Do reko nic nie mam - ale było chyba pisane pod koniec maja lub na początku sierpnia.
Od publikacji raportu jest oczywiste, że 64mln zysku nie osiągną chyba, że liczyć zysk brutto bez odliczania rezerw na premie i PM. Tylko, że do takiego wyniku spółka musiałaby stosować bardzo agresywne promocje. Na Halloween, 25-30%, BlackFriday 30-35% a w grudniu 2 promocje po 35-45%. W takim przypadku możliwy byłby ten zysk oczywiście pod warunkiem huraoptymistycznego przyjęcia obydwu DLC.
W aktualnej sytuacji przy braku FP na konsole, braku Moon na NS, braku CoM w ogóle - same drobiazgi na NS nie pociągną wyniku.
Zysk powyżej 40mln uznam za świetny rezultat. Oczekuję wyniku zbliżonego do 35mln zysku. Mam nadzieję, że nie będzie znów zbyt dużych zdarzeń jednorazowych - jakich wysyp mieliśmy do wyniku za q2 - jak premie i PM.
Jest jeden fakt pocieszający ...
spółka ma szanse w 2019 osiągnąć maksymalną wydajność działu wydawniczego ..
Wydanie Moon na NS, CoM i być może zdążą z tą grą z roku 2019 - to razem by były 3 gry ... jest progres - JEST
A może chodziło o utrzymanie dynamiki sprzedaży aby wyniki w 2019 nie były wyraźnie niższe niż w 2018 - niektórzy tak wieszczyli - a tu nie
a w dodatku będzie FP na konsole - cóż można chcieć więcej ..
Wydaje mi się, że można zastanowić się nad rozwojem spółki podniesionym na ostatnim znanym wystąpieniu Prezesa Miechowskiego.
Był przyjęty entuzjastycznie podobnie jak wcześniej roadmap.
Tylko, że sytuacja jest trudniejsza niż się wydaje.
Widziałem gdzieś sugestię wzrostu kosztów podwójnie w drugim półroczu. Totalna bzdura.
Nie wiem kto wymyśla takie farmazony.
Owszem koszty się podwoją bo zespół przynosi koszty - ale w skali roku.
Zwiększenie zespołu o 100% nastąpi w ciągu 2 lat - według zapowiedzi Prezesa.
Jednak to bzdura. Nie uda się tego zrealizować tak szybko. Wystarczy spojrzeć na sytuację rynkową.
tTak szybkie podwojenie byłoby możliwe tylko przy wysoko ponadprzeciętnych stawkach. Na które spółka się nie zdecyduje, ponieważ spowodowałoby to potrojenie kosztów.
Wzrost będzie więc dalej "organiczny". Sądzę, że do połowy 2019 uda się "zadoptować" nie 50 a około 20 osób. Prawdopodobnie może to wpłynąć na szybkość realizacji planów. Wiele wskazuje, że zostanie "skanibalizowany" częściowo zespół FP na rzecz P8. Szkody duże może nie być bo to doświadczeni ludzie i przydadzą się w P8.
Jednak zmniejszy to siły twórcze i chyba nieco opóźni realizację pakietów DLC w 2019 i 2020 roku.
Zespół pewnie zdąży być uzupełniony przed kolejnym projektem. Jednak będzie o kadry rywalizował z rozbudowującym się zespołem od TWOM.
Myślę, że będzie niezła ekwirybrystyka aby to wszystko skoordynować.
Realizacja planów na 30 czerwca pokaże nam jak to wygląda w rzeczywistości.
Płace dalej będą rosnąć może nawet dynamiczniej - i to trzeba brać pod uwagę. Rywalizacja na rynku jest coraz większa bo powstają wciąż nowe studia.
Tylko, że wszyscy mają tak samo trudno.
Jak bardzo pokazał Program Motywacyjny CDP. A także PM 11bit i program premiowy ..
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)