PARTNER SERWISU
uwaymozg
133 134 135 136 137

TECHMEX [TEX]

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 2 grudnia 2009 16:59:55 przy kursie: 1,45 zł
czy się stoi czy się leży 4% za zarządzanie się należy blah5

bywalec
0
Wpisów: 71
Wysłane: 2 grudnia 2009 17:20:34 przy kursie: 1,45 zł

Cytat:
– Nie podjęliśmy jeszcze decyzji, czy skorzystamy z tej możliwości – mówi „Parkietowi” Agnieszka Studencka-Bergonzo, dyrektor zarządzająca w giełdowej firmie. Zapewnia, że Techmex jeszcze długo będzie kontynuował działalność. – Niezależnie od werdyktu sądu dokończymy prace nad wszystkimi projektami, które obecnie realizujemy – podkreśla.

jak sie ta pani pojawila na tapecie czytalem na bankierze : super, to mozgowiec, rewelacja. teraz czytajac wypowiedz nie wiem czy pani dyrektor wie co sie stalo. No i podstawowe pytanie - fajnie ze chca pracowac i realizowac przez wiele lat niemniej czy maja na koszty ? telefony im juz odcieli jak podaje pb za nie placone rachunki... ale na pewno spekuła wierzy ze bedzie odwolanie uklad i kurs strzeli rocket high. sorry, ja mam za slabe nerwy salute i mowie papierowi salute

bercik29
0
Wpisów: 12
Wysłane: 2 grudnia 2009 17:40:06 przy kursie: 1,45 zł
Niedlugo beda mieli przeciez ok 30baniek(do konca roku jak dobrze pojdzie, czyli na dniach pewnie zmienia upadlosc na ukladowa jak chca jeszcze dlugo istniec jak pisze pani dyrektor :P , bo jak mozna istniec jak beda likwidowac i na czesci sprzedawac firme prawda? Czyli albo to jakis walek z upadloscia by ktos mogl tanio kupic akcje w zamian za pomoc - ratowanie firmy od upadlosci, albo dyrektor cos kreci mowiac ze jeszcze dlugo zamierzaja funkjonowac.. )

www.parkiet.com/artykul/869257...

"Zgłosił się do nas inwestor branżowy, który chce przejąć większościowy pakiet w SCOR. Nie wykluczam, że do końca roku uda nam się podpisać umowę albo co najmniej list intencyjny – mówi Studencki. Pojawienie się inwestora w SCOR zwiększy szanse na odzyskanie przez Techmex około 30 mln zł, które firma jest winna spółce matce. Przyszły partner ma też zapewnić Techmeksowi nowe kontrakty na sprzedaż usług GIS."

Mam 100% w techmexie po 2,48zeta i spie spokojnie czekam na swoje 5zeta(choc juz niewiele brakowalo moglem po 4,30zl wywalic) teraz odkupujac po 1,5zl mialbym 3razy tyle jak dojdzie do 4,5zl no trudno sie mowi za chciwosc sie placi!

Mysle ze na dniach odwolanie od wyroku i uklad + pojawienie sie inwestora moze nie tylko tego o ktorym mowa wyzej ale tez innych, moze sie beda bic o techmex bo to okazja kupic po tej cenie i za grosze go przejac c/wk 0,09! Dla przypomnienia Immoeast mialo c/wk 0,03 co skutkowalo wzrostem notowan o +2000% w kilka miesiecy!(wiem ze tam nie bylo upadlosci, ale tu tez nie bedzie jesli je odwolaja, patrzy sie na c/wk a nie tylko slowo upadlosc bo te mozna zawsze odwolac wystarczy znalesc na to jakis sposob(inwestor, nowa emisja, itp.)

Licze ze do konca roku sie wyjasni sprawa z Techmexem pozytywnie! Nie wszystkie firmy upadaja co sa w upadlosci, taka Duda sobie poradzila co miala wieksze zobowiazania 2/3dlugi 1/3majatek, a Techmex co ma 1/2dlugu i 1/2majatku nie moze sobie poradzic?!
Przy czym trzeba dodac co wazne ze obie firmy sa rentowne! Co tez wazne obie firmy mialy spore dlugi krotkoterminowe wiec byly w podobnej sytuacji, a jednak Techmex jest w lepszej sytuacji, bo ma wieksza marze anizeli Duda, nizsze dlugi i wieksze aktywa w porownaniu do zobowiazan Firmy! I pytam czy taka firma nie obroni sie przed upadloscia?! Nie wierze w to, czekam na pozytywne infa ze spolki! :)
Edytowany: 2 grudnia 2009 18:00

sven
0
Wpisów: 54
Wysłane: 2 grudnia 2009 17:46:09 przy kursie: 1,45 zł
bercik29 napisał(a):
Niedlugo beda mieli przeciez ok 30baniek!

wątpie, ale nawet gdyby, to powinieneś napisać, że syndyk będzie miał 30 baniek.

polmoney
9
Wpisów: 365
Wysłane: 2 grudnia 2009 17:49:33 przy kursie: 1,45 zł
Bercik29

Tak na szybko:
1. Kto kupi SCOR obciążony na dzień dobry 30 mln długu? No i jakie to ma znaczenie jak SCOR i tak jest Tex'a?

2. O inwestorze branżowym JS mówił już hoho temu.

3. Jak zaczną spieniężać to pierwsze pójdzie to co najłatwiej sprzedać + nieruchomości, i tak jak pisałem wcześniej jak oni chcą funkcjowować?

4. Z całym szacunkiem Immo to "trochę" inna liga i inna kasa.

Ale jaknajszczerzej życzę powodzenia i duuużych zysków.

kraff
0
Wpisów: 69
Wysłane: 2 grudnia 2009 17:52:24 przy kursie: 1,45 zł
bercik29 napisał(a):
Niedlugo beda mieli przeciez ok 30baniek(do konca roku jak dobrze pojdzie, czyli na dnaich pewnie zmienia upadlosc na ukladowa jak chca jeszcze dlugo istniec jak pisze dyrcia) :D

www.parkiet.com/artykul/869257...

"Zgłosił się do nas inwestor branżowy, który chce przejąć większościowy pakiet w SCOR. Nie wykluczam, że do końca roku uda nam się podpisać umowę albo co najmniej list intencyjny – mówi Studencki. Pojawienie się inwestora w SCOR zwiększy szanse na odzyskanie przez Techmex około 30 mln zł, które firma jest winna spółce matce. Przyszły partner ma też zapewnić Techmeksowi nowe kontrakty na sprzedaż usług GIS."

mam 100% w techmexie po 2,48zeta i spie spokojnie czekam na swoje 5zeta(choc juz niewiele brakowalo moglem po 4,30zl wywalic) teraz odkupujac po 1,5zl mialbym 3razy tyle jak dojdzie do 4,5zl no trudno sie mowi za chciwosc sie placi!

Mysle ze na dniach odwolanei do wyroku i uklad + pojawienie sie inwestora moze nie tylko tego o ktorym mowa wyzej ale tez innych, moze sie beda bic o techmex bo to okazja kupic po tej cenie i za grosze go przejac c/wk 0,09! immoeast mialo c/wk 0,03 i 2000%zas wzroslo!

Nie sadze aby powyzsze mialo miejsce! Po co brac zadluzona spolke jak mozna kupic interesujace aktywa od Syndyka ! Jedyna nadzieja, ze znajda branzowego badz Studencki zalatwi kase;) Nie mniej zycze Tonie i Wszystim zapakowanym powodzenia aby mozna wyjsc z zyskiem!

mirekadam74
0
Wpisów: 43
Wysłane: 2 grudnia 2009 17:57:49 przy kursie: 1,45 zł
Po ostatniej wpadce informacyjnej parkietu byłbym bardziej ostrożny w ocenie rzetelności serwisu

kaczmarzyk
0
Wpisów: 53
Wysłane: 2 grudnia 2009 18:49:46 przy kursie: 1,45 zł
poziom rozmowy na parkiecie/bankierze jest tak samo niski jak
rzetelnosc informacji.
jezeli rozmowcy wyzywaja sie i przeklinaja na siebie jak
mozna zbudowac zaufanie do siebie i do przekazywanych informacji...

koszyk
0
Wpisów: 1 099
Wysłane: 2 grudnia 2009 19:16:06 przy kursie: 1,45 zł
polmoney napisał(a):
Cytat:
ING wtopiło 23 mln zł na Techmeksie

Grzegorz Nawacki
Puls Biznesu, pb.pl,02.12.2009 15:24
Czytaj komentarze (1)
Zobacz na forum ()
a44e7d7e-f025-449c-8534-a6c3c1e2e071

TFI kupowało akcje bankruta po 37,6 zł. Dziś kosztują ok. 1,4 zł. Klientom ze straty wytłumaczyć się nie chce…

LINK

Brick wall

Przypomina mi się powiedzenie jednego użytkownika forum UFO: "Nie są idiotami Ci, którzy zarządzają kasą w TFI, ale idiotami są Ci, którzy powierzają im tą kasę"

No mozna też zacytować historyczne i dla mnie kultowe słowa szefa TFI OPERA

"Traciliśmy na wszystkim i wszędzie (...) W tej chwili niczego bardziej nie żałuje niż utworzenia opery cztery lata temu (...) zachowaliśmy się w minionym roku jak kompletne barany"

Ale tak szczerze mówiąc, to refleksja jest podobna, wobec tych, którzy postawili na upadłość układową, albo w ogóle nie wiedzieli o co chodzi, jak kupowali po 4 zł. I w dodatku bez stopów.

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 2 grudnia 2009 20:03:10 przy kursie: 1,45 zł
bercik29 napisał(a):
(...)Co tez wazne obie firmy mialy spore dlugi krotkoterminowe wiec byly w podobnej sytuacji, a jednak Techmex jest w lepszej sytuacji, bo ma wieksza marze anizeli Duda, nizsze dlugi i wieksze aktywa w porownaniu do zobowiazan Firmy! I pytam czy taka firma nie obroni sie przed upadloscia?! Nie wierze w to, czekam na pozytywne infa ze spolki! :)

W przypadku Dudy wierzyciele chcieli się dogadać, tutaj jak widać nie mieli na to ochoty. A tak na marginesie, ile widziałeś firm giełdowych, które wykaraskały się z zatwierdzonej przez sąd upadłości likwidacyjnej? Bardzo mi przykro, ale żadnych cudów w stylu 4 złotych za akcje to tu już nie będzie. Mogą być dwa a i to przy założeniu, że ktoś omami drobnych na tyle skutecznie, żeby do tylu wywindowali. Niedługo firma przejdzie na dwa fixingi a potem - witaj Monnari, że tak powiem, zerknij sobie na kursy tam, będziesz miał odpowiedź, co będzie tutaj.
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

HENRY
0
Wpisów: 253
Wysłane: 3 grudnia 2009 02:31:32 przy kursie: 1,45 zł
Ale "spekuła" jednak bedzie miała tutaj niezłą zabawe,tzn.juz ma,tym bardziej ze na "szerokim" nudy-przynajmnie doputy nie wywalą na podwójny.

ZooM
0
Wpisów: 18
Wysłane: 3 grudnia 2009 02:43:22 przy kursie: 1,45 zł
Witam wszystkich.
Jak dobrze poczytac wasze racjonalne, logiczne wypowiedzi. Wczesniej zagladalem na forum bankiera i przerazal mnie brak tej logiki w ich poczynaniach, ze nie wspomne o druzgocacych brakach w kulturze wypowiedzi. Ciesze sie ze trafilem w koncu na wasze forum.
Ps nie kupilem texa bo widzialem ze to rosyjska ruletka, mimo ze na bankierze wciaz naganiaja na ten papier O.o

Cytat:
W przypadku Dudy wierzyciele chcieli się dogadać, tutaj jak widać nie mieli na to ochoty.

nie wszyscy wierzyciele są obojętni wobec upadłości texa, m.in komputron był za układem
when you're done fucking your enemies, fuck'm some more.
Edytowany: 3 grudnia 2009 02:45

HENRY
0
Wpisów: 253
Wysłane: 3 grudnia 2009 02:53:56 przy kursie: 1,45 zł
ZooM napisał(a):
Witam wszystkich.
Jak dobrze poczytac wasze racjonalne, logiczne wypowiedzi. Wczesniej zagladalem na forum bankiera i przerazal mnie brak tej logiki w ich poczynaniach, ze nie wspomne o druzgocacych brakach w kulturze wypowiedzi. Ciesze sie ze trafilem w koncu na wasze forum.
Ps nie kupilem texa bo widzialem ze to rosyjska ruletka, mimo ze na bankierze wciaz naganiaja na ten papier O.o

Cytat:
W przypadku Dudy wierzyciele chcieli się dogadać, tutaj jak widać nie mieli na to ochoty.

nie wszyscy wierzyciele są obojętni wobec upadłości texa, m.in komputron był za układem
Witamy-na forum trafiłes zdecydowanie dobrze-ale na watek zdecydowanie nie,pomimo ze nasz "Wódz" troche tu "sprzata"blah5i zapewne bedzie musiał do "podwójnego fixa"-a na nastepną lekturę o ludzkiej naiwnosci i snach o bogactwie zapraszam wkrótce na watek Pol....u.
Edytowany: 3 grudnia 2009 03:05

danek197
0
Wpisów: 317
Wysłane: 3 grudnia 2009 08:51:42 przy kursie: 1,45 zł
to ile tego bankruta beda pompowac jak myslicie panowie

polmoney
9
Wpisów: 365
Wysłane: 3 grudnia 2009 09:30:46 przy kursie: 1,56 zł
Nie wiem, ale na moje oko to ubierają w najlepsze Ci co brali na końcu poniedziłkowej sesji i wczoraj

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 3 grudnia 2009 09:47:49 przy kursie: 1,56 zł
polmoney napisał(a):
Nie wiem, ale na moje oko to ubierają w najlepsze Ci co brali na końcu poniedziłkowej sesji i wczoraj

Ubierają tych wszystkich Sorosów z Bankiera i Parkietu. Jak już wszystkich ubiorą to nowi posiadacze zaczną się rozglądać za chętnymi na akcje trupa po 2 zł. Ciekawe gdzie ich znajdą :) Znowu będzie wielki płacz.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 3 grudnia 2009 09:53:36 przy kursie: 1,56 zł
polmoney napisał(a):

Wiesz,nałogowi hazardziści nie patrzą na to ,że na głupiej grze stracili mnóstwo kasy,bo wykiwali ich zawodowcy...Będą grać dotąd,aż nie będą mieli za co obstawiać...

kajet
0
Wpisów: 145
Wysłane: 3 grudnia 2009 09:54:20 przy kursie: 1,56 zł
Jak coś, co nazywa się Gazeta Giełdy "Parkiet", może

Cytat:
Kurs zanurkował i już po kwadransie papiery kosztowały 3,84 zł. Potem było jeszcze gorzej. Na zamknięciu kurs wyniósł 2,9 zł. Byłby jeszcze niższy, gdyby nie zawieszenie notowań.

nie odróżniać zawieszenia notowań od widełek???

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 3 grudnia 2009 10:07:59 przy kursie: 1,56 zł
wiadomo nie od dzisiaj jak wygląda przebieg wydarzeń na bankrutach.
mocny spadek po informacji o kłopotach i wychodzeniu fundu/banku, lekkie odbicie, kolejny nurek po złożeniu wniosku o upadłość, odbicie pod decyzje sądu, głębokie nurkowanie po negatywnej decyzji sądu, odbicie pod odwołanie się od decyzji...
ja nie widzę nic nagannego w korzystaniu z tych wahań (naturalnie, kiedy grasz nie pod oczekiwane decyzje lecz pod ludzkie emocje). z rozwagą i świadomością ryzyka, bez zachłanności można wzbogacić się w doświadczenia, zastrzyk adrenaliny i banknoty NBP.
przestrzegając kilku zasad można wyjść z tarczą.
niewątpliwie, wiele osób taką właśnie strategię obrało. tyle, że są oni w zdecydowanej mniejszości Angel
ja lubię panikę.

del-201508101
0
Wpisów: 200
Wysłane: 3 grudnia 2009 10:16:00 przy kursie: 1,56 zł
Wie moze ktos jak jest z obowiazkiem informacyjnym o zmniejszeniu/zwiekszeniu zaangazowania poniżej/powyżej progu 5% w spółkach w stanie upadłosci.Czy akcjonariusze po ogłoszeniu wyroku ciagle maja obowiazek informować jw.Bo chyba TFI ING nie przekazało jeszcze takiego komunikatu no chyba ze przeoczyłem.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

133 134 135 136 137

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,302 sek.

rivihqhp
wjfqvyex
klvhqwta
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cjbigyfg
idvnatit
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat