 336 miejscu i 810 na Xbox One. Wygląda raczej słabo, ale jeszcze 3 dni temu wersja PS4 była w okolicach 1000 pozycji, a wersja Xbox One ok 1500 pozycji, więc skok zauważalny. Zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądała w tygodniu premiery.

Zarówno wczoraj jak i dziś wersja PS4 była już w Top100 amazon UK i DE... XBOX w DE okolo 60 miejsca.
Edytowany: 23 stycznia 2016 17:21

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 23 stycznia 2016 18:45:00 przy kursie: 74,90 zł
myton napisał(a):

Przy tak ogromnym wysypie recenzji który miał miejsce w tym tygodniu, ten skok nie jest powalający. Aby były szanse na większe przychody, gra musi wejść do pierwszej setki wśród wszystkich gier i utrzymać się tam przez kilka tygodni.

@aircanada15:

Ale Ty piszesz o rankingu dla konkretnej platformy, a Chimpo o rankingu dla wszystkich gier. O ile dobrze pamiętam, to pudełkowy TWoM po premierze potrafił zapuszczać się w okolice 400-800 pozycji wśród wszystkich gier, a przychody z niego okazały się mizerne.

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 23 stycznia 2016 19:46:41 przy kursie: 74,90 zł

jednak strategia marketingowa 11 Bit Studio w odniesieniu do TWOM to jest masterpiece - kolejna kampania reklamowa za która płaci Koch Media (TLO na xBox i PS4) powoduje stałą wysoką sprzedaż wersji mobilnej -
gra na mobilne sie swietnie sprzedaje

sensortower.com/android/us/11-...

kwartalne stałe przychody to ponad PLN 3 mln

na Steam ponad 1.040 graczy w regularnej cenieking brawo Prezesie Miechowski
!!
Everything you know is wrong.........

Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 23 stycznia 2016 20:29:02 przy kursie: 74,90 zł
rockq napisał(a):
myton napisał(a):

Przy tak ogromnym wysypie recenzji który miał miejsce w tym tygodniu, ten skok nie jest powalający. Aby były szanse na większe przychody, gra musi wejść do pierwszej setki wśród wszystkich gier i utrzymać się tam przez kilka tygodni.

@aircanada15:

Ale Ty piszesz o rankingu dla konkretnej platformy, a Chimpo o rankingu dla wszystkich gier. O ile dobrze pamiętam, to pudełkowy TWoM po premierze potrafił zapuszczać się w okolice 400-800 pozycji wśród wszystkich gier, a przychody z niego okazały się mizerne.

Przepraszam bardzo za pytanie. Czy wg Ciebie jest coś co można zaliczyć do sukcesów spółki, albo czy wg Ciebie jest szansa na jakikolwiek sukces w przyszłości czy tylko powolne zsuwanie się w przepaść niemocy?

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 23 stycznia 2016 22:21:22 przy kursie: 74,90 zł
A gdzie mam patrzeć jak nie na TOP100 najbardziej dominującej platformy, czyli PS4 ? XBOX to numer dwa.
Porównanie z rankingami TWOM PC na Amazon sprzed roku ma niewielki sens. Przy tak dużym rozwoju bazy Next-Gen od końcówki 2014 roku, udział gier PC w omawianym sklepie jeszcze bardziej zmalał, nie żeby wtedy był jakiś znaczący.

mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 23 stycznia 2016 22:28:45 przy kursie: 74,90 zł
chris_martin napisał(a):

Przepraszam bardzo za pytanie. Czy wg Ciebie jest coś co można zaliczyć do sukcesów spółki, albo czy wg Ciebie jest szansa na jakikolwiek sukces w przyszłości czy tylko powolne zsuwanie się w przepaść niemocy?

Gra jest niszowa jak na gusta graczy konsolowych, miernie się przedsprzedaje a do tego wydawca zabierze lwią cześć zysku. Tak przedstawiane argumenty to przepis na katastrofę.

@rockq napisz proszę jakie oczekiwania masz co do wersji konsolowych - ilość kopii sprzedanych czy zysk jaki przyniesie spółce. Bo może ty masz jakieś wygórowane wymagania. Nie znam się na rynku pudełek konsolowych, ale nie wygląda na to, że 70% pudełek jest kupowanych na Amazonie tylko rynek jest bardziej rozproszony na wielu dystrybutorów.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

383 384 385 386 387

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,388 sek.

uqwmsaip
cvzemfrx
hileyzqg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wtuyqied
hhywypqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat