PARTNER SERWISU
ekjaetoi
86 87 88 89 90
white_eagle
0
Wpisów: 300
Wysłane: 1 września 2010 11:04:33 przy kursie: 41,90 zł
fibo na takim mały zasięgu czasowym się nie opyla stosować, można sfiksować salute

to nie jest wydmuszka by latać w tę i we wtę jak przy drzwiach obrotowych:)

ja obecnie na kreski tutaj zbytnio nie patrzę, bardziej na analogię prawną - historia zazwyczaj uczy, że ludzie się na niej nie uczą
każdy swoim sterem i żeglarzem.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 1 września 2010 11:05:22 przy kursie: 41,90 zł
prezes9 napisał(a):
Każdy sam podejmuje decyzje ale jak już Taurus zauważył fundamentalnie wygląda pięknie ja będę trzymał do końca hossy bo wiem kto to jest Roman i co robi ze spółkami w czasie hossy

Funadamenty coraz lepsze jednak z tym trzymaniem do konca hossy bym bardzo uwazal :) w zeszlej hossie jak sie zaczela na szerokim to boryszew praktycznie byl po wzrostach mysle ze i tym razem bedzie podobnie :)
Mysle ze przyszly rok bedzie czasem na zmiane inwestycji :) na szerokim coraz wiecej baardzo przecenionych spolek :) dodajc do tego nasz piekny zysk bedziemy mieli fantastyczna baze do wyciagniecia bardzo duzej stopy zwrotu :)

A narazie cieszmy sie z tego co mamy :) Zycze wszystkim podjecia trafnych decyzji i oczywiscie duzych zyskow.

prezes9
0
Wpisów: 18
Wysłane: 1 września 2010 11:12:31 przy kursie: 41,90 zł
Panowie, wykresy wykresami ale trzeba troche spojrzec na historię spółki i jej głównego udziałowca. Parę lat temu kupował Boryszew za 18gr i wykorzystując hossę doprowadził kurs na 32pln i jakoś nie było problemu żeby handlowac na tak wysokich poziomach. Przypominam tylko że Boryszew nie miał wtedy takich fundamentów jak dzisiaj. Wtedy można zaryzykowac że były to wzrosty spekulacyjne dziś są fundamentalne. Wiem że wielu inwestorów boi się tej spółki ze wzg. na przeszłośc...ale chyba tak ma byc. Strach i niepewnośc to pożywka dla wzrostów.

Więcej nie pisze ale zachęcam do lektury i biografii R.K

pozdrsalute

Aleks040753
0
Wpisów: 17
Wysłane: 1 września 2010 11:26:08 przy kursie: 41,90 zł
Trend jest wzrostowy, jak przebije ponownie 4,16 zł to Borek pójdzie znowu jak burza...oby tak się stało.Wierze Tauronowi, bo ma dobrego nosa.Jak widać po zleceniach mali sprzedają, ale rekiny nadal czekają.Generalnie trend na giełdzie jest spadkowy,ale można zarabiać na spadkach.

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 1 września 2010 11:29:48 przy kursie: 41,90 zł
Boryszew moim zdaniem ma szanse na kurs duzo powyzej 6zl w obecnych cenach, ale po drodze czeka go kilkudziesiecioprocentowa korekta i powtorka z impexmetalu, tj. kilkumiesieczny trend boczny.. Prawdopodobnie po emsji i z wyzszego poziomu.. i niektorych niezle zaboli..

Jest jeszcze kilka mozliwosci wywindowania kursu na wyzsze poziomy, wyniki beda bardzo dobre, ja powoli stawiam tez na impexmetal, ktory musi w pewnym momencie powrocic powyzej wartosci ksiegowej, tam po zebraniu akcji z rynku mozliwosci spekulacynego wywindowania kursu sa moim zdaniem rownie ogromne jak w przypadku boryszewa i to bylby tez czynnik urealniajacy wyzsza wartosc rynkowa boryszewa..

w terminie kilkunastu miesiecy moim zdaniem nadal jest tanio, mowie to troche z innej perspektywy bo gram na nim od poczatku wzrostow, ale fundamenty sa naprawde nadal chyba nie do konca w cenie..
Ja na tych poziomach zgodnie z moja strategia redukuje czesc spekulacyjna mojego portfela i przerzucam w impexmetal, tam powinno pojsc teraz uderzenie..Think

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

Taurus80
0
Wysłane: 1 września 2010 11:36:25 przy kursie: 41,90 zł
To ze impex powinien urosnac nie podlega dyskusji jednak to jest spolka ktora nigdy nie wykozysta potencjalu wzrostu :) ze wzgledu na to iz jest spolka w pelni zalezna wlasnie od boryszewa bede to zawsze powtarzal.
Tam mozna spokojnie zarobic ale nigdy nie beda to wielkie wzrosty no chyba ze w poblizu szczytu hossy wtedy wszystko na fali euforii rosnie.
Ja osobiscie od zawsze omijam impexa i bede robil to dalej :) a jak urosnie fantastycznie wiecej borek zyska :) wiec mi osobiscie beda na reke wzrosty impexa jednak nie spodziewalbym sie euforii.

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 1 września 2010 12:42:31 przy kursie: 41,90 zł
Uwaga użytkownicy !

Spróbujemy przeprowadzić wywiad z prezes albo wiceprezesem Boryszewa (mamy wstępną zgodę). Prosimy o zadawanie (przemyślanych) pytań, które potem zbierzemy i prześlemy do spółki. Według ustaleń może być ich 7-8. Czekamy do jutra do 15.

Pytania zadajemy wpisując się w tym wątku.
salute

doncarlos
0
Wysłane: 1 września 2010 12:44:23 przy kursie: 41,90 zł
Ciekawostka.. profesjonalisci z pb wymyslaja coraz to nowe porownania i tym razem padlo na.. boryszew wzor do nasladowania..Not talking

Cytat:
8 firm, które chcą iść tropem Boryszewa

www.pb.pl/2/a/2010/09/01/8_fir...

Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..

Taurus80
0
Wysłane: 1 września 2010 12:51:04 przy kursie: 41,90 zł
Doncarlos nie pozostaje nic innego jak pogratulowac wyczucia Angel mam nadzieje ze przejdziecie szczyt i pojdzie wyzej :)

666 widze ze mam mentalnego opiekuna wlasnego portfela :) powiem tak jezeli masz cos ciekawego do powiedzenia to prosze podziel sie wiedza :) po to mamy forum aby wymieniac poglady ty z moimi sie zgadzac nie musisz jednak ja twoich kompletnie nie znam czyzbys wlasnych pogladow nie mial ??
A moze sie wstydzisz ??
Pisanie "pysznie" "radze" itp kompletnie nic nie wnosi a zapewne z twojej rady nie skozystam.
Moze masz wlasne przemyslenia, analizy czy cokolwiek zwiazanego ze spolka lub innymi spolkami ze stajni to prosze podziel sie, zapewniam to nie boli :)
No chyba ze wolisz zostawic dla siebie to zrozumiem wave

prezes9
0
Wpisów: 18
Wysłane: 1 września 2010 13:03:56 przy kursie: 41,90 zł
Kamil Gemra napisał(a):
Czekamy na pierwsze pytania do zarządu Boryszewa Think

Świetny pomysł ja propouje takie:

1. Czy spółka myśli o wypłacaniu dywidendy dla akcjonariuszy w najbliższych latach

Taurus80
0
Wysłane: 1 września 2010 13:13:10 przy kursie: 41,90 zł
1. Czy projekt park naukowo-technologiczny bedzie kontynuowany?
Jezeli tak to w jaki sposob bedzie finansowany i w jakim czasie mozna sie spodziewac
rozpoczecia inwestycji ??
2. Czy spolka nadal stara sie o stworzenie SSE na terenie elany?
Na jakim etapie jest ten projekt??

doncarlos
0
Wysłane: 1 września 2010 13:15:57 przy kursie: 41,90 zł
Ja mam kilka propozycji..

1) W jaki sposob Boryszew ma zamiar sfinasowac kolejna akwizycje? (Jezeli oczywiscie dojdzie do skutku)
2) Czy maja jakies plany odnosnie impexmetalu? Na kolejne pytanie nie oczekuje szczerej odpowiedzi, ale mozna sprobowac.. czy boryszew rzeczywiscie sprzedal akcje impexmetalu, czy tylko 'odsprzedal' ktorejs ze spolek powiazanych w celu sfinansowania biezacej akwizycji.. i czy ma zamiar zwiekszyc udzial w impexmetalu.. ogolnie zapytalbym co jest priorytetem w tej chwili dla boryszewa.
3) Czy Boryszew stara sie o jakies subwencje/dotacje unijne, czy tez proekologiczne, etc..?

wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 1 września 2010 14:44:11 przy kursie: 41,90 zł
Kamil Gemra napisał(a):
Uwaga użytkownicy !

Pytania zadajemy wpisując się w tym wątku.
salute

Ja mam jedno pytanie związane jest ono z umową dotyczącą Maflow a mianowicie jakie pakiety pracownicze zostały wprowadzone do umowy i na jaki okres został wprowadzony utrzymanie zatrudnienia? i jakie konsekwencje będą za niewywiązanie się z tych pakietów?

Taurus80
0
Wysłane: 1 września 2010 15:04:51 przy kursie: 41,90 zł
Sam w te wzrosty zaczynam watpic Think prawda jest ze im wyzej tym strach wiekszy jednak patrzac po forach coraz mniej zostaje posiadajacych akcje, wiec pytam kto to zbiera ??
Zawsze bylo tak ze jak niedoswiadczeni kupowali to na forach bylo goraco i wszyscy jakies kosmiczne ceny widzieli a tymczasem im jestesmy wyzej tym mniej krzyczacych Eh?

Wiem ze na pytanie odpowiedzi nie uzyskam, niemniej jednak wzrost jest baardzo zastanawiajacy Eh? na dotatek obroty codziennie podobne Anxious

digital_world
0
Wpisów: 184
Wysłane: 1 września 2010 15:14:14 przy kursie: 41,90 zł

kliknij, aby powiększyć

Kurs idzie jak po sznurku. STS zmalało to zaczęło się dobieranie. I 4,16 też powoli rozbierane. Aż mi się nie chce wierzyć.
Mój blog: vibender.pl
Edytowany: 1 września 2010 15:30

Taurus80
0
Wysłane: 1 września 2010 15:16:48 przy kursie: 41,90 zł
To ze szukam odpowiedzi na strasznie intrygujace mnie pytania nie znaczy ze cos czynie :)
Poprostu bardzo zastanawiajace sa te wzrosty, mam mnostwo pytan bez odpowiedzi jak narazie :(
Patrzac na to co sie dzieje mam nieodparte wrazenie ze pojedziemy znacznie szybciej i wyzej Think wiem ze to co mowie jest "GLUPOTA" ale tak mi wyglada.

pablo_n
0
Wpisów: 358
Wysłane: 1 września 2010 15:22:22 przy kursie: 41,90 zł
digital_world napisał(a):

kliknij, aby powiększyć

Kurs idzie jak po sznurku. RSI zmalało to zaczęło się dobieranie. I 4,16 też powoli rozbierane. Aż mi się nie chce wierzyć.

No własnie bardzo inteligentnie skupuje - pokazuje siłę kupującego - pytanie czy robi to specjalnie aby odstraszyć sypiących czy też po prostu zbiera w danych widełkach...
Dziś rano było widać piekne domknięcie luki startowej - ktoś bardzo ładnie rysuje...

style
7
Wpisów: 333
Wysłane: 1 września 2010 18:43:53 przy kursie: 41,90 zł
oto wybrane opinie an temat przyszłego potencjalnego przejęcia :)

Ta firma to obóz pracy gdzie łamane sa podstawowe prawa pracownicze.Ludzie jak moze lider wyzywac pracowników od debili .Mają Kodeks Pracy gdzies.Banda wysyskiwaczy!pora sie za to wziać od czego są sądy pracy czy tez sady rejonowe.Połowa ba wieksza połowa kadry zarządzającej powinna siedziec.Od lidera po kierownikach konczac wyzej.

witam serdecznie.Od dwóch miesięcy pracuje w cablelettra.Warunki jakie tam panują są koszmarne.Kobiety chodzą w niewygodnym obuwiu,mają stopy w odciskach,poodparzane a gdy zdejmą
buty to zaraz mają tak zwaną zj**kę.Temperatura jaka tam panuje dochodzi do 45 stopni.Zero klimatyzacji,okna pozabijane bez możliwości otwarcia!!!Liderzy doprowadzają kobiety do łez,naginając warunki pracy!!!Jeżeli zrobisz w pierwszy dzien 10 wiązek,to w drugi musi być 20!!!! i tak bez przerwy.Ja wybiłam palec,ręka mi spuchła,a od lidera usłyszałam że mogę pracować lewą ręką bo on się nauczył!!!!Traktowany jesteś jak śmieć!!!do nikogo nie mają szacunku,bez względu na wiek.Mimo tego że jestem już po 30 nie polecam nikomu tej firmy.W chwili obecnej dłonie są tak obolałe i przeciążone że nie można w nich utrzymać kubka z kawą ani też ukroić kromki chleba.Ból jest paraliżujący!!!Ale tam najważniejsza jest norma i wyzysk człowieka.Tą firmą powinna zająć się telewizja oraz odpowiednie organy prawne.Pozdrawiam.

no coż... pozyjemy zobaczymy salute

damkal
0
Wpisów: 29
Wysłane: 1 września 2010 20:21:48 przy kursie: 41,90 zł
Witam na najbardziej merytorycznym forum ;)

Ja na Borku od maja 2009, poprzez poprzednia emisję, do teraz. Cel: NE.

Pozdrawaim

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 1 września 2010 20:36:12 przy kursie: 41,90 zł
Widzę, że coraz większa gorączka zaczyna panować na forum Borka. A tu należy chłodno analizować, liczyć kolejne zyski, przesuwać SL i cieszyć się że kurs nam ładnie rośnie salute .

Taurus80 napisał(a):
To ze szukam odpowiedzi na strasznie intrygujace mnie pytania nie znaczy ze cos czynie :)
Poprostu bardzo zastanawiajace sa te wzrosty, mam mnostwo pytan bez odpowiedzi jak narazie :(
Patrzac na to co sie dzieje mam nieodparte wrazenie ze pojedziemy znacznie szybciej i wyzej Think wiem ze to co mowie jest "GLUPOTA" ale tak mi wyglada.

A tak na poważnie to wcześniej zakładałem rajd kursu pod poziom 4 zł i potem kurs korekcyjny. Ale po tym jak dziś bez większych problemów sobie z tym poziomem jak i wyżej z 4,16 to już wyznaczanie sufitu w tym momencie jest bezcelowe bo raczej nikt z nas nie wie gdzie się to "coś" zatrzyma. Ale Taurus może sie nie mylić twierdząc, że jeszcze urośniemy. Mam nieodparte wrażenie że czeka nas jeszcze jazda w górę z dwucyfrowym wzrostem i to powinno być apogeum tej fali wzrostowej. Nie wierzą żeby odbyło sie bez korekty przed PP - choć jej głębokość jest tez niewiadomą.

Info o nowej potencjalnej akwizycji spólki z branży motoryzacyjnej dały kolejny mocny impuls do wzrostów. Trzeba zauważyć że wcześniej info o przejęciu Maflow wywindowały kurs z poniżej 2 zł do powyżej 3,3. Zatem teraz obserwujemy trochę podobną sytuację jeszcze dodatkowo wzmocnioną poprawiona prognozą wyników. choć zasięg tego wzrostu juz nie musi byc per analogia. Choć mnie sie wydaje, po tym co ostatnio widzimy, że poziom 5 jest jak najbardziej realny (choć jeszcze m-c temu nie brałem go na poważnie). Zobaczymy Jak będzie ostry jazda do góry to wówczas trzeba będzie chyba wysiąść i choćby na chwile odpocząć.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE BORYSZEW
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

86 87 88 89 90

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,606 sek.

uyebicbp
qbmzxvnp
puceafdk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
uxczcitb
tubcjgrl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat