PARTNER SERWISU
ekjaetoi
130 131 132 133 134

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 6 sierpnia 2018 16:12:39
mar56 napisał(a):
Bats napisał(a):

[quote]Całą ten gniew można użyć bardziej produktywnie, ewentualnie nie przeszkadzać tym którzy coś chcą zrobić. Mimo, że nie ma dokładnych danych można swój czas przeznaczyć na to jak można by sprytnie przekonać zabezpieczonych do tego, aby solidarnie ponieśli straty z prywatnymi obligatariuszami. Nie można tego oczekiwać wprost, bo Ci ludzie w zarządach banków też odpowiadają przed akcjonariuszami, więc nie mogą po prostu powiedzieć ok, niech tak będzie, bo będzie to działanie na szkodę spółki i za to zostaną rozliczeni, równie dobrze ktoś kto zainwestował w GB może i mieć akcje tych banków/instytucji przez co straciłby dwa razy ...
Zatem potrzeba by jakoś ich przekonać, że może zamiast cisnąć w nowe kampanie reklamowe która swoje kosztują, mogą oprzeć je powiedzmy na tym, że zawsze są blisko ludzi i wiedzą, że również to mogło/albo dotknęło to także ich klientów, więc oni wychodzą temu na przeciw i pieniądze które mogli by wydać na reklamę przekierowują na pomoc ludziom poszkodowanym przez oszustwo na obligacjach GB poprzez solidarny rozkład strat. Czy coś w ten deseń.

Zgadzam się z Tobą że należy działać produktywnie,ale na oszustow bym nie liczył zabezpieczyl się ten co wiedzial że to przekręt(banki).Wiem optymizm przenosi gory,musimy wierzyć że ludzie są dobrzy i ze zyjemy w panstwie prawa (przynajmniej my sie do niego stosujemy)i wszystko się dobrze zakonczy(sarkazm)

Mar56,
nawet najwięksi optymiści na tym forum nie piszą, że wszystko skończy się dobrze (czytaj odzyskamy 100% + odsetki). Liczymy jednak na to, że uda się odzyskać więcej niż zakładają ostatnie propozycje i RW robi wszystko co może w tym kierunku, i są na to szanse. Z drugiej strony jesteśmy nieustająco zasypywani postami o operacyjnym i finansowym trupie, że nie warto tego przedłużać, już zakończyć, zakopać, zapomnieć.

Alder74 i Bats mają rację, to niczemu nie służy, nie pomaga, zaśmieca forum i powoli staje się irytujące. Każdy może wyrazić swoją opinię, ale ile razy można powtarzać w kółko to samo.

Może jednak uda się przestawić wajchę z klimatów spiskowo-cmentarnych na jakieś konstruktywne propozycje? A jeśli potrzeba ciągłego kasandrycznego pisalnictwa jest nie do okiełznania to zawsze można pogwiazdorzyć na innych forach :)

Pesto
0
Wpisów: 117
Wysłane: 6 sierpnia 2018 17:07:08
Ja też już od dłuższego czasu nie zabieram tu głosu, bo mnie ta narracja irytuje.

Jest RW, są sensowne komunikaty RW - tu trzeba na szybko odbudować działalność operacyjną.

Dlatego proszę Was nie wklejajcie już kolejnych dobrych rad i dyskusji podobnych do tych z pewnego forum dla akcjonariuszy.

Wasze dyskusje nie mają żadnego realnego wpływu na to co się dzieje .... jest RW ona realnie działa w naszym imieniu. A sprawa nie jest prosta z uwagi na całą strukturę firmy ...

Jak chcecie zgłosić coś do prokuratury to poproście kogoś stąd o info najpierw poprzez PRIV.

Odpocznijcie trochę od pisania tutaj, raczej nic nie pomagacie ... (lub piszcie bezpośrednio na adres mailowy porozumienia).

draconiss
0
Wpisów: 133
Wysłane: 6 sierpnia 2018 17:17:03
nastepny oswiecony, "Ty nie mozesz tu pisac znajdz sobie inne forum bo tu tylko ja moge pisac" :)
tak samo mozes znalezc sobie inne forum do czytania.

ja chcialbym zwrocic na jedno uwage, mowisz o poprawie dialalnosci operacyjnej. Zapytalem sie na tym forum i otrzymalem informacje ze sa ciete koszty i jest poprawa a tu dzis w dokumencie RW czytamy ze nie ma poprawy dzialalnosci operacyjnej. tyle w temacie.

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 6 sierpnia 2018 18:09:07
Pesto
w 100% się Tobą zgadzam i podpisuje się pod nim dwoma rękami

draconiss
ta wypowiedź jest skierowana między innymi w twoim kierunku. Jeśli możesz, swoje spostrzeżeń opisuj na innym forum np. Bankier.pl bo uważam, że tam znajdziesz szersze grono odbiorców, którzy mają podobne poglądy.

Te forum powstało w innym celu,va twoje wypowiedzi są krótko pisząc wszystko-anty.

Pesto
0
Wpisów: 117
Wysłane: 6 sierpnia 2018 18:20:41
Draconiss: I jaki Ty chcesz mieć wpływ na tą działalność operacyjną. Wszystko o tym było w komunikacie RW i pewnie bedą jeszcze szczegóły na maila. RW chce zmian w RN także celem polepszenia tych spraw .... dla mnie nie ma sensu dalej roztrząsać tego ma forum

Co chcesz uzyskać mając te dane operacyjne ? Chcesz potwierdzić czy jest źle czy dobrze ?

Jak znasz się na windykacj, to pisz bezpośrednio do Radka.

Oczywiście nikomu nie zabraniam pisania tutaj, bo jak mógłbym to zrobić.

Trzeba czekać na efekty pracy RW ....

ID
ID
0
Wpisów: 53
Wysłane: 6 sierpnia 2018 19:51:36
@obligatariusz_kontakt
Maupa_w_niebieskim napisał(a):
Wstawiam link do komunikatu z ostatniego posiedzenia RW.
Jak widać Panowie działają na wielu frontach
www.getbacksa.pl/images/rada-w...

Czy będą przesłane na listę mailingowa jeszcze jakieś dodatkowe informacje z posiedzenia RW oprócz oficjalnego komunikatu ?
Edytowany: 6 sierpnia 2018 19:53

kris1986
0
Wysłane: 6 sierpnia 2018 20:51:24
ID,
uważam, że oficjalnie komunikaty RW są dobrym zamysłem członków. Teraz gramy w jednej drużynie z pozostałymi przedstawicielami w RW z innych powstałych grup (przynajmniej mam taką nadzieję). Treść komunikatów w mojej ocenie jest przemyślana w taki sposób, aby mogły wyjść tylko te informacje, które na obecną chwilę mogły ujrzeć światło dzienne. Dajmy RW czas na ciężką pracę, która będzie przynosiła miejmy nadzieję realne efekty. Pisanie maili z informacjami, które zapewne mają odzwierciedlenie w komunikatach nie ma sensu. Tamta droga komunikacji sprawdziła się przed utworzeniem organu jakim jest RW. Oczywiście my jako wierzyciele możemy sugerować oraz wychodzić z propozycjami do naszych liderów poprzez drogę mailową ale oficjalna komunikacja że strony członków RW jest prawidłowa. Z tego co pamiętam, oficjalnie komunikaty wychodzić od przewodniczącego RW. Dajmy im czas na działania a nie bezproduktywne pisanie maili. Oczywiście to jest tylko moje zdanie.

kris1986
0
Wysłane: 6 sierpnia 2018 21:02:47
I jeszcze jedno, myślę, że Pan Radek i tak dużo czasu poświęca nam na tym forum. Do każdego indywidualnego zapytania w jego stronę merytorycznie się odnosi. Zapewnie Nam tego nie powie co opisałem w poście wyżej dot. maili, że oficjalnie komunikaty powinny Nam wystarczyć, ale to tylko z grzecznosci, żeby nikt nie pomyślał, że teraz jak już jest w Radzie to komunikacja z Nim będzie niedostępna dla pozostałych członków Naszego porozumienia. Te forum pokazuje, że komunikacja z naszym kandydatem jest prawidłowa.

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 6 sierpnia 2018 21:04:35
www.money.pl/gospodarka/wiadom...

Powyżej przykład, że Zarząd GetBack chciałby, ale nie ma chętnych do zwrotu pieniędzy.
No to jak - chwalić, czy ganić Zarząd?

draconiss
0
Wysłane: 6 sierpnia 2018 21:16:12
Pesto napisał(a):
Draconiss: I jaki Ty chcesz mieć wpływ na tą działalność operacyjną. Wszystko o tym było w komunikacie RW i pewnie bedą jeszcze szczegóły na maila. RW chce zmian w RN także celem polepszenia tych spraw .... dla mnie nie ma sensu dalej roztrząsać tego ma forum

Co chcesz uzyskać mając te dane operacyjne ? Chcesz potwierdzić czy jest źle czy dobrze ?

Jak znasz się na windykacj, to pisz bezpośrednio do Radka.

Oczywiście nikomu nie zabraniam pisania tutaj, bo jak mógłbym to zrobić.

Trzeba czekać na efekty pracy RW ....

na jakiej podstawie chcesz podjac decyzje gdy bedzie glosowanie nad ukladem? bo jest takie pole w kalendarium jesli nie dojdzie do sanacji, a jak dojdzie to tez warto jest rozumiec co sie w spolce dzieje i dlatego sa pytana roznych osob odnosnie spraw w spolce.

jesli jedna czy druga osoba nie chce miec zadnych dodatkowych wiadomosci o spolce i zdaje sie w stu procentach na obecne dzialania do po co wchodzi na to forum?

draconiss
0
Wysłane: 6 sierpnia 2018 21:29:37
kris1986 napisał(a):
Pesto
w 100% się Tobą zgadzam i podpisuje się pod nim dwoma rękami

draconiss
ta wypowiedź jest skierowana między innymi w twoim kierunku. Jeśli możesz, swoje spostrzeżeń opisuj na innym forum np. Bankier.pl bo uważam, że tam znajdziesz szersze grono odbiorców, którzy mają podobne poglądy.

Te forum powstało w innym celu,va twoje wypowiedzi są krótko pisząc wszystko-anty.

Jesli chcesz mozesz sobie pisac na Bankier.pl droga wolna, czy ja Ciebie trzymam tu sila? nie musisz tu byc. Pewnie zaraz sie zrobisz caly czerwony bo jak kto mogl mnie odeslac do Bankier.pl bo przeciez to Ty tak zrobiles:)

Moje wypowiedzi nie sa anty. W wiekszosci przedstawialem z roznych zrodel informacje ktore stawialy w bardzo zlym swietle GB - informacje zaciagniete z internetu artykolow. Mozna tu dywagowac co one wnosza do sprawy ale jak zycie pokazuje informacje od zarzadu sa jak papier toaletowy a pogloski ktore sie slyszy co i raz staja sie faktami.

To wlasnie Twoje wypowiedzi sa wszystko anty w keirunku osob ktore zadaja tu pytania. Jestes widze wszystko wiedzacy odnosnie spolki i tego co tam sie dzieje i gdy ktokolwiek o cokolwiek zapyta to jest sprzeciw.
- a moze jak Ci cos nie pasuje to sie nie odzywaj
- jak nie masz merytorycznej odpowiedzi na zadane pytanie to sie nie odzywaj
- poczekaj a moze ktos znajacy odpowiedz jej udzieli
Myslenie nie boli.
Edytowany: 6 sierpnia 2018 21:31

kris1986
0
Wysłane: 6 sierpnia 2018 21:43:40
draconiss,
żeby Ci pokazać, że myślenie nie boli, i że nie zależy mi tu na jakimkolwiek konflikcie z żadnym uczestnikiem tego forum, nie będę odnosił się merytorycznie do twojego postu. Życzę Ci miłego wieczoru :-)

adashi2
0
Wpisów: 127
Wysłane: 6 sierpnia 2018 22:02:06
kris1986 napisał(a):
ID,
Oczywiście my jako wierzyciele możemy sugerować oraz wychodzić z propozycjami do naszych przedstawicieli poprzez drogę mailową ale oficjalna komunikacja że strony członków RW jest prawidłowa. Z tego co pamiętam, oficjalnie komunikaty wychodzić od przewodniczącego RW. Dajmy im czas na działania a nie bezproduktywne pisanie maili. Oczywiście to jest tylko moje zdanie.

Moje zdanie jest takie samo.

ID
ID
0
Wpisów: 53
Wysłane: 7 sierpnia 2018 07:10:36
Na swojej stronie Kurator opublikował propozycje układowe.

www.biurosyndyka.pl/GBKPropozy...

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 7 sierpnia 2018 07:37:00
Przepraszam bardzo - ale może mi ktoś mądrzejszy wytłumaczy. Są to nowe propozycje ale dla mnie napisane w sposób kompletnie nie zrozumiały. Przykładowo ja posiadam obligi niezabezpieczone serii IL. To do której grupy właściwie należe i ile dostanę, w jakim czasie forsy w gotówce a ile w akcjach? Proszę mi wybaczyć ale żargon w którym został napisany ten komunikat nic mi nie mówi.

mflaszka
0
Wpisów: 49
Wysłane: 7 sierpnia 2018 08:29:09
Kupujesz obligacje a nie potrafisz przeczytać komunikatu ze zrozumieniem? Grupa pierwsza - podmioty powiazane, grupa druga - wierzyciele zabezpieczeni na majątku, grupa trzecia - plankton czyli Ty ;)

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 7 sierpnia 2018 08:36:04
Sorry ale nie wszystkie są takie bystre. To dlatego żeby wiadomo było kto jest bystry.
No ale tak czy owak jest to propozycja coś posuwająca do przodu choć oczywiście nie satysfakcjonująca. 8 lat spłaty trochę ponad połowy forsy?
Edytowany: 7 sierpnia 2018 08:36

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 7 sierpnia 2018 08:38:13
My mamy z Pawłem jeszcze inny pomysł - będziemy chcieli przekonać do niego RW już podczas jutrzejszych obrad. Przepraszam za ciszę na mailach, ale ilość spraw i wątków jest po prostu ogromna. Zajmuje mi to dziennie po 10-12h a do Wawy to trzeba jeszcze dojechać. Jutro ważny dzień - kolejne spotkanie z Altus i chyba uda się spotkać z Trigon. Do tego KNF oraz draftowanie własnych propozycji układu

MA
MA
0
Wpisów: 119
Wysłane: 7 sierpnia 2018 09:49:06
W takim razie powodzenia i wytrwałości!

Kilka wątków temu pojawiła się taka informacja (w kontekście umorzenia pozostałych obligacji, które nie będą podlegały konwersji):
- otworzy to szansę dla wystąpienia do MF o potraktowanie umarzanej kwoty obligacji jako straty podatkowej

Czy nie dałoby się zrobić tak, aby pozostałe obligacje spółka wykupywała przymusowo np. z 0,01 zł. Wtedy nie trzeba by było liczyć na łaskawość naszego fiskusa.
Edytowany: 7 sierpnia 2018 09:49

Badacz
0
Wpisów: 22
Wysłane: 7 sierpnia 2018 10:03:21
Celna uwaga MA.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

130 131 132 133 134

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,366 sek.

uyebicbp
qbmzxvnp
puceafdk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
uxczcitb
tubcjgrl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat