666 napisał(a):volky napisał(a):krótkoterminowo
trudno powiedzieć czy to już koniec .... zarobku
długoterminowo z pewnością nie
bo kolejne raport i informacje po uspokojeniu się kursu dadzą kolejne wzrosty i szczyty
grubasy z tego co prezes mówił chcą kupić akcji (zwietrzyli interes)
ale ich nie dostaną od firmy tylko muszą same się postarać na rynku pierwotnym
więc SL jeszcze nie raz poleci żeby zebrać jak najwięcej pakietów
TKO na poniedziałek tradycyjnie +3 lub +4 %
otwarcie jakieś 50 gr wyżej i jazda do 16 zł
dalej życie pokarze czy będzie powtórka z piątku czy z czwartku
owszem handel słabnie ale za 2 tygodnie będzie gorąco ponownie po publikacji wyników
co wiąże się z kolejną podbitką lub odreagowaniem korekty jaka może nastąpić
osobiście byłbym zadowolony z konsolidacji lub delikatnych wzrostów po średnio 2 %
O boziu
Myślałem że komentarze na forum stockwatch są bardziej rozwinięte....
Jak nabiłeś tak 75 postów to gratuluje poziomu.
Siedzę na City od 2,70 zł i znam tą spółkę jak żadną inną na giełdzie.
Wykorzystywałem ruchy kursu przez cały czas na dodatkowy zarobek... do momentu gdy przestało spadać ... tu mi umknęło parę złotych bo musiałem odkupywać drożej.
Tak naprawdę nikt nie przewidzi w 100 % ruchu kursu ale moja opcja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna.
Ewentualna korekta może okazać się konsolidacją kursu. Zjazd do 13 zł też możliwy i odbitka może być z powrotem w te same okolice czyli 15-16 zł. Więc i tak będzie można sprzedać w tych cenach.
Przed 17 maja była taka cisza na obrotach że tylko 3 tys akcji przez cały dzień poszły.
I wydawało się że nic ciekawego się nie wydarzy ale... 17 maja notowania oszalały.
Przed publikacją może być wyleszczanie na całego.... bo fundusze będą chciały skorzystać.
Ale i tak w pozytywnym słowa tego znaczeniu bo kurs i tak będzie musiał długoterminowo rosnąć.
To nie petrol gdzie szukają "ropy" tu ją mają. Więc spokojnie można siedzieć.... i ewentualnie wyczuć moment wahania kursu na dodatkowy zarobek.