Qbek napisał(a): Kurs winduje coraz wieksza rzesza graczy wierzacych, ze to juz jest ten moment i Petrol lada dzien dokopie sie do ropy. A RK moze wlasnie teraz pozbywac sie akcji wiedzac juz ze ropy nie ma - to mogly byc te "strzaly", ktore spowodowaly gwaltowne spadki 14 i przed poludniem 15 kwietnia - wystarczy spojrzec na wykresy intraday.
Krotko mowiac - na dwoje babka wrozyla.
Moim zdaniem to kurs jest trzymany sztywno za mordeczkę w przedziale 9,85 a 10,50 i tak będzie do infa, które jednak podane zostanie po WZ... żeby cena emisji miała pokrycie w wycenie na parkiecie.
Na wspomnianych dołkach akcje były skupowane. Zwróćcie Państwo uwagę, ze dzisiejsze obroty jak na naszego pupila nie były imponujące. Natomiast jakos tak dziwnie obroty znacznie wzrosły na tych dołkach 8 zeta i 9,85.
To mi wyglada jednak na zbieranie akcji... które jakby nie patrzeć były w dobrej cenie w stosunku do ceny emisyjnej tych, które maja byc emitowne po wlanym.
Co do pakietówki... nie wiem czy czegos nie poprzekręcam, ale jak mnie pamiec nie myli to kilka tygodni temu ktos obejmował walorki oila po 8 zeta z pewnymi zastrzerzeniami.
Dokonując pewnych obliczeń mozna zaobserwować w tej pakietówce takie zaleznosci miedzy jej ceną a tym co dzieje sie na rynku: 9,11-8=1,11 1,11*1,7= 1,89 1,89+1,11=3,0 a 9,11+1,89=11,00 czyli nasz magiczny opór. 1,11 to ok 30% z 3 1,89 to ok 70% z 3 (te groszowe niescisłosci moga wyniać z jakichś uwarunkowań opiewających zawarcie transakcji... np.)
1kk * 1 zeta= 1kk zeta było nie było. 1kk * 2 zeta= 2kk zeta. No daj mnie wielki woodu GPW takich zysków bez specjalnych kosztów, ubezpieczeń, zusów, umów zatrudnienia itp. w kilka tygodni.
No to na tyle wsadzania kija w mrowisko... oczywiście to grubymi nićmi szyte hipotezy, zatem prosze owyrozumiałość i łaskawe potraktowanie powyższych domniemań. OT TAKIE