Na humble frostpunk w preorderach jest obecnie drugi a nie jedenasty.
Kod:usunięto treść niezgodną z regulaminem forum
Dziś jesteśmy w przededniu premiery, która może być kolejnym kamieniem milowym w historii 11 bit. Przed tamtą premierą większość ludzi nie słyszało o 11 bit (ja usłyszałem w trzecim dniu po premierze). Dziś to już uznana marka i prognozy sprzedażowe są optymistyczne, być może nawet za bardzo. Jestem wierny 11 bit i moja wiara jest prawdopodobnie skażona subiektywizmem, ale wszystko wskazuje na kolejny duży sukces, a co z tym się wiąże dopływ gotówki. Skupiam się już jednak teraz bardziej na analizie tego co może być w kolejnych latach bo wydaje mi się, że to może mieć nawet większy wpływ na postrzeganie 11 bit niż obecny sukces sprzedażowy. Ludzie 11 bit choć mieli swoje wpadki w ostatnich 3 latach to ich strategia wydaje się słuszna. Mam nadzieję, że nawet jeśli frostpunk okaże się większym sukcesem niż This war... to jej nie zmienią i będą przygotowywać gry w tej samej klasie i lidze zamiast porywać się z motyką na słońce bo wtedy można spaść z wysoka na tyłek.
Mam nadzieję, że tym razem nikogo nie wkurzyłem. Kolejny mój wpis chyba dopiero za 3 lata, więc życzę akcjonariuszom (a więc i sobie), aby firma nadal rozwijała się w pożądanym kierunku.