PARTNER SERWISU
rlcyavih
10 11 12 13 14
irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 14 marca 2014 18:10:13 przy kursie: 3,05 zł
@koszyk
To to i ja znalazłem. Tyle że nic z tego nie wynika, dlatego nawet nie wklejałem linka. Może on wręcz wprowadzić zamieszanie, bo jako enigmatyczna "data utworzenia" figuruje tam 20 styczeń 2013, co może oznaczać albo to, że wtedy firma została wciągnieta do tej bazy albo to (osobiście przychylam się raczej do tej wersji), że wtedy właśnie powstała.

W takim wypadku można mniemać, że jest to jakiś krzak, stworzony specjalnie na potrzeby celów, do których wykorzystywane są takie krzaki. Zazwyczaj chodzi o przekonanie inwestorów na poziomie "ludu bankierowego", że oto w spółkę inwestuje fundusz bardzo poważny i majętny, bo "hamerykański".

Drodzy koledzy i koleżanki, którzy to czytacie: Może któreś z was ma bieżący dostęp do płatnych wersji zachodnich baz danych o firmach, w stylu Lexis Nexis i tym podobne? Sprawdzicie? :)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

cezarylee
0
Wpisów: 23
Wysłane: 14 marca 2014 21:02:13 przy kursie: 3,05 zł
Data utworzenia:
20.01.2013

ciekawe heh.

A co do sytuacji...czysta spekulacja - nie do przewidzenia - tylko dla orłów ;)

QMX
QMX
1
Wpisów: 213
Wysłane: 1 maja 2014 15:20:08 przy kursie: 2,41 zł
www.bankier.pl/wiadomosc/AGROT...

Mamy raport

Z tego co na szybko sprawdziłem to spłacili ponad 20 mln $ obligów
free float to obecnie 5,22 % bo wszedł Bank BPH
No i w porownaniu do zeszlego roku mamy stratę ale zwróćcie uwage jak mocno w 2013 wzrosla amortyzacja, to tez ma duzy wplyw na ostateczny wynik. Mozna prosic o komentarz ?

irfy
0
Wysłane: 1 maja 2014 19:11:52 przy kursie: 2,41 zł
Raport kiepski. Nie katastrofalny, ale nie ma się z czego cieszyć. bardziej szczegółową analizę pozostawię lepszym specom, o ile zechcą się za nią zabrać. Osobiście nie wiem, czy jest sens, bo w sumie rok 2013 to już mocno zeszłoroczny śnieg. Był, upłynął, przeważnie pod znakiem katastrofalnych spadków kursu.

Teraz najważniejsze będzie więc to, czy w tym roku spółka będzie w stanie wypracować w miarę rozsądne zyski. To z kolei jest uzależnione od tego, komu Agroton swoją produkcję sprzedawał i w jakim regionie ma największe uprawy. Zakładam, że na zachodniej Ukrainie, zbiory nie są więc (i nie będą) rozjeżdżane przez czołgi armii wszelkich oraz są zasoby ludzkie do ich zebrania. Gorzej z odbiorcami. Jeśli jest to Rosja, to może być różnie, bo diabli wiedzą jak teraz wygląda rosyjsko-ukraiński handel.

Ciekawą informacją jest wejście BPH-u. Nie śledzę spółki aż tak wnikliwie, dla mnie to grzanka - pospekulować można, ale fundamentalnie jej nie traktuję, z powodów wielu. Wejście tego inwestora jest więc o tyle zastanawiające, że nie słyszałem o żadnej dodatkowej emisji dla nich, musieli więc zgarnąć akcje "z rynku". Dziwne.Po co tam wchodzili, nie wiem. Chyba że liczą na... dywidendę. Albo jakiś skokowy wzrost kursu i jego utrzymanie się na tym wyższym poziomie. Nota bene z raportu wynika, że FF wynosi teraz 10,25 %.

sasky
PREMIUM
49
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 2 767
Wysłane: 13 czerwca 2014 08:01:30 przy kursie: 2,97 zł
Odchwaszczony wykres – analiza techniczna Agrotonu w porannym Wykresie dnia.

kliknij, aby powiększyć

Szczegółowe omówienie sytuacji w serwisie Wiadomości SW:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/o...
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

Asston
6
Wpisów: 132
Wysłane: 11 lipca 2014 11:03:12 przy kursie: 2,94 zł
Interesuję się jeszcze ktoś tym polem minowym zwanym Agrotonem?
Nie wiem co sądzić o tej spółce niby bardzo nisko wyceniana ale działa na terenach gdzie obecnie prowadzone są działania wojenne, z tego co czytałem atamani zarządzający spółką nie są zbytnio obeznani z cywilizacją w sensie dobrych praktyk giełdowych (poszanowania zasad i drobnych akcjonariuszy).
Niby
Cytat:
kupuj gdy leje się krew
i jak widać główny inwestor to czyni:
www.bankier.pl/static/att/emit...
www.bankier.pl/static/att/emit...

Ale czy ja drobny powinienem się w to pakować Think sam nie wiem.
Może jakiś bardziej doświadczony Użytkownik tego forum podpowie czerpiąc wiedze z własnego doświadczenia co sądzić o takich spółkach i ostatnich działaniach głównego inwestoraThink

irfy
0
Wysłane: 11 lipca 2014 12:40:53 przy kursie: 2,94 zł
@Asston
Ja tutaj gram. A właściwie pogrywam, na zasadzie "doskocz, uderz, odskocz". Czy jestem bardziej doświadczony, tego nie wiem, ale jeśli chcesz się tu "inwestować", czyli kupić akcje w celu oczekiwania na stabilny wzrost, to odradzam, bo spółka jest skrajnie niepewna i naprawdę nie sposób przewidzieć, co może się stać. I trzeba ciągle na niej siedzieć, bo bardzo trudno postawić rozsądnego stopa.

Jeśli więc masz jakieś inne źródło stałych dochodów a grę na giełdzie traktujesz jako zabawę, na której można przy okazji zarobić na rozmaite dobra, na które szkoda by ci było środków zarobionych "w pocie czoła" a ewentualne straty uznajesz za "koszty uzyskania przychodu" albo pieniądze wydane na zabawę, taką samą jak wino, kobiety i śpiew, to możesz wskoczyć.

Jeśli jednak uznajesz giełdę za alternatywne miejsce do lokowania rodzinnych oszczędności, to idź stąd precz i kup sobie... nie, w ogóle sobie stąd idź, bo czasy są wilcze i trudno przewidzieć, co się wydarzy na giełdach:)

Asston
6
Wysłane: 11 lipca 2014 14:21:48 przy kursie: 2,94 zł
Irfy - dziękuję za odpowiedź i za rady życiowethumbright
Ale bardziej chodziło mi o rozważania na temat tego co Iurii kombinujeThink
To jest, kiedyś wzywał po 12 zł za akcje i się nie doczekał, więc prawdopodobnie on stoi za tym, gdzie jest kurs obecnie - czyli na 3 anie na 12 zł.
Tylko po co? nie do końca wiadomo jaki jest FF ale na pewno malutki a Iurii ma taki procent że i tak mu tego przedsiębiorstwa nikt nie zwędzi.
Pojawiają się artykuły w prsie zagrnicznej jakim to wielkim zainteresowaniem pałają do ziemi na dawnych kresach ludzie z
Cytat:
seszea

uapress.info/uk/news/show/3073...

Czyżby chciał zwinąć zabawki z tej piaskownicy? skupuje tanio żeby drożej sprzedać (tylko też po co jak ma tego tyle co piasku na Saharze)?Think

irfy
0
Wysłane: 11 lipca 2014 15:23:08 przy kursie: 2,94 zł
@Asston
Ależ ty mnie męczysz :) Musisz podsyłać artykuły po ukraińsku? Ale dobrze, przeczytałem go, nawet aż tak strasznie nie bolało, zrozumiałem wszystko. Problem polega na tym, że poza czysto kurtuazyjnym zainteresowaniem "w celu osiągnięcia rentowności ukraińskiego rolnictwa" żadnych konkretów tam nie było.

Co do tego, co kombinuje główny akcjonariusz też niewiele mogę powiedzieć, bo on w całości tkwi w ukraińskim systemie, które bardziej przypomina układy w feudalnym państwie rządzonym przez słabego króla niż to, co znamy z autopsji. Tamto państwo przypomina raczej Polskę z czasów Mieszka I, w której formalnie władający książę musiał przez cały czas liczyć się ze zdaniem wielmożów, wszystko to pod bokiem Cesarstwa, będącego ówczesnym supermocarstwem.

Wszystko zależy więc od tego, jak w tej konstelacji usytuowany jest ten człowiek, z kim trzyma, na ile jest stabilny, jakich i jak licznych ma wrogów... Na Ukrainie panuje teraz taki rozgardiasz, że możliwe jest praktycznie wszystko. Spójrz sobie choćby na postawę najbogatszego oligarchy, Rinata Achmetowa. Krwawa wojna pustoszy "jego" ziemie a on siedzi jak mysz pod miotłą i nie wiadomo, z kim tak naprawdę trzyma, chociaż obecna sytuacja w oczywisty sposób naraża go na straty.

Uważam więc, że nie ma sensu skupiać się na kwestiach personalnych, bo jest to walenie głową w mur. Ja koncentruję się na wszystkich "za" i "przeciw" i dlatego bardzo ostrożnie staram się tu "bywać".

Za:

- Bardzo niski free float, z jednej strony zachęcający do ataków spekulacyjnych w stylu tego, co miało miejsce zimą i stosunkowo niskie zagrożenie gwałtowną wyprzedażą akcji, ze względu na obecny skład akcjonariatu.
- Nietragiczna sytuacja fundamentalna spółki (albo my nie wiemy, że jest tragiczna) :)
- Regularne spore wahania dzienne, na których można zarobić.
- Branża rolnicza, mniej wrażliwa na działania wojenne od na przykład branży wydobywczej, w połączeniu z faktem, że tereny objęte walkami to tereny przemysłowe, ziemi rolnej jest tam niewiele.
- Zboże to artykuł eksportowy, więc firma nie jest przesadnie wrażliwa na dewaluację hrywny.

Przeciw:

- Bardzo niski free float może również powodować znaczące przeceny, co było wyraźnie widoczne rok temu, kiedy fundusz inwestycyjny, wyprzedając stosunkowo niedużą liczbę akcji potrafił zwalić kurs o prawie 90%.
- Skrajnie niestabilna sytuacja na Ukrainie. Jeżeli car jednak zdecyduje się na interwencję wojskową na szerszą skalę, zamiast tylko podjudzać i podsycać, żeby nie wygasło, to spadek kursu o 50% będzie najniższym wymiarem kary.
- Brak jakichkolwiek relacji z inwestorami, połączony z małą wiarygodnością publikowanych sprawozdań i komunikatów
- Niejasna pozycja, powiązania i zamiary głównego akcjonariusza.

Tak wygląda to z mojego punktu widzenia. Granie tutaj jest sprawą dosyć straszną i należy się liczyć ze sporymi stratami, równocześnie jednak na tych okresowych, kilkunastoprocentowych skokach da się też czasem zarobić. Ja przeniosłem się tu z... Petrolinvestu:) Muszę dodawać coś więcej?
Edytowany: 11 lipca 2014 15:26

Asston
6
Wysłane: 11 lipca 2014 16:21:33 przy kursie: 2,94 zł
Irfy :)
Nie, nie jak z Petrola to juz nie blackeye
Ale co tam, może być i nicogames oby tylko skończyło się to zyskiemthumbright

No nic, to że inwestycja w Agroton to wsadzanie ręki do płonącego ogniska po ziemniaczki to wydaje mi się wiem, tyle że ja to wiem a moja podświadomość może mieć to głęboko - bo podpowiada mi ona, że można tu będzie ładne kupony przyciąć.
Ale się zobaczyThink

le rom
214
Wpisów: 2 209
Wysłane: 25 października 2014 07:38:55 przy kursie: 1,92 zł
angry3
AGT - A Gdzie Ten biznes się znajduje? Na Ukrainie ? A co tam się dzieje - nikt nic nie wie. To i dobrze bo cena leci w dół, a informacje często są dezinformacją. Gra w ciemno, czasem jest wygraną.
I tak widzę AGROTON.

krzabr
1
Wpisów: 59
Wysłane: 5 listopada 2014 23:23:09 przy kursie: 1,55 zł
Pojawił się mały raport, a nim są napisane następujące informacje:

Cytat:

NOT FOR RELEASE, PUBLICATION OR DISTRIBUTION, DIRECTLY OR INDIRECTLY, IN OR INTO THE UNITED
STATES OF AMERICA, CANADA, JAPAN OR AUSTRALIA
4 November 2014, Luhansk, Ukraine
Current report 04/11/2014
UPDATE ON THE RESULTS OF THE MILITARY CONFLIC ON AGROTON
Based on the provisions of the relevant laws and regulations, and aiming at keeping
its shareholders and the investment public at large updated with current
developments, the Board of Directors of Agroton Public Ltd (“Agroton”, the
“Company”) announces that despite the Company’s best efforts to undertake a
normal production and harvesting campaign this year, the military conflict in
Luhansk region continues to significantly impact and disrupt its operations.
Agroton’s poultry business, entirely located on the territory controlled by
separatists, will be discontinued. This will result in over USD 15 million in written off
assets. Agroton is unable to sustain this business line due to day-to-day bombings,
artillery events, gas disruptions and electricity outages.
Furthermore, the Company is unable to control and has limited access to
approximately 20,000 hectares of its land due to the presence of armed separatist
groups there. These 20,000 hectares are located on territory controlled by armed
militia groups who are unpredictable to deal with, often uncooperative or outright
hostile.
As a consequence of the separatist military conflict with the Ukrainian military in
the region where the Company is located, several vital roadways and railway
connections for the Company have been destroyed. Agroton now carries addition
distribution expenses at the level of USD 30-50 per tonne of harvested agricultural
crops as no one is willing to take delivery from the Company’s facilities due to the
regional military situation.
There may be additional material write-offs of assets that are located on the
territory controlled by armed separatist groups. The Company will make further
announcements as soon as it is in a position to evaluate the effect of the
aforementioned events on its financial condition and its financial results for this
fiscal year, or when further material developments occur.

pprezes
0
Wpisów: 203
Wysłane: 16 września 2016 21:38:52 przy kursie: 3,51 zł
Proszę o krótkie podsumowanie wyników oraz wyjaśnienie dlaczego w stockwatch.pl nie pojawiają się żadne wskaźniki - czy to spowodowane jest przekazywaniem tylko raportów półrocznych ?

Deogracias
PREMIUM
12
Wpisów: 486
Wysłane: 10 października 2016 00:46:28 przy kursie: 3,14 zł
Omówienie wyników oraz sytuacji finansowej i rynkowej Grupy Kapitałowej AGROTON Public Limited (dalej AGROTON) za okres od 1 stycznia do 30 czerwca 2016 roku (sprawozdanie półroczne)

Ukraińska spółka opublikowała dobre sprawozdanie za pierwsze półrocze 2016. Czy jednak wystarczy to, aby uznać że wszystkie problemy ma już za sobą?

Analiza sprawozdania finansowego

Analiza sprawozdania finansowego AGROTON-u nie jest rzeczą łatwą. Powodem jest niewielka ilość informacji, jaka jest dostępna dla inwestora. Spółka nie publikuje raportów bieżących, a sprawozdania okresowe są dostępne jedynie co pół roku. Jest to również powodem tego, że dla spółki nie są obliczane w serwisie wskaźniki fundamentalne. Dodatkowo, spółka w ogóle nie opublikowała sprawozdania za 1 półrocze 2014.

Na początek warto wyjaśnić kwestie związane z rozliczeniami walutowymi związanymi z działalnością spółki.
Spółka prowadzi działalność na Ukrainie, gdzie walutą jest hrywna (UAH), ale walutą funkcjonalną sprawozdania finansowego jest dolar amerykański (USD). Oznacza to, że spółka prezentuje swój wynik finansowy (rachunek zysków i strat) w USD. Ta sama zasada dotyczy posiadanego majątku (aktywa) i jego źródeł finansowania (pasywa). Wybór takiej a nie innej został podyktowany niestabilnością waluty lokalnej.
Zresztą praktyka prowadzenia rozliczeń i kalkulacji w twardej walucie, zamiast w tracącej systematycznie wartość walucie lokalnej, jest znana z autopsji również inwestorom pamiętającym lata dziewięćdziesiąte, a także osobom bywającym za wschodnia granicą. Miedzynarodowe Standardy Rachunkowości pozwalają na takie podejście również w przypadku spółek i w taki sposób (w USD) publikuje swoje sprawozdania AGROTON.

kliknij, aby powiększyć

Przychody AGROTON-u w poprzednim półroczu były zbliżone do osiągniętych rok wcześniej i wyniosły około 17 mln USD. Dodatkowo spółka rozpoznała zysk z tytułu zmiany wyceny posiadanych aktywów biologicznych w kwocie 7,7 mln USD.
Pozwoliło to na osiągnięcie zysku operacyjnego na poziomie 7,9 mln USD. Należy mieć na uwadze, że wynik z tytułu zmiany wyceny ma charakter bezgotówkowy i jest ustalany na podstawie aktualnego poziomu cen posiadanych aktywów biologicznych, co może oznaczać zarówno zebrane przez spółkę w magazynach plony, jak też plony, które dopiero zostaną zebrane (aktywa niedojrzałe).

Dla porządku warto przypomnieć na czym polega działalność AGROTON-u. Spółka jest zarejestrowana na Cyprze, ale zajmuje się działalnością rolniczą we wschodniej części Ukrainy. Tereny, na których spółka prowadzi uprawy znajdują się na obszarach objętych wojną domową. W związku z tym spółka nie jest w stanie kontrolować części posiadanego przez siebie majątku.
AROTON specjalizuje się w uprawach słonecznika, pszenicy, kukurydzy oraz w hodowli bydła.

Na poziomie rachunku wyników zwracają jeszcze uwagę duże kwoty związane z działalnością finansową. W większości są one związane z odniesieniem na wynik finansowy zmian kursowych. Widać jednak, że ten czynnik z okresu na okres ma coraz mniejszy udział w wyniku finansowym. Pierwsze półrocze 2015 było związane z ogromnymi (20,9 mln USD) stratami z działalności finansowej. W ostatnim okresie strata z tego tytułu wyniosła sporo mniej - 3,2 mln USD. Jest to związane z niestabilnością i utratą wartości ukraińskiej waluty.

kliknij, aby powiększyć

Trochę więcej światło na wyniki spółki mogłoby rzucić sprawozdanie z przepływu środków pieniężnych, ale jest ono dość niejasne. W sprawozdaniu półrocznym spółka w ogóle nie podaje kwot związanych z działalności finansową (zaciąganie i spłata zadłużenia, odsetki oraz dywidendy), choć w rachunku zysków i strat wynika, że takowa działalność miała miejsce (np. dochody z odsetek).
Działalność operacyjna wg sprawozdania przynosi sporą gotówkę, co zresztą znajduje potwierdzenie w bilansie. Spółka prowadzi względnie niewielkie inwestycje, zaś niewiadomą pozostają przepływy związane działalnością finansową. Warto zwrócić uwagę, że AGROTON posiada w kasie i na rachunkach bankowych gotówkę wartości prawie 15 mln USD, co stanowi niewiele mniej niż kapitalizacja rynkowa spółki.

Spółka posiada w majątku należności na kwotę 33 mln USD, które zostały w całości spisane w straty w 2014 roku. Są one związane z kwotami związanymi z zakupem 2 spółek zależnych, który jednak nie doszedł do skutku z uwagi na rozwój sytuacji polityczno-militarnej. Spółka ocenia, że odzyskanie tych kwot jest bardzo mało prawdopodobne.

AGROTON posiada zadłużenie na poziomie 23 mln zł i jak wynika z raportu za 2016H1 ma spore problemy z jego obsługą. Począwszy od 2013 roku spółka przekładała spłatę odsetek, co jakiś czas podpisując kolejne porozumienia z wierzycielami.
Po stronie aktywów spółka posiada poza gotówką posiada ponad 13 mln USD w postaci należności, w większości z podmiotami powiązanymi.

Podsumowanie

Sama analiza wyników finansowych AGROTON-u może być tylko wstępem do szerszego spojrzenia na sytuację spółki. Same wyniki jako takie są dobre, ale brak wielu informacji i ogólna sytuajca spółki mogą zniechęcać do inwestycji.

Podsumujmy krótko najważniejsze fakty:
- spółka działa na terenach objętych działaniami wojennymi i z jej działalnością jest związane ogromne ryzyko polityczne
- spółka praktycznie brak jakichkolwiek raportów bieżących, a raporty okresowe pojawiają się co pół roku
- spółka ponosi bardzo duże ryzyko kursowe
- duży poziom transakcji i powiązań finansowych z podmiotami powiązanymi (główny właściciel)

Spółka jest bardzo trudna do oceny pod względem fundamentalnym, mimo kilku korzystnych zjawisk (wskaźnik cena/zysk na poziome 1.3, gotówka w kasie na poziomie ponad 80% kapitalizacji). Dalszy rozwój sytuacji będzie głównie zależał od sytuacji politycznej na Ukrainie. W ostatnim roku widzimy wyciszenie konfliktu (przynajmniej od strony medialnej) co w połączeniu z niezłymi wynikami (nie oceniając ich wiarygodności) skutkowało wyraźnym wzrostem notowań.

Trzeba mieć jednak świadomość że jest to inwestycja o charakterze spekulacyjnym i większość kluczowych czynników wpływających na działalność oraz ceny akcji znajduje się poza kontrolą spółki, a tym bardziej poza kontrolą robnego inwestora.

Wskaźnik cena/zysk znajduje się na poziomie 1.3 (!), co można wytłumaczyć jednak dwoma faktami. Pierwszym z nich jest w dużej mierze bezgotówkowy charakter zysków z ostatniego półrocza, drugim zaś wszystkie wskazane wcześniej czynniki ryzyka.

>>Informacje dotyczące spółki - tutaj
>> Więcej analiz najnowszych raportów finansowych - tutaj

Powyższa treść przez 120 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
Nowy wpis >>> Top 10 wpisów z 2020 roku
Zapraszam na bloga - https://dariuszgrupa.pl
https://twitter.com/DarekGrupa

Poproś analityków Stockwatch o analizę fundamentalną wybranej spółki >>> Przycisk w profilu spółki

msn88ster
0
Wpisów: 12
Wysłane: 31 stycznia 2017 18:47:41 przy kursie: 5,75 zł
co sie stało że tak tupnął agroton w dół??

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 1 lutego 2017 09:37:30 przy kursie: 5,78 zł
Najpierw należałoby zadać sobie pytanie co się stało, że kurs w 2 miesiące wzrósł o 100 proc. i z tej perspektywy rozpatrywać spadek.

kasparov
0
Wpisów: 3
Wysłane: 1 lutego 2017 10:28:19 przy kursie: 5,78 zł
Do tego należy wziąć pod uwagę, że w okolicy Doniecka znowu robi się gorąco.

tomekstan24
0
Wpisów: 82
Wysłane: 1 lutego 2017 13:57:05 przy kursie: 5,78 zł
2 metry czarnoziemu , w USA mają obszar na którym jest 30 cm czarnoziemu , i nazywają ten obszar spichlerzem , chińczycy są głodni , jak chlera . kto ma nakarmić chińczyków ? , w dobie modyfikowanej rzywnosci , ukraińska ziemia moze zamienić sie w złoto .Dancing . w donbasie czały czas jest gorąco ostatnio odcieli miasteczko 27 tysięczne chyba, od mediów ot wielka zawierucha . skoro do tej pory przetrwali to co im moze zaszkodzić ? za trumpa chyba miało nie być wojny z Rosją ? na razie jest 6 zł przed wojną było 50 o ile sie nie myle , no to potencjał jest , na brylantowe jajo .
Edytowany: 1 lutego 2017 14:01

gandalfp
9
Wpisów: 283
Wysłane: 3 maja 2017 14:11:30 przy kursie: 7,55 zł
Ciekawa sprawa z tym Agrotonem. Nadal ma etykietę spółki ryzykownej i spekulacyjnej? Po raporcie za 2016 rok, wynika, że spółka wychodzi z dołka i na dodatek ma jedne z najlepszych wskaźników na GPW.
C/Z 1,9. C/WK 0,6. Zysk na akcje 1 USD (3,8zł) przy obecnej cenie 7,55zł. Nie jestem specem od analiz raportów, ale chyba te dane dają do myślenia. Czy to tylko kreatywna księgowość czy coś wiecej? Może warto się bardziej zainteresować tą spółką?
Edytowany: 3 maja 2017 14:22

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 4 maja 2017 08:49:07 przy kursie: 7,55 zł
Cytat:
Nadal ma etykietę spółki ryzykownej i spekulacyjnej?

Wystarczy zerknąć do sprawozdania biegłego... Ale także do samego raportu i pozycji: Notes.
Zyski spółki pochodzą w części od wykupu obligacji za kwoty niższe niż ich wartość nominalna. Spółka nie zapłaciła odsetek od obligacji bodajże od 2013 r.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE AGROTON
  • Perspektywa szczytu Trump-Putin winduje notowania spółek ukraińskich
    Perspektywa szczytu Trump-Putin winduje notowania spółek ukraińskich

Według doradcy Kremla Jurija Uszakowa, spotkanie prezydentów Władimira Putina i Donalda Trumpa zostało wstępnie uzgodnione i może dojść do skutku w najbliższych dniach. W czwartek mocne wzrosty notuje giełda w Moskwie oraz spółki ukraińskie obecne na GPW.

• Nowe rekordy na warszawskiej giełdzie, w grze KGHM, CCC i XTB
    Nowe rekordy na warszawskiej giełdzie, w grze KGHM, CCC i XTB

Nowy tydzień na warszawskiej giełdzie rozpoczął się od rekordów. Indeksy WIG, mWIG40 i sWIG80 ustanowiły nowe maksima, a WIG20 osiągnął najwyższy poziom od 2011 roku. Impulsem do wzrostów są nadzieje na porozumienie handlowe między USA a Chinami oraz oczekiwania na spadek stóp procentowych i dalsze ożywienie gospodarki.

10 11 12 13 14

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,537 sek.

zcruwlou
eqicrqym
bpwupitx
Komunikaty ESPI/EBI Agroton Public Ltd.

ZOBACZ TAKŻE:
Wiadomości | Akcjonariat | Wyniki finansowe
Analiza fundamentalna | Analiza techniczna | Wycena akcji

Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
swgbzgbd
vkpyzcgd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat