0 Dołączył: 2009-01-11 Wpisów: 127
Wysłane:
30 października 2009 22:26:57
przy kursie: 23,00 zł
www.parkiet.com/artykul/7,8540...Stary artykulik ale warty przeczytania. Słyszałem o sprawie ale dopiero teraz przeczytałem żródło. Poza tym dzisiaj wysłałem pytanie do działu prasowego Biotonu z pytaniem czy przy polityce permanentnego dodruku akcji realne jest aby osiągneły one kiedykolwiek jakiś stały wzrost. Pytanie zadałem dość ostro. Ciekawe czy starczy odwagi aby odpowiedzieć!!!!
|
|
0 Dołączył: 2009-08-01 Wpisów: 1 344
Wysłane:
31 października 2009 01:06:21
kraul napisał(a): Poza tym dzisiaj wysłałem pytanie do działu prasowego Biotonu z pytaniem czy przy polityce permanentnego dodruku akcji realne jest aby osiągneły one kiedykolwiek jakiś stały wzrost. Pytanie zadałem dość ostro. Ciekawe czy starczy odwagi aby odpowiedzieć!!!!
zabawny jestes :) na co liczysz? :) ze przestana dodrukowywac? hehe to ich core business :)
|
|
Wysłane:
31 października 2009 12:51:41
Nie, na to nie licze. Chodzi mi tylko aby zwrócić ich uwagę, że ludzie te kanty widzą. I aby się troche powili nad pytaniem. Choć jak jest w Biotonie z kulturą.....wiadomo.
Moim zdaniem Bioton stworzył taki model, który nie DAJE NAWET TEORETYCZNYCH SZANS NA WZROST. Czytaj: szuka jeleni.Poza tym ta sytuacja z GEM. fuuuu....
Czemu KNF toleruje sytuacje w której wiadomo, każdy kto kupi akcje spółki straci na niej ????!!!!!!!!!
Ktoś musi po prostu do cholery zareagować na te praktyki !!!! bo to zart z nieświadomych ludzi !!!
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
31 października 2009 13:08:37
kraul napisał(a):Ktoś musi po prostu do cholery zareagować na te praktyki !!!! bo to zart z nieświadomych ludzi !!!
no wlasnie problem jest w tym, ze nie musi. poza tym, to bylaby ingerencja w 'wolny rynek' (dlaczego w cudzyslowie to wiadomo  ). dopoki obie strony dogaduja sie co do warunkow transakcji (cena, jakosc towaru) nic osobom trzecim (KNF) do tego, nawet jezeli przedmiotem transakcji bylby zdechly kot w cenie 50.000 zlotych. jezeli ktos uwaze, ze zostal oszukany to od tego jest sad (jak z 'nabitymi' w kredyt). natomiast, podkreslam raz jeszcze, bardzo cenne sa inicjatywy jak Twoja - informowanie i glosne nazywanie rzeczy po imieniu. tak trzymaj Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2009-08-01 Wpisów: 1 344
Wysłane:
31 października 2009 15:57:45
nie wiem czy jestescie czlonkami SII, ale wydaje mi sie, ze oni sa calkiem niezli w przyciskaniu spolek... ja tez sie tu kisilem i w koncu zaglosowalem nogami
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
31 października 2009 16:15:36
Kod:Czemu KNF toleruje sytuacje w której wiadomo, każdy kto kupi akcje spółki straci na niej ????!!!!!!!!! a czemu uważasz KNF za rycerza na białym koniu? spodziewasz się czegoś ze strony niewydolnego URZĘDU umiesz liczyć, licz na siebie.
Edytowany: 31 października 2009 16:16
|
|
Wysłane:
31 października 2009 16:20:08
siekoo napisał(a):kraul napisał(a):Ktoś musi po prostu do cholery zareagować na te praktyki !!!! bo to zart z nieświadomych ludzi !!!
no wlasnie problem jest w tym, ze nie musi. poza tym, to bylaby ingerencja w 'wolny rynek' (dlaczego w cudzyslowie to wiadomo  ). dopoki obie strony dogaduja sie co do warunkow transakcji (cena, jakosc towaru) nic osobom trzecim (KNF) do tego, nawet jezeli przedmiotem transakcji bylby zdechly kot w cenie 50.000 zlotych. jezeli ktos uwaze, ze zostal oszukany to od tego jest sad (jak z 'nabitymi' w kredyt). natomiast, podkreslam raz jeszcze, bardzo cenne sa inicjatywy jak Twoja - informowanie i glosne nazywanie rzeczy po imieniu. tak trzymaj Dzięki za poparcie siekoo. Ale niezgadzam się z Tobą. To nie jest tak, że jak ktoś kogoś kantuje a ta druga osoba się godzi bo jest nieświadoma to państwo powinno nieingerować. Po prostu silny nie może wykorzystywać w taki sposób swojej pozycji. W wielu krajach są bardzo restrykcyjne zapisy co można robić np. bankowm i instytucjom finanswym. Swego czasu w Albanii po zrzuceniu komunizmu Hodży wprowadzono totalny wolny rynek. Państwo uznało za legalne ......piramidy finansowe. W końcu tyle tego powstało, że ludzi zamiast inwestować w coś realnego to wrzucali kase w owe "fundusze" bo gwarantowały zysk 50 % rocznie. Skończyło się tragedią dla gospodarki. Jaki sens ma funkconowanie spółki, której polityka pozwala tylko stracić kase akcjonariuszom? Do Voxa: KNF powinnien dbać aby rynek kapitałowy był zdrowy w Polsce. To, że coś jest urzędem nie jest jednoznaczne z niewydolnością. Zależy jak funkconuje. Trzymanie rynku finansowego w ryzach i pilnowanie zasad jest w interesie kraju. Rynki bez kontroli dążą do kraksy (pogląd Gorge Sorosa). Po prostu tu nie może obowiązywać zasada umiesz liczyć licz na siebie tylko interes publiczny.
Edytowany: 31 października 2009 16:25
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
31 października 2009 16:24:09
kraul napisał(a): Jaki sens ma funkconowanie spółki, której polityka pozwala tylko stracić kase akcjonariuszom?
walory edukacyjne
|
|
Wysłane:
31 października 2009 16:30:50
oto główna treść maila wysłanego do Biotonu
"Proszę o poważne potraktowanie mojego pytania. Treść odpowiedzi planuje umieścić na jednym z forów poświęconych giełdzie, gdzie toczy się gorąca debata o Biotonie.
Wiadomo, że Bioton ma tyle akcji, że mógłby obdzielić nim wszystkich ludzi na kuli ziemskiej. Co raz robi nowe emisje, już doszedł do końca alfabetu.
Gdyby X kupił akcje Biotonu i jak przystało na inwestora postanowił je trzymać dłużej niż tydzień czy dwa. Jakie są szanse, że przy takiej ilości dodruku i nowych emisji akcje które kupił X kiedykolwiek zyskają na wartości. Jeśli coraz to nowe emisje są sprzedawane po niższej niż rynkowa cena, co powoduje obniżenie tej ceny rynkowej. Takie są prawa ekonomii.
Pytanie brzmi:
Czy nie jest tak, że każdy akcjonariusz, który kupi Bioton jest z góry skazany na utrate kapitału. Proszę o podanie jakiejś ekonomicznie realnej sytuacji w której przy takiej polityce spółki można by było kiedykolwiek liczyć na podniesienie sie kursu akcji.
Pytanie nr. 2
Jak w spółce dba się o interesy tzw. małych akcjonariuszy. I czy znaczący wpływ na kształtowanie tej polityki ma Pan Wilczęga?
Mam nadzieje, ze jako dział prasowy moje pytanie spota się z odpowiedzią. Kwestie poruszane tu są ważne. A Bioton jako spółka nie ciesząca się wzorowym podejściem do akcjonariuszy powinna im z szacunku odpowiedzieć na poruszane sprawy.
............................................."
Edytowany: 31 października 2009 16:31
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
31 października 2009 17:05:29
kraul napisał(a):oto główna treść maila wysłanego do Biotonu
"Proszę o poważne potraktowanie mojego pytania. Treść odpowiedzi planuje umieścić na jednym z forów poświęconych giełdzie, gdzie toczy się gorąca debata o Biotonie.
Wiadomo, że Bioton ma tyle akcji, że mógłby obdzielić nim wszystkich ludzi na kuli ziemskiej. Co raz robi nowe emisje, już doszedł do końca alfabetu.
Gdyby X kupił akcje Biotonu i jak przystało na inwestora postanowił je trzymać dłużej niż tydzień czy dwa. Jakie są szanse, że przy takiej ilości dodruku i nowych emisji akcje które kupił X kiedykolwiek zyskają na wartości. Jeśli coraz to nowe emisje są sprzedawane po niższej niż rynkowa cena, co powoduje obniżenie tej ceny rynkowej. Takie są prawa ekonomii.
Pytanie brzmi:
Czy nie jest tak, że każdy akcjonariusz, który kupi Bioton jest z góry skazany na utrate kapitału. Proszę o podanie jakiejś ekonomicznie realnej sytuacji w której przy takiej polityce spółki można by było kiedykolwiek liczyć na podniesienie sie kursu akcji.
Pytanie nr. 2
Jak w spółce dba się o interesy tzw. małych akcjonariuszy. I czy znaczący wpływ na kształtowanie tej polityki ma Pan Wilczęga?
Mam nadzieje, ze jako dział prasowy moje pytanie spota się z odpowiedzią. Kwestie poruszane tu są ważne. A Bioton jako spółka nie ciesząca się wzorowym podejściem do akcjonariuszy powinna im z szacunku odpowiedzieć na poruszane sprawy.
............................................."
Szanowny panie,
Celem nowych emisji akcji spółki jest miedzy innymi zwiększenie jej możliwości inwestycyjnych na wymagających rynkach dalekowschodnich a także wsparcie bazy oraz zaplecza naukowo-technicznego spółki, co w dłuższej perspektywie umożliwi firmie rozwój, da szansę na podniesienie przychodów oraz poprawę notowań akcji na Giełdzie Papierów Wartościowych, a co za tym idzie, znaczne zwiększenie wartości portfela inwestycyjnego wszystkich akcjonariuszy naszego przedsiębiorstwa, co leży w ich najlepszym, szeroko pojętym interesie.
Z poważaniem,
Dział prasowy
Edytowany: 31 października 2009 17:06
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
31 października 2009 17:16:27
Ctrl+C, Ctrl+V :D The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 2
Wysłane:
4 listopada 2009 13:37:25
Takie spółki nadzór powinien wywalać z giełdy. Będą ciąć drobnych inwestorów do końca swojego istnienia.
|
|
0 Dołączył: 2008-09-23 Wpisów: 1 244
Wysłane:
4 listopada 2009 14:05:45
irfy napisał(a):Szanowny panie,
Celem nowych emisji akcji spółki jest miedzy innymi zwiększenie jej możliwości inwestycyjnych na wymagających rynkach dalekowschodnich a także wsparcie bazy oraz zaplecza naukowo-technicznego spółki, co w dłuższej perspektywie umożliwi firmie rozwój, da szansę na podniesienie przychodów oraz poprawę notowań akcji na Giełdzie Papierów Wartościowych, a co za tym idzie, znaczne zwiększenie wartości portfela inwestycyjnego wszystkich akcjonariuszy naszego przedsiębiorstwa, co leży w ich najlepszym, szeroko pojętym interesie. Z poważaniem,
Dział prasowy
Nie wiem, czy dobrze to zrozumiałem.. Przeczytajcie uważnie ten tekst. ??? Czyli w interesie akcjonariuszy jest dalsze wyrzucanie pieniędzy w niepewna inwestycję? ps Nie mogą sie rozwijać poza giełdą..? Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej".. Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii.. „All animals are equal but some animals are more equal than others“
|
|
0 Dołączył: 2009-10-28 Wpisów: 12
Wysłane:
4 listopada 2009 14:34:24
po prostu jest na to jedno wyjście zrobić przerwe w tranzakcjach na 1-2 dni i w tedy może sie obudza. ja sie tego pozbyłem ze strata ale mogę powiedzieć że trzymalem troche te akcje i nic szczegolengo sie nie działo można było sie spodziewać w każdym dniu 0,01 w góre albo w dół. informacje były dobre ze spólki a ona stała w miejsc jak by komuś nie zależało na tym .
|
|
0 Dołączył: 2009-07-31 Wpisów: 20
Wysłane:
4 listopada 2009 14:50:40
Panowie!!! Spokojnie,
Bioton sposobi sie do produkcji szczepionki przeciw A/H1N1,
jak to wyjdzie to dopiero będzie odlot.......
|
|
Wysłane:
4 listopada 2009 14:52:53
gorzej jak A/H1N1 już ie bedzie i bedzie inna choroba w tedy bedzie sie sposobił na inna szczepionke
|
|
0 Dołączył: 2009-04-09 Wpisów: 1 143
Wysłane:
4 listopada 2009 14:53:59
doncarlos napisał(a):irfy napisał(a):Szanowny panie,
Celem nowych emisji akcji spółki jest miedzy innymi zwiększenie jej możliwości inwestycyjnych na wymagających rynkach dalekowschodnich a także wsparcie bazy oraz zaplecza naukowo-technicznego spółki, co w dłuższej perspektywie umożliwi firmie rozwój, da szansę na podniesienie przychodów oraz poprawę notowań akcji na Giełdzie Papierów Wartościowych, a co za tym idzie, znaczne zwiększenie wartości portfela inwestycyjnego wszystkich akcjonariuszy naszego przedsiębiorstwa, co leży w ich najlepszym, szeroko pojętym interesie. Z poważaniem,
Dział prasowy
Nie wiem, czy dobrze to zrozumiałem.. Przeczytajcie uważnie ten tekst. ??? Czyli w interesie akcjonariuszy jest dalsze wyrzucanie pieniędzy w niepewna inwestycję? ps Nie mogą sie rozwijać poza giełdą..? Ha ha, kolego, ten tekst stworzyłem sam, na poczekaniu, żeby udowodnić Kraulowi, że na jego zapytanie można odpowiedzieć lewą nogą i prowadzić taką korespondencję choćby i rok :) Jak widać byłem przekonujący :)
|
|
0 Dołączył: 2008-09-23 Wpisów: 1 244
Wysłane:
4 listopada 2009 15:03:15
Bardzo śmieszne..;-) WD możesz wykasować te bzdury? Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej".. Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii.. „All animals are equal but some animals are more equal than others“
|
|
Wysłane:
4 listopada 2009 15:14:48
poprostu jest mnóstwo lidzi którzy sie przejechali na biotonie a prezes dalej twierdzi że wszystko jest ok i bedzie lepiej
Edytowany: 4 listopada 2009 15:17
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
4 listopada 2009 15:24:01
Tutaj nie ma nic do cięcia - dyskusja jest taka jak i cała spółka - baaardzo nie na temat
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.