PARTNER SERWISU
wpoqqqev
21 22 23 24 25
kraul
0
Wpisów: 127
Wysłane: 30 października 2009 22:26:57 przy kursie: 23,00 zł
www.parkiet.com/artykul/7,8540...

Stary artykulik ale warty przeczytania. Słyszałem o sprawie ale dopiero teraz przeczytałem żródło.

Poza tym dzisiaj wysłałem pytanie do działu prasowego Biotonu z pytaniem czy przy polityce permanentnego dodruku akcji realne jest aby osiągneły one kiedykolwiek jakiś stały wzrost. Pytanie zadałem dość ostro. Ciekawe czy starczy odwagi aby odpowiedzieć!!!!

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 31 października 2009 01:06:21 przy kursie: 23,00 zł
kraul napisał(a):

Poza tym dzisiaj wysłałem pytanie do działu prasowego Biotonu z pytaniem czy przy polityce permanentnego dodruku akcji realne jest aby osiągneły one kiedykolwiek jakiś stały wzrost. Pytanie zadałem dość ostro. Ciekawe czy starczy odwagi aby odpowiedzieć!!!!

zabawny jestes :) na co liczysz? :) ze przestana dodrukowywac? hehe
to ich core business :)

kraul
0
Wysłane: 31 października 2009 12:51:41 przy kursie: 23,00 zł
Nie, na to nie licze. Chodzi mi tylko aby zwrócić ich uwagę, że ludzie te kanty widzą. I aby się troche powili nad pytaniem. Choć jak jest w Biotonie z kulturą.....wiadomo.

Moim zdaniem Bioton stworzył taki model, który nie DAJE NAWET TEORETYCZNYCH SZANS NA WZROST. Czytaj: szuka jeleni.Poza tym ta sytuacja z GEM. fuuuu....

Czemu KNF toleruje sytuacje w której wiadomo, każdy kto kupi akcje spółki straci na niej ????!!!!!!!!!

Ktoś musi po prostu do cholery zareagować na te praktyki !!!! bo to zart z nieświadomych ludzi !!!

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 31 października 2009 13:08:37 przy kursie: 23,00 zł
kraul napisał(a):
Ktoś musi po prostu do cholery zareagować na te praktyki !!!! bo to zart z nieświadomych ludzi !!!

no wlasnie problem jest w tym, ze nie musi. poza tym, to bylaby ingerencja w 'wolny rynek' (dlaczego w cudzyslowie to wiadomo blackeye ). dopoki obie strony dogaduja sie co do warunkow transakcji (cena, jakosc towaru) nic osobom trzecim (KNF) do tego, nawet jezeli przedmiotem transakcji bylby zdechly kot w cenie 50.000 zlotych.
jezeli ktos uwaze, ze zostal oszukany to od tego jest sad (jak z 'nabitymi' w kredyt).

natomiast, podkreslam raz jeszcze, bardzo cenne sa inicjatywy jak Twoja - informowanie i glosne nazywanie rzeczy po imieniu. tak trzymaj thumbright
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 31 października 2009 15:57:45 przy kursie: 23,00 zł
nie wiem czy jestescie czlonkami SII, ale wydaje mi sie, ze oni sa calkiem niezli w przyciskaniu spolek... ja tez sie tu kisilem i w koncu zaglosowalem nogami

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 31 października 2009 16:15:36 przy kursie: 23,00 zł
Kod:
Czemu KNF toleruje sytuacje w której wiadomo, każdy kto kupi akcje spółki straci na niej ????!!!!!!!!!

a czemu uważasz KNF za rycerza na białym koniu?
spodziewasz się czegoś ze strony niewydolnego URZĘDU blah5
umiesz liczyć, licz na siebie.
Edytowany: 31 października 2009 16:16

kraul
0
Wysłane: 31 października 2009 16:20:08 przy kursie: 23,00 zł
siekoo napisał(a):
kraul napisał(a):

no wlasnie problem jest w tym, ze nie musi. poza tym, to bylaby ingerencja w 'wolny rynek' (dlaczego w cudzyslowie to wiadomo blackeye ). dopoki obie strony dogaduja sie co do warunkow transakcji (cena, jakosc towaru) nic osobom trzecim (KNF) do tego, nawet jezeli przedmiotem transakcji bylby zdechly kot w cenie 50.000 zlotych.
jezeli ktos uwaze, ze zostal oszukany to od tego jest sad (jak z 'nabitymi' w kredyt).

natomiast, podkreslam raz jeszcze, bardzo cenne sa inicjatywy jak Twoja - informowanie i glosne nazywanie rzeczy po imieniu. tak trzymaj thumbright

Dzięki za poparcie siekoo. Ale niezgadzam się z Tobą. To nie jest tak, że jak ktoś kogoś kantuje a ta druga osoba się godzi bo jest nieświadoma to państwo powinno nieingerować. Po prostu silny nie może wykorzystywać w taki sposób swojej pozycji. W wielu krajach są bardzo restrykcyjne zapisy co można robić np. bankowm i instytucjom finanswym.

Swego czasu w Albanii po zrzuceniu komunizmu Hodży wprowadzono totalny wolny rynek. Państwo uznało za legalne ......piramidy finansowe. W końcu tyle tego powstało, że ludzi zamiast inwestować w coś realnego to wrzucali kase w owe "fundusze" bo gwarantowały zysk 50 % rocznie. Skończyło się tragedią dla gospodarki.

Jaki sens ma funkconowanie spółki, której polityka pozwala tylko stracić kase akcjonariuszom?

Do Voxa: KNF powinnien dbać aby rynek kapitałowy był zdrowy w Polsce. To, że coś jest urzędem nie jest jednoznaczne z niewydolnością. Zależy jak funkconuje. Trzymanie rynku finansowego w ryzach i pilnowanie zasad jest w interesie kraju. Rynki bez kontroli dążą do kraksy (pogląd Gorge Sorosa). Po prostu tu nie może obowiązywać zasada umiesz liczyć licz na siebie tylko interes publiczny.
Edytowany: 31 października 2009 16:25

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 31 października 2009 16:24:09 przy kursie: 23,00 zł
kraul napisał(a):

Jaki sens ma funkconowanie spółki, której polityka pozwala tylko stracić kase akcjonariuszom?

walory edukacyjne

kraul
0
Wysłane: 31 października 2009 16:30:50 przy kursie: 23,00 zł
oto główna treść maila wysłanego do Biotonu

"Proszę o poważne potraktowanie mojego pytania. Treść odpowiedzi
planuje umieścić na jednym z forów poświęconych giełdzie, gdzie toczy
się gorąca debata o Biotonie.

Wiadomo, że Bioton ma tyle akcji, że mógłby obdzielić nim wszystkich
ludzi na kuli ziemskiej. Co raz robi nowe emisje, już doszedł do końca
alfabetu.

Gdyby X kupił akcje Biotonu i jak przystało na inwestora postanowił je
trzymać dłużej niż tydzień czy dwa. Jakie są szanse, że przy takiej
ilości dodruku i nowych emisji akcje które kupił X kiedykolwiek zyskają
na wartości. Jeśli coraz to nowe emisje są sprzedawane po niższej niż
rynkowa cena, co powoduje obniżenie tej ceny rynkowej. Takie są prawa
ekonomii.

Pytanie brzmi:

Czy nie jest tak, że każdy akcjonariusz, który kupi Bioton jest z góry
skazany na utrate kapitału. Proszę o podanie jakiejś ekonomicznie
realnej sytuacji w której przy takiej polityce spółki można by było
kiedykolwiek liczyć na podniesienie sie kursu akcji.

Pytanie nr. 2

Jak w spółce dba się o interesy tzw. małych akcjonariuszy. I czy
znaczący wpływ na kształtowanie tej polityki ma Pan Wilczęga?

Mam nadzieje, ze jako dział prasowy moje pytanie spota się z
odpowiedzią. Kwestie poruszane tu są ważne. A Bioton jako spółka nie
ciesząca się wzorowym podejściem do akcjonariuszy powinna im z szacunku
odpowiedzieć na poruszane sprawy.

............................................."

Edytowany: 31 października 2009 16:31

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 31 października 2009 17:05:29 przy kursie: 23,00 zł
kraul napisał(a):
oto główna treść maila wysłanego do Biotonu

"Proszę o poważne potraktowanie mojego pytania. Treść odpowiedzi
planuje umieścić na jednym z forów poświęconych giełdzie, gdzie toczy
się gorąca debata o Biotonie.

Wiadomo, że Bioton ma tyle akcji, że mógłby obdzielić nim wszystkich
ludzi na kuli ziemskiej. Co raz robi nowe emisje, już doszedł do końca
alfabetu.

Gdyby X kupił akcje Biotonu i jak przystało na inwestora postanowił je
trzymać dłużej niż tydzień czy dwa. Jakie są szanse, że przy takiej
ilości dodruku i nowych emisji akcje które kupił X kiedykolwiek zyskają
na wartości. Jeśli coraz to nowe emisje są sprzedawane po niższej niż
rynkowa cena, co powoduje obniżenie tej ceny rynkowej. Takie są prawa
ekonomii.

Pytanie brzmi:

Czy nie jest tak, że każdy akcjonariusz, który kupi Bioton jest z góry
skazany na utrate kapitału. Proszę o podanie jakiejś ekonomicznie
realnej sytuacji w której przy takiej polityce spółki można by było
kiedykolwiek liczyć na podniesienie sie kursu akcji.

Pytanie nr. 2

Jak w spółce dba się o interesy tzw. małych akcjonariuszy. I czy
znaczący wpływ na kształtowanie tej polityki ma Pan Wilczęga?

Mam nadzieje, ze jako dział prasowy moje pytanie spota się z
odpowiedzią. Kwestie poruszane tu są ważne. A Bioton jako spółka nie
ciesząca się wzorowym podejściem do akcjonariuszy powinna im z szacunku
odpowiedzieć na poruszane sprawy.

............................................."

Szanowny panie,

Celem nowych emisji akcji spółki jest miedzy innymi zwiększenie jej możliwości inwestycyjnych na wymagających rynkach dalekowschodnich a także wsparcie bazy oraz zaplecza naukowo-technicznego spółki, co w dłuższej perspektywie umożliwi firmie rozwój, da szansę na podniesienie przychodów oraz poprawę notowań akcji na Giełdzie Papierów Wartościowych, a co za tym idzie, znaczne zwiększenie wartości portfela inwestycyjnego wszystkich akcjonariuszy naszego przedsiębiorstwa, co leży w ich najlepszym, szeroko pojętym interesie.

Z poważaniem,

Dział prasowy
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...
Edytowany: 31 października 2009 17:06

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 31 października 2009 17:16:27 przy kursie: 23,00 zł
Ctrl+C, Ctrl+V :D
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

Pi
Pi
0
Wpisów: 2
Wysłane: 4 listopada 2009 13:37:25 przy kursie: 23,00 zł
Takie spółki nadzór powinien wywalać z giełdy.
Będą ciąć drobnych inwestorów do końca swojego istnienia.

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 4 listopada 2009 14:05:45 przy kursie: 23,00 zł
irfy napisał(a):
kraul napisał(a):

Szanowny panie,

Celem nowych emisji akcji spółki jest miedzy innymi zwiększenie jej możliwości inwestycyjnych na wymagających rynkach dalekowschodnich a także wsparcie bazy oraz zaplecza naukowo-technicznego spółki, co w dłuższej perspektywie umożliwi firmie rozwój, da szansę na podniesienie przychodów oraz poprawę notowań akcji na Giełdzie Papierów Wartościowych, a co za tym idzie, znaczne zwiększenie wartości portfela inwestycyjnego wszystkich akcjonariuszy naszego przedsiębiorstwa, co leży w ich najlepszym, szeroko pojętym interesie.
Z poważaniem,

Dział prasowy

Nie wiem, czy dobrze to zrozumiałem.. Przeczytajcie uważnie ten tekst.
???
Czyli w interesie akcjonariuszy jest dalsze wyrzucanie pieniędzy w niepewna inwestycję?

ps Nie mogą sie rozwijać poza giełdą..?

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

dariuszsmajek
0
Wpisów: 12
Wysłane: 4 listopada 2009 14:34:24 przy kursie: 23,00 zł
po prostu jest na to jedno wyjście zrobić przerwe w tranzakcjach na 1-2 dni i w tedy może sie obudza.
ja sie tego pozbyłem ze strata ale mogę powiedzieć że trzymalem troche te akcje i nic szczegolengo sie nie działo można było sie spodziewać w każdym dniu 0,01 w góre albo w dół.
informacje były dobre ze spólki a ona stała w miejsc jak by komuś nie zależało na tym .

koto57
0
Wpisów: 20
Wysłane: 4 listopada 2009 14:50:40 przy kursie: 23,00 zł
Panowie!!! Spokojnie,

Bioton sposobi sie do produkcji szczepionki przeciw A/H1N1,

jak to wyjdzie to dopiero będzie odlot.......

dariuszsmajek
0
Wysłane: 4 listopada 2009 14:52:53 przy kursie: 23,00 zł
gorzej jak A/H1N1 już ie bedzie i bedzie inna choroba w tedy bedzie sie sposobił na inna szczepionke

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 4 listopada 2009 14:53:59 przy kursie: 23,00 zł
doncarlos napisał(a):
irfy napisał(a):
kraul napisał(a):

Szanowny panie,

Z poważaniem,

Dział prasowy

Nie wiem, czy dobrze to zrozumiałem.. Przeczytajcie uważnie ten tekst.
???
Czyli w interesie akcjonariuszy jest dalsze wyrzucanie pieniędzy w niepewna inwestycję?

ps Nie mogą sie rozwijać poza giełdą..?

Ha ha, kolego, ten tekst stworzyłem sam, na poczekaniu, żeby udowodnić Kraulowi, że na jego zapytanie można odpowiedzieć lewą nogą i prowadzić taką korespondencję choćby i rok :) Jak widać byłem przekonujący :)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 4 listopada 2009 15:03:15 przy kursie: 23,00 zł
Bardzo śmieszne..;-)

WD możesz wykasować te bzdury?

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

dariuszsmajek
0
Wysłane: 4 listopada 2009 15:14:48 przy kursie: 23,00 zł
poprostu jest mnóstwo lidzi którzy sie przejechali na biotonie a prezes dalej twierdzi że wszystko jest ok i bedzie lepiej
Edytowany: 4 listopada 2009 15:17

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 4 listopada 2009 15:24:01 przy kursie: 23,00 zł
Tutaj nie ma nic do cięcia - dyskusja jest taka jak i cała spółka - baaardzo nie na temat wave

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE bioton
  • 3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków
    3 ciekawe spółki z obszaru technologii medycznych pod lupą analityków

Zdaniem Katarzyny Kosiorek z Trigon DM warto obserwować akcje Pure Biologics, prezes Genomtecu natchnął akcjonariuszy swojej spółki optymizmem, a zdaniem Krzysztofa Radojewskiego z Noble Securities Bioton może skorzystać na niedoborach insuliny wywołanych przez popularny Ozempic.

• Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów
    Prognozy wyników za III kwartał dla pięciu giełdowych maluchów

Sezon wyników za III kwartał nabiera tempa, a listopad pod względem liczby publikacji zapowiada się niezwykle gorąco. W przyszłym miesiącu kilkaset spółek z GPW podsumuje wyniki osiągnięte tego lata. Analitycy Noble Securities i DM BOŚ w ramach Giełdowego Programu Wsparcia Pokrycia Analitycznego 4.0 przygotowali prognozy dla pięciu parkietowych maluchów.

21 22 23 24 25

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,417 sek.

hgwmizxp
kveomgvr
yalslpxq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
piqyuhjc
gnynnqam
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat