PARTNER SERWISU
meaghvjs
422 423 424 425 426

Kiedy dno bessy?

Niedzwiadek
0
Wpisów: 162
Wysłane: 15 marca 2010 22:50:10
anty_teresa napisał(a):
Niedzwiadku,
Takie potwierdzenia to trzeba robić w samodzielnych testach. W literaturze często są zawarte informacje nieaktualne, bądź wręcz kłamliwe. Sprawdzalność niektórych formacji świecowych analizował DAPI na swoim blogu. Więcej można znaleźć u Bułkowskiego, a już najwięcej we własnym metasie czy ami :)

U Bulkowskiego sprawdze. Troche off-topic bo nie dotyczy w sumie ta dyskusja miedzy nami glownego watku - interesuje mnie nie to czy dana formacja sie spelnila, ale jaki obrot ona przybierze. Czy WIG20 pojdzie w gore, spadnie do srodka - i sie odbije?. Z tego wyniknie nastepny ruch wigu20 - tzn. z tego bedzie mozna obstawic ruch w jedna lub druga strone zwiekszajac prawdopodobienstwo trafnosci obstawienia!!! Tylko tyle.
Mysle, ze ktos podaje statystyczne analizy w jaki sposob takie formacje sie rozwijaja - Bulkowski jest niewatpliwie klasa bo analizowal sporo wlasnie ze statystycznego punktu widzenia. Ciekawe jest to ze formacje RGR, ktore tworzyly sie na niektorych indeksach zostaly zanegowane przez wystrzal tych indeksow ponad glowe, natomiast u nas nie ma RGRu tylko jest W! Jesli korekta na rynkach w stanach (nie ma jeszcze zamkniecia a DJ industrial jest na plusie!) zniesie indeksy do poziomu glowy (DJ nie geenrowal glowy, ale nasdac zdaje sie ze tak!) (FTSE - spadl! - czyli moze korekta jednak) to jest szansa na to, ze u nas WIG20 zostanie zniesiony wlasnie do srodka W. Co dalej - nie wiem. Ot, tak z ciekawosci patrze na rozwoj sytuacji uczac sie i snujac sobie swoje wizje bo ciagle w analizie jestem amatorem, ale juz niedlugo....hehehe, to tez wizja.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 15 marca 2010 23:03:06
jako ze lubie popadac w skrajnosci
na FW20 marzy mi sie teraz ORGR.
cos takiego zaczyna sie zreszta rysowac, a zasieg to
bedzie 2600... Think

mroman
1
Wpisów: 195
Wysłane: 16 marca 2010 12:12:12
ja na jakis czas uwolniłem sie od FW20, jakos nie specjalnie podoba mi sie wykres na tle indeksów w USA, a w szczegolnosci pozostałych indeksów GPW. Szkoda ze nie ma futów na sWig.
Dla grubego mam pare futow na KGHM co by mi je rozliczył po korzystnej cenie jak bedzie ciagnał index.
Poniewaz jestem zdania ze rozpoczelismy srednioterminowy wzrost, w ktorym cignikiem beda małe i srednie spolki przeniosłem sie na FW40M10. Jak na razie bardzo sobie chwale, spokojne stabilne wzrosty bez takich nerwów jak na FW20. Nie ma niestety takiej płynnosci i wiekszy spread, ale jaki luz psychiczny.

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 16 marca 2010 13:40:11
Ciekawe na ile starczy paliwa wspólnej walucie po tej wiadomości?
Cytat:
Ministrowie 16 krajów ze strefy euro oświadczyli we wspólnym oficjalnym komunikacie, że tzw. Eurogrupa "wyjaśniła techniczne szczegóły (pomocy finansowej dla Grecji) pozwalające na podjęcie decyzji o skoordynowanej akcji, która mogłaby być szybko wdrożona, gdyby okazało się to konieczne" - powiedział dziennikarzom przewodniczący Eurogrupy Jean-Claude Juncker.

...ale odnoszę wrażenie, że powoli zaczyna go brakować.
Najistotniejsze informacje dotrą do nas dopiero po sesji. Wg mnie wczorajszy powrót optymizmu w usiech był efektem nadzieji związanych z dalszym pozostawieniem stóp procentowych na niezmienionym poziomie. Tyle tylko, że to coraz mniej pewne. Coraz więcej głosów zaczyna przemawiać za zmianą polityki w tym temacie. Myślę, że po otwarciu w Stanach przeważy wbrew pozorom obraz sporej niepewności.
Chyba mroman masz rację, zastanawiam się czy nie odpuścić koniom do końca tygodnia, robi się coraz mniej pewnie, a prawdziwe huśtawki dopiero przed Nami.

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 16 marca 2010 15:27:26
buldi napisał(a):
No tak.
Ale rynek jeszcze jutrzejszym głosem nie przemówił, a BabaJagi niechybnie nadlatują, więc znów zaczyna się zgadywanka co ma gruby?
Wiele przemawia za tym że siedzi na L-kach, tylko dlaczego baza jest taka niska i to nie tylko na obecnej seri?Think

Zresztą wszystko jedno, pewnie i tak - jak ostatnio - nie zgadniemy.Angel

Przecież ostatnio zgadliśmy.

buldi
0
Wysłane: 16 marca 2010 16:13:44
Zgadliśmy połowicznie i teraz będzie tak samo.Angel
Przed chwilą dałem pass z L-kami i jak na zawołanie S&P strzelił do góry.bandhead

Normalnie te futy - Nocny - to jedna wielka parada oszustów.angry5

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 16 marca 2010 16:16:08

Buldi, nic prostszego, jak już wiemy, że Drużyna Grubego jest na L, to nic tylko kupić L (zrobiłem to rano po 2400) i rozliczyć się razem z Grubym. wypompuja rynek do góry na maksa. S teraz bym nie dotykał. jutro 2500

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 16 marca 2010 16:23:37
buldi napisał(a):
Zgadliśmy połowicznie i teraz będzie tak samo.Angel
Przed chwilą dałem pass z L-kami i jak na zawołanie S&P strzelił do góry.bandhead

Normalnie te futy - Nocny - to jedna wielka parada oszustów.angry5

Oszusci czy nie zarabiaja zawsze cierpliwi i tytanowi :) jak ktos stawia waskie stopy zawsze przegra :) trzeba bezstresowo pomyslec co moze sie wydazyc jeszcze bardziej bezstresowo otworzyc pozycje zgodnie ze swoim postanowieniem i zupelnie zrelaksowanym ogladac jak portfel rosnie :)
A to jest najtrudniejsze dlatego na konikach w dlugiej perspektywie czasowej na plus wychodza nieliczni :)

buldi
0
Wysłane: 16 marca 2010 16:38:14
Serpico jedź jak najwyżej, choćby nawet do 3000, ja mam na razie po dziurki w nosie instrumentów pochodnych.

Taurus, bilans na futach mam na +, ale myślę czasami że stres który temu towarzyszy nie jest wart osiąganych wyników. Może to nie do końca pasuje pod mój choleryczny charakter?
Nie ma jak normalne, stare, dobre akcje. Przy futach - to błogi luzik, wręcz nirwana.

A tu mnie teraz mogą trzy wiedźmy pocałowaćbootyshake
Edytowany: 16 marca 2010 16:41

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 16 marca 2010 16:48:15
buldi napisał(a):
Serpico jedź jak najwyżej, choćby nawet do 3000, ja mam na razie po dziurki w nosie instrumentów pochodnych.

Taurus, bilans na futach mam na +, ale myślę czasami że stres który temu towarzyszy nie jest wart osiąganych wyników. Może to nie do końca pasuje pod mój choleryczny charakter?
Nie ma jak normalne, stare, dobre akcje. Przy futach - to błogi luzik, wręcz nirwana.

hello1
Ja futy obserwuje i sie ich ucze :) tak jak juz pare razy mowilem poprzednia hosse przezylem besse przewidzialem i zamiast S-ki otwierac pozamykalem wszystko i sobie przerwe zrobilem :) na nastepna besse bede gotowy na S-ki a poki mamy trend wzrostowy i poczatek hossy nie mam zamiaru koni ruszac :) szkoda czasu a na malych akcjach idzie tez dobrze zarobic :)
a pozatym w naturze mam granie z trendem i skoro uwazam ze mamy wzrostowy to za cholere nie moge sie przelamac na kupno S-ki :)
Edytowany: 16 marca 2010 17:37

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 16 marca 2010 18:44:59

Buldi, z tym to masz w 100% rację. tyle, co to nerwów kosztuje, to nie znam innego bardziej stresującego zajęcia, a uwierz mi, że w życiu zawodowym miewam bardzo ryzykowne sytuacje, czasami na pograniczu życia. ale to przy konikach to mały pikuś :) nie zapomnę, jak jednego dnia, chyba w ciągu 2h, zniknęło mi z depo 12 tys. nogi mięciutkie miałem jak kaczuszka, oj przepraszam za kaczuszkę ;) a z akcji zawsze coś zostaje.

czasami lubię zrobić sobie przerwę od koników, zdrowotną

busz
0
Wpisów: 244
Wysłane: 16 marca 2010 18:59:40
buldi napisał(a):

thumbright Podobny przekaz miałem dla pana z domu maklerskiego, który pytał mnie czy nie chciałbym mieć możliwości handlu kontraktami.
„Potrafię obliczyć ruch ciał niebieskich, ale nie ludzkie szaleństwo” - Isaak Newton

Vox
Vox
297
Wysłane: 16 marca 2010 19:23:38
Cytat:
BREAKING
NEWS
Fed says economic activity is strengthening, 'labor market is stabilizing;' leaves key interest rate unchanged near zero percent.

no to teraz sky is the limit Dancing

buldi
0
Wysłane: 16 marca 2010 19:34:15
Od razu wykres wygląda jak by ktoś parę mln $ na parkiet rzucił.
Pompka pod "0" stopy to paranoja.
Co to będzie, kiedy je w końcu podniosą? d'oh!

Vox
Vox
297
Wysłane: 16 marca 2010 19:45:07
Cytat:
Co to będzie, kiedy je w końcu podniosą?

pewnie kolejne wzrosty.
"jest tak dobrze w gospodarce że podnoszą stopy"
będzie pretekstem. drunken

Edytowany: 16 marca 2010 19:45

buldi
0
Wysłane: 16 marca 2010 19:47:55
Hehe, tylko powiedż Vox skąd wezmą kasę na te wzrosty?

Vox
Vox
297
Wysłane: 16 marca 2010 19:54:27
Cytat:
Hehe, tylko powiedż Vox skąd wezmą kasę na te wzrosty?

od nas wszystkich z kieszeni. Jak nie podniosą podatków,
to podniosą inflację (co na jedno wychodzi).

znaczy się w pierwszym kroku dodrukują,
akcje i surowce kupują.
(faza I grabią przez inflację.)

A gdy inflacja zdusi gospodarkę,
zrobi się wielki bailout.
(faza II grabią przez podatki.)

ale nie ma się co bulwersować, tylko trzeba mieć taką stopę zwrotu
żeby i tak być na plusie
jedno jest pewne, kiedyś przyjdzie piękny czas na Ski.
(faza III - wielki krach)
Edytowany: 16 marca 2010 20:03

wujek_staszek
0
Wpisów: 792
Wysłane: 16 marca 2010 20:04:52
serpico napisał(a):

Buldi, z tym to masz w 100% rację. tyle, co to nerwów kosztuje, to nie znam innego bardziej stresującego zajęcia, a uwierz mi, że w życiu zawodowym miewam bardzo ryzykowne sytuacje, czasami na pograniczu życia. ale to przy konikach to mały pikuś :) nie zapomnę, jak jednego dnia, chyba w ciągu 2h, zniknęło mi z depo 12 tys. nogi mięciutkie miałem jak kaczuszka, oj przepraszam za kaczuszkę ;) a z akcji zawsze coś zostaje.

czasami lubię zrobić sobie przerwę od koników, zdrowotną

O Boże...to czym Ty się zajmujesz skoro życiem ryzykujesz? Przepraszam, że pytam ale mnie to zaintrygowało.
Albo my ich, albo oni Was.

Vox
Vox
297
Wysłane: 16 marca 2010 20:08:45
Cytat:
O Boże...to czym Ty się zajmujesz skoro życiem ryzykujesz? Przepraszam, że pytam ale mnie to zaintrygowało.

może jest saperem?
i po stresującej pracy FW20 to relaksik thumbright

limagraf
0
Wpisów: 412
Wysłane: 16 marca 2010 20:23:49
Cytat:
Co to będzie, kiedy je w końcu podniosą?

pewnie kolejne wzrosty.
"jest tak dobrze w gospodarce że podnoszą stopy"
będzie pretekstem.

I want to believe... in everlasting hossa!

============================================

Vox - uprzedziles mnie :), za slabe mam lacze :(.

Jezeli teraz nie podnosza tzn. ze sytuacja jest jeszcze daleka od normalnosci.
Troche poczytalem news na cnbc.com i sytuacja nie wyglada tak rozowo jakby wskazywaly na to wartosci indeksow.
Ja bym osobiscie nie patrzyl na surowce a raczej na dane z rynku pracy i nieruchomosci.
Gdyz to od nieruchomosci zaczelo sie wszystko sypac i jezeli tam nie bedzie wyraznej poprawy to nie mamy co sie spodziewac dalszych spektakularnych wzrostow. Dalej opowiadam sie boczniakiem ewentualnie mozolna wspinaczka na wyzsze poziomy.

I don't think there's much the Fed can do to get banks to start lending again. That's a structural problem, the model is broken," Whitney told "Worldwide Exchange."

Before the financial crisis erupted in 2007 banks were able to offer customers low-priced mortgages because they were making money on securitizing these mortgages and selling them on, she explained.

But now that the securitization market is effectively closed, the prices of mortgages for consumers have not risen to compensate banks for that loss of revenue, so banks have been playing defense for the past two years.

Z powyzszego wynika,ze dotychczasowy model tzn ten sprzed kryzsu przestal istniec. Okazuje sie, ze banki nie zarabialy na pozyczkach tylko na handlu nimi a obecnie ten model juz nie funkcjonuje. Wychodzi na to ze teraz nie chca pozyczac lub nie maja komu, gdyz ludzie nie maja pracy. Kolo sie zamyka. Jezeli FED wycofa sie ze wsparcia dla rynku nieruchomosci ....
bo tylko dzieki temu wsparciu spadek cen mieszkan/domow sie zatrzymal to?
Co bedzie dalej, tego nie wie nikt....
Pozdr
salute

Płyń za rekinem trafisz do ludzi.
Edytowany: 16 marca 2010 20:28

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

422 423 424 425 426

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,309 sek.

uslhfnly
mfraikon
jhkbjdvw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vwothjji
bjnfqgxu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat