Abner1984 napisał(a):Tatatata napisał(a):
Podwoiłem ilość moich akcji -> uśredniłem.
Ale chciałbym się zapytać czym się kierowałeś?
Jakie widzisz perspektywy dla firmy? Co sprawiło że uważasz że kurs pójdzie w górę?
Bo narazie od wielu miesięcy firma zajmuje się "sprzedawaniem" marzeń i zapowiedzi. Może powinni faktycznie produkować gry komputerowe
Od gier komputerowych jest 11bit i to ta spółka ma się tym zajmować...
Dlaczego kupiłem?
Z wielu przyczyn.
1. Liczę na jakąś cudowną informację w stylu Ryśka Krauzego i Petrola "Znaleźliśmy Ropę" a tutaj "Spyker chce kupić AA". Oczywiście, to tylko wiara i marzenia, ale dlaczego nie? Kurs jest naprawdę nisko.
2. To scalenie jest mocno zastanawiające. Jeśli scalą przy kursie 3gr. wartość nowej akcji będzie warta 4zł65gr jeśli przy 4gr - 6zł20gr. Problem polega na tym, że teraz żeby zarobić 1gr na akcji kurs musi wzrosnąć o 2gr, prawda? Po scaleniu, będzie to znacznie łatwiejsze. Oczywiście po scaleniu, otworzą się też wrota do spadków...
3. PP. Idiotyczna sprawa. Nikt o zdrowych zmysłach nie wykupi PP za 3gr jak na rynku akcja kosztuje 3 gr. Dlatego też uważam (może naiwnie), że będą musieli spompować trochę, żeby ludzie w to weszli, i żeby im się to (pozornie?) opłacało. Abstrahuję od tego, że jeśli spompują kurs do 5gr i tak potem kurs wróci do normy.
4. Zastanawialiście się może dlaczego PP nie są notowane? Brałem udział w kilku emisjach z PP i zawsze PP były notowane. Teraz nie są, dlaczego?
5. Wszedłem w Veno w czerwcu. Czyli jak się domyślacie, umoczyłem... Nie miałem SL. Więc zarezerwowałem trochę kasy żeby uśrednić. Teraz niewiele mi trzeba, żeby wyjść na zero. Jeśli będzie tak jak myślę, to sprzedam akcje w piątek i tyle.
6. Wiem, że Arrinera to trochę jak jakieś Złote Runo albo coś absolutnie z sufitu. Tylko, że ten sufit już jeździ. Fakt, że silnik wstawili nie z Chevy Corvette, tylko z Chevy Spark, ale to przecież prototyp. Także mimo wszystko wierzę. Chociaż w komentarzu pod filmikiem, gościu napisał, że odgłos silnika jest oryginalny... :)
7. Dla sportu, to są małe ilości kasy. Pewnie, że lepiej byłoby zyskać.
A teraz pytania do Was?
1. Czego Wy tak w ogóle oczekujecie?
a) jak były tylko zdjęcia szkicu, to chcieliście zdjęcia prototypu
b) jak były zdjęcia prototypu, to chcieliście prototypu
c) jak był prototyp, to chcieliście jeżdżący prototyp
d) jak był jeżdżący prototyp, to chcieliście filmu reklamowego
e) jak był trailer filmu reklamowego, to chcieliście pełny filmu reklamowy
f) jak jest pełny filmu reklamowy, to chcecie wersji produkcyjnej
Nie jestem specjalistą z branży, ale samochodami interesuję się od dziecka, jestem pasjonatem marki, która każe sobie czekać bardzo długo na nowe, obiecujące modele (Alfa Romeo).
Także wiem, że cierpliwość jest ważna.
Teraz pytanie czy ArrineraAutomotive się wykaże? Czy mnie/Nas wydoi z kasy?
Do Funkytown:
Dobrze, że mi powiedziałeś, bo myślałem, że ten most na filmie to budowała Skanska z Tuskiem i Grabarczykiem :)