Frey napisał(a):@1kejtoW - przepraszam, ale po przeczytaniu paru Twoich wpisów muszę z przykrością stwierdzić, ze nie chce mi się na takim poziomie dyskutować. Myśl sobie co chcesz. To wolny kraj.
Zgoda to wolny kraj.
Jeżeli napisałem nieprawdę z łatwością to udowodnisz.
Dla jasności nie pisałem o Tobie tylko o autorze tej teorii.
Uważam ją za wyjątkowo głupią, bo mająca uzasadniać agresję. Dziś te narodowości jakie są w Rosji jutro mogą w niej nie chcieć być vide Ukraina, która była częścią ZSRR. Jutro dzisiejsi sojusznicy mogą być wrogami Rosji. Ja więc można twierdzić że dzisiejsze luki będą aktualne za np. 80 lat? Jeżeli tak to po co Rosja ma je dziś domykać? To błędne koło. Zawsze będą jakieś luki wymagające interwencji idąc tym tokiem myślenia.
Atakując coraz to nowe kraje masz coraz mniej sojuszników, bo każdy się zastanawia kiedy będzie jego kolej. Potem następuje większy konflikt i Twoi "poddani" nie pomagają Ci.
Tak będzie z Rosją czy z lukami czy bez luk. To już się dzieje od lat 90 XX w. Nie udało mi się zbudować narodu o jednej tożsamości, bo podbojami tego nie można uzyskać. Ci którzy nie chcieli tak żyć albo zostali zabici albo uciekli. Inni przyłączyli się do najeźdźcy. A jeszcze inni starają się normalnie żyć. Problem tylko w tym że się nie da z różnych powodów.