PARTNER SERWISU
xnhhqsdk
675 676 677 678 679
3citrony
2
Wpisów: 243
Wysłane: 5 listopada 2019 12:13:38 przy kursie: 332,00 zł
andy_dufresne napisał(a):
jeżeli mógłbym zadać w Waszym imieniu jakieś pytania, to jestem do dyspozycji.

Jak masz chęć zapytaj się czy używają/planują używać swojego silnika graficznego dla projektu p8?
Jeśli swojego, to czy to ten sam co do frostpunka? Czy planują jego rozbudowę pod grę o większej skali?
Jeśli zewnętrzny to jaki i dlaczego?

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 5 listopada 2019 15:03:54 przy kursie: 332,00 zł
remix1977 napisał(a):

Potwierdzamy, że na niedawnym spotkaniu z Inwestorami z naszej strony padło stwierdzenie, że „Projekt 8” jest pokazywany partnerom biznesowym i wzbudza duże zainteresowanie. Z pewnością jednak nie użyliśmy sformułowania, że jest to wersja grywalna. Materiały, które prezentujemy, obejmują koncepcję gry, scenariusz, mechaniki, niektóre assety graficzne, dzięki którym partnerzy, którzy są przecież ekspertami w branży growej, mają wystarczające podstawy, żeby oceniać potencjał naszej produkcji.

@remix197
kto jest autorem tego fragmentu?

remix1977
2
Wpisów: 426
Wysłane: 5 listopada 2019 15:39:15 przy kursie: 332,00 zł
krewa napisał(a):
remix1977 napisał(a):

Potwierdzamy, że na niedawnym spotkaniu z Inwestorami z naszej strony padło stwierdzenie, że „Projekt 8” jest pokazywany partnerom biznesowym i wzbudza duże zainteresowanie. Z pewnością jednak nie użyliśmy sformułowania, że jest to wersja grywalna. Materiały, które prezentujemy, obejmują koncepcję gry, scenariusz, mechaniki, niektóre assety graficzne, dzięki którym partnerzy, którzy są przecież ekspertami w branży growej, mają wystarczające podstawy, żeby oceniać potencjał naszej produkcji.

@remix197
kto jest autorem tego fragmentu?

Pod tym linkiem są dane kontaktowe:

http://ir.11bitstudios.com/
Relacje inwestorskie
Dariusz Wolak
Investor Relations Manager

kunoj
19
Wpisów: 191
Wysłane: 5 listopada 2019 18:25:38 przy kursie: 332,00 zł
Następnym razem na miejscu finansowych mocno bym się zastanowił przed wydaniem niekorzystnych reko dla 11bit. Po Vestorze poległ Trigon

www.bankier.pl/wiadomosc/Trigo...

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 6 listopada 2019 10:01:45 przy kursie: 348,00 zł
Ruszyły promocje na NS w USA. Moonlighter, TWOM i Beat Cop -50%.

mlutek68
PREMIUM
7
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 306
Wysłane: 6 listopada 2019 12:10:32 przy kursie: 348,00 zł
HEJ jakieś nowe info lub nowinki ? bo coś sie dzis ruszuło nie wiem z jakiego powodu. jakieś większe zakupy czy tez podbitka?

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 6 listopada 2019 12:14:58 przy kursie: 348,00 zł
kunoj napisał(a):
Następnym razem na miejscu finansowych mocno bym się zastanowił przed wydaniem niekorzystnych reko dla 11bit. Po Vestorze poległ Trigon

Uważaj, teraz kolej na sceptycznie nastawionych forumowiczów...

kliknij, aby powiększyć
Jestem na Twitterze

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 6 listopada 2019 12:54:52 przy kursie: 348,00 zł
mlutek68 napisał(a):
HEJ jakieś nowe info lub nowinki ? bo coś sie dzis ruszuło nie wiem z jakiego powodu. jakieś większe zakupy czy tez podbitka?

Trigon tfi przestał sypać akcjami
Everything you know is wrong.........

resor
25
Wpisów: 402
Wysłane: 6 listopada 2019 12:59:51 przy kursie: 348,00 zł
Sypia i daja niska rekomendacje? Sprytnie
A na serio to nawet podczas spadkow zdarzają sie podbitki
Edytowany: 6 listopada 2019 13:07

chris_martin
35
Wysłane: 6 listopada 2019 13:44:23 przy kursie: 348,00 zł
TFI musi mieć uzasadnienie sypania...

Rif
Rif
166
Wpisów: 1 141
Wysłane: 6 listopada 2019 15:31:53 przy kursie: 348,00 zł
Akcjami to sypali zanim reko wydali. Rekomendacja poszła, ulicy się wysypala i zbierali. Trigon ich rekomendacje na CIG wspomi am jako ciągłą przewalke przed premierą S3. Szkoda, że 11bit ma tak słabą pozycje i obroty, że kmioty mogą takie akcje uskuteczniac.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 6 listopada 2019 15:57:51 przy kursie: 348,00 zł
Średnia cena z okresu konsolidacji poprzedzającej rekomendację to 391 zł.
Średnia cena z okresu po rekomendacji to 354 zł.
Dodatkowe spojrzenie na słupki wolumenu pozwala kategorycznie stwierdzić, że obrona teorii o sypaniozbieraniu jest awykonalna

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 6 listopada 2019 18:00:28 przy kursie: 348,00 zł
chris_martin napisał(a):
mlutek68 napisał(a):

Trigon tfi przestał sypać akcjami

ja pierdziele ... to już sekciarstwo na poziomie KOV .... wszyscy przeciwko naszej perle. Tej jednej jedynej, której akcji nie dam sobie, no jakżeby inaczej, wyrwać za nic. Żadne tam Trigony spekulanty.

coraz weselej.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 listopada 2019 18:14

3citrony
2
Wpisów: 243
Wysłane: 6 listopada 2019 18:09:10 przy kursie: 348,00 zł
Spokojnie. Nie ma jeszcze osbnego wątku w kozetce w ktorym ni ma moderacjiking

resor
25
Wysłane: 6 listopada 2019 18:10:46 przy kursie: 348,00 zł
Brawo scary, otrzymujesz odznake bankiera

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 6 listopada 2019 18:39:19 przy kursie: 348,00 zł
Resor, bądź sprawiedliwy. Autorom teorii spiskowych też jakaś nagroda się należy. Jak i tym, co wrzucają nieprawdziwe informacje.

resor
25
Wysłane: 6 listopada 2019 19:03:35 przy kursie: 348,00 zł
Ja to odebrałem jako sarkazm, przeceniana jest rola trigona. Przy drugim teście oppru juz bylo widac niemoc, te wymiany pakietow tez chyba na zachete juz byly.
Tak czy inaczej nie spodziewam sie przelomu jakiegoś do kwietnia /maja

chris_martin
35
Wysłane: 6 listopada 2019 20:10:52 przy kursie: 348,00 zł
[quote=krewa]Chris,
powtórzę pytanie - co ma do rzecz średnia cena z listopada 2017? Skoro zarzucasz błąd logiczny, to bądź uprzejmy wskazać na czym on polega. [/quote

Przyjacielu - liczy się przyszłość która dyskontuje Pani Rynek
]

sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 6 listopada 2019 23:19:18 przy kursie: 348,00 zł
Witam informacje z spotkania

Frostpunk:
Będzie DLC w tym roku - z słów można wnioskować że bardziej skupi sie na rozbudowaniu misji
3 Dlc jest już w jakimś etapie produkcji - jaki nie wiem
Frostpunk na konsole mimo świetnych recenzji sprzedaje się tak jak Twom
Frostpunk na switch raczej nie powstanie ze względu na ilość prac jakie już mieli przy ps4/xbox
Frostpunk na mac też raczej odpuszczają z tego względu że komputery mac mają za słabe parametry graficzne a rynek jest bardzo mały
Frostpunk do czerwca 1,7 mln egzemplarzy i 70 mln dla spółki

Moonlighter

Bedą dodatki
Grę na switch portuje studio które produkuje grę
Switch ma dość sporą pozycje w sprzedaży( można wnioskować że 40-50 % ale to moje domysły)
Konsole tak sobie

CoM

Będą dodatki
Też spółka matka portuję na switcha
Sprzedaje się podobnie jak Moonlighter - i tu jest mały zawód - prezes tłumaczył to wysypem gier i coraz cięższym przebicie się z małymi pozycjami

P8
Jest w produkcji i z tego co zrozumiałem jest grywalne
Co chwile dochodzą nowe pomysły ( tzn wiedzą w którą stronę idą ale cały czas ulega to zmianie)
Używają własnego silnika
Daty premiery nie zdradzą bo sami nie wiedzą

P9
Zespół kilkanaście osób

Anomaly daje spółce około 400 tyś zł

Co do wydawnictwa coraz droższe gry 5-5,5 mln ale może być więcej bo na 100 są 2 max 3 produkcje do rozmów

Prezes wyjaśnił że nie chce robić gier dla rozrywki jak np GTA ( do tej gry było dużo odniesień) tylko gracze mają sięgać do ich produkcji po coś więcej
Nie będą wydawać gier które są niedopracowane .Jak to powiedział prezes woli wydać 3 dobre niż 4 złą.
Projekt 8 na konsole i pc- Prezes podkreślał że czeka ich dużo pracy i nabycia nowych umiejętności związanych z nowym projektem
Projekt 8 nie będzie związany z Frostpunk jako universum
Prezes nie chce dywidendy choć zależy to od akcjonariuszy
Jest zainteresowanie funduszy zarówno tych malutkich jak i dużych ( nie chce przekręcić ale Pan Darek mówił że na ostatnim walnym było 70 - Andy popraw mnie jak się mylę)
Chcą robić coraz droższe i wymagające gry
Prezes ogólnie był bardzo otwarty na pytania i nie stanowił obrazu tego prezesa który na nic nie odpowiada. Mało mówił o P8 ale jak to wyjaśnił projekt dalej ewoluuje i sami nie wiedzą kiedy go wydadzą. P9 dopiero raczkuje. Frostpunka będą rozwijać ale główna platforma to raczej pc ( to już moje domysły nie pytałem się o dodatki na konsole). Nie było mowy o P10.

Prezes dał do zrozumienia że nie interesuje ich okres dwóch trzech kwartałów a raczej kilka lat bo chcą zbudować stabilnie dochodowe studio

Nie chcą robić akwizycji bo często kończy się to porażką

Co ciekawe prezes twierdzi że nastąpi konsolidacja branży ponieważ takie platformy jak steam pozwalają szybko wydać gre( Prezes podał przykład że kiedyś to wydawca sponsorował grę i brał lwią cześć przychodu ze względu na koszt (pudełka,tłoczenia) a producentowi zostawało parę procent a steam odwrócił tą sytuacje i teraz każdy może stworzyć grę przez co mamy dużą konkurencję
Ogólnie jeżeli chodzi o platformy to jest steam i bardzo długo nic - epic games przy tym jest maluteńki

Nic więcej nie pamiętam. Myślę że jak coś pominąłem lub przekręciłem to Andy mnie poprawi

Edytowany: 6 listopada 2019 23:21

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 7 listopada 2019 00:17:51 przy kursie: 348,00 zł
Poniżej moja relacja z dzisiejszego spotkania z przedstawicielami spółki (prezesem p. Grzegorzem Miechowskim oraz p. Dariuszem Wolakiem) w Gdyni. Część oficjalna była krótka: skrótowa prezentacja oraz kilkunastominutowa sesja Q&A. Na szczęście – wzorem poprzednich spotkań Panowie byli dostępni w kuluarach przez ponad godzinę.

@sledzik007 – miło było Cię poznać salute , mam nadzieję, że nasze relacje się uzupełnią. Samemu trudno nadążyć, w sumie niewiele czasu, a wielu pytających z różnym stopniem znajomości spółki/branży.

Poruszone kwestie były następujące:

Pierwsze pytanie z sali: „Czy Projekt 8 jest grywalny?”. Odpowiedź prezesa: „Tak” (bez wahania i dywagacji o definicji grywalności).

Projekt 8 to ewolucja pomysłu Artura Ganszyńca, obecnie zespół liczy 30 osób, a prace trwają od 2 lat. Gra przyjazna graczom konsolowym, większy potencjał komercyjny. Jest większa, inna, ale wpisuje się w nurt filozofii spółki; wymaga budowy nowych narzędzi i pozyskania nowych kompetencji; „bardzo wysoko zawieszona poprzeczka”.

Teasery i trailery do P8 będą realizowane siłami zewnętrznymi, prezes zadowolony ze współpracy z Platige Image.

Nie ma wyznaczonej daty startu kampanii marketingowej P8.

Kolejny dodatek do Frostpunka ukaże się w tym roku i będzie miał rozmiar podstawowego scenariusza gry (nie całej gry łącznie z mniejszymi scenariuszami). Trzeci duży DLC powstaje.

Przeniesienie Frostpunka na konsole w ocenie prezesa było bardzo trudnym przedsięwzięciem i w głównej mierze absorbowało zespół FP w 2019 r.

Nie są podjęte obecnie decyzje co do rozwinięcia serii gier w oparciu o FP.

Frostpunk na konsolach nie sprzedaje się lepiej niż TWOM, co wobec znakomitych recenzji tej wersji jest rozczarowaniem („skala sukcesu niesatysfakcjonująca”, „sprzedaż nie była imponująca”), choć na oceny trzeba jeszcze poczekać z uwagi na krótki czas od premiery.

Frostpunk ma Mac – „zrobił się problem”; chcą, ale mały rynek + sprzęt słaby do grania.

Obecny cel wydawnictwa to realizacja projektów większych niż TWOM.

Zaplanowany jest dalszy cykl życia produktów Moonligter i Children of Morta – musimy czekać na działania marketingu.

Moonlighter średnio wypada na Xbox i PS, za to „super” na NS (prezes wskazał, że przykładowo dzisiejsza największa dzienna sprzedaż produktów spółki to właśnie ML na Switcha).

Children of Morta przychodowo wypada aktualnie podobnie do Moonlightera (spodziewali się, że będzie lepiej; jedna ze wskazywanych przyczyn to gorsza data premiery). Nadzieje budzi wersja CoM na NS.

Prezes uchylił się od odpowiedzi na moje pytania o wydawnictwo; nie mogą powiedzieć jeszcze nic o nowych projektach (pytałem , czy te zawarte umowy dotyczą nowych zespołów, czy są kontynuacją współpracy z Digital Sun/Dead Mage [prezes uchylił się też od odpowiedzi na pytanie, czy rozmawiali ze Starward Industries o ich projekcie, aczkolwiek się uśmiechnął, choć trudno stwierdzić, czy znacząco;);
o SI zapytałem dlatego, że odkąd dowiedziałem się o tym projekcie 11B wydał mi się tu naturalnym partnerem; pożyjemy, zobaczymy...]

Przejęcia innych zespołów deweloperskich i/lub obcych IP – nierozważane, ryzykowne, zbyt wiele negatywnych przykładów w branży, to nie ten etap rozwoju spółki. Podobne cele z punktu widzenia spółki przy ograniczonym ryzyku realizowane są w ramach pionu wydawniczego.

Multiplayer (pytający wskazywał na CoM) – ogólne nastawienie neutralne, nie jest celem samym w sobie, najważniejszy temat gry.

Wg rozeznania spółki w akcjonariacie są fundusze zagraniczne, jeden musiał się ujawnić po obecności na majowym walnym. Również usłyszałem, jak padła liczba 70 przedstawicieli funduszy/funduszy na walnym. Może warto dopytać p. Darka na forum. Spółka jak wiadomo odbywa szereg spotkań zagranicznych. Inwestorzy za granicą pytają raczej o to, co będzie za 10 lat, a nie co spółka wyda w 4Q ;)

IP BOX – ulga będzie rozliczana za ten rok, właśnie zaczyna się audyt wdrożeniowy. Nie jest przesądzone, że spółka będzie występować o indywidualną interpretację przepisów. Niewykluczony stosowny komunikat giełdowy.

Dywidenda – prezes nie chce, uważa spółkę za niedużą w tym kontekście, z dużym potencjałem rozwojowym i dużymi potrzebami inwestycyjnymi.

Spółka zatrudnia obecnie 20 pracowników z zagranicy. Rotacja minimalna.

Spółka bacznie obserwuje zmiany na rynku growym: konsolidacja, problemy twórców małych gier w związku z gigantyczną podażą gier, streaming.

W ocenie spółki posiada ona bardzo dobrze rozwinięte kanały sprzedaży w USA, teraz koncentruje się na Europie, Ameryce Pd. Od trzech lat pracują nad rynkiem chińskim, tu padło info, że możemy w przyszłości spodziewać się stosownych komunikatów.

Główne kierunki rozwoju spółki: ekspansja terytorialna (wspomniane wyjście poza USA), rynek konsolowy, coraz wyższe ceny gier, stworzenie trzech zespołów deweloperskich, budowa silnego wieloplatformowego portfolio.

Prezes Bitów ma ambicje kreowania rynku (w ramach meaningful entertainment), a nie jego naśladowanie, czy powielanie istniejących trendów.

Generalnie nihil novi, ale moje wrażenia są pozytywne (poza kwestią konsolowego FP). Wcześniej nie miałem okazji osobistego spotkania z przedstawicielami spółki. Prezes budzi moje zaufanie, podoba mi się to, że otwarcie potrafi mówić również o problemach, czy trudnościach i nie reprezentuje modelu „złotoustych” prezesów, skądinąd znanych w tej i nie tylko tej branży ;)
Jestem na Twitterze
Edytowany: 7 listopada 2019 00:24

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11bit

675 676 677 678 679

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,256 sek.

kpormevx
fmaakype
sjwmlbny
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xrhtwnsu
iatpzola
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat