PARTNER SERWISU
vukrtils
68 69 70 71 72

TECHMEX [TEX]

Maciek1981
0
Wpisów: 469
Wysłane: 14 października 2009 13:50:06 przy kursie: 4,55 zł
14.10.Warszawa (PAP) - Zarządy Komputronika oraz Karen podjęły decyzję o zwołaniu
spotkania wierzycieli Techmeksu. Celem spotkania ma być opracowanie wspólnej strategii
działania wierzycieli informatycznej firmy. Wierzyciele nie wykluczają możliwości objęcia
kontroli nad spółką poprzez podniesienie kapitału i zamianę części długu na akcje -
poinformował Komputronik w komunikacie.

Planowany termin spotkania to piątek 16 października.

W komunikacie podano, że spotkanie zostało zwołane w związku z niejasną polityką
informacyjną prowadzoną przez przedstawicieli Techmeksu, oraz że wszyscy zaproszeni
wierzyciele potwierdzili udział w rozmowach.

"W opinii przedstawicieli Komputronik SA oraz Karen SA zgłoszenie przez trzy podmioty
wniosków o upadłość likwidacyjną Techmex SA pokazało, że przekazywane dotychczas w
komunikatach giełdowych zapewnienia zarządu spółki o panowaniu nad sytuacją finansową i
pozytywnych wynikach rozmów, okazały się dalekie od rzeczywistości" - napisano w
komunikacie.

Zarządy Komputronika oraz Karen zaproponowały pozostałym wierzycielom, zarówno bankowym,
jak i pozabankowym, wspólne spotkanie w celu omówienia sytuacji oraz perspektyw na
odzyskania swoich wierzytelności.

"Zarząd Techmex SA prowadzi wyjątkowo niejasną politykę informacyjną wobec wierzycieli,
szczególnie tych pozabankowych. W tej chwili nie wiemy nawet, jaka jest faktyczna sytuacja
finansowa tej spółki, a także zdolność Techmex SA do dalszego prowadzenia biznesu" -
powiedział cytowany w komunikacie Jacek Piotrowski, wiceprezes Komputronika i prezes Karen.

Zarządy Komputronika oraz Karen na razie nie opracowały jeszcze żadnego szczegółowego
planu działania czekając na konsultacje z pozostałymi wierzycielami.

"Właśnie po to się spotykamy, aby przedyskutować wszelkie przewidywane prawem możliwości,
włącznie z objęciem kontroli nad spółką poprzez podniesienie kapitału i zamianę części
długu na akcje wraz z powierzeniem roli kierowniczej fachowcom dającym gwarancje
przejrzystego zarządzania" - powiedział Piotrowski.

Na początku października zarząd Techmeksu informował, że bank DnB Nord złożył wniosek o
upadłość likwidacyjną spółki, a zarząd Techmeksu pracuje nad wnioskiem o upadłość z opcją
układu.(PAP)

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 14 października 2009 14:24:19 przy kursie: 4,55 zł
hello1 TECHMEX hello1

jedynie martwi ze troche za wczesnie sie zaczal ten odpal hmm Think

ale poki co Dancing

przemcio79
0
Wpisów: 146
Wysłane: 14 października 2009 14:25:26 przy kursie: 4,55 zł
To leci do góry, ciekawe kto ostatni wyskoczy z tej dziwnej kolejki puke_l śmiać się chce bom
Co nas nie zabije to nas wzmocni...

cukier
0
Wpisów: 159
Wysłane: 14 października 2009 14:28:53 przy kursie: 4,55 zł
cukier napisał(a):
Vox napisał(a):
od 1 zł będę myślał o ponownym wejściu :-)
o ile będzie jakieś pozytywne info.

ING jak akcjonariusz Karen , Komputronika i Techmexa, oczywiście nie znał wcześniej tych "rewelacji"...

myślec, mysleć....

nieźle to rozgrywają, prawda...?

investkid
3
Wpisów: 499
Wysłane: 14 października 2009 14:30:25 przy kursie: 4,55 zł
hmm

uwazam ze przejmowanie spolki za 1/5 wartosci ksiegowej i duzo pomnizej wartosci likwidacyjnej - to oferta warta zainteresowania - sadze ze ktos tu nadepnal na odcisk sygnity i jest walka miedzy tymi podmiotami o to kto ma wiecej "macek na rynku " i kto kogo wykoluje - dlatego tez wszelkie negatywne info obu spolek sa dziwnie podsycane..... prosze o komentarz

d'oh!

mysle ze warto sie zastanowic na ile techmex i np sygnity sa kaskiem - ich marka, doswiadczenie itd a na ile panami do odstrzalu w dobie globalizacji

pozdro
KM

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 14 października 2009 14:33:09 przy kursie: 4,55 zł
Cuda na kiju tu sie dzieją, mówie sobie że lepiej nie ulegac pokusie, bo zwroty w akcji moga zaskakiwac jeszcze.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

przemcio79
0
Wpisów: 146
Wysłane: 14 października 2009 14:37:34 przy kursie: 4,55 zł
majama napisał(a):
Cuda na kiju tu sie dzieją, mówie sobie że lepiej nie ulegac pokusie, bo zwroty w akcji moga zaskakiwac jeszcze.

Popieram, w komunikacie narazie to są dyrdymały, potwierdzające tylko że spółka jest niżej krytyki- "W opinii przedstawicieli Komputronik SA oraz Karen SA zgłoszenie przez trzy podmioty wniosków o upadłość likwidacyjną Techmex SA pokazało, że przekazywane dotychczas w komunikatach giełdowych zapewnienia zarządu spółki o panowaniu nad sytuacją finansową i pozytywnych wynikach rozmów, okazały się dalekie od rzeczywistości" - napisano w komunikacie.

"Zarząd Techmex SA prowadzi wyjątkowo niejasną politykę informacyjną wobec wierzycieli, szczególnie tych pozabankowych. W tej chwili nie wiemy nawet, jaka jest faktyczna sytuacja finansowa tej spółki, a także zdolność Techmex SA do dalszego prowadzenia biznesu" - powiedział cytowany w komunikacie Jacek Piotrowski, wiceprezes Komputronika i prezes Karen.

Bijcie się, będzie mięso puke_l
Co nas nie zabije to nas wzmocni...
Edytowany: 14 października 2009 14:39

investkid
3
Wpisów: 499
Wysłane: 14 października 2009 14:46:58 przy kursie: 4,55 zł
hmm

uwazam ze przejmowanie spolki za 1/5 wartosci ksiegowej i duzo pomnizej wartosci likwidacyjnej - to oferta warta zainteresowania - sadze ze ktos tu nadepnal na odcisk sygnity i jest walka miedzy tymi podmiotami o to kto ma wiecej "macek na rynku " i kto kogo wykoluje - dlatego tez wszelkie negatywne info obu spolek sa dziwnie podsycane..... prosze o komentarz

d'oh!

mysle ze warto sie zastanowic na ile techmex i np sygnity sa kaskiem - ich marka, doswiadczenie itd a na ile panami do odstrzalu w dobie globalizacji

pozdro
KM

mroman
1
Wpisów: 195
Wysłane: 14 października 2009 14:49:57 przy kursie: 4,55 zł
nocnygracz napisał(a):
Vox napisał(a):
Cytat:
Ja mam wysoki

ale chyba nie wóz albo przewóz blackeye ?

Niedaleko wozu i przewozu, a z każdym dniem będzie bliżej.
Wbrew sztuce i wbrew rozumowi.

Kiedyś na Lotosie mi się takie podejście bardzo opłaciło. To jak na razie moje jedyne doświadczenie tego typu. Najwyżej oddam cesarzowi co cesarskie.

Chyle czoła!!!

Moze wbrew sztuce i rozumowi ale za to z jakim efektem hello1

Alexey
0
Wpisów: 489
Wysłane: 14 października 2009 15:04:13 przy kursie: 4,55 zł
musze sie czyms bardzo dziwnym podzielic.
mam troche tych akcji kupionych ponizej 4.00. nie pisalem o tym na forum, wiec to teraz brzmi lamersko, ale kolega MRoman moze potwierdzic ze korespondowalem z nim o tym na privie pare dni temu.
(nie wychylalem sie z czlonkostwem w akcjonariacie, bo czuje sie zwyczajnie glupio z hype'em jaki robilem TEXowi w pierwszej polowie tego roku; tym glupiej ze sam dosc ladnie zarobilem na tej spolce)
ale mialem napisac cos dziwnego: wiec mamy dzisiaj ladny odpal. dzisiaj sa urodziny mojej corci.
gdy corcia przyszla na swiat rok temu, trzymalem duza ilosc akcji IEA.
zobaczcie co bylo rok temu na IEA ;)
In the name of all that which does not suck!

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 14 października 2009 15:09:23 przy kursie: 4,55 zł
Składamy serdeczne życzenia love4 małej Krezusce - no i kurczę aż strach pomyśleć, jaki odpał będzie za rok!! thumbright salute

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 14 października 2009 15:23:53 przy kursie: 4,55 zł
Alexey napisał(a):
mam troche tych akcji kupionych ponizej 4.00. nie pisalem o tym na forum, wiec to teraz brzmi lamersko, ale kolega MRoman moze potwierdzic ze korespondowalem z nim o tym na privie pare dni temu.
(nie wychylalem sie z czlonkostwem w akcjonariacie, bo czuje sie zwyczajnie glupio z hype'em jaki robilem TEXowi w pierwszej polowie tego roku; tym glupiej ze sam dosc ladnie zarobilem na tej spolce)
ale mialem napisac cos dziwnego: wiec mamy dzisiaj ladny odpal. dzisiaj sa urodziny mojej corci.

Utrzymałeś to IEA do dzisiaj?

mroman
1
Wpisów: 195
Wysłane: 14 października 2009 15:34:34 przy kursie: 4,55 zł
Alexey napisał(a):

Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Córeczki.
Potwierdzamblackeye
sprawdziłem co było rok temu, wzrost był imponujacy i ...... trzeba było sprzedawac.

koszyk
0
Wpisów: 1 099
Wysłane: 14 października 2009 15:36:26 przy kursie: 4,55 zł
Alexey napisał(a):

Astrologia przy tym, to ...pikuś.Angel

Kurcze, jak masz liczna rodzinę, to będziesz bogaty...

Każda metoda jest dobra, aby skuteczna!Angel

Alexey
0
Wysłane: 14 października 2009 15:40:13 przy kursie: 4,55 zł
discopolo napisał(a):
Alexey napisał(a):

Utrzymałeś to IEA do dzisiaj?

skadze Brick wall Brick wall Brick wall
mam pare % IEA w portfelu zaledwie. stracilem wiare we wzrosty w okolicach 8 zlotych. angry9
Edytowany: 14 października 2009 15:41

Alexey
0
Wysłane: 14 października 2009 15:44:49 przy kursie: 4,55 zł
mroman napisał(a):

Potwierdzamblackeye
sprawdziłem co było rok temu, wzrost był imponujacy i ...... trzeba było sprzedawac.

pieknie dzieki salute
rok temu nie umialem sprzedac po 6,01, choc o to sie prosilo. sprzedalem po 5,40 na spadkach. a potem cierpiliwe i niezgodnie ze sztuka usrednialem w dol od 3,50 do 1,11 ;) (i to sie rowniez oplacilo)

malkovic
0
Wpisów: 14
Wysłane: 14 października 2009 17:54:50 przy kursie: 4,55 zł
Alexey napisał(a):
mroman napisał(a):

Potwierdzamblackeye

pieknie dzieki salute
rok temu nie umialem sprzedac po 6,01, choc o to sie prosilo. sprzedalem po 5,40 na spadkach. a potem cierpiliwe i niezgodnie ze sztuka usrednialem w dol od 3,50 do 1,11 ;) (i to sie rowniez oplacilo)

Dołączam się do życzeń i mam tylko nadzieję, że TEX nie powieli scenariusza IEA (oczywiście tylko w krótkim terminie) i pozwoli się wywalić wyżej.

Muka
0
Wpisów: 4
Wysłane: 14 października 2009 18:12:39 przy kursie: 4,55 zł
Komputronik i Karen proponują zamianę połowę długów Techmeksu na akcje spółki

14.10.Warszawa (PAP) - Komputronik i Karen, które na piątek 16 października zwołały spotkanie wierzycieli Techmeksu, całość długów tej spółki szacują na około 120 mln zł i proponują zamianę połowy z nich na akcje Techmeksu i spłatę reszty w ratach. Na spotkaniu wierzycieli ma być w sumie około 10 podmiotów.

"Jednym z naszych pomysłów na spotkanie wierzycieli jest zamiana około połowy długu na akcje Techmeksu i spłata reszty przez kilka lat w ratach - jest to na razie luźny pomysł" - powiedział PAP Jacek Piotrowski, wiceprezes Komputronika i prezes Karen.

"W naszej ocenie Techmex nie jest w stanie spłacić całości długów, co może doprowadzić do likwidacji tej spółki i utraty przez wierzycieli swoich należności" - dodał.

Zarządy Komputronika oraz Karen zwołały spotkanie wierzycieli Techmeksu, w celu opracowania wspólnej strategii działania wierzycieli informatycznej firmy.

"Oprócz Karen i Komputronika na spotkanie zaprosiliśmy jeszcze osiem podmiotów. Szacujemy, że łączne zobowiązania Techmeksu wobec wszystkich wierzycieli są na poziomie około 120 mln zł" - powiedział Piotrowski.

"Jeśli chodzi o nas, to zobowiązania Techmeksu wobec Karen wynikające z wystawionych weksli są na poziomie około 5 mln zł, a zobowiązania wobec Komputronika na poziomie około 3 mln zł" - dodał.

PAP w środę nie udało się uzyskać komentarza przedstawicieli Techmeksu w tej kwestii.(PAP)

gsu/ ana/

źródło

Edytowany: 14 października 2009 18:25

cukier
0
Wpisów: 159
Wysłane: 14 października 2009 18:45:34 przy kursie: 4,55 zł
chłopaki z Komputronika, przed spotkaniem 16 października zaczynają się chwalić...

14.10.2009 18:28
KOMPUTRONIK SA informacja o przychodach spółki

Raport bieżący 38/2009
Zarząd Komputronik SA przesyła do publicznej wiadomości informacje, że przychody Spółki w Q3 2009 przekroczyły 185 mln PLN i były wyższe o ponad 17% w porównaniu do przychodów w Q3 2008. Po dziewięciu miesiącach br., łączne przychody jednostkowe Komputronik SA przekroczyły 535 mln zł i były o 22% wyższe niż w analogicznym okresie roku ubiegłego (440,5 mln zł). Wysoka dynamika sprzedaży, w odniesieniu do ogólnej sytuacji branży, w której działa Emitent, pozwala Zarządowi podtrzymać przekonanie, że bieżący rok, mimo wyraźnego spowolnienia gospodarczego, zostanie zaliczony do udanych.
kom espi mra

del-201508101
0
Wpisów: 200
Wysłane: 14 października 2009 20:16:08 przy kursie: 4,55 zł
Witajcie towarzysze w niedoli,ale mnie zdziwko chapneło gdy usiadłem wieczorem przed kompem i zobaczyłem kurs na zamkniecie no i wolumenik.Spodziewałem sie wzrostow,ale jeszcze nie teraz,dopiero po wynikach za 3Q.Mimo tego na razie i tak jade na stracie.Do 4,90 jeszcze troszke zostało,a i zarobic mam w planach co najmniej 100%.Mam nadzieje,ze wierzyciele zrobią porzadek z ta perespektywiczna spółka,a raczej z jej zarzadem.
Czekam jutrzejszej sesji.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

68 69 70 71 72

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,319 sek.

ziprqckv
rnizkxdx
eechulxf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dybjeioz
lomznqra
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat