PARTNER SERWISU
ztqihztu
99 100 101 102 103
andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 3 marca 2010 09:21:26 przy kursie: 13,66 zł
Kardach w Sygnity to już historia

link

Cytat:
Zarząd Sygnity Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Spółka", "Sygnity") informuje, iż w dniu 2 marca 2010 roku Pan Piotr Kardach złożył rezygnację z pełnienia funkcji Prezesa Zarządu Sygnity. W dniu 2 marca 2010 roku Rada Nadzorcza odwołała Pana Andrzeja Marciniaka z funkcji Wiceprezesa Zarządu Sygnity.
Jednocześnie Rada Nadzorcza Sygnity powołała Pana Norberta Biedrzyckiego na stanowisko Prezesa Zarządu,
i Pana Andrzeja Paszyńskiego na stanowisko Wiceprezesa Zarządu ds. Sprzedaży.
Pan Norbert Biedrzycki ma 39 lat, jest absolwentem Wydziału Informatyki i Matematyki Uniwersytetu Warszawskiego oraz wydziału Zarządzania i Finansów Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Posiada również dyplom MBA Thames Valley.
Przebieg pracy zawodowej Pana Norberta Biedrzyckiego:
Od 1994 r. pracował w firmie Oracle Polska Sp. z o.o., gdzie był odpowiedzialny m.in. za zbudowanie działu aplikacji biznesowych i wprowadzanie produktów aplikacyjnych na rynek. Kierował również działem wdrożeń. W 2002 r. rozpoczął pracę w McKinsey and Company Polska Sp. z o.o. Jako Młodszy Partner w Business Technology Office realizował obsługę klientów z sektora telekomunikacyjnego oraz high-tech na rynku Europejskim.
Pan Norbert Biedrzycki nie wykonuje innej działalności poza przedsiębiorstwem Spółki. Nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej. Nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.
Pan Norbert Biedrzycki nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym
na podstawie Ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...
Edytowany: 3 marca 2010 09:35

White_Wolf
0
Wpisów: 134
Wysłane: 3 marca 2010 09:28:39 przy kursie: 13,66 zł
Rynek odebrał to info pozytywnie. Pytanie pozostaje co to za ludzie? Ktoś wie coś więcej na ich temat?
Don't worry life is only temporary :D

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 3 marca 2010 09:41:48 przy kursie: 13,66 zł
Na tej konferencji video już to między sobą wiedzieli. To się czuło. Tylko nie wiedziałem skąd ta grobowa atmosfera.

White_Wolf
0
Wpisów: 134
Wysłane: 3 marca 2010 09:48:08 przy kursie: 13,66 zł
WD miałeś rację, teraz jasne jest czemu mieli takie niewyraźne minki. Pozdrawiam
Don't worry life is only temporary :D

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 3 marca 2010 09:48:28 przy kursie: 13,66 zł
Cytat z Parkiet.com:
Cytat:
Nowy kierujący pracował do tej pory w firmie doradczej McKinsey. Dobrze zna Sygnity bo był współautorem wdrażanego kilka lat temu w giełdowej spółce programu restrukturyzacyjnego CoLorado. Program, którego implementacją zajmowali się już pracownicy Sygnity okazał się całkowitym niewypałem. Nie tylko nie uzdrowił firmy ale postawił ją na krawędzi bankructwa.

www.parkiet.com/artykul/26,903...
Ciekaw jakie nowy wódz ma pomysły?
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...
Edytowany: 3 marca 2010 09:49

diR
diR
1
Wpisów: 991
Wysłane: 3 marca 2010 09:53:20 przy kursie: 13,66 zł
w notowaniach już wczoraj było widać lekki powiew pozytywnego wiaterku ;))
ps. przepraszam że moja wypowiedź po raz kolejny nic nie wnosi, ale niestety wiadomości docierają do nas trochę za późno w większości przypadków - dlatego sądzę, że warto jedynie zwracać uwagę na AT i reagować :)
Nie nauczysz się pływać - nie wchodząc do wody

diR
diR
1
Wpisów: 991
Wysłane: 3 marca 2010 10:23:13 przy kursie: 13,66 zł
SYGNITY SA korekta-uzupełnienie raportu bieżącego 6/2010

03.03. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 6/2010

Zarząd Sygnity Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Spółka") uzupełnia treść raportu 6/2010 o przebieg pracy zawodowej Pana Andrzeja Paszyńskiego:
Pan Andrzej Paszyński ma 52 lata, jest absolwentem Wydziału Elektroniki Politechniki Warszawskiej.
Przebieg pracy zawodowej Pana Andrzeja Paszyńskiego :
Karierę zawodową rozpoczął w 1982 r. w Fabryce Mierników i Komputerów "ERA" w Warszawie. W latach 1992-1999 pracował w firmie Digital Equipment Polska. Po przejęciu przedsiębiorstwa przez Compaq Computer, obejmował stanowiska kierownicze w zespołach odpowiedzialnych za integrację sieci i systemów informatycznych oraz outsourcingu. W momencie przejęcia firmy Compaq Computer przez Hewlett Packard Polska objął stanowisko Dyrektora Działu Usług Konsultingowych i Integracyjnych. Od 2008 r. pracuje w spółce Deloitte Business Consulting S.A. w Warszawie na stanowisku dyrektora, w grupie kompetencyjnej Technology Integration, gdzie odpowiedzialny jest za sprzedaż usług zarówno doradczych jak i wdrożeniowych IT, w szczególności w sektorach energetycznym, przemysłowym oraz publicznym.
Pan Andrzej Paszyński do 31 marca 2010 roku pozostaje w stosunku pracy, w okresie wypowiedzenia w spółce Deloitte Business Consulting S.A. Pan Andrzej Paszyński z dniem 01 kwietnia 2010 roku nie będzie wykonywał innej działalności poza przedsiębiorstwem Spółki, która byłaby w stosunku do niej konkurencyjna.
Pan Andrzej Paszyński nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej. Nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.
Pan Andrzej Paszyński nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym
na podstawie Ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

kom espi abs
Nie nauczysz się pływać - nie wchodząc do wody

Irek_2
0
Wpisów: 120
Wysłane: 3 marca 2010 10:44:41 przy kursie: 13,66 zł
Przestałem na bieżąco interesować się spółką, a tu takie info (rezygnacja Pana Prezesa). Może forumowicze/szaraczki też dołożyli cegiełkę do tej decyzji ???. W jednej z ostatnich wypowiedzi na temat planowanych wyników w 2010r. już był bardziej ostrożny, nie szafował obietnicami. Pewnie już był spakowany.

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 3 marca 2010 11:03:21 przy kursie: 13,66 zł
Cytat:
Zwiększenie rentowności to zadanie na najbliższą przyszłość - nowy prezes Sygnity 10:05 03.03.2010
środa

03.03. Warszawa (PAP) - Norbert Biedrzycki, nowy prezes Sygnity, wśród zadań na najbliższą przyszłość wymienia wzrost rentowności grupy i wykorzystanie jej potencjału. Rada nadzorcza Sygnity liczy, że nowy prezes szybko poprawi kondycję spółki.

"Sygnity ma ogromny potencjał, myślę tu zarówno o ludziach, prowadzonych projektach, jak i produktach. Chcę go pokazać w pełni w jak najkrótszym możliwie czasie. Spółka jest w trakcie wdrożenia nowej organizacji, będziemy szybko i konsekwentnie realizowali ten projekt" - napisał Biedrzycki w komunikacie dla prasy.

"Oczywiście, przede wszystkim chodzi o zwiększenie rentowności całej Grupy. To jest moje zadanie do wykonania w najbliższej przyszłości. Spółka nie jest mi obca. Poznałem ją bardzo dobrze kilka lat temu, doradzając z ramienia firmy McKinsey przy tworzeniu programu Colorado wtedy jeszcze dla ComputerLandu. Liczę też na doświadczenie i wsparcie Piotra Kardacha, który przyjął moją propozycję współpracy w charakterze doradcy" - dodał.

Przewodniczący rady nadzorczej spółki Jacek Kseń poinformował w oświadczeniu, że nowy prezes ma pełne poparcie rady nadzorczej.

"Liczymy, że pan Biedrzycki szybko poprawi kondycję Sygnity bazując na swoim doświadczeniu w zarządzaniu złożonymi projektami informatycznymi o dużej skali, a także w zarządzaniu operacyjnym z ramienia renomowanej, światowej firmy konsultingowej. Dodatkowym wzmocnieniem spółki jest powołanie do Zarządu Pana Andrzeja Paszyńskiego, doświadczonego menedżera branży IT" - napisał Kseń w oświadczeniu.

"Pan Paszyński będzie odpowiadał za wzmocnienie sprzedaży, szczególnie w pionach Utilities i General Business. Rada odwołała z zarządu Pana Andrzeja Marciniaka, który pozostał w firmie jako Pełnomocnik do spraw restrukturyzacji. Panu Piotrowi Kardachowi dziękujemy za dotychczasową, wieloletnią pracę i zaangażowanie w firmie. Liczymy na jego wsparcie, jako doradcy Prezesa oraz jako akcjonariusza" - dodał.

Za wp.pl

No to zobaczymy czy zmiana na stołkach będzie w stanie zmienić trend na spółce. I kiedy nadejdą pierwsze rozczarowania Anxious

Tak czy inaczej: w końcu zmiana. Jeśli to był powód minorowych nastrojów na konferencji, to był najlepszym z możliwych.
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
Edytowany: 3 marca 2010 11:04

mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 3 marca 2010 11:47:45 przy kursie: 13,66 zł
A Sygnity ma się technicznie ciut lepiej niż kilka tygodni temu - to chyba jednak nie reakcja na odwołanie Kardacha ;)

Poniższy wykres jest z wczoraj, ale przed chwilą, czyli po 11 kurs sięgnął 13.63 czyli wyraźnie wybił się ponad linię średnioterminowego trendu - jedna z dwóch niebieskich linii - ta górna ;)

I czyniąc to, moim zdaniem, pozwolił nam postawić hipotezę, że poruszamy się teraz w krótkoterminowym kanale oznaczonym na czerwono. To dobrze wróży. Bo nawet jak teraz pojawi się odwrót, to w ciągu najpóźniej kilku sesji znowu powinniśmy ruszyć do góry... Chyba, że wyjście ponad linię "niebieskiego" trendu było fałszywym wybiciem i zaraz spadki będą kontynuowane. Jak jest naprawdę dowiemy się szybko...

kliknij, aby powiększyć

Irek_2
0
Wpisów: 120
Wysłane: 3 marca 2010 11:52:09 przy kursie: 13,66 zł
"Spółka jest w trakcie wdrożenia nowej organizacji, będziemy szybko i konsekwentnie realizowali ten projekt" - ktoś wie o co chodzi ???, jaki projekt ??? (projekt "nowej organizacji" ???) - czepiam się, nowy Prezes pewnie nawet nie zdążył zapoznać się ze "starą organizacją".
A ja mam pytanie, czy taki sposób wprowadzania zmian kadrowych (zwalnianie bez zwalniania) nie spowoduje znacznego zwiększenia kosztów wynagrodzeń i generalnie kosztów "zarządzania" (sekretarki, samochody służbowe, biurka, laptopy, komórki, asystentki, konferencje, szkolenia, hotele itp) oraz (co może być nawet ważniejsze) konfliktu interesów pomiędzy nowymi ludźmi w spółce a starymi ???
Jak Rada Nadzorcza uważa, że poprzedni zarządzający się nie sprawdzili to po co ich zostawiać ???, po to żeby robili zamieszanie ???
Edytowany: 3 marca 2010 11:53

summus
0
Wpisów: 241
Wysłane: 4 marca 2010 10:49:10 przy kursie: 13,81 zł
niezłe widoki na nowe kontrakty + kredyt zaufania dla nowego prezesa przyniosą moim zdaniem nową spekulacyjną gorączkę. emocje gwarantowane.

td83
0
Wpisów: 37
Wysłane: 4 marca 2010 15:18:53 przy kursie: 13,81 zł
Irek_2 napisał(a):
"Spółka jest w trakcie wdrożenia nowej organizacji, będziemy szybko i konsekwentnie realizowali ten projekt" - ktoś wie o co chodzi ???, jaki projekt ??? (projekt "nowej organizacji" ???) - czepiam się, nowy Prezes pewnie nawet nie zdążył zapoznać się ze "starą organizacją".
A ja mam pytanie, czy taki sposób wprowadzania zmian kadrowych (zwalnianie bez zwalniania) nie spowoduje znacznego zwiększenia kosztów wynagrodzeń i generalnie kosztów "zarządzania" (sekretarki, samochody służbowe, biurka, laptopy, komórki, asystentki, konferencje, szkolenia, hotele itp) oraz (co może być nawet ważniejsze) konfliktu interesów pomiędzy nowymi ludźmi w spółce a starymi ???
Jak Rada Nadzorcza uważa, że poprzedni zarządzający się nie sprawdzili to po co ich zostawiać ???, po to żeby robili zamieszanie ???

A wyobrażasz sobie w jakiej sytuacji byłaby spółka, gdyby wymieniono cały Zarząd?

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 4 marca 2010 18:38:18 przy kursie: 13,81 zł
bre bank wydał nową reko, utajnioną do 8 marca, ciekaw jestem jaką cene docelową teraz wymyślili po wymianie zarządu, ostatnio było 18zł.

kurs pokonał w cenie zamknięcia ostatni szczyt przy 13,77. zakładając scenariusz z orgrem jesteśmy pod linią szyi i jednocześnie pod linią spadkowego trendu dłuuuugoterminowego salute
EEX

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 4 marca 2010 18:44:31 przy kursie: 13,81 zł
nowy szef, nowe nadzieje.
pytanie jakim menedżerem jest nowy prezes?
Edytowany: 4 marca 2010 18:45

tmsglc
PREMIUM
45
Wpisów: 381
Wysłane: 4 marca 2010 20:04:47 przy kursie: 13,81 zł
On jest raczej przede wszystkim w dalszym ciągu konsultantem, z którego może dopiero "wyrośnie" dobry menadżer. Jeżeli jest utalentowany (a wygląda na to, że jest) to powinien sobie nieźle poradzić.
Sytuacja trudna, biznes złożony, firma spora - dużo wyzwań jak na jeden raz. Wydaje mi się jednak, że na takie coś, właśnie doświadczenie konsultanckie przygotowuje bardzo dobrze.
Dajmy mu niewielki kredyt zaufania.

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 4 marca 2010 22:03:19 przy kursie: 13,81 zł
owner napisał(a):
bre bank wydał nową reko, utajnioną do 8 marca, ciekaw jestem jaką cene docelową teraz wymyślili po wymianie zarządu, ostatnio było 18zł.

kurs pokonał w cenie zamknięcia ostatni szczyt przy 13,77. zakładając scenariusz z orgrem jesteśmy pod linią szyi i jednocześnie pod linią spadkowego trendu dłuuuugoterminowego salute

Nowy szef to nowy impuls.Stary miał ciężko,dlatego nie ma co krytykować.Trend musi paść.Not talking wave
"Fortuna favet fortibus"

summus
0
Wpisów: 241
Wysłane: 5 marca 2010 08:08:27 przy kursie: 13,81 zł
Vox napisał(a):
nowy szef, nowe nadzieje.
pytanie jakim menedżerem jest nowy prezes?

mam papier, liczę na zysk, nie wierzę w spółkę ani nowego prezesa. SGN daje zarobić krótkoterminowo, ale wyniki finansowe zawsze rozczarowują. Trzymam do pierwszego
kiepskiego infa.

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 5 marca 2010 16:40:25 przy kursie: 13,89 zł

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 5 marca 2010 16:47:19 przy kursie: 13,89 zł
Owner,a piszesz to z perspektywy posiadacza papiera?Czy siedzisz na gotówce i czaisz się gdzieś niżej.A może wpadnie?Angel
"Fortuna favet fortibus"

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SYGNITY

99 100 101 102 103

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,495 sek.

enrtsglz
roonvidf
geibrjux
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fcnbgzpv
mpisdlny
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat