na giełdzie prawie od jej początku ( jeszcze jako nieletni) ) więc przeżyłem już prawie wszystkoWhistle
na forum stockwatch od ponad 5 lat
stan portfela na dzień
31 grudnia 2016powyżej 10 % wartości portfela
(czyli może być np 11 %, albo 50% wartości całego portfela, pozycja na liście nie jest związana z wagą w portfelu w danym przedziale )
MABION,
PGS SOFTWARE,
CELONPHARMA
poniżej 10 % wartości portfela
PILAB,
PLATINUM IMAGE
FARM 51
K2 internet
niemowlak A
niemowlak B
I3D
poniżej 1 % wartości portfela
ARAMUS
SMSKREDYT
Orzełopony -
orzełopony( obligacje)-
elektrim
jak widać postawiłem w portfelu na kreatywność Polaków ( po pierwsze)

i niższe koszty pracy specjalistów w Polsce ( po drugie)
zakończyłem inwestycję w 11BIT, OPONEO, RELPOL, PTWP, INTEGER, PEPESS, IALBATROS i kilka innych mniej istotnych i krócej trwających
dużą część środków ze sprzedaży wycofałem z rynku giełdowego inwestując w okazję inwestycyjną, która mi się pojawiła) w sumie to nosiłem się z takim zamiarem od dłuższego czasu bo portfel zrobił się za "ciężki" do takiego inwestowania jakie najbardziej lubię.
ciężki portfel spowodował, że przez to podłożyłem prawdopodobnie iskrę pod korektę na PGS ( ale uważam, że i tak by się pojawiła, moim zdaniem korektę pogłębiła cena sprzedaży w transakcjach pakietowych) upłynniając część akcji ( w przedziale 14-15 i 15-13,5).
( w sumie biorąc pod uwagę wypłaconą dywidendę przez PGS przez kilka lat i cenę zakupu to te akcje miałem za "darmo") i dalej uważam, że PGS SOFTWARE i jej główni udziałowcy są fantastyczni i będę tą firmę posiadał
posiadam rachunki w kilku biurach maklerskich, inwestuję poprzez normalne rachunki inwestycyjne a także IKE i IKZE (oczywiście w postaci rachunków inwestycyjnych).
moje wypowiedzi znajdziecie również na parkiecie (dużo frywolniejsze "naganianie" , czasami (ale dość rzadko) piszę coś na bankier.pl, na money jest też mój wirtualny portfel prowadzony jako "kiepski"
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com