PARTNER SERWISU
rtaeveco
44 45 46 47 48
TomekP
2
Wpisów: 226
Wysłane: 19 października 2017 11:08:50 przy kursie: 7,13 zł
krewa napisał(a):
FARM51 - analiza techniczna

kliknij, aby powiększyć

Jeżeli spojrzymy na notowania z nieco szerszej, 5-letniej perspektywy w ujęciu tygodniowym, to kolejnym atrakcyjnym z punktu widzenia AT poziomem byłoby wsparcie na 7,50 zł. To właśnie w tym kierunku w średnim terminie powinny podążać notowania.

Czy aktualnie 7.50 stanowi solidne wsparcie, bo zastanawiam się nad wejściem. Jak to widzicie?

Ulubione cytaty :::

- „Możesz postawić wszystko na jedną kartę, ale uważnie obserwuj, co się z nią dzieje.” /Warren Buffett
- „Jeżeli Twoja rzeczywistość zaczyna się od Twoich marzeń, to Twoje marzenia staną się Twoją rzeczywistością.” /Donald Trump
- „Bez pasji nie ma energii, a bez energii nie ma nic.”

Edytowany: 19 października 2017 12:18

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 19 października 2017 17:11:19 przy kursie: 7,13 zł
Zastanawianie się nad wejściem w walor będący w trendzie spadkowym nie jest najrozsądniejszym pomysłem.

aksu
0
Wpisów: 193
Wysłane: 19 października 2017 19:42:32 przy kursie: 7,13 zł
No właśnie dobre pytanie jak daleko będzie spadać? Pokazaliby te dramatyczne zapewne wyniki ze sprzedaży Get Even i mogą iść dalej... a mają jeszcze kilka niezłych kart w zanadrzu - WWIII, Chernobyl czy dofinansowanie z GameInn) - to spokojnie można liczyć na więcej, a tak kurs osuwa się bo mamy dalej niepewność po GE. Relacje inwestorskie w tej firmie to jakaś masakra i żart.puke_l

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 19 października 2017 19:54:37 przy kursie: 7,13 zł
FARM51 - analiza techniczna

Najpierw proponuję spojrzeć na wykres 5-letni w interwale tygodniowym. Na dzisiejszej sesji kurs zszedł poniżej strefy wsparcia 7,30-7,50 zł. Naturalnie, o kształcie tygodniowej świecy zadecyduje jutrzejsza sesja, ale nie pokładałbym w niej zbyt dużych nadziei. Uzasadnienie mojego pesymizmu przedstawiam poniżej.

kliknij, aby powiększyć

W ujęciu dziennym mamy do czynienia z silnym trendem spadkowym. Notowania całkiem niedawno opuściły dołem strefę 3-miesięcznej konsolidacji i nic nie wskazuje na to, by miało dojść do odwrócenia niekorzystnej tendencji. Na wskaźnikach technicznych obowiązują zalecenia sprzedaży, co skutecznie zniechęca graczy do angażowania sie po stronie popytu. Co więcej, nie widać też symptomów wytracania impetu przeceny - linia ADX porusza się w obszarze wyznaczonym przez kierunkowe a RSI kreśli coraz niższe dołki. Dodajmy do tego linię MACD, która zawróciła w dół spod poziomu równowagi i przepis na kontynuację spadków gotowy. Należy powiezieć, że za rozkręcaniem przeceny stoją drobni gracze, gdyż średnia wartość transakcji wynosi ok. 1 tys zł.

Najbliższy opór to dolna strefa opuszczonej dołem konsolidacji, wzmocniona średnioterminową wykładniczą. Najbliższe wsparcia z kolei to 6,95 oraz 6,20 zł.

kliknij, aby powiększyć

eizos
0
Wpisów: 28
Wysłane: 19 października 2017 21:16:37 przy kursie: 7,13 zł
Krewa dobrze by bylo gdybys jeszcze w swojej analizie ujal kanal trendu wzrostowego dlugoterminowego,a obecnie kurs jest na jej dolnej bandzie, gora zadziala co skutkowalo ze kurs nie przebil 22 zl , wedlug mnie jest duze prawdopodobienstwo z e i od dolnej odbije. Z wszystkim co napisales sie zgadzam. Jutro tak na prawde sesja "prawdy" :)

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 19 października 2017 21:32:36 przy kursie: 7,13 zł
Eizos,
rzecz w tym, że ja nie widzę kanału. Szczyty i owszem, da się połączyć jedną linią i mielibyśmy 4 punkty styczne, ale na dole nie ma o co ją zaczepić.

TomekP
2
Wpisów: 226
Wysłane: 20 października 2017 15:46:36 przy kursie: 6,88 zł
Dzięki krewa. -- Może zrobimy w przyszłym tygodniu solidnego knota Whistle .
Ulubione cytaty :::

- „Możesz postawić wszystko na jedną kartę, ale uważnie obserwuj, co się z nią dzieje.” /Warren Buffett
- „Jeżeli Twoja rzeczywistość zaczyna się od Twoich marzeń, to Twoje marzenia staną się Twoją rzeczywistością.” /Donald Trump
- „Bez pasji nie ma energii, a bez energii nie ma nic.”

Edytowany: 20 października 2017 15:51

ratyn
0
Wpisów: 134
Wysłane: 23 października 2017 13:21:00 przy kursie: 6,88 zł
czyli 7,5 zł to żadne wsparcie

rubik
56
Wpisów: 738
Wysłane: 7 listopada 2017 12:14:15 przy kursie: 5,77 zł

Czy FARM51 będzie pierwszą spółką która "powróci do bazy" sprzed gamedev hossy?

Get Even sukcesu nie odniósł a WW3 ma próbować osiągnąć sukces na najbardziej konkurencyjnym obszarze rynku gier.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 7 listopada 2017 13:43:40 przy kursie: 5,77 zł
Spółka początkowo rosła po Deadfall Adventuter. Tytuł okazał się klapą i rosła pod Get Even, które też jest klapą... 2 nieudane gry z rzędu nie pozwalają w żaden sposób myśleć o sukcesie kolejnego tytułu.

rubik
56
Wpisów: 738
Wysłane: 7 listopada 2017 14:06:07 przy kursie: 5,77 zł

Rosła jeszcze pod VR - REALITY51, CHERNOBYL VR

Jestem ciekaw czy po tych "sukcesach" FARM zaliczy w 2018 "rajd pod" WW3

eizos
0
Wysłane: 9 listopada 2017 13:11:26 przy kursie: 5,28 zł
rubik napisał(a):

Czy FARM51 będzie pierwszą spółką która "powróci do bazy" sprzed gamedev hossy?

Get Even sukcesu nie odniósł a WW3 ma próbować osiągnąć sukces na najbardziej konkurencyjnym obszarze rynku gier.

Jeśli chodzi o powrót do bazy z przed hoosy na gdev czyli 2014 r kurs wówczas farmy okolice 3,7 zł, trzeba wziąć pod uwagę jeden bardzo istotny czynnik - ilość akcji jaka była a jest teraz, było 3,7 mln akcji, obecnie jest blisko 6 mln akcji. Także ten tego, gdzie ta baza ;-)dontknow

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 9 listopada 2017 16:55:41 przy kursie: 5,28 zł
anty_teresa napisał(a):
Spółka początkowo rosła po Deadfall Adventuter. Tytuł okazał się klapą i rosła pod Get Even, które też jest klapą... 2 nieudane gry z rzędu nie pozwalają w żaden sposób myśleć o sukcesie kolejnego tytułu.

może zmienią branżę bo jak widać gry powinni sobie odpuścić, dla mnie to kandydat na trupa.

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

sargon25
0
Wpisów: 78
Wysłane: 9 listopada 2017 20:19:30 przy kursie: 5,28 zł
Mam kilka pytan odnosnie Farm51,moze jakies mądre głowy odpowiedzą mi bo jako "Janusz giełdy" pewnych kwestii nie ogarniam....
1. czy mozliwe jest stworzenie przez developera dobrej gry,która słabo się sprzedaje - patrze na oceny i widze: metacritic np PC 75%, PS4 71%, wiekszośc opinii "znawców" z portali growych była pozytywna z ocenami 7 i wiecej, nie bedę przytaczal bo za dużo tego jest; wchodze w tym momencie na steam.com i widze: ostatnie recenzje-bardzo pozytywne (22,81%),wszystkie recenzje -bardzo pozytywne (166, 80%),jak ja mam odbierac te wszystkie oceny, opinie,które sa powszechnie dostępne i sa jakby nie patrzeć pozytywne lub bardzo pozytywne a Wy twierdzicie cos zgola odmiennego. Co sprawia, że macie jednak racje i jest ona po waszej stronie (pamietajcie, że jestem Januszem i nie czytam podwojnego, potrójnego dna, licze na jakieś logiczne i sensowne wytlumaczenie opinii przeczących ww wskaźnikom )
2. czy możliwe jest stworzenie przez developera słabej gry,ktora dobrze sie sprzedaje, ma slabe oceny w metacritic itp ale mimo to odniosla sukces sprzedazowy ? Może ktos poda jakies przykłady o ile są...
3. czy fakt, że F51 do tej pory stworzyło 2 ostatnie gry, które nie odniosły sprzedażowego sukcesu dyskwalifikuje ich ostateczny sukces w pracach nad kolejną zapowiedzianą grą,tzn World War3? Patrz pkt 1 - czy Get Even jest slaba grą czu grą słabo sprzedajaca sie,ja widze roznice miedzy tymi okresleniami.
4. Czy praca nad GE przez ostatni czas spowodowała poprawę warsztatu , zdobycie know how developera na tyle, że daje nadzieję ze WW3 bedzie sie monetyzował (dlaczego - jeśli uwazacie,ze nie daje takiej nadziei)
5. czy "kandydat na trupa" czyli spólka, która przedmowca zakwalifikował jako taką,która najpewniej upadnie w przewidywalnym czasie (tak rozumiem kandydata na trupa)może otrzymać wsparcie z programu GameInn w wysokosci ponad 4 mln zł w 2017 r. w drugiej edycji (w pierwszej edycji równiez ok 4 mln), czy instytucja przyznająca te dotacje weryfikuje wnioskodawce (F51) pod kontem plynnosci finansowej, nieprawidlowości itp ? Czy moze dają te dotacje "na ładne oczy" uzywajac kolokwialnego okreslenia.
6. czy mozliwe są na GPW a na NC w szczegolności "nieczyste zagrania" ze strony inwestorów instytucjonalnych, indywidualnych dysponujacych duzymi srodkami finansowych, czlonków zarzadu,ich rodzin i znajomych...?Czy to sie zdarza,ze ktos mający jakies informacje,ktorych nie maja "janusze"wykorzystuje je do zdolowania kursu czy tez jego podbicia w gore? sa może jakies nagrody za "gre fair play" tak jak w piłce noznej? No bo zastanawiam sie czy jest mozliwe,że w jakiejs nieokreslonej spolce na NC najpierw kilku duych akcjonariuszy może napompowac balonik pod jakies wydarzenie,sprzedac akcje na przyslowiowej gorce a pozniej zdołować kurs wykorzystujac pewne okolicznosci bo produkt eie nie sprzedal i odkupic te akcje za 1/10 ceny.Czy takie rzeczy sa mozliwe, nie pytam czy to moralne, dozwolone prawnie czy nie ale czy mozliwe i sie dzieją?
7. Get Even nie odniosl sprzedazowego sukcesu, marne 63 tys sztuk w czasie 2 pierwszych miesiecy dostepnosci + 28 tys aplikacji Chernobyl VR przez ponad rok sprawiło, że cena akcji spadla z 23,05 zł w marcu 2017 do 5,28 zł dzisiaj, czyli - 76,94% ...czy ta sytuacja przekresla możliwośc "rajdu" ,zmiany tendencji na wzrostową, czy to jest sytuacja wyjatkowa,niespotykana w branzy gejmingowej? Jako "janusz giełdy" móglbym te sytuacje zinterpretować w w sposob mówiący, by kupowac na "dołku" a sprzedawac na gorce,zwlaszcza, że społka bedzie znowu promowac kolejna gre tj WW3. Oczywiscie pomijam celowo fakt finansowania ,wyników spolki za kolejne kwartaly,które zapewne nie beda dobre ale ciekawy jestem czy na gieldach biora góre twarde wyniki,fundamenty czy czesto gęsto psychologia karmiona chciwoscią, checia zarobienia pieniadzy...Zmierzam do tego,że byly zapewne na giełdzie spolki,których ceny akcji rosly mimo ze kazdy kolejny kwartał wykazywały straty, tak? majac w perspektywie wydanie jakiegos" produktu". Jak by to mozna odnieść do gwiazdy CD Projektu,gdzie w 2007r debiut miał Wiedzmin i w lipcu tego roku (9.07.2007)kurs siegnał prawie 9,59 zl ale juz po debiucie przez nastepne prawie 4lata do 2011 r kurs nie przekraczal 4zł a w 2008 r spadl do 0,63 zł...(27.10.2008) czyli - 92,53 %...??? a przecież Wiedzmin mial chyba lepszą sprzedaz od Get even a mimo tego taki spadek ceny akcji (wszystkiego nie uzasadnia chyba kryzys z 2008)...nastepnie "rajd" kursu pod Wiedzmina 2 i kurs znowu siegnal 9,88 zl (26,04.2011) rozumiem, ze pod Wiedzmina 2 ale juz po nim znowu nastapił spadek cen akcji do 3,20 zł to daje ok - 63%...później dopiero w2012 r kurs przekroczył 5 zl....i od tamtego momentu rosnie nieprzerwanie do teraz.
No i teraz niech mi ktos wytłumaczy jak to sie stało w odniesieniu do Waszych wpisow, ze CDP mimo tak ogromnych spadkow ceny akcji w pewnych okresach swojej działalnosci za kazdym razem "podnosił się" i robił jeszcze lepsza grę...Wiem, wiem w 2008 r to kryzys finansowy ale rozpaczal sie ok lata (czerwiec, lipiec,sierpien...) tylko,ze juz wówczas akcja kosztowala ok 2 zl...wiec kryzys nie tlumaczy chyba wszystkiego? Ja naprawde jestem ciekawy tego fenomenu ,jak ludzie z ogromna wiedza tacy jak Wy, wilki giełdy nie janusze jak ja tlumacza takie sytuacje i czy w ogole jestescie w stanie czy Was to przerasta? No bo jesli CDP mogł kazda kolejna gre robic lepsza a kurs z 63 groszy wzrósł do 127 zł dzisiaj to dlaczego Farm51 nie ma absolutnie na to szansy? Ja nie uwazam, ze sie mylicie, ze nie macie racji, ze Farm51 to swietna spolka- nic podobnego ! Po prostu pytam gdyz mam glód wiedzy a pewne sprawy i tematy poruszone przez Was trudno mi sobie logicznie wytlumaczyc bo cos mi sie w tych opiniach nie klei i chciałbym dociec dlaczego i gdzie JA sie myle skoro gdzies tam mi sie to nie klei (zapewne to Wy macie racje i rozwiejecie moje watpliwosci) wówczas przyłącze sie do waszych opinii :).

ps.przepraszam za literówki i tedrobne błedy ale juz nie mam ochoty na poprawianieangry3
Janusz giełdy :)...bywa i tak

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 9 listopada 2017 21:37:12 przy kursie: 5,28 zł
Sargon, czy mógłbyś wyjaśnić swoją stopkę?

1. Tak możliwe. Stworzenie gry to jedno, recenzje branżowe to drugie, a sprzedaż, marketing (polityka cenowa, kanały, promocja tytułu itd) i hype userów to trzecie.
2. Tak możliwe i doskonale chyba o tym wiesz - Sniper: Ghost Warrior. Oceny do luftu, a mimo wszystko uplasowany całkiem spory wolumen. Ostatni przykład to Car Mechanic Simulator 2018.
3. Nie dyskwalifikuje, ale mocno go uprawdopodobnia kolejny fail.
4. Praca nad "Indianą Jonesem" też sprawiła teoretycznie wzrost kompetencji, ale nadal ich brakuje w tworzeniu relacji z wydawcami i dystrybutorami, w marketingu, w polityce cenowej w sprzedaży.
7. Warto porównywać rzeczy porównywalne. CD Projekt połączył się z Optimusem w 2010 r., wcześniej to był upadający Optimus wydrenowany z aktywów i ocierający się o upadłość.

CD Projekt i jego wyniki znane są dopiero od 3 kw. 2010r. Na tamten moment posiadał nie tylko drogiego w produkcji ale dobrze ocenionego widzemina z niewiadomym wynikiem finansowym, ale także GOGa, który szybko rósł i sam był sporo warty.

Oczywiście kursy rosną pod oczekiwania przyszłych wyników, ale do tych oczekiwań musza być przesłanki. W F51 były to Deadfall, GetEven i Czarnobyl. Na razie jednak jak widzisz spółka mimo dużego wkładu w PR i roztaczania świetlanych wizji sukcesu komercyjnego nie zrobiła, a sama sprzedaż Get Even nie jest słaba, czy zła, tylko jest wręcz dramatycznie niska przynajmniej na Steam.

Wszystkie wizje do tej pory rozsypywały się w konfrontacji z rzeczywistością, a rynek ma ograniczone zaufanie i nie da się kantować w nieskończoność. Jeśli coś się w spółce zmieni i pojawią się jakieś nadzieje na sukces to i rynek na to zareaguje, ale na razie takich przesłanek nie widać, na razie trwa urealnienie oczekiwań z wynikami spółki.

Utnapisztim
63
Wpisów: 914
Wysłane: 9 listopada 2017 22:16:52 przy kursie: 5,28 zł
sargon25 napisał(a):

7. Get Even nie odniosl sprzedazowego sukcesu, marne 63 tys sztuk w czasie 2 pierwszych miesiecy dostepnosci + 28 tys aplikacji Chernobyl VR przez ponad rok sprawiło, że cena akcji spadla z 23,05 zł w marcu 2017 do 5,28 zł dzisiaj, czyli - 76,94% ...czy ta sytuacja przekresla możliwośc "rajdu" ,zmiany tendencji na wzrostową, czy to jest sytuacja wyjatkowa,niespotykana w branzy gejmingowej?

Cena akcji spadła z 9,65 rok temu na 5,28 dzisiaj czyli raptem 4,37PLN a tę chwilową anomalię na 23,05 lepiej zignorować bo można powziąć mylne wrażenie że spółka która od lat przynosi pokaźne straty (i nie zanosi się żeby się to mogło szybko zmienić) zasługiwała na taką wycenę a teraz jest absurdalnie tania (a nie jest, bo ciągle jest droższa niż choćby 11bit kiedy w czasach Anomaly przynosił skromne zyski ).
Ta sytuacja bynajmniej nie przekreśla możliwości zmiany tendencji, wystarczy tylko żeby zaczęli pokazywać zyski na działalności czego ta niestety spółka zupełnie nie potrafi.
A czy 63tys kopii w 2 miesiące to marna ilość to wg mnie dyskusyjne - gdyby wspomniana gra kosztowała 1-2mln PLN (nie wiem ile dokładnie kosztował np. taki the Vanishing of Ethan Carter ale zwrócił się pierwszego dnia sprzedaży wliczając preordery) to mówilibyśmy o całkiem okazałym sukcesie sprzedażowym. Ale niestety kosztowała kilkakrotnie więcej (czyżby innowacje typu fotogrametria tak podniosły koszty?) zatem o fanfarach nie ma mowy.
Edytowany: 9 listopada 2017 22:29

sargon25
0
Wpisów: 78
Wysłane: 14 listopada 2017 19:10:19 przy kursie: 5,86 zł
Dziękuje Panowie za odpowiedzi.
Cóż...dzisiaj "podbitka" + 12 % pod słaby raport i pytanie co dalej...

Zawsze sie zastanawiam czy Wy kierujecie sie wylącznie twardymi danymi i analizami czy zdarza Wam sie prywatnie np zaryzykowac bo mimo takiej sytuacji jak w tym przypadku na F51 gdzie raporty sa słabe, spolka kolejny Q ponosi straty, GE sprzedaje sie slabo, kurs akcji dołuje no i moje pytanie czy abstrahując od tych złych danych czy to wlasnie nie jest "okazja" zeby kupic pakiet akcji i zakopac je na rok. Nie spodziewam sie odpowiedzi ale po prostu jestem ciekawy. Tak samo jak w przypadku CDP i tego zawirowania obecnego...ja widze okazję inwestycyjną (szkoda tylko, zebrak gotówki na zakupy...)a analitycy widza zagrozenia...

anty_teresa a propos stopki...tak, jakis czas temu wrzucalem rozne wiadomosci znalezione w necie na r "branzowych" portalach o grach ,ktore dot. Farm51 czy JJU myslac ,ze takie zgromadzenie ciekawych moim zdaniem artykułów stanowi jakas wartość ale "ktos" wykasowal wszystko wiec obraziłem sie na ten portal na kilka ladnych miesiecy :)
Janusz giełdy :)...bywa i tak

eizos
0
Wysłane: 14 listopada 2017 19:46:34 przy kursie: 5,86 zł
sargon, osobiście myślę, że dzisiejszy raport nieco pokaże możliwości finansowe farmy na przyszłość. Jak na razie jest zbyt dużo niepewnych co do WW3 i jego sfinansowania, postępu prac, formy keszowania się z gry, zapowiadanych partnerów, wydawcy. Zobaczymy ile zostało im kasy po 3kwartale i jak mocno będą musieli się zasilać kapitałem zew., bo prawdopodobnie czeka farme kolejna emisja akcji bądź tez finansowanie przez obligacje. Niestety, ale kasy ze sprzedaży GE, czy ChVR nie będzie, a dotacje nie wystarczą na pokrycje przynajmniej roku funkcjonowania firmy, patrząc na przeszłe koszty operacyjne.

Według mnie kurs zacznie zmieniać trend własnie kiedy powoli spólka zacznie odkrywać karty. Dlatego też obecna cena nie musi być atrakcyjna do wejścia, każdy patrzy teraz przez pryzmat spadku z 20 zł i to może być mylne.

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 14 listopada 2017 21:23:36 przy kursie: 5,86 zł
natura ludzka jest niezbadana... goście wtopili kolejny raz a ludziska wierzą, że kiedyś w przyszłości zrobią dobrą gręThink

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

Percances
6
Wpisów: 178
Wysłane: 15 listopada 2017 10:07:30 przy kursie: 6,73 zł
Akurat dobre gry robią, przynajmniej wg graczy. GE 80% ocen pozytywnych na Steamie, 75/100 punktacja na MC. Gorzej,że się nie sprzedają. No może poza Painkillerem (ponad 1mln sztuk).
Powrót do takich poziomów dałby oddech spółce na dłużej niż wspomniane 4 kwartały, ale
bez konkretów bardzo ciężko oszacować możliwe wpływy z WW3, więc na razie wszystko zależy od nastrojów.
Dobre wywindowały kurs na ponad 23zł pod grę , która nie miała prawa sprzedać się w dużej ilości, czyli Get Even.
Złe, jak widać, zredukowały marzenia do bieżącej rzeczywistości i kurs wylądował poniżej 5zł.
Hossa do gamedevu może kiedyś powróci, ale na pewno będzie bardziej selektywna. Zwłaszcza,że w drodze na Newconnect kolejne spółki z branży. Ja osobiście Farmy nie przekreślam, bo mają warunki by powrócić do zysków.
Bandai Namco też wystawił im ładne referencje, nawet jeśli mieliby powrócić do statusu podwykonawcy jak było przed Deadfall Adventures. Jak to mówią: do 3 razy sztuka!

www.mcvuk.com/articles/publish...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE FARM51
  • The Farm 51: Gra „Chernobylite 2” w pełnej wersji najpóźniej na początku 2026 roku
    The Farm 51: Gra „Chernobylite 2” w pełnej wersji najpóźniej na początku 2026 roku

The Farm 51 zakłada, że maksymalnie 10 miesięcy trybu early access pozwoli dopracować grę "Chernobylite 2: Exclusion Zone" do wersji gotowej do pełnej premiery. Studio koncentruje się obecnie na zbieraniu opinii graczy i przygotowaniu dużych aktualizacji zawartości.

• The Farm 51 otrzyma 2,1 mln zł na projekt symulacyjny dot. dronów
    The Farm 51 otrzyma 2,1 mln zł na projekt symulacyjny dot. dronów

The Farm 51 Group otrzymał decyzję o przyznaniu dofinansowania w wysokości ponad 2,1 mln zł na realizację projektu badawczo-rozwojowego. Jego celem jest stworzenie zaawansowanego środowiska symulacyjnego dla bezzałogowych statków latających (dronów) działających w warunkach walki radioelektronicznej. Całkowity koszt projektu szacowany jest na ponad 4,3 mln zł.

44 45 46 47 48

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,227 sek.

dcvlmzlv
tjavpivf
stwazyje
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qpasokqg
psnxrvfv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat