PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
18 lipca 2018 10:25:17
przy kursie: 33,10 zł
Patrząc na rozkład wolumenu, klin wciąż jest w grze. W takim wypadku do rozstrzygnięcia powinno dojść w okresie zaznaczonym na wykresie cenowym dwoma pionowymi liniami. Kilkudniowe odchylenia są dopuszczalne, to nie apteka. Kliny mają tę wadę, że zasięg ruchu można oszacować jedynie w przypadku wybicia w przeciwnym do klina kierunku. W trendach wzrostowych kliny kształtujące się zgodnie z kierunkiem tendencji niekoniecznie świadczą o wyczerpaniu potencjału, tylko występują jako formacja kontynuacji (vide Vivid lub DAX)  kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 18 lipca 2018 10:25
|
|
0 Dołączył: 2010-10-13 Wpisów: 19
Wysłane:
20 lipca 2018 22:40:16
przy kursie: 33,55 zł
Witam, Czytam Pana każdą analizę. Muszę napisać parę słów odnośnie Pana analiz.. Doceniam i szanuję Pana pracę, zawsze lubię obejrzeć kreski innych. Posiada Pan wiedzę oraz potrafi ją wykorzystywać w praktyce. Niestety to za mało aby prawidłowo interpretować wykresy. Czego Panu brakuje ? - obiektywizmu, który jest niezbędny do prawidłowej oceny sytuacji. Trzeba widzieć zarówno RGR jak i ORGR. No ale tego trzeba się uczyć często latami.
Brak obiektywizmu powoduje że Pana kreski to albo objęcia bessy , albo kliny zniżkujące albo jakieś Fstęgi Bollingera które sugerowały spadki (w którymś z wątków).
Jak to się stało że papier na Pana oczach wzrósł z poziomów 7 zł do 35 , wrócił do 17 i ponownie powrócił do 34 zł ( raj dla techników), a ja nie zauważyłem ani jednego postu prognozującego wzrosty. Ja bym się na Pana miejscu załamał... Giełda polega na zarabianiu, a nie marudzeniu.
Reasumując, liczę na Pana posty w dalszym ciągu, ale proszę o obiektywizm. Pozdrawiam Jac
|
|
PREMIUM
Wysłane:
21 lipca 2018 09:45:25
Jac, dziękuję za wpis. Darujmy sobie formę grzecznościową, proszę, w sieci obowiązuje netykieta. W latach 2017-2018 opublikowałem 3 analizy techniczne F51: analiza 1 analiza 2 analiza 3Patrząc na nie z perspektywy czasu, nie mam sobie nic do zarzucenia. Zamieszczałem też sporo wykresów z krótkim omówieniem sytuacji, chociażby ten  kliknij, aby powiększyć W tym przypadku również nie mam sobie nic do zarzucenia - jest konkretna strefa, zachowanie kursu wobec której będzie kształtować wykres w przyszłości. Każdy podejmuje decyzje sam, kalkulując stosunek zysku do ryzyka. Pisząc o klinie zwyżkującym zwracam uwagę na to, że w trendach wzrostowych może on występować jako formacja kontynuacji trendu i podaje przykłady. Gdzie w tym wszystkim Ty dostrzegasz brak obiektywizmu? Skoro formacja objęcia bessy powstała na wykresie, to wg Ciebie przejawem obiektywizmu byłoby lekceważenie jej? Emocjonalny związek z posiadanymi walorami często powoduje nieumiejętność obiektywnej oceny sytuacji właśnie. Ze zdumieniem obserwowałem jak moje neutralne lub nawet optymistyczne w swojej wymowie wpisy dotyczące sytuacji technicznej na F51 były odbierane przez użytkowników jako negatywne. Na to już nic nie poradzę. Jac, z miłą chęcią podejmę z Tobą merytoryczną dyskusję nt sytuacji technicznej - wymiana opinii byłaby korzystna nie tylko dla nas, ale i dla Czytelników. W tym jest wartość, a nie w komentowaniu osoby innego użytkownika. Pozdrawiam
Edytowany: 21 lipca 2018 09:46
|
|
|
|
Wysłane:
21 lipca 2018 11:35:24
Ok, wykresy przejrzałem wcześniej wszystkie- dwa dotyczyły roku 2017 i oczywistego trendu spadkowego, trzeci w momencie osiągniecia szczytów ze wspomnianym już wcześniej objęciem bessy z zaznaczonymi wsparciami. Nic pozytywnego, a przypominam że wzrosty nastąpiły dopiero od marca 2018 r. Moderator:usunięto treść niezgodną z regulaminem Negatywne (w dużej mierze uzasadnione nastawienie do spółki), jak wiadomo może powodować odbicie w rysowanych kreskach. To co widzimy, to często to, czego chcemy niestety. Ja choć również gram na tej spółce to dostrzegam wszystko, i szanse i zagrożenia . Nie grozi mi euforia ani strach, po prostu zero emocji . Wklejano moje wykresy , między innymi z formacją W. Delikatnie mówiąc nie budziły one Twojej aprobaty, a szkoda.... Przez weekend popracuję nad aktualnym wykresem, ale wkleję Tobie wykres s przed paru tygodni, nadal aktualny, obecnie jesteśmy przy górnej linii kanału przy oporze 33,8 mocnym wynikającym z historycznych oporów przed szczytem na 35 zł, który zresztą tez jasno określiłem wcześniej. patrz wykres : https://imgur.com/a/bJ3DMlFps. Można z łatwością określić zasięg z wybicia z klina zwyżkującego górą. Są na to metody. Polecam poszperać w internecie. W razie czego to podam linki. pozdrawiam' Jac
Edytowany: 21 lipca 2018 15:07
|
|
Wysłane:
21 lipca 2018 11:43:58
zapomniałem jeszcze o jednym pytaniu. Inwestowałeś w akcje The farm 51? pozdrawiam 'jac
|
|
PREMIUM
Wysłane:
21 lipca 2018 15:09:00
Jac19751 napisał(a): Można z łatwością określić zasięg z wybicia z klina zwyżkującego górą. Są na to metody. Polecam poszperać w internecie. W razie czego to podam linki.
Będę wdzięczny za linkę
|
|
|
|
PREMIUM
Wysłane:
23 lipca 2018 09:58:17
przy kursie: 34,00 zł
Jac19751 napisał(a):Wklejano moje wykresy , między innymi z formacją W. Delikatnie mówiąc nie budziły one Twojej aprobaty, a szkoda.... Jac, zadałem zwykłe pytanie - gdzie w tym jest formacja W? Fala spadkowa zniosła 86,3% poprzedzającej fali wzrostowej, różnica poziomów między dołkami 1 a 3 wyniosła przeszło 5,5%. Dla mnie nie spełnia to kryteriów formacji W. Jeżeli Ty brałeś pod uwagę dołki 2 i 3, to i w tym przypadku nie możemy mówić o formacji W, gdyż dołek 1 powoduje, że nie jest to właściwe miejsce dla podwójnego dna. Tutaj można było mówić co najwyżej o formacji horyzontalnej z zasięgiem równym jej wysokości.  kliknij, aby powiększyć
|
|
0 Dołączył: 2014-03-12 Wpisów: 529
Wysłane:
24 lipca 2018 15:49:36
przy kursie: 32,30 zł
Ta spółka przypomina krezus. Sternik daje płynność pod jakieś majaczące na horyzoncie projekty growe, a jak wiadomo płynność przyciąga plynność. Potem w jednym ruchu, jak autobus jest już pełny idzie knockout albo przynajmniej knockdown.
|
|
52 Dołączył: 2011-07-10 Wpisów: 982
Wysłane:
24 lipca 2018 16:09:54
Akurat dziś Yutuber schłodził głowy licealistów, którzy widzieli drugie PUGB to i reakcja natychmiastowa, bo się ocknęli, że to jednak może nie być taki hit aby uzasadniać taką wycenę.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2014-03-12 Wpisów: 529
Wysłane:
24 lipca 2018 16:25:05
Ja myślę że fundamenty na tej spółce to sprawa wtórna. Liczą się dwie rzeczy - rośnie i jest płynna, resztę można sobie dopowiedzieć czyli rynek ma zawsze rację - rośnie czyli fundamenty muszą być ok. Punktem zapalnym był YT ale zawsze jest jakiś punkt zapalny, tylko ściółka musi być dostatecznie sucha, żeby zamienił się w pożar.
|
|
0 Dołączył: 2018-04-27 Wpisów: 31
Wysłane:
25 lipca 2018 02:06:12
Jak na każdej spółce gamedev, emocje grają. Tak samo było na 11bit, jest ma cdr, i wielu innych studiach. Gameplay w drodze, premiera na jesień i q3 2018- to są infa od spółki. Przegapiony r7ch do 38 pln, zobaczymy jak to teraz rynek rozegra.
|
|
6 Dołączył: 2009-12-08 Wpisów: 101
Wysłane:
1 sierpnia 2018 00:56:53
przy kursie: 33,10 zł
Witam. Mozna prosic o analize techniczna ? Z gory dzieki
|
|
PREMIUM
Wysłane:
1 sierpnia 2018 18:13:10
przy kursie: 33,50 zł
THE FARM 51 - analiza techniczna na życzenie Dzisiaj nieco prowokacyjnie zacznę od analizy wykresu w niższym interwale cenowym, by na końcu przejść do wyższego. Interwał dzienny. Kurs akcji spółki znajduje się w silnym trendzie wzrostowym, który jednak w ostatnich tygodniach zaczyna słabnąć. Wytracanie impetu wychwytują oscylatory, kreśląc słabe negatywne dywergencje. Kupującym udało się zneutralizować negatywny układ świecowy z końcówki maja, ale w dalszym ciągu występują spore problemy ze skutecznym wydostaniem się powyżej zaznaczonej strefy oporu. Każda próba skutkuje powstaniem knota. Wskaźniki techniczne oparte na wolumenie zachowują korelację z wykresem cenowym, nie generując na chwilę obecną niepokojących sygnałów. Wskaźniki wyprzedzające nie dostarczają odpowiedzi na pytanie "co dalej?" Z racji obowiązywanie nadrzędnego trendu wzrostowego należy zakładać jego kontynuację, poprzedzoną jak minimum konsolidacją lub korektą spadkową w okolice 22,70 zł.  kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyćA teraz przejdźmy do wykresu w interwale tygodniowym. Jak widać, kurs akcji wykazuje się solidnym posłuszeństwem wobec ekstrapolacji linii, łączących istotne szczyty lub dołki. I to właśnie ekstrapolacja linii łączącej szczyty wraz z zewnętrznym zniesieniem 161,8% ostatniej korekty skutecznie powstrzymują kontynuację rajdu na północ.  kliknij, aby powiększyćPowyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
|
|
0 Dołączył: 2016-03-02 Wpisów: 124
Wysłane:
3 sierpnia 2018 19:12:49
przy kursie: 33,00 zł
dziękuję za analizę
jak na spółkę z new connect F51 zachowuje się wyjątkowo poprawnie wszak wiadomo, że spółki z tego rynku są "dzikie"
|
|
0 Dołączył: 2018-04-27 Wpisów: 31
|
|
0 Dołączył: 2016-03-02 Wpisów: 124
Wysłane:
20 sierpnia 2018 12:22:43
przy kursie: 29,00 zł
Ze Strefy Inwestorów, czekam z zapartym tchem na efekt targów w Kolonii strefainwestorow.pl/artykuly/s...The Farm 51 stawia na promocję swojej najnowszej gry World War 3. Spółka będzie miała oddzielne stoisko biznesowe, a ponadto stoisko w części otwartej dla wszystkich uczestników targów. - Celem naszego wyjazdu na Gamescom jest zaprezentowanie i przetestowanie gry World War 3 wspólnie z graczami i influencerami. Na targach będziemy mieli dwa stoiska, pierwsze to stoisko biznesowe, a drugie znajduje się w strefie entertainment i jest dostępne dla wszystkich uczestników targów. Planujemy wyposażyć nasze główne stoisko w kilkadziesiąt komputerów gotowych do testów, będziemy też organizować konkursy związane z grą oraz ankietować wrażenia graczy po pokazach – powiedział Strefie Inwestorów Kamil Bilczyński, wiceprezes zarządu, szef projektu i dyrektor kreatywny World War 3.
|
|
0 Dołączył: 2010-03-25 Wpisów: 82
Wysłane:
20 sierpnia 2018 19:51:21
cięzko mi ocenić gempley ale pozostawia wiele do rzyczenia , niestet gorsze rwazenie robią matactwa na akcjach prezesa czy presesów , rok temu porzyczali akcje erne a ci sypali ile tylko sie dało dziś moze nieco zmienili modus operandi ale ogulnie spodziewam sie ypania akcjami ile sie tylko da zeby okraś ludzi , a jak by sie cos wymkneło z pod kontroli i gra zaczeła zarabiać i nie mieli jak zbić kursu to zrobią sobie emisje 20 % albo i 30 % nowych akcji na gre AAA z kąd my to znamy patrz cia i złotousty . a po emisji dalsze sypanie porzyczki erne spzedawanie przez zarząd moze wymyślą jakiśnowy sposób , zeby nie było mam kilka set akcji ale juz 3 czy 4 ras trace na tym kilkadziesiąt procent i jednak opinia o społce słabnie powiedziałbym ze smierdzi mi to WSI tam to tylko okradać i kłamać umieją , więc właściwie pasuje a ten cały hype łatwo sfabrykować tym sie przecież słuzby zajmują . na razie sprzedale i omija to szeroki łukiem nagłe spadki przypominają krezusa a co tam si stało wszyscy wiedzą dziś znowu zanęcili drobnice heheheh .
|
|
0 Dołączył: 2011-08-16 Wpisów: 78
Wysłane:
20 sierpnia 2018 20:01:16
Jak odczytywac to co zrobili prezesi Farmy w dniu dzisiejszym ? Czy moze ktoś "madry" sensownie to przeanalizowac? Jak oceniacie gameplay ? Janusz giełdy :)...bywa i tak
|
|
11 Dołączył: 2017-04-25 Wpisów: 201
Wysłane:
20 sierpnia 2018 21:16:09
Dla mnie to jest jednoznaczne, nie wierza w World War 3, dlatego sypią. Teraz był na to idealny moment, info podali tuż przed gameplayem, mało kto nawet zauważył sypanko prezesów, bo wszyscy zaczęli mówić o gameplayu. Ciekawe czy przed premierą też jakieś pakiety wywalą, a może do tego czasu już kompletnie pozbędą się akcji? Dużo im nie zostało.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.