iorzicay
Advertisement
PARTNER SERWISU
aqginpcz
80 81 82 83 84

Kiedy szczyt Hossy:)

mysiauek
9
Wpisów: 336
Wysłane: 2 marca 2022 22:16:36
Maupa_w_niebieskim napisał(a):
Mądre słowa znanego szachisty Garry Kasparowa:
Putin's war on Ukraine has entered its next phase, one of destruction and slaughter of civilians. It is also a part of Putin's World War, a war on the civilized world of international law, democracy, and any threat to his power, which he declared long ago
Send Russia to the technological stone age. No support, no parts, no services. Oil boycotts aren't necessary if oil tech is unavailable. The industry will grind to a halt. This means a war footing in sacrificing, retooling & increasing production to substitute. It's war.

twitter.com/Kasparov63/status/...

Chyba że żółci przyjaciele zwietrzyli tutaj niezły interes ;)

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 2 marca 2022 22:24:40
Dziwny ruch? A kto bogatemu zabroni? Może faktycznie go sumienie gryzie a może wyczuł że to jest ten moment w którym należy przejść na jasną stronę mocy? A może się chłopina po prostu nawrócił? Przyczyny nie poznamy dopóki on sam tego nie ujawni.
A co do nie objęcia p. Abramowicza sankcjami to jak się da to się ma... silne wsparcie
www.timesofisrael.com/liveblog...
A ile konkretnie będzie tych pieniędzy i ile z nich zostanie skonsumowane na koszty działania tej fundacji a ile rzeczywiście trafi do ofiar wojny na Ukrainie to się dopiero dowiemy w przyszłości.
W Rosji zaczynają na ulice wychodzić ludzie aby prostestować przeciwko wojnie więc władza oprócz rozpędzania demonstracji pałkami zaczyna stosować coraz bardziej odjechaną propagandę.
Oto najnowszy pomysł Rosyjskiego Ministerstwa Oświaty
www.fontanka.ru/2022/03/02/704...
Jutro w całym kraju odbędzie się tzw 'otwarta lekcja' na temat 'misji wyzwoleńczej na Ukrainie" (!?).
Podczas otwartej lekcji słuchacze zostaną szczegółowo zaznajomieni z kulisami dzisiejszych wydarzeń oraz zostanie im wyjaśnione, jakie zagrożenie stwarza NATO dla naszego kraju. Lekcja pomoże im również dowiedzieć się, jak odróżnić prawdę od kłamstwa w przepływie informacji.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 2 marca 2022 22:29:43
Frey napisał(a):
@1kejtoW - przepraszam, ale po przeczytaniu paru Twoich wpisów muszę z przykrością stwierdzić, ze nie chce mi się na takim poziomie dyskutować. Myśl sobie co chcesz. To wolny kraj.

Zgoda to wolny kraj.

Jeżeli napisałem nieprawdę z łatwością to udowodnisz.

Dla jasności nie pisałem o Tobie tylko o autorze tej teorii.

Uważam ją za wyjątkowo głupią, bo mająca uzasadniać agresję. Dziś te narodowości jakie są w Rosji jutro mogą w niej nie chcieć być vide Ukraina, która była częścią ZSRR. Jutro dzisiejsi sojusznicy mogą być wrogami Rosji. Ja więc można twierdzić że dzisiejsze luki będą aktualne za np. 80 lat? Jeżeli tak to po co Rosja ma je dziś domykać? To błędne koło. Zawsze będą jakieś luki wymagające interwencji idąc tym tokiem myślenia.

Atakując coraz to nowe kraje masz coraz mniej sojuszników, bo każdy się zastanawia kiedy będzie jego kolej. Potem następuje większy konflikt i Twoi "poddani" nie pomagają Ci.

Tak będzie z Rosją czy z lukami czy bez luk. To już się dzieje od lat 90 XX w. Nie udało mi się zbudować narodu o jednej tożsamości, bo podbojami tego nie można uzyskać. Ci którzy nie chcieli tak żyć albo zostali zabici albo uciekli. Inni przyłączyli się do najeźdźcy. A jeszcze inni starają się normalnie żyć. Problem tylko w tym że się nie da z różnych powodów.

Maupa_w_niebieskim
38
Wysłane: 2 marca 2022 22:32:17
@mysiauek
Nie wiem czy akurat żółci przyjaciele ale żółci biznesmeni na pewno skorzystają. I ci nie -żółci np. z Indii również. Dziwnym trafem i Chiny i Indie nie były zainteresowane głosowaniem za rezolucją ONZ wzywającą Rosję do zakończenia wojny na Ukrainie. I dziwnym trafem oba te państwa bardzo potrzebują surowców a Rosja będzie potrzebować tego czego wskutek sankcji nie kupi na Zachodzie ani sama nie wyprodukuje. Ostentacyjnie tłuczone młotkiem przed kamerami tablety Apple trzeba będzie czymś zastąpić.

BearHand
208
Wpisów: 1 287
Wysłane: 2 marca 2022 22:36:49
Maupa_w_niebieskim napisał(a):

Oto najnowszy pomysł Rosyjskiego Ministerstwa Oświaty
www.fontanka.ru/2022/03/02/704...
Jutro w całym kraju odbędzie się tzw 'otwarta lekcja' na temat 'misji wyzwoleńczej na Ukrainie" (!?).
Podczas otwartej lekcji słuchacze zostaną szczegółowo zaznajomieni z kulisami dzisiejszych wydarzeń oraz zostanie im wyjaśnione, jakie zagrożenie stwarza NATO dla naszego kraju. Lekcja pomoże im również dowiedzieć się, jak odróżnić prawdę od kłamstwa w przepływie informacji.

Miejmy nadzieję, że w trakcie lekcji poinformują także naród o nowym patronie ich sąsiadów:

kliknij, aby powiększyć

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 2 marca 2022 23:00:54
@1ketjoW - weź te komunały opowiedz Putinowi. Może się zreflektuje i posłucha...d'oh!
A robienie z Zeihana kogoś uzasadniającego agresię Rosji - to już w ogóle jest kabaret.
Ta agresja to niestety już fakt. Dociekanie przyczyn zaistnienia tego faktu nie jest w żaden sposób jego usprawiedliwianiem. Shame on you

007
007
PREMIUM
131
Wpisów: 578
Wysłane: 2 marca 2022 23:12:24
@Maupa, chodzi o to, że ofiarami tej wojny są też ruscy zbrodniarze, więc cała kasa równie dobrze może pójść na zamykanie ust rodzinom poległych ruskich, ku uciesze i chwale szajbusa Putina.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 2 marca 2022 23:36:25
Frey napisał(a):
@1ketjoW - weź te komunały opowiedz Putinowi. Może się zreflektuje i posłucha...d'oh!
A robienie z Zeihana kogoś uzasadniającego agresię Rosji - to już w ogóle jest kabaret.
Ta agresja to niestety już fakt. Dociekanie przyczyn zaistnienia tego faktu nie jest w żaden sposób jego usprawiedliwianiem. Shame on you

Podaj telefon albo maila. Spróbuję. :) Szanse małe ale próbować można.

Sam napisałeś że Rosja realizuje teorie Zeihana. Co się mnie czepiasz. Jeszcze sam pisałeś że do domknięcia mają lukę na Wiśle. Niby jak mają to zrobić? Poproszą nas o przesunięcie granicy. :)

Przyczyną agresji jest inna i nic tu się nie zmieniło. Oligarchów sobie posłusznych wyhodował Putin. Rosja prowadzi politykę imperialną od lat. Czeczenia, Gruzja, Krym czy Ukraina to potwierdza.

W sprawie Zeihana napisałem Ci komunały. Ok.
Skoro to komunały to każdy je zna. Z tego wynika że jednak miałem rację że to co Zeihana wymyślił jest głupie.

Nie chodziło mi też o usprawiedliwianie tylko o zrozumienie. Jak zawsze zresztą.

Źycie mnie nauczyło niejednego. Podstawą jest że albo poprawnie oceniasz rzeczywistość albo nie. Błędy mają kolosalne negatywne implikacje.

Maupa_w_niebieskim
38
Wysłane: 3 marca 2022 00:13:07
@007
Nie jest to wykluczone, że będą próbowali jakoś finansowo wspomóc z tego funduszu rodziny poległych rosyjskich żołnierzy które dostają zapomogę w wysokości bodajże 11k rubli.
Ale chyba jest już kolejny kandydat do dosypania kasy do funduszu wsparcia ofiar. Nie oligarcha, ale Torysi z UK.
news.sky.com/story/russian-tor...
The Conservative Party has faced calls to hand over Lubov Chernukhin's donations - about £2m since 2012 - to Ukrainian humanitarian causes.

Można jeszcze dorzucić jacht Usmanova - co prawda używany i w trakcie remontu chyba ale prezentuje się godnie.
www.forbes.com/sites/giacomoto...

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 3 marca 2022 00:56:55
krewa napisał(a):
@Bear,
Roman do tej pory nie został objęty sankcjami. Nie sądzisz chyba, że przez niedopatrzenie lub brak rozeznania.

czyżby Romek miał być namaszczany na następcę Władka?

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 3 marca 2022 08:53:50
dzis rozmowy pokojowe, moze bedzie koniec tego szalenstwa

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 3 marca 2022 10:02:35
flesz napisał(a):
krewa napisał(a):
@Bear,
Roman do tej pory nie został objęty sankcjami. Nie sądzisz chyba, że przez niedopatrzenie lub brak rozeznania.

czyżby Romek miał być namaszczany na następcę Władka?

Nie sądzę, to byłoby zbyt proste. Natomiast nie ulega wątpliwości, że w bunkrze również widzą jak Zachód potraktował Romana. Niestety, mój mały móżdżek jest zbyt mały, by ogarnąć ten temat.

BearHand
208
Wysłane: 3 marca 2022 11:02:23
@krewa

Podzielę się tym co w moim się znajduje. Roman jako kasjer wystawi/a zachodowi majątki mieszkańców bunkra.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 3 marca 2022 11:09:12
Łatka kasjera nie odkleiła się. Roman i owszem, pełnił tę zaszczytną funkcję, ale przełożony był inny.

BearHand
208
Wysłane: 3 marca 2022 11:47:48
Inna kwestia na którą zwróciłbym uwagę to próba wywołania zamieszania u mieszkańców bunkra. Ktoś z "naszych" współpracuje z zachodem, mieszkańcy schronu zaczynają się zastanawiać kto jest z nimi, czy w bunkrze są właściwe osoby etc.
Dlatego sankcje nie objęły wszystkich, jest to element gry psychologicznej.
Edytowany: 3 marca 2022 11:48

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 3 marca 2022 11:53:18
Vox napisał(a):
dzis rozmowy pokojowe, moze bedzie koniec tego szalenstwa

Właśnie podają, że po stronie rosyjskiej w mediach istnieje narracja, że armia rosyjska i niepodległe republiki chciały otworzyć korytarze humanitarne dla ludności cywilnej - ale są blokowane przez ukraińskich faszystów.
Przy takiej narracji te rozmowy pokojowe to tylko czarowanie, ewentualnie stawianie ultimatum Ukrainie.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 3 marca 2022 12:15:45
1ketjoW napisał(a):
ucofb napisał(a):
A skąd wiesz, że ten kto kupił dzisiaj akcje np JSW od Jana Kowalskiego który realizuje zysk i np. po jeszcze większym wzroście JSW po informacji UE o embargo na ruski węgiel sprzeda drożej drugiemu Kowalskiemu, a ten zysk przeznaczy na ruską propagandę?

Gdybanie! Jeden Kowalski ani drugi Kowalski bierze udział grze giełdowej, nie powinien być oceniany, nie wiem kto stoi po drugiej stronie rynku, każdy ma inne intencje.

Uważam, że ja mam akurat dobre. Stratę wezmę na siebie.

Moderator:
Proszę nie cytować całej konwersacji, tylko fragment, na który udzielasz odpowiedzi. Oszczędzisz w ten sposób wzrok i czas użytkowników

Wiem stąd że jak Kreml będą potrzebować kasy to sprzedadzą Ci akcje i kupią broń. Później znacjonalizuja firmę i tyle. W przypadku JSW ryzyko tego scenariusza jest dużo mniejsze z wielu względów.

O czym jest ta dyskusja ? kupujemy gaz i węgiel z Rosji - za te pieniądze kupowana jest broń - idąc dalej tropem @1ketjoW każdy z nas ma ciepło w domu kosztem śmierci żołnierzy i cywili na Ukrainie.
Ale tak... skupiajmy się na drzazgach w oczach spekulantów ;)

Vox
Vox
297
Wysłane: 3 marca 2022 12:43:02
Cytat:
Właśnie podają, że po stronie rosyjskiej w mediach istnieje narracja, że armia rosyjska i niepodległe republiki chciały otworzyć korytarze humanitarne dla ludności cywilnej - ale są blokowane przez ukraińskich faszystów.
Przy takiej narracji te rozmowy pokojowe to tylko czarowanie, ewentualnie stawianie ultimatum Ukrainie.

Kernel rosnie o 32% - rynek wycenia duza szanse na sukces rozmow pokojowych. start o 13.00 czasu polskiego

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 3 marca 2022 13:27:26
6 marca w moskiewskich kinach rozpocznie się pokaz baletu Jezioro łabędzie.

Teraz malutki suspensik. Otóż złapał kiedyś mieszkaniec Moskwy złotą rybkę. Ta błaga
-Wypuść mnie, spełnię twe trzy życzenia.
Facet pomyślał chwilę i odpowiada.
-Stara, niczego nie potrzebuję, wszystko mam. Dosłownie. Chociaż chwilę, powiedz mi lepiej kiedy ja umrę.
-O, tego to nie mogę, nie mam takich zdolności. Chociaż czekaj! Mogę za to powiedzieć kim będziesz w następnym życiu!
-No dobrze, mów...
-Hokeistą.
-Co ty pleciesz, ja na łyżwach nie potrafię nawet jeździć.
-To lepiej zacznij ćwiczyć, bo za trzy dni masz mecz.

Za czasów ZSRR Jezioro łabędzie puszczali w TV zawsze, gdy sekretarz generalny uderzał w kalendarz.
Edytowany: 3 marca 2022 13:27

Vox
Vox
297
Wysłane: 3 marca 2022 14:02:17
dokladnie, a plan wojenny byl do 6.03.
czyli to prawdopodobna data konca Putina

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

80 81 82 83 84

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,679 sek.

zzejmbdp
pffdvjzq
nyahmevl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
erceohcd
rwbzabeu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat