0 Dołączył: 2018-11-23 Wpisów: 124
Wysłane:
16 marca 2019 13:04:29
Wydaje sie słuszne sformalizowanie poszkodowanych w forme stowarzyszenia, ktore bedzie działac wspolnie. Forum jest fajne ale nie wystarczające wobec prawników i doświadczenia Gierymskiego i jego ludzi. `Wiem kolejny twór. Jednakże on wówczas jest uczestnikiem i reprezentantem oficjalnie postępowan w KNF Sejm UOKIK RzF etc..
|
|
0 Dołączył: 2018-06-10 Wpisów: 541
Wysłane:
16 marca 2019 14:23:02
@Visit68.Pomysł zawiązana stowarzyszenia uważam za jedyny słuszny.Osoby które zakupiły w Idea Banku zawiązały stowarzyszenie i są słyszane w mediach i sejmie.Proponuję Ogólnopolskie Stowarzyszenie Oszukanych Obligatariuszy Getback S.A. Jesteśmy z całej Polski ,nie dzielmy ludzi na to gdzie kupili feralne papiery tylko walczmy wspólnie o odzyskanie naszych pieniędzy.Panie Olafie czy Pan podjąłby się przewodzenia takiemu stowarzyszeniu?Jako podmiot prawny będziemy inaczej postrzegani w przestrzeni publicznej.Ta walka jeszcze potrwa,więc moim zdaniem zorganizowanie się jest jak najbardziej słuszne.
Edytowany: 16 marca 2019 14:28
|
|
6 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 679
Wysłane:
16 marca 2019 15:00:16
jestem za...
|
|
|
|
0 Dołączył: 2018-12-01 Wpisów: 10
Wysłane:
16 marca 2019 16:25:17
Tego właśnie brakuje! Jestem za :)
|
|
0 Dołączył: 2018-05-12 Wpisów: 447
Wysłane:
16 marca 2019 16:34:48
Popieram.
|
|
Wysłane:
16 marca 2019 16:35:22
Cytat:12.03.2019 – W związku ze zbliżającym się Walnym Zgromadzeniem Akcjonariuszy kurator poparł kandydaturę obligatariusza do Rady Nadzorczej.
08.03.2019 – Kurator wniósł do sędziego – komisarza o uzupełnienie składu Rady Wierzycieli i zaproponował kandydaturę obligatariusza - Pana Marcina Bukowskiego. http://www.biurosyndyka.pl/
|
|
0 Dołączył: 2018-11-23 Wpisów: 124
Wysłane:
16 marca 2019 16:52:44
leonek7 napisał(a):@Visit68.Pomysł zawiązana stowarzyszenia uważam za jedyny słuszny.Osoby które zakupiły w Idea Banku zawiązały stowarzyszenie i są słyszane w mediach i sejmie.Proponuję Ogólnopolskie Stowarzyszenie Oszukanych Obligatariuszy Getback S.A. Jesteśmy z całej Polski ,nie dzielmy ludzi na to gdzie kupili feralne papiery tylko walczmy wspólnie o odzyskanie naszych pieniędzy.Panie Olafie czy Pan podjąłby się przewodzenia takiemu stowarzyszeniu?Jako podmiot prawny będziemy inaczej postrzegani w przestrzeni publicznej.Ta walka jeszcze potrwa,więc moim zdaniem zorganizowanie się jest jak najbardziej słuszne.
Nazwa jak najbardziej, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Oszukanych Obligatariuszy Getback S.A. taki podmiot społeczny ma inny oddzwięk. Wybierzmy władze demokratycznie Trzy komisje wsparcia prawana finanasowa PR ? Siedziba Wawa
|
|
Wysłane:
16 marca 2019 17:29:10
@Visit 68.SUPER! Więc działajmy.Panie Olafie z tego co mi wiadomo Pan dysponuje zapleczem prawnym,dał się Pan poznać również na ZW jako osoba godna zaufania.Oczywiście każdy kto chce działać niech zgłasza swoją chęć udziału.Trzeba jak najszybciej zawiązać stowarzyszenie.Złodzieje wydają ogromne pieniądze na kancelarie prawne(niestety nasze) aby zatrzymać całą zrabowaną nam sumę.Musimy wydrzeć im z gardeł ile się da.
|
|
0 Dołączył: 2018-08-27 Wpisów: 82
Wysłane:
16 marca 2019 19:19:38
W 100% popieralem I popieram taka inicjatywe. Do ojcow zalozycieli dzialajcie/dzialajmy szybko bo kazdy dzien biernosci dziala na nasza niekorzysc. Oby ta inicjatywa nie skonczyla sie razem z weekendem. Trzymam kciuki.
|
|
Wysłane:
16 marca 2019 19:28:16
Na ZW było kilka osób ,które bardzo wyróżniały się w walce o naszą sprawę.Były to osoby odważne ,zdeterminowane i nie bojące się zabierać głos.Wśród nich był min bikos4,Visit68.Była też pewna odważna Pani ,która szła jak burza.Czy te osoby były by zainteresowane działaniem w nowym stowarzyszeniu? Oczywiście każdy chętny niech zgłasza swoją osobę.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2017-11-07 Wpisów: 143
Wysłane:
16 marca 2019 20:03:43
Dzisiaj (16.03.2019) w TVP1 Program Alarm godzina 20:10 temat patologie w spolce Getback, później dostępny w VOD: vod.tvp.pl/website/alarm,36124...
Edytowany: 16 marca 2019 20:21
|
|
Wysłane:
16 marca 2019 20:34:37
Cala afera Getback sprowadzona do Idea Banku.Innych poszkodowanych nie ma.O złodziejskiej spółce NIC.Teraz widzicie potrzebę powołania stowarzyszenia? Inaczej NIKT o nas nie usłyszy!
|
|
Wysłane:
16 marca 2019 22:17:03
Poczytajcie jak 'sprawnie' działa prokuratura. Info ze strony Stowarzyszenia Obligatariuszy Spółek KK https://obligacjekk.pl/Cytat:Z przykrością informujemy, że współpraca z Prokuraturą Regionalną (dalej ‘PR”) w Warszawie niestety nie przebiega w naszej ocenie tak, jak się tego spodziewaliśmy, o czym czujemy się w obowiązku Państwa poinformować.
...
Jak sami możecie Państwo z powyższego wnioskować niestety nie jesteśmy należycie traktowani nie tylko my jako Stowarzyszenie, ale także nasza sprawa. Zupełny brak przygotowania ze strony PR na poprzednie (27 lutego) i dzisiejsze (13.03) spotkania utwierdza nas w przekonaniu, że staliśmy się poszkodowanymi nie tylko drugiego, ale ostatniego sortu i ‘para’ poszła na zapewnienie obsługi osób które kupowały obligacje via Idea Bank podczas gdy inny poszkodowani są traktowani po macoszemu. Rozumiemy, że śledztwo jest wielowątkowe i skomplikowane nie godzimy się jednak na to, aby część poszkodowanych była traktowana lepiej od pozostałych!
Jesteśmy zbulwersowani obecnym stanem rzeczy, ale nie zamierzamy tego tak pozostawić!
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
16 marca 2019 23:00:17
nie ma się co dziwić - od początku było wiadomo że IDEA BANK zapłaci za Obligacje...
- wypłacalni - winni - łatwe do udowodnienia
Tymczasem reszta zmaga się z podmiotami
- niewypłacalnymi - winnymi - wina trudniejsza do udowodnienia w sądzie.
Stąd sprawa została sprowadzona do Idea Banku, bo to jest na tyle łatwe że politycy i prokuratura mogą osiągnąć sukces. czego życzę ludziom ktorych Idea Bank oszukał.
A co z nami? no niestety ciężko jest. Byłem przesłuchiwany w Prokuraturze i wszystkie pytania które mi zadawano dotyczyły wyłącznie nabycia w Idea Banku... Musiałem tłumaczyć że sprawa jest szersza, i pani prokurator była zdziwiona
Edytowany: 16 marca 2019 23:03
|
|
Wysłane:
16 marca 2019 23:17:07
@Vox Nie byłbym takim optymistą co do zaspokojenia roszczeń obligatariuszy z Idea Banku.Kto niby zmusi Czarneckiego do oddania kasy? On ma prawników typu Giertych co to latami będą się procesować i ,,pani umrze a złotówki nie zobaczy''.Każdy poszkodowany ma indywidualną historię .Procesy będą trwały i trwały.
|
|
Wysłane:
17 marca 2019 00:57:31
leonek7 napisał(a):Na ZW było kilka osób ,które bardzo wyróżniały się w walce o naszą sprawę.Były to osoby odważne ,zdeterminowane i nie bojące się zabierać głos.Wśród nich był min bikos4,Visit68.Była też pewna odważna Pani ,która szła jak burza.Czy te osoby były by zainteresowane działaniem w nowym stowarzyszeniu? Oczywiście każdy chętny niech zgłasza swoją osobę.
ja oczywiscie na ile czas i sily pozwola moge dzialac...ta Pani ma tu konto, blondynka:) niech sie ujawni bo jej pomocy tez potrzebujemy:)
|
|
0 Dołączył: 2018-05-03 Wpisów: 121
Wysłane:
17 marca 2019 04:11:52
@bukos4 W związku z tym, że planujesz wejść do Rady Wierzycieli, moje pytania: 1/ Czy nadal jesteś księdzem ? 2/ Jak chcesz pogodzić swoje obowiązki jako duchownego z działalnością w RW i w stowarzyszeniu pokrzywdzonych (jeśli takowe powstanie) ? 3/ Podałeś informację o prowadzeniu działalności gospodarczej w spółkach w Wielkiej Brytanii i Irlandii - jak to jest możliwe będąc jednocześnie duchownym ?
|
|
0 Dołączył: 2018-04-22 Wpisów: 803
Wysłane:
17 marca 2019 06:33:04
leonek7 napisał(a):Cala afera Getback sprowadzona do Idea Banku.Innych poszkodowanych nie ma.O złodziejskiej spółce NIC.Teraz widzicie potrzebę powołania stowarzyszenia? Inaczej NIKT o nas nie usłyszy! Bo według mnie tak właśnie jest. Zresztą lansuję tą tezę od zawsze. Mamy tu do czynienia z aferą IB a inne podmioty w tym GBK, to tylko wehikuły mające potwierdzić to że IB jest czysty. A ponieważ obligi GBK sprzedawały nawet podmioty mające w KRS np jako jedyną wpisaną "Działalność w zakresie utrzymania obiektów poprawy kondycji fizycznej" (czy coś takiego) to skutek a nie przyczyna. Ale skoro taki materiał pokazuje się w TVP, explicite wymieniony jest LC jako "sprzedający swoje obligacje" (to cytat z tego reportażu) to znaczy że chcą mu się dobrać do skóry. I jak widać działania Prokuratury idą dokładnie w tym kierunku. Nie wiem czy się cieszyć czy nie ale ja kupowałem w LB/IB. Inni faktycznie mogą mieć pretensje. No tyle że jeżeli Prokuratura będzie chciała mieć szybki sukces to tylko poprzez przyciśnięcie IB. A ponieważ może się to rozłożyć na ileś set procesów indywidualnych, to tylu Giertychów na Świecie nie ma. I tu jest szansa. Choć głowę daję że kwestia tych drobnych sprzedawców wyjdzie medialnie. Czy wyjdzie kwestia PKO, Aliora. Raczej nie. To banki Państwowe. Santander pewnie też może liczyć na jakieś poparcie ba Ważna Osoba ma pewnie stamtąd miłe wspomnienia.
Edytowany: 17 marca 2019 06:45
|
|
Wysłane:
17 marca 2019 08:22:38
Ad. 1. To nie ma znaczenia. Ja Cię nie pytam czy nadal masz żonę. To sprawy prywatne. Poszkodowanymi, okradzionymi w aferze Getback są ludzie wszystkich stanów i zawodów. Ad. 2 Właściwie każdy z nas pracuje zawodowo i będzie musiał godzić dom, rodzinę, pracę z działalnością w RW i w stowarzyszeniu pokrzywdzonych (jeśli takowe powstanie). Ostatecznie wiele funkcji w RW sprawuje się przez pełnomocnika. Ad. 3 Spółki te, zarówno w Polsce jak i UK i IRL są naszymi Spółkami rodzinnymi, które powstały jeszcze w latach 90 tych kiedy byłem dzieckiem. Moi przełożeni wiedzą o ich istnieniu. Ja sam angażowałem się w ich działalność od 15 - tego roku życia, czyli już 20 lat.
Edytowany: 17 marca 2019 08:25
|
|
0 Dołączył: 2018-05-03 Wpisów: 121
Wysłane:
17 marca 2019 08:37:28
Cytat:bukos4:Ad. 1. To nie ma znaczenia. Ja Cię nie pytam czy nadal masz żonę. To sprawy prywatne. Poszkodowanymi, okradzionymi w aferze Getback są ludzie wszystkich stanów i zawodów. Posiadanie żony, owszem, to sprawa prywatna. Natomiast przy przedstawianiu swojego dorobku zawodowego w związku z kandydowaniem do określonego gremium (Rada Wierzycieli), ukrywanie profesji, którą się wykonuje jest nie w porządku. Poza tym, wydaje mi się, że jest nieetyczne (a nawet niezgodnie z prawem), że ksiądz angażuje się w prowadzenie działalności gospodarczej (choćby to była działalność gospodarcza jego rodziny).
Edytowany: 17 marca 2019 08:38
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.