PARTNER SERWISU
ztqihztu
863 864 865 866 867
Ricordare
219
Wpisów: 253
Wysłane: 3 października 2024 11:44:05 przy kursie: 290,50 zł
Frey napisał(a):
Na jsw dziś piękny short squeeze...
Czy sytuacja powtórzy się na 11bit? Whistle

Nie ma co wyciskać
0,92% gra na krótko, short się powiększa ale nadal jest znikomy

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 3 października 2024 12:07:45 przy kursie: 290,50 zł
@krewa
a kto to wie - jak to poza polskim systemem (przynajmniej w sensie progu zgłoszeń do rejestru krótkiej sprzedaży) się dzieje...Whistle
Ortex to raczej nie jest jedyna platforma świadcząca tego typu usługi.

(Nawet nicki te same co na JSW się tu pojawiły jakiś czas temu...)
Edytowany: 3 października 2024 12:16

Ricordare
219
Wysłane: 3 października 2024 13:30:22 przy kursie: 290,50 zł
Short 1,1%
Wysoki koszt pożyczonych akcji
Cost to Borrow
20.9 %

Ortex

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 3 października 2024 14:46:12 przy kursie: 290,50 zł
Ricordare napisał(a):

to oznacza bardzo duże prawdopodobieństwo dalszych spadków

Ricordare
219
Wysłane: 3 października 2024 15:08:00 przy kursie: 290,50 zł
GRAF78 napisał(a):
Ricordare napisał(a):

Nie upatrywałbym spadków w shortach, koszty pożyczania 11b na krótko są bardzo wysokie, nie do końca gra warta świeczki, spadków upatrywałbym w wychodzeniu funduszy, nie wiem czy będą to dalej robić, obawy co do zysków spółki są, ale kto wie czy to kręcenie się w okół 300 nie jest jakąs akumulacją, ulica tego nie kupuje w takim stopniu.

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 3 października 2024 17:48:28 przy kursie: 290,50 zł
GRAF78 napisał(a):
Ricordare napisał(a):

Nic odjrywczego. Na Giełdzie zawsze jest przybliżone prawdopodobieństwo spadków i wzrostów 50/50.
Wszystko zależy od komunikatów. Jeśli ich brak to trwają teorie spiskowe tak jak tutaj....Angel

Ktoś te akcje kupuje - pytanie po co w takiej ilości ? Na pewno nie są to drobni. Taaa jak rzekłeś spółka straci na tych grach. Do Twojego typu jeszcze trochę brakuje .... ale kto wie może i doczekasz się...Angel
Nie zdziwi mnie gdy okaże się, że za jakiś czas zgłosi się jakiś fundusz norweski lub inny.
Jak historia pokazuje nawet po takiej klapie jak CP CFP po 2 latach podniósł się. Bitowcy nie dali takiego ciała. Dobry darmowy DLC dla fanów FP zmieniający nieco grę w kierunku FP1 ugłaska graczy a kolejne 4 DLC napędzą sprzedaż.
Ten kto zbiera ma tego świadomość.
Kierunek dla dalszej wyceny pokaże szybkość reakcji spółki i wzrost komunikacji z rynkiem oraz jakość premiery A;tersów i materiały o P8.
Aby nie było nie oczekiwałem, że Altersi dorównają FP2 czy będą lepsi. Moje oczekiwania były i są 50% przewidywań dla FP2. Fajnie by było gdyby w tej sytuacji przekroczyli ten pułap. Dla mnie ta gra była niepewna tak jak Thrauma mam nadzieję, że premiera będzie lepsza. Co do P8 to kompletna niewiadoma. Może ktoś ma większą wiedzę i pod to zbiera ?
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 3 października 2024 17:50

sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 4 października 2024 04:24:21 przy kursie: 290,50 zł
Baks a to ogłosili że bedą 4 dlc bo ja sobie przypominam o 3 dlc ? Co do Altersów to istnieje obawa że przepalą ten czas na Fp2.Wiecej czasu może da poprawić grę ale osoby oceniające feedback od graczy muszą się wziąć do roboty.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 4 października 2024 09:57:35 przy kursie: 290,00 zł
baks napisał(a):
Ktoś te akcje kupuje - pytanie po co w takiej ilości ? Na pewno nie są to drobni.

Baks, litości! Brakuje jeszcze tekstu "nie po to ktoś kupuje, żeby na tym stracić". Spróbuj odpowiedzieć na inaczej postawione pytanie - ktoś te akcje sprzedaje, po co w takiej ilości?

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 4 października 2024 10:04:38 przy kursie: 290,00 zł
Cytat:
Na Giełdzie zawsze jest przybliżone prawdopodobieństwo spadków i wzrostów 50/50.
Wszystko zależy od komunikatów. Jeśli ich brak to trwają teorie spiskowe tak jak tutaj....

Nie zawsze. Gdyby tak było jak piszesz hossa i bessa nie miałyby racji bytu.

Dix22
143
Wpisów: 743
Wysłane: 4 października 2024 10:42:18 przy kursie: 290,00 zł
Nieźle mielą - na razie brak oznak akumulacji.

Cel niżej. Pytanie na ile rynek pozwoli. Czy zobaczymy magiczną 1 z przodu? ;)

Ricordare
219
Wysłane: 4 października 2024 11:08:17 przy kursie: 290,00 zł
Dix22 napisał(a):
Nieźle mielą - na razie brak oznak akumulacji.

Cel niżej. Pytanie na ile rynek pozwoli. Czy zobaczymy magiczną 1 z przodu? ;)

Ty piszesz o 11bit?
Kapitalizacja 698mln

Rekomendacje kupuj
BOŚ 495

NS 622

mBank 401

W&C 355

MODERATOR
80
Wpisów: 211
Wysłane: 4 października 2024 12:06:30 przy kursie: 290,00 zł
Do Autorów usuniętych postów:

Panowie,
rzucanie poziomami 1xx-4xx bez uzasadnienia technicznego bądź fundamentalnego proszę uprawiać gdzie indziej
Edytowany: 4 października 2024 12:06

baks
152
Wysłane: 4 października 2024 12:18:16 przy kursie: 290,00 zł
Dix22 napisał(a):
Tak, o 11BIT pisze. 1xx niewykluczone.

Patrząc na historię Ci Games, CDR, Playwaya czy TSGames....

Zresztą poczytaj moje wpisy. Uzasadniałem dokładnie dlaczego taka wycena mogłaby się pojawić i jak duże ryzyko istnieje.

To może się spełnić ale w przypadkugdy spółka popełni kolejne poważne błędy.
Wtedy mogą się zdecydować na zamknięcie pozycji TFI. Jak na razie tylko Alianz skrócił się o ponad połowę.
Przy dużych wyjściach wycena spadłaby pewnie jeszcze o połowę a to oznaczało by straty do TFI. Myślę, że co poniektóre odczekają na jakieś zwyżki lub odbicia aby zmniejszyć pozycję.

Jak piszesz "historycznie" to zobacz gdzie był CDP w dołku a gdzie jest teraz - PKO prognozuje 250.
Oczywiście teraz trudno ustalić gdzie był lub będzie dno na spółce bo to zależy od ruchów i komunikacji Zarządu.
Jednak chyba bliżej do dołka niż dalej.

@Krewa
Na Giełdzie nawet najwięksi mogą stracić. Jednak jak pokazują wykazu wycofali się zawiedzeni i wystraszeni. Spółka miała plan i dalej ma. Przed nami kilka szans. Co prawda plan się nieco posypał ale oczekiwania były zbyt wygórowane. Od kilku lat postulowałem tworzenie gier dla szerszego kręgu graczy ale spółka konsekwentnie postanowiła siedzieć w niszy. Oczekiwania 3mln szt w tym roku czy nawet w ciągu roku były zawyżone szczególnie wobec Alters sprzedaż w 2 miesiące mogła być w ilości 300tyś max 500.
Nic dziwnego, że klęska spowodowała wywalanie akcji i redukcję oczekiwań BOŚ o 38% względem premier.
Jest to zasadne. Sam nie raz określałem oczekiwania Alters na 50% FP2. Teraz chciałoby się aby to było więcej. Ale mnie Alters to taka lepsza wersja Thaumy z lepszą lokacją niż w Polsce. O P8 nic nie wiemy więc trudno oczekiwać mega ... Miały być wieści po Nowym Roku teraz to raczej późna wiosna. Wniosek mało realna premiera w 2025. Przynajmniej byłoby to niezgodne z założeniami spółki ... premiera po 12-18 mies marketingu.
Jednak spółka ma kilka asów w rękawie i jeśli nauczy się grać na rynku to mogą odnieść sukcesy. Na razie nie dali rady a ignorowanie przez co najmniej 6 miesięcy sygnałów od graczy jest niezrozumiałe. Jak widać obudzili się dopiero po premierze - oby obudzili się na dobre.
O premierze gry AAA możemy zapomnieć przez najbliższe 10 lat .... może kiedyś ale czy ten Zarząd dałby radę .... niekoniecznie.
Nawet większe spółki łamały sobie na tym "klawiaturę". Wnioskuję, że potrzebne zmiany w zakresie zarządzania projektami. CDP w okresie 2 lat poradził sobie z tym. 11bit ma mniejszą skalę na dziś i musi sobie poradzić jeszcze w tym roku aby kolejne premiery nie były porażkami i aby w pełni uratować projekt. Mnie martwi jeszcze jedno - być może mocno ucierpiała pozycja negocjacyjna spółki - teraz trudniej będzie dostać świetne warunki w umowach np z MS.

sledzik007
54
Wysłane: 4 października 2024 13:13:36 przy kursie: 290,00 zł
Baks teraz kluczowe jest jak się wywiną z tego bałaganu z Fp2.Drogi są dwie ,albo udają że tematu nie ma i wydają dlc i poprawiają błędy techniczne, albo wydają darmowe dlc w którym zmienia się rozgrywka dla fanów fp1.
Co do Altersów obawiam się niedopracowania i mało rozgrywki FP2 miałby też dopracowany no i mamy co mamy

Co do p8 to nie wiadomo że będzie istniał skoro co innego robią a co innego mówią.Juz raz próbowali go skasować
Dla mnie stery powinien przejąć poprzedni prezes.Moze nie był wylewny ale dowoził temat

Według mnie dlc do FP2 powinno być więcej niż 3 żeby podtrzymywać sprzedaż.

Kluczowe jest co oni zrobią do końca roku ,ewentualnie lutego.
Edytowany: 4 października 2024 13:13

Bartas_Gda
67
Wpisów: 308
Wysłane: 4 października 2024 15:14:04 przy kursie: 290,00 zł
sledzik007 napisał(a):
Baks teraz kluczowe jest jak się wywiną z tego bałaganu z Fp2.Drogi są dwie ,albo udają że tematu nie ma i wydają dlc i poprawiają błędy techniczne, albo wydają darmowe dlc w którym zmienia się rozgrywka dla fanów fp1.
Co do Altersów obawiam się niedopracowania i mało rozgrywki FP2 miałby też dopracowany no i mamy co mamy

Co do p8 to nie wiadomo że będzie istniał skoro co innego robią a co innego mówią.Juz raz próbowali go skasować
Dla mnie stery powinien przejąć poprzedni prezes.Moze nie był wylewny ale dowoził temat

Przecież to już określili i CEO mówił o tym podczas ostatniego wywiadu dla parkietu - droga dla FP2 została wybrana świadomie i komunikowana i nie mają zamiaru z niech schodzić i zmieniać coś pod FP1. Prace nad poprawkami technicznymi trwają wciąż, przy większych pojawią się pach'e - w mojej ocenie DLC musi dołożyć kontent i zakładam, że taka będzie droga.

Co do Alters - może naiwnie liczę, że to nie kwestia dopracowania, a złego otoczenia jakie pojawiło się wokół 11B po premierze FP2, dużo rozsądniej jest wypuścić grę już czyszcząc FP2 i ew uwzględniać poprawki techniczne w the Alters niż wypuszczać w obecnej sytuację kolejną grę - która jak się okazuje rośnie do miana bardzo ważnego dla spółki tytułu.

baks
152
Wysłane: 4 października 2024 16:57:52 przy kursie: 290,00 zł
sledzik007 napisał(a):

Niestety spółka woli udawać sytuacja o chowa głowę. Wspomniałem na forum spółki o odpowiedzialności Prezesa - i post szubko zniknął...... to źle rokuje. Wypierają winę a to oznacza, że jeszcze nie "wzięli tego na klatę" ....d'oh!

Zmiana Prezesa nie wykluczona jeśli nie będzie absolutorium .... jeśli do tego czasu spółka nie uporządkuje sytuacji.
o DLC dla fanów już wspominałem zaraz po premierze.

Moim zdaniem będą 4 DLC (co najmniej). Prezes wspominał w jakiejś wypowiedzi po premierze o dodatkowym DLC dla graczy FP1 to odpowiedź na jeden z postów o 4 DLC. Mówił o tym Marszał więc to niemal pewne.
Być może spółka zdecyduje się w pełni odzyskać tamtych fanów i da coś więcej. Nie wykluczam, że będą jakieś dodatkowe bonusy dla posiadaczy FP1 - ale to moje wnioski.

Zmiana Prezesa miałaby swoje plusy i minusy. Miechowski był zbyt zachowawczy i hamował szybkość rozwoju za co go wszyscy krytykowaliśmy. Zmiana przyspieszyła rozwój z wszystkimi konsekwencjami.
Konieczna była zmiana silnika .... i związane z tym 2 letnie opóźnienie premier. Do tego doszły zmiany w samych projektach.
Ja wolałbym aby Prezes Marszał jednak pokazał odwagę przyjmując całą winę na siebie (coś wspomniał ale mało).
Powinien zaprezentować wstępny harmonogram zmian i napraw. Było coś ale zbyt mało konkretnie.
Ważne będzie to co będą komunikować w najbliższych tygodniach. To może także przesądzić o nastrojach na WZA.
Osoba na stanowisku Prezesa powinna być bardziej konkretna i odpowiedzialna przed akcjonariuszami. Tego niestety w spółce nie ma i mają akcjonariat głęboko w poważaniu - w myśl zasady "nie mam Waszego płaszcza.......". Oczekiwałbym tu sporej zmiany. W końcu to "akcjonariusze zatrudniają" Zarząd.

Moim zdanie kluczowy był błąd zignorowanie krytyki graczy a Zarząd miał wiedzę o skali. Decyzja powinna być jedna - przesunięcie premiery np ma kwiecień 2025. Dlatego podkreślam według mnie przesunięcie Altersów było jedynym wyjściem.
Dla mnie te gry w produkcji nie wpływają na siebie ale jak widać Zarząd nie daje rady ogarniać jakości kilku projektów jednocześnie.
Edytowany: 4 października 2024 17:07

sledzik007
54
Wysłane: 4 października 2024 17:04:13 przy kursie: 290,00 zł
Dopytywałem się na forum inwestorskim o road map to powiedzieli że do FP2 takiej nie bedzie

baks
152
Wysłane: 4 października 2024 17:10:58 przy kursie: 290,00 zł
sledzik007 napisał(a):
Dopytywałem się na forum inwestorskim o road map to powiedzieli że do FP2 takiej nie bedzie

Na stworzenie tego potrzebują dojść do siebie po szoku i jakiś miesiąc-dwa na strategię. Może za 2-3 miesiące coś wyklikają.
Brak tego będzie słabo rzutował na strategię. Na tą chwilę na pewno nie są gotowi na to. Po FP1 także dość długo im to zajęło.

Rif
Rif
166
Wpisów: 1 141
Wysłane: 4 października 2024 17:32:11 przy kursie: 290,00 zł
Po co te historie, że akcjonariusze zatrudniają, skoro nikt nie ma wpływu na decyzję zarządu, bo to oni trzymają poprzez akcje władze. Reszta podpina się pod ewentualne sukcesy, żeby zarobić. Spółka zarabia, daje miejsca pracy, płaci podatki. Owszem, właściciele tracą na papierze, ale biedni nie są.
Frostpunk 2 okazał się ewolucją serii, która miała przyciągnąć nowych graczy, ale chyba nie zakładano, że starzy dadzą popalić. Może nie trzeba było tego nazywać dwójka, ale dać podtytuł? Nie wiem, niech się mądrzejsi głowią. Niemniej technicznie, to pamiętam, że.jedynka też miewała problemy, ale wtedy było inne podejście do gier. Obecnie mam wrażenie, że wiele spraw jest manipulowanych. Wiele firm ma problemy z olbrzymim hejtem, co ostro działa na kursy akcji. Przypadek? Moim zdaniem nie. Granie na spadki, to ostry biznes się zrobił. Wystarczy sprawdzić wysyp nowych nicków tutaj w odpowiednim momencie. Nawet komentarze na steam powtarzalne, a przecież 11bit to nie jakiś Ubisoft czy CD Projekt, a jednak nagle okazuje się, że wielu się nimi interesowało. Osobiście z dużą dozą ostrożności będę spoglądał na długoterminowe inwestycje w spółki gamedev. Za dużo tutaj manipulacji się odbywa. Coś tam straciłem przy okazji FP2. Powiedzmy że symbolicznie, ale i tak dało do myślenia. Szkoda tej firmy, niech się zwiną z GPW, wyjdzie im to na zdrowie i ich grom. Przypuszczam, że gdyby nie byli notowaną spółką, premiera by wyglądała inaczej.

piotrek6660
2
Wpisów: 8
Wysłane: 4 października 2024 18:30:12 przy kursie: 290,00 zł
Z tą aktywnością nowych nicków na forum to trochę paranoja- wszystkie "nowe" nicki odzywają się teraz bo pewnie grają na spadki... Dlaczego teraz w wątku jest większy ruch? Bo sami weterani produkują "10 razy" więcej postów niż przed premierą. To trusie też teraz napiszą więcej właśnie dlatego że przed premierą byliby oskarżani o hejt- teraz mamy fakty( oraz każdy mądry po szkodzie ;) ) Kolejna sprawa że w obecnym świecie więcej jest "specjalistów" od gamingu niż np od przemysłu. Przyznaje że sprzedałem akcje przed premierą, ale nadal 11bit jest spółką w moim kręgu zainteresowań(jak reszta branży zresztą) i nie posiadam pozycji krótkiej.

Z kręgu branżowego- zobaczcie co "plotka" zrobiła dziś z kursem zdołowanego Ubisoftu(podobno blisko przejęcia przez chiński Tencent).

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

863 864 865 866 867

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,416 sek.

enrtsglz
roonvidf
geibrjux
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fcnbgzpv
mpisdlny
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat