PARTNER SERWISU
klekhodc
12 13 14 15 16
Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 24 sierpnia 2011 13:08:47 przy kursie: 6,20 zł
to jest normalnie manipulacja, widząc wyprzedaż i zmniejszający się szybko popyt na 0,03 i rosnącą podaż na 0,04 ktoś zablokował kurs dając na Buy 120 akcji (wartych .. 4 złote 80 groszy) i wymusił fix blokujący notowania.

Ale imo i tak im nic nie pomoże bez poważnych działań w temacie samochodu i 2:3 na dniach.

edit:
fix zszedł, ale po paru godzinach co samo w sobie jest skandaliczne.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 24 sierpnia 2011 13:19

radom169
0
Wpisów: 6
Wysłane: 24 sierpnia 2011 18:25:18 przy kursie: 6,20 zł
dzieki za odpowiedź :D
A co ty byś zrobił, albo zrobisz? sprzedasz czy zostawisz?

Johnny Bravo
14
Wpisów: 301
Wysłane: 24 sierpnia 2011 19:36:57 przy kursie: 6,20 zł
radom169 - nic nie zrobię, nie mam akcji Veno. nie napiszę też, co bym zrobił, bo po prostu nie wiem :) choć akurat Veno od jakiegoś czasu obserwuję. prześledziłem teraz komunikaty ze spółki, cena emisyjna to 0,03 pln. tak jak pisał Scarry, kurs jest sztucznie wyciągany kilkoma akcjami na 0,04 pln. warto też pamiętać o tym, że z tą emisją związane jest także scalenie akcji w stosunku 1:155, co oznacza, że najlepiej posiadać ilość akcji będącą wielokrotnością liczby 155...

osobiście jeszcze nie wchodziłem w emisję na NC, więc nie wiem jak to tu dokładnie wygląda. pomocnym miejscem powinna być dla Ciebie strona RI spółki: www.veno-sa.pl/pl/pytania_i_od...

Kane
0
Wpisów: 5
Wysłane: 14 września 2011 11:51:10 przy kursie: 4,65 zł
Czy wiadomo kiedy zaczną być notowane prawa poboru? Wiem, że w drugiej połowie września ale mam taki problem, że wyjeżdżam wtedy i nie wiem czy będę miał dostęp do internetu. W eMaklerze nie mogę złożyć zlecenia z datą ważności na koniec września bo papier nie jest notowany. Jak długo są zwykle notowane pp? Jak wrócę na początku października to jeszcze sprzedam czy już zostanę z nie wykorzystanymi pp?

Tatatata
0
Wpisów: 15
Wysłane: 23 października 2011 18:51:38 przy kursie: 4,65 zł
Śmiech na sali z tymi prawami poboru... Po co one w ogóle są, skoro nie można nimi handlować??? Poza tym przy tej cenie akcji - 3gr nikt normalny nie wykupi PP po 3gr - tym samym zamrażając sobie kasę.

Podwoiłem ilość moich akcji -> uśredniłem.

Tak w ogóle to:

Edytowany: 23 października 2011 18:53

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 23 października 2011 19:18:32 przy kursie: 4,65 zł
a od kiedy bedzie mozna zagrac w ta gre? to bardziej jak NFS czy Colin McRae, ktos sie orientuje? blackeye
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

Abner1984
0
Wpisów: 696
Wysłane: 23 października 2011 23:36:02 przy kursie: 4,65 zł
Tatatata napisał(a):

Nie chcę tutaj omawiać osobistych transakcji bo to nie jest miejsce na takie rozmowy... Ale chciałbym się zapytać czym się kierowałeś?

Jakie widzisz perspektywy dla firmy? Co sprawiło że uważasz że kurs pójdzie w górę?

Bo narazie od wielu miesięcy firma zajmuje się "sprzedawaniem" marzeń i zapowiedzi. Może powinni faktycznie produkować gry komputeroweking

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

Funkytown
0
Wpisów: 400
Wysłane: 24 października 2011 10:08:43 przy kursie: 4,65 zł
Tatatata napisał(a):
Śmiech na sali z tymi prawami poboru... Po co one w ogóle są, skoro nie można nimi handlować??? Poza tym przy tej cenie akcji - 3gr nikt normalny nie wykupi PP po 3gr - tym samym zamrażając sobie kasę.

Tak w ogóle to:

Ej, ale wiesz że to nie jest naprawdę tylko to jest grafika komputerowa?

Tatatata
0
Wysłane: 24 października 2011 17:03:53 przy kursie: 4,65 zł
Abner1984 napisał(a):
Tatatata napisał(a):

Ale chciałbym się zapytać czym się kierowałeś?

Jakie widzisz perspektywy dla firmy? Co sprawiło że uważasz że kurs pójdzie w górę?

Bo narazie od wielu miesięcy firma zajmuje się "sprzedawaniem" marzeń i zapowiedzi. Może powinni faktycznie produkować gry komputeroweking

Od gier komputerowych jest 11bit i to ta spółka ma się tym zajmować...

Dlaczego kupiłem?

Z wielu przyczyn.

1. Liczę na jakąś cudowną informację w stylu Ryśka Krauzego i Petrola "Znaleźliśmy Ropę" a tutaj "Spyker chce kupić AA". Oczywiście, to tylko wiara i marzenia, ale dlaczego nie? Kurs jest naprawdę nisko.
2. To scalenie jest mocno zastanawiające. Jeśli scalą przy kursie 3gr. wartość nowej akcji będzie warta 4zł65gr jeśli przy 4gr - 6zł20gr. Problem polega na tym, że teraz żeby zarobić 1gr na akcji kurs musi wzrosnąć o 2gr, prawda? Po scaleniu, będzie to znacznie łatwiejsze. Oczywiście po scaleniu, otworzą się też wrota do spadków...
3. PP. Idiotyczna sprawa. Nikt o zdrowych zmysłach nie wykupi PP za 3gr jak na rynku akcja kosztuje 3 gr. Dlatego też uważam (może naiwnie), że będą musieli spompować trochę, żeby ludzie w to weszli, i żeby im się to (pozornie?) opłacało. Abstrahuję od tego, że jeśli spompują kurs do 5gr i tak potem kurs wróci do normy.
4. Zastanawialiście się może dlaczego PP nie są notowane? Brałem udział w kilku emisjach z PP i zawsze PP były notowane. Teraz nie są, dlaczego?
5. Wszedłem w Veno w czerwcu. Czyli jak się domyślacie, umoczyłem... Nie miałem SL. Więc zarezerwowałem trochę kasy żeby uśrednić. Teraz niewiele mi trzeba, żeby wyjść na zero. Jeśli będzie tak jak myślę, to sprzedam akcje w piątek i tyle.
6. Wiem, że Arrinera to trochę jak jakieś Złote Runo albo coś absolutnie z sufitu. Tylko, że ten sufit już jeździ. Fakt, że silnik wstawili nie z Chevy Corvette, tylko z Chevy Spark, ale to przecież prototyp. Także mimo wszystko wierzę. Chociaż w komentarzu pod filmikiem, gościu napisał, że odgłos silnika jest oryginalny... :)
7. Dla sportu, to są małe ilości kasy. Pewnie, że lepiej byłoby zyskać.

A teraz pytania do Was?
1. Czego Wy tak w ogóle oczekujecie?
a) jak były tylko zdjęcia szkicu, to chcieliście zdjęcia prototypu
b) jak były zdjęcia prototypu, to chcieliście prototypu
c) jak był prototyp, to chcieliście jeżdżący prototyp
d) jak był jeżdżący prototyp, to chcieliście filmu reklamowego
e) jak był trailer filmu reklamowego, to chcieliście pełny filmu reklamowy
f) jak jest pełny filmu reklamowy, to chcecie wersji produkcyjnej

Nie jestem specjalistą z branży, ale samochodami interesuję się od dziecka, jestem pasjonatem marki, która każe sobie czekać bardzo długo na nowe, obiecujące modele (Alfa Romeo).

Także wiem, że cierpliwość jest ważna.

Teraz pytanie czy ArrineraAutomotive się wykaże? Czy mnie/Nas wydoi z kasy?

Do Funkytown:

Dobrze, że mi powiedziałeś, bo myślałem, że ten most na filmie to budowała Skanska z Tuskiem i Grabarczykiem :)

Abner1984
0
Wysłane: 24 października 2011 17:42:22 przy kursie: 4,65 zł
Ja to widzę tak...

Cudowne info w stylu Ryśka i jego Petrola już tutaj mieliśmy. Veno miało swoje pięć minut przed premierą i po "wejściu" do spółki Lee Noble. Ja z wielu przyczyn nie wierzę spółce która ciągle przesuwa terminy podając przy tym różne uzasadnienia(mniej lub bardziej prawdopodobne).

Co do samego samochodu? Nie widzę możliwości żeby ten pojazd sprzedawał się w takich ilościach by można uruchomić "seryjna produkcję". Pojazd przedstawiony przez Veno nie łata żadnej luki wśród dostępnych na rynku pojazdów. Wiem że to tylko prototyp ale jest wiele zastrzeżeń. Uważam że po tak długi okresie pracy nad projektem i doskonaleniem konstrukcji można było pokusić się o dużo śmielszy projekt. Arrinera to nic innego jak trochę przerobiona bryła Lamborghini... żeby było śmieszniej tak jak Lambo zbudowane jest na wielu podzespołach VW-Audi Group. Wystarczy zerknąć na zdjęcia środka by zobaczyć całą masę elementów wyjętych z Audi ("Zegary", Klimatyzacja, System nawigacji, przyciski, nawiewy, sterowanie lusterkami i szybami, lewarek dzwigni skrzyni biegów). Jak dla mnie jest to pójście na wielką łatwiznę. Jest to prototyp więc wolałbym zobaczyć nowatorskie kształty elementów wnętrza nawet gdyby miały być nie działająca niż wyjęte z "rodzinnego kombi".

Tatatata, moim zasadniczym pytaniem do Ciebie jest "Co ma takiego Arrinera co uzasadniałoby prawdopodobną cenę i nakręciło popyt na ten samochód?"

Jak dla mnie Arrinera nie jest ani:
- deklasująca konkurencje swoimi potencjalnymi osiągami. (650 koni dla supersamochodu robiło wrażenie kilka lat temu) Nie sądze że ten silnik sprawi że auto będzie przyśpieszać w granicach 3,5s od 0 do 100 km/h a takie osiągi sprawiają że design i funkcjonalność schodzą na drugi plan.
- więc nie będzie to samochód na tor wyścigowy
- Design nie powala, można wręcz powiedzieć że jest to przerobione kilka modeli Lamborghini. Myślę że większości nasuwa się to oczywiste skojarzenie. Więc czemu zamiast Lambo ktoś chciałby Arrinere?
- nie powala środkiem i wyposażeniem (tak to tylko prototyp więc jest jeszcze nadzieja że to zmienią). Kamera termowizyjna i kamera cofania? To było naprawde ciekawe rozwiązanie gdy po raz pierwszy zaczęto mówić o Veno-Car. Teraz takie rozwiązania stają sie prawie standardem w limuzynach i sedanach średniej klasy...

Moim zdaniem Arrinera nie wyróżnia się niczym z tłumu i nie oferuje nic co sprawiłoby że będzie porządana przez wielu. W tym upatruje problemu tego pojazdu a nie w tym że nie powstanie. Nawet jeśli faktycznie trafi do produkcji to dopiero zacznie się ciężkie wyzwanie przed Veno. Jak sprzedać coś co nie wyróżnia nas niczym od rzeszy konkurencji?Think

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

Tatatata
0
Wysłane: 24 października 2011 18:17:32 przy kursie: 4,65 zł
Osiągi Reventona vs. Ferrari Italia

1. Co do osiągów. Wszystko rozchodzi się o masę. Jeśli Arrinera będzie lekka i skrzynia biegów będzie na najwyższym poziomie to o osiągi na poziomie Reventona jestem spokojny. Reventon ma przelicznik 2.55kg/1KM i jest to niezły przelicznik...

Z tego wynika, że Reventon waży 1664kg a kosztuje? Hmm 1.0 mln Euro.
Gallardo w wersji LP 560 kosztuje/kosztowało 700tyś zł. Osiągi nieco gorsze od deklarowanych przez Arrinerę.

Z tego wynika, że Arrinera będzie o połowę tańsza od Lambo.

Co więcej. Arrinera ma ważyć około 1300kg, co przy mocy 650km daje przelicznik kg/km = 2, co jest wynikiem z TOP 10 aut na świecie
2. Popełniasz mały błąd w rozumowaniu. Jest na świecie i w Polsce grupa ludzi, która lubi mieć to czego nie mają inni i oni nie patrzą na to, że Lambo to Lampo, a AA to AA.
Liczy się oryginalność i AA to ma!!!
Przykładem takiej osoby np. jest Jerzy Dziewulski. Koleś ma takie fury, że jak się dobrze nie znasz na motoryzacji to nigdy czegoś takiego nie widziałeś.

CDN.

Abner1984
0
Wysłane: 24 października 2011 18:35:48 przy kursie: 4,65 zł
Liczy się oryginalność? I Arrinera to ma? Właśnie o tym pisałem wyżej że Arrinera nie oferuje nic nowego...Wygląda jak Lambo? tak...
Dziewulski ma pojazdy które są niszowe jak np jego Ultima ale to co innego. Moim głównym zarzutem jest to że Arrinera nie wyróżnia się stylistycznie a tylko powiela oklepane już wzorce...Pokaż mi proszę na czym polega ta oryginalność projektu Arrinery? Design? Osiągi? Wnętrze? Technologia? Niedostępność? Jak dla mnie auto nie wyróżnia się w żadnej z tych kategorii... Dlatego bardzo chciałbym zoaczyć gdzie tutaj widzisz oryginalność?

Tu masz przykład oryginalnego projektu... Projekt który ma super osiągi, unikalną technologie (napęd elektryczny) oraz unikalny design... Coprawda to wyższa półka cenowa ale tak dla mnie wygląda oryginalny projekt.

Osiągi na poziomie Reventona? Tu nie chodzi tylko o przelicznik kg/km. Bardzo duże znaczenie ma także układ przeniesienia mocy. Jak wiemy Lambo mają w wiekszości bardzo zaawansowane napędy na cztery koła i to jest także jeden z czynników stojących za faktem że osiągają takie dobre wyniki...i faktycznie może to być Top10 aut na świecie pod tym względem ale inną kwestią pozostaje to jak ten samochód będzie jezdził...

Reventon kosztuje 1,0 Euro nie tylko ze względu na osiągi ale także ze względu na swoją ekskluzywność. I to jest przykład na samochód dla kogoś kto lubi mieć coś czego nie mają inni...

borys220
0
Wpisów: 16
Wysłane: 24 października 2011 21:44:08 przy kursie: 4,65 zł
3. PP. Idiotyczna sprawa. Nikt o zdrowych zmysłach nie wykupi PP za 3gr jak na rynku akcja kosztuje 3 gr. Dlatego też uważam (może naiwnie), że będą musieli spompować trochę, żeby ludzie w to weszli, i żeby im się to (pozornie?) opłacało. Abstrahuję od tego, że jeśli spompują kurs do 5gr i tak potem kurs wróci do normy.
4. Zastanawialiście się może dlaczego PP nie są notowane? Brałem udział w kilku emisjach z PP i zawsze PP były notowane. Teraz nie są, dlaczego?

z tymi pp to tak nie do końca
99 osób które dokona największych zapisów na akcje veno dostanie możliwość kupna warrantów po 2 gr które dadzą możliwość kupienia akcji arrinery po 45 groszy - prawo do kupna w tej cenie posiadacze warrantów mają do końca 2016 roku

2 grosze kosztuje warrant - akcja arrinery ma kosztować 45 gr - tak więc jedna akcja kosztuje AA tyle co 22,5 warranta

pomyśl sobie w ten sposób że możesz kupić sobie dziś prawo do zakupu 2.250.000 akcji veno po 3 gr płacąc za to (2.250.000/22,5)X0,03 = 3000 zł

jak kurs veno urosnie np do poziomu 5 gr i będzie stabilnie trzymał ten pułap to wykupujesz te akcje płacąc 3 gr czyli = 2.250.000 akcji x 0,03 zł = 67.500 zł do tego dolicz sobie koszt zakupu prawa do akcji veno w cenie 3 gr to jest 3.000 zł co da łaczną sumę 70.500 zł

jaki sens - wykupujesz papiery dopiero w momencie gdy wiesz że na nich zarobisz

to tak jakby w najblizszy piątek akcje veno kosztowały 5 gr a ja za niewielką opłatą miałbym szansę cofnąć się w czasie i kupić je dziś po 3 gr

ludzie o tym nie piszą bo tego najprawdopodobniej nie rozumieją

na przykładzie akcji arrinery wygladałoby to tak

dokonuję zapisu na 5 mln akcji veno - koszt 150 tys zł
taka wielkość na pewno zagwarantuje mi bycie w gronie 99 wybrańców
da mi to prawo do zakupu 200 tys warrantów AA po 2 gr czyli zapłacę 4 tys zł

prędzej czy później puszczą jakąś bajkę i kurs veno urośnie ale załużmy że te akcje wywalasz po 3 gr czyli wychodzisz na zero w przypadku zakupu akcji veno

co z AA - tu mozemy sobie poczekać do końca 2016 roku - jeśli interes wypali to 2 zł nie powinno stanowić najmniejszego problemu

wówczas będzie można pomysleć o wykupieniu akcji AA płacąc 45 gr
albo o sprzedaży warrantów których wartość wynosić powinna wówczas 2 zł - 45 gr - 2 gr = 1,53 zł a skoro zapłaciłes za nie po 2 gr to zysk wyniesie 1,53 zł x 200 tys = 306 tys zł

prawa poboru nie mogły być notowane przed zatwierdzeniem DI - teraz veno musi złozyć wniosek o wprowadzenie PP do obrotu a giełda go zatwierdzić - czasu zbyt mało by udało się tego dokonać do piątku a więc veno zapowiedziało przedłuzenie terminu zapisów na listopad

dlatego też uważam ze po wprowadzeniu pp do obrotu może zrobić się gorąco

zastanawia mnie tez dlaczego veno nie podało wcześniej informacji o podniesieniu kapitału zakładowego w arrinerze gdzie nowi akcjonariusze płacili 45 gr - przecież to świetna informacja mając na uwadze to że veno za te papiery płaciło 10 gr

Tatatata
0
Wysłane: 28 października 2011 10:34:03 przy kursie: 6,20 zł
No i od dzisiaj mamy notowane PP.

Akcja warta jest 3gr, a PP 1gr.

Razem 4gr :)

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA BORYSA220 ZA LEKCJE O WARRANTACH

Co do AA.

Pewnie, że chodzi o przeniesienie napędu. Ale tym bym się nie podniecał bo Audi robi kiepskie układy Quattro.

Nie wiem co siedzi w Reventonie, ale jest naprawdę szybki! Pomijając masę, która furory nie robi.

Jeżeli AA będzie tak lekka jak zapowiadają, silnik będzie miał 650km, skrzynia biegów będzie nowoczesna to ja się o nic nie martwię.

Człowiek, który nazywa się LEE ma o tym pojęcie, więc myślę, że jak już coś zrobi to nie będzie to chała.

Wyglądem też bym się nie sugerował. Szczególnie tyłem. Na 100% będzie wyglądało to inaczej.

Widział ktoś kiedyś jakieś dane o tym, ile aut muszą wyklepać, żeby interes się zwrócił? (chodzi mi tylko o wyjście na 0)

Akcje po 3gr się powoli kończą, ciekawe czy będą chętni na zakup po 4gr.
Edytowany: 28 października 2011 10:56

Abner1984
0
Wysłane: 28 października 2011 11:48:16 przy kursie: 6,20 zł
Jeśli filmik promocyjny BMW ma mnie przekonać że Audi robi kiepskie układy Quattro to...okking .

A jeśli chodzi o pana Noble to jego pięć minut już chyba mineło. Nie jest już tak że każdy projekt którego dotknie zamienia się w złoto. Z samochodami Noble nie ma już nic wspólnego a jego następne projekty zakończyły się niepowodzeniem. Były szumne zapowiedzi ambitne plany i skończyło się na wiecznym odkładaniu... brzmi znajomo?king

Tatatata
0
Wysłane: 28 października 2011 13:49:16 przy kursie: 6,20 zł
Chciałem wyedytować i zmienić linka (bo jest tego dużo), ale już się nie dało.

Jest tego dużo. Dla mnie osobiście cały koncern VAG jest przereklamowany, ale to nie ma tutaj znaczenia.

FENIKS GT :)
Edytowany: 28 października 2011 18:34

Abner1984
0
Wysłane: 28 października 2011 16:03:44 przy kursie: 6,20 zł
To Twoje zdanie i fakt nie ma tutaj najmniejszego znaczenia. Ciągle czekam aż pokażesz mi na czym według Ciebie polega ta oryginalność Arrinery?

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 28 października 2011 18:37:02 przy kursie: 6,20 zł
Tatatata napisał(a):
Chciałem wyedytować i zmienić linka (bo jest tego dużo), ale już się nie dało.

W jakich życiowych sytuacjach zachodzi potrzeba podjeżdżania tyłem pod takie zbocze autem za ćwierć miliona złotych?
A bardziej serio: która to wersja silnikowa Q5? bo jest duża rozpiętość.

Tatatata
0
Wysłane: 30 października 2011 00:58:08 przy kursie: 6,20 zł
Przypuszczam, że zrobienie tego przodem byłoby zbyt proste.

Czym się będzie wyróżniać?

1. Myślę, że wyglądem. Teraz jest on dyskusyjny. Czytałem na jakimś zagranicznym forum bardzo pozytywne opinie. W Polsce określiłbym to za pomocą stwierdzenia 50/50. Część osób jest zachwyconych, że coś takiego powstało w PL inni, że to kopia Lambo i że to lipa na felgach OZ.
Wg. mnie nie jest źle, a będzie znaczenie lepiej.

Trochę super info :) [100% hit!] :)

Cytat:
Miesiąc temu informowaliśmy, że polski supersamochód będzie miał nowy wygląd (więcej na ten temat), lecz ostatnio pojawiają się wątpliwości czy takowy powstanie. Dla tych, którzy nie wierzą w nowy wygląd Arrinera Automotive informuję, że już on jest opracowany komputerowo, a model jest w fazie frezowania nadwozia.

Film promocyjny Arrinery

Arrinera zapewnia, że nowy wygląd auta będzie 100% hitem. Będzie on o niebo bardziej nowoczesny i zaokrąglony, a nikt już nie będzie nazywał polskiego auta „polskim Lambo”. Prace nad nowym designem trwały równolegle z pracami nad prototypem.

Cytat z: TOP GEAR NET PL

2. Rozmawialiśmy trochę o podzespołach, rozmawialiśmy o przeniesieniu napędu. Wyczytałem, że skrzynia biegów będzie pochodziła stąd:

GRAZIANO TRASMISSIONI

O ile skrzynie z Alfy 8C i Maserati Quattroporte to lekkie nieporozumienie, o tyle McLaren MP4-12C czy Lambo Aventador to zdecydowanie niewiarygodnie szybkie auta z bardzo zaawansowanymi skrzyniami. Arrinera wyróżniać się tu nie będzie, ważne żeby nie odstawała.

3. Cena! Mówią coś o 500tyś zł. Załóżmy, że o 10% się pomylono. 550tyś. To dość dobra cena.

Przykładowo Noble M600 kosztuje ponad 1mln zł, Gumpert Apollo 1.2mln zł (chociaż to trochę inna liga) itp. itd.

Podsumowując:

+ silnik będzie miał boski dźwięk oraz przyzwoitą moc w końcu V8 z USA
+ skrzynia -> klasa światowa
+ niezła cena
+ oryginalność -> to nie będzie masówka jak np. Porsche 911
- nie jesteśmy pewni czy coś z tego w ogóle będzie
- brak prestiżu
- powiedzmy, że na razie wygląd jest wadą
- co z serwisem i siecią dealerską

mamy 4:4

Na koniec:
www.tvncnbc.pl/10623849,0,0,1,...">TVN CNBC - VENO

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 30 października 2011 01:20:48 przy kursie: 6,20 zł
@tatata...

Czy to nie oznacza, że zaczynamy zabawę od początku?

W końcu jeśli jest nowa buda, nowa skrzynia to co zostało starego?

Czytaj, produkcja będzie jeszcze troszkę później, ale wtedy to już wszyscy będą tak zarobieni, że... thumbright

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

12 13 14 15 16

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 3,026 sek.

hhdihbdt
gyrlobyv
jxouwksr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
srpyrhgt
jqkeheym
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat