PARTNER SERWISU
ylfaxljo
87 88 89 90 91
dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 1 września 2010 21:48:11 przy kursie: 41,90 zł
I racja, ja odpoczywam od BRW od dnia wczorajszego. Wiem, wiem dzisiaj przeszło mi koło nosa kolejnych 7%.Ale-jak na razie mi wystarczy, niech inni też zarobią Angel . A tak poważnie odpoczywam, przeczekam wrzesień i zastanowię się co dalej. Może BRW będzie juz dużo wyżej, ale jakoś nie chcę mieć spekulacyjnych spółek w tym nieszczęsnym miesiącu. Póki co papier gorący, oby jednak nie zaczął parzyć w ręce grubasów zbierających ostatnio całą podaż ( bo nie wierzę że drobni byli tyle w stanie zgarnąć) bo może być piekielnie gorąco. Oby nie thumbright
Edytowany: 1 września 2010 21:50

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 1 września 2010 21:53:00 przy kursie: 41,90 zł
Coraz mniej nas zostaje Eh? mam nadzieje ze chociaz bedziecie zagladali Anxious

matthaus
0
Wpisów: 78
Wysłane: 1 września 2010 22:50:54 przy kursie: 41,90 zł
style napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
Coraz mniej nas zostaje Eh? mam nadzieje ze chociaz bedziecie zagladali Anxious

Taurus nie przesadzaj, jeszcze kilku załadowanych na max i longa na borku siedzi i liczy zyskiking co prawda wirtualne na razie ale zawsze zyski thumbright

Zobaczymy jak justro zachowa sie borek, jeżeli dalej tak pojdzie jak przez te 3 dni to do piatku pukniemy 4,50-70 salute

ja na ten przykład jestem ciągle, choć się nie udzielam, chętnie Was czytam i chętnie bym zrealizował zysk na korekcie i wszedł ponownie odrobinę niżej, ale najlepiej dopiero powyzej 5zł

style
7
Wpisów: 333
Wysłane: 1 września 2010 23:44:36 przy kursie: 41,90 zł
wiem że takie teoretyzowanie nie ma sensu no ale meczy mnie jedna sprawa.

Załóżmy że kurs dotrze do 5 zł i teraz przyjmijmy że prezes bedzie miał racje i wówczas można spodziewać sie korekty tylko... jeżeli każdy bedzie spodziewał sie wówczas korekty to możliwe są inne warianty:

1. Wiekszosc wyskoczy wcześniej i korekta bedzie szybciej, choc wydaje mi sie obecnie że coraz wiecej wyskakuje w biegu nie wytrzymując cisnienia a potem ew wskakują odkupując drożej...

2. Jeżeli jacyś "ktosie" wiedzą coś czego my nie wiemy i kurs borka bedzie w niedalekiej przyszłosci troche wyższy niż 5 zł to oni nawet nie muszą robić "trzepania leszcza" i cofki bo my bedąc przekonanym o korekcie ok 5zł samu wyskoczymy z akcji i je oddamy a tym czasem oni odbiorą od nas akcje i bedą dalej jechać na połnoc...

Nie wiem może za dużo kombinuje ale gdy każdego dnia zarabia sie tyle ile przez 1,5 roku na lokacie to można przysiasc chcwilke i popasc w zadume 3some

prezes9
0
Wpisów: 18
Wysłane: 1 września 2010 23:51:05 przy kursie: 41,90 zł
Style ale dlaczego longowcy mieli by wyskakiwac przy 5 pln? wiedząc że to na wykresie mały ząbek i zjazd będzie do 4,57 a potem wyskok na 6,08 - szkoda prowizji dla DM :)

Oczywiście tak na prawde nikt nie wie jak będzie rozmawiamy tutaj wyłącznie o dziwnej korelacji 2 letniego wykresu
Edytowany: 9 września 2010 12:14

style
7
Wysłane: 2 września 2010 00:00:25 przy kursie: 41,90 zł
Wiesz, jeżeli o mnie chodzi to ja z borka wyskocze dopiero gdy w TV co 5 min beda reklamy o funduszach inwestycyjnych heheh a tak nieśmiało powiem że gdydby okazało sie że borek przejmie tą nową spolke i stanie nie wtedy swiatowym potentatem w branży motoryzacyjnej to niesmiało licze na 10 zł w ciagu 2 lat Shhh no ale to tylko takie marzenia..

Ja siedze na pupie i zadnych stoplosów, a na prowizje i podatek w kwietniu mnie narazie nie stać wiec spokojnie jade z Wami dalej :)

pozdro
Edytowany: 2 września 2010 00:05

xp32
0
Wpisów: 63
Wysłane: 2 września 2010 07:26:08 przy kursie: 41,90 zł
style napisał(a):
...

Ja siedze na pupie i zadnych stoplosów, a na prowizje i podatek w kwietniu mnie narazie nie stać wiec spokojnie jade z Wami dalej :)

pozdro

No własnie i tak trzymać Angel
Jak dla mnie Borek zawsze był inwestycją długoterminową więc nawet nie zastanawiam sie do ilu urosnie tylko ile będzie kosztował za rok czy dwa. Wszystko co pomiędzy nie jest wazne.

prezes9 i Taurus - wam musze szczególnie podziękować za rzeczowe opinie i podtrzymanie wypowiedziami na duchu :)

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 2 września 2010 08:24:44 przy kursie: 41,90 zł
prezes9 napisał(a):
style napisał(a):
wiem że takie teoretyzowanie nie ma sensu no ale meczy mnie jedna sprawa.

Załóżmy że kurs dotrze do 5 zł i teraz przyjmijmy że prezes bedzie miał racje i wówczas można spodziewać sie korekty tylko... jeżeli każdy bedzie spodziewał sie wówczas korekty to możliwe są inne warianty:

1. Wiekszosc wyskoczy wcześniej i korekta bedzie szybciej, choc wydaje mi sie obecnie że coraz wiecej wyskakuje w biegu nie wytrzymując cisnienia a potem ew wskakują odkupując drożej...

2. Jeżeli jacyś "ktosie" wiedzą coś czego my nie wiemy i kurs borka bedzie w niedalekiej przyszłosci troche wyższy niż 5 zł to oni nawet nie muszą robić "trzepania leszcza" i cofki bo my bedąc przekonanym o korekcie ok 5zł samu wyskoczymy z akcji i je oddamy a tym czasem oni odbiorą od nas akcje i bedą dalej jechać na połnoc...

Nie wiem może za dużo kombinuje ale gdy każdego dnia zarabia sie tyle ile przez 1,5 roku na lokacie to można przysiasc chcwilke i popasc w zadume 3some

Style ale dlaczego longowcy mieli by wyskakiwac przy 5 pln? wiedząc że to na wykresie mały ząbek i zjazd będzie do 4,57 a potem wyskok na 6,08 - szkoda prowizji dla DM :)

Oczywiście tak na prawde nikt nie wie jak będzie rozmawiamy tutaj wyłącznie o dziwnej korelacji 2 letniego wykresu

Może dlatego że nic nie trwa wiecznie i te wzrosty muszą być kiedyś skorygowane. Ja "teoretycznie" też gram na Borku na long tyle że czasem wysiadam. To jest trochę jak z podróżą pociągiem, no powiedzmy koleją transsyberyjską. Zakładasz długą podróż z gdzieś tam odległym celem ale po drodze są przystanki pociąg się zatrzymuje a niekiedy musi się nawet cofnąc. I wówczas dobrze czasem wysiąść, pooddychać świeżym powietrzem, ochłonąć od ścisku w przedziale. Ostatnio mnie nawet z tego pociągu wyproszono bo mi puściły stopy na 2,99 ale szybko wsiadłem po 2,9 i odtąd rozkoszuje się znów jadzą. Na razie szybkość jazdy jest imponująca wiec nie zamierzam wysiąść ale to nie oznacza, że sie nie zatrzymamy i nie cofniemy i wówczas stopy znów mogą puścić.
style napisał(a):

style napisał(a):

Style spójrz tylko na potrzeby budżetowe naszego kraju i bądźżeż patriotą hehehking

Taurus80
0
Wysłane: 2 września 2010 08:55:36 przy kursie: 41,90 zł
Dzieki za slowa uznania jednak przypominam ze to nie kolko wzajemnej adoracji :) a GIELDA
O ile wiekszosc z nas deklaruje trzymanie DLUGO lub bardzo DLUGO to najwiekszym problemem wiekszosci z nas jest codzienne siedzenie przed notowaniami i nie jednemu z nas zwieracze puszcza a na pewno jazdy w obydwie strony odbija sie na psychice Sick
W krotkim terminie wydaje sie bardzo prawdopodobna duza korekta jednak w dlugim powinno rosnac.
A dlaczego ??
Po przejeciu Maflow oczekujemy na efekty i jezeli beda takie jak pan Karkosik mowil czyli zwrot inwestycji w rok to bedziemy wysoko.
Do tego czekamy na dalsze decyzje odnosnie torunskich inwestycji, no i zobaczymy co bedzie z przejeciem nowego wloskiego konia :)
Jezeli te wszystkie rzeczy maja sie ziscic to kierunek bedzie jeden jednak jak pojdzie cos nie po mysli to bedzie ogromny bol :)

Po przejeciu Maflow czekamy na efekty a moga byc bardzo dobre :) impex mowi ze zwiekszy sprzedaz dzieki maflow kto wie czy borygo i inne bzdety nie pojda bezposrednio do fabryk wiec oprocz samej sprzedazy Maflow mozemy sie spodziewac efektu synergi.
Mysle ze do przyszlego roku mozna spokojnie na tylku siedziec, a co pozniej zobaczymy.

Marzyciel
0
Wpisów: 48
Wysłane: 2 września 2010 09:13:10 przy kursie: 47,20 zł
Witam Wszystkich!

Jeszcze nie wskoczyłem na max do tego pociągu. Ale myślę że jeszcze nie za późno. Chce zwęszyć zaangażowanie o 100 % jeszcze i zastanawiam czy się nie sparzę. Pytam bo jestem dopiero początkującym inwestorem. Proszę o poradę czymś uargumentowaną. Co wy o tym sądzicie?

Pozdrawiam wszystkich trzymających Borka.

wasilewski
0
Wpisów: 324
Wysłane: 2 września 2010 09:17:35 przy kursie: 47,20 zł
Kupowanie tylko dlatego, że rośnie i to szybko, nie jest najlepszym pomysłem. Na pewno nie ładuj w BRS wszystkiego co masz, jeśli masz już pakiet, to radzę lepiej przy nim pozostać. Kupowanie na górce to najbardziej frutrujące zajęcie na świecie :)
Zapraszam do mojego blogbook'a który jest tutaj
"Unfortunately the English weather is harder to manipulate than Libor." (Anonim)
"Gdy sprzedaje się marzenia, cena/zysk jest bez znaczenia" (R. Beleson)
"Nikt nie zarabia co miesiąc 1 procent. To niemożliwe." (M. Covel)
Edytowany: 9 września 2010 12:14

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 2 września 2010 09:18:03 przy kursie: 47,20 zł
Lapanie gorki nie ma sensu, ale ja sie ewakuuje powoli.. wczoraj 25% portfela, dzisiaj redukuje do polowy powyzej 4,40 ..Think wychodza mi dwa mozliwe poziomy do korekty 4,42 i 4,60.. ostatecznie i tak pewnie zaliczy wspomniany pozioim 5,60.. idzie hiperbola a drzewa nie rosna do nieba..

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

Taurus80
0
Wysłane: 2 września 2010 09:20:16 przy kursie: 47,20 zł
Jezeli jestes poczatkujacym inwestorem to rozsadek mowi tylko jedna:
Trzymaj sie od spolki z daleka tym bardziej na obecnym poziomie!!! Nie mowie tego abys nie zarobil tylko abys nie stracil.
Majac male doswiadczenie mozna bardzo szybko popelnic bardzo duzo bledow, no ale decyzja nalezy do ciebie.
Sadze jednak ze nie znajdziesz nikogo co ci doradzi. Sam pomosisz ryzyko straty wlasnej kasy wiec i sam musisz podjac decyzje, jednak ostroznosc bardzo wskazana.

Taurus80
0
Wysłane: 2 września 2010 09:22:34 przy kursie: 47,20 zł
doncarlos napisał(a):
Lapanie gorki nie ma sensu, ale ja sie ewakuuje powoli.. wczoraj 25% portfela, dzisiaj redukuje do polowy powyzej 4,40 ..Think wychodza mi dwa mozliwe poziomy do korekty 4,42 i 4,60.. ostatecznie i tak pewnie zaliczy wspomniany pozioim 5,60.. idzie hiperbola a drzewa nie rosna do nieba..

A co myslisz o teori luki ucieczkowej ?? Byla startu mamy nastepna mysle ze ucieczkowa z ktorej zasieg mozna wyliczyc gdzies w okolice 5.25 Eh? Think
Edytowany: 2 września 2010 09:23

Marzyciel
0
Wpisów: 48
Wysłane: 2 września 2010 09:36:46 przy kursie: 47,20 zł
Mówicie wszyscy o korekcie na ok 5 zł. Jak myślicie jak głęboka może być 4,5- 4,2 około ile morze potrwać i czy potniej szykuje nam się zastój? Ma myślę że to będzie tylko krótka korekta która uspokoi sytuacje i dalej będziemy mieli stabilne wrzosy tyle że już wolniejsze. Przecież mamy cały czas trend wzrostowy. Zaraz emisja akcji będzie teraz odpompowanie kursu pod emisję i odcięcie i na starcie znowu o 15% odbicia tak jak mieliśmy ostatnim razem do tego jeszcze mamy pozytywne dane o spółce. To tylko moje przypuszczenia oczywiście.

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 2 września 2010 09:42:55 przy kursie: 47,20 zł
Taurus80 napisał(a):

A co myslisz o teori luki ucieczkowej ?? Byla startu mamy nastepna mysle ze ucieczkowa z ktorej zasieg mozna wyliczyc gdzies w okolice 5.25 Eh? Think

Na tym etapie trendu w ujeciu srednioterminowym mozna by raczej pokusic sie o oznaczenie tej luki jako luke wyczerpania.. luka ucieczki jest mniej wiecej w polowie trendu.. Zalezy w jakim ujeciu.. mysle, ze nie bedzie ona miala wiekszego znaczenia.. raczej nie zadziala potem jako wazne wsparcie.. gra jest inna - prawdziwe opory sa dopiero powyzej 5 zl - odpowiednio poiom 5,6-6

Mam wrazenie, ze gra pod ta emisje bedzie inna niz ostatnim razem - wtedy przed emisja kurs spadal tym razem wyglada na - wyciagniecie kursu na maxa, podobnie po ustaleniu pp i konsekwentny spadek - korekta do polowy listopada.. co daje bardzo duze szanse na zaliczenie 6 zl..

Nie wiem czy dobrze zrobilem, polowa zredukowana i zamieniona na ipx.. Think ale chyba predzej brs bedzie powyzej 5 niz ipx..

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 2 września 2010 09:44

Taurus80
0
Wysłane: 2 września 2010 09:49:59 przy kursie: 47,20 zł
Doncarlos za to bedziesz zyl dluzej :) chyba kazdy dzien na borku kosztuje mnie rok zycia :) zazdroszcze tym co nie maja dostepu do notowan salute Cisnienie rosnie w strasznym tepie ciekawe jak kiedy mi wysadzi :)
Pierwszy raz od paru lat modle sie o korekte :( ostatni raz takie cyrki widzialem chyba na Skotanie i Gancie Eh?

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 2 września 2010 09:54:13 przy kursie: 47,20 zł
Wyskoczyłem na czterech. Teraz stoję z boku i tak sobie liczę. Wczoraj średnia wartość transakcji po pierwszych 3mln obrotu wynosiła 7268zł, a dzisiaj tylko 6666zł. po 7mln było wczoraj7368zł dzisiaj6205zł. Widać dzisiaj grają biedniejsi albo oszczędniejsi gracze. Może ktoś ma jakiś sugestie? Bo ja mam. Zobaczymy jak będzie na koniec dnia. Wyliczankę podam z każdej sesji od momentu wybicia 24.08
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

prezes9
0
Wpisów: 18
Wysłane: 2 września 2010 10:01:06 przy kursie: 47,20 zł
Taurusie chyba możemy byc spokojni o przyszłośc mnie zastanawia tylko jedno - skąd wezma kasę na przejęcie tego giganta???

style
7
Wysłane: 2 września 2010 10:20:22 przy kursie: 47,20 zł
Witam!

Spie sobie sacznie a kumpel dzwoni do mnie i odrazu słysze magiczne " widziałeś borka?" Zaspany pytam" góra czy dół" a on 11% góra a ja momentalnie, pyk i juz przed laptopa.
Na myśl cisnie sie tylko jedno słowo Panowie longowcy KOCHAM WAS !!! king i kocham borka i romama love4 hheheheh

a tak poważnie to gdzies w necie wyczytałem wczoraj że zasieg wzrostu to 6.40 wiec zobaczymy. Wiadomo dlaczego taki dzisiaj odpał ?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE BORYSZEW
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

87 88 89 90 91

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,180 sek.

cuhspudw
hdopfnav
nictmlnw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ehaksarh
eywjclll
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat