PARTNER SERWISU
rlfncmjj
211 212 213 214 215

Kiedy szczyt hossy?

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 7 września 2011 08:50:24
buldi napisał(a):
Bo dzisiaj ok 10,00 wyrok trybunału niemieckiego, który ponoć ma być korzystny dla byków - czyli może dać zielone światło dla euroobligacji, a na jutro Obama zapowiada "stek" rewolucyjnych, cudownych programów które mają ruszyć bryłę z posad świata. SNB wczoraj też zapalił zielone światło.
Zapowiada sie więc bycze uderzenie z wody, lądu i powietrza z naciskiem na to ostatnie.
Byki zwietrzyły kasę, to sie zielono zrobiło.
Zobaczymy na jak długo. Not talking

Czyli jest aż tak dobrze? Think
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 7 września 2011 08:51:32
Masz racje, nie mam nic,
Poza wiara w interwencjonizm.
Angel

Jest rok wyborczy i obama zrobi wszystko....

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 7 września 2011 08:58:19
Frog napisał(a):

Czyli jest aż tak dobrze? Think

Jest aż tak płytko dobrze.
Płytkość tego dobrobytu oceniam nie wyżej niż wysokość naszego klina i ameryańskiej flagi.
Te figury zazwyczaj dobrze oddają niemoc inwestorów po gębszych spadkach.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 7 września 2011 09:04:47
Vox napisał(a):
Masz racje, nie mam nic,
Poza wiara w interwencjonizm.
Angel
Jest rok wyborczy i obama zrobi wszystko....

hmm... Vox a co Obama może zrobić w kwestii podatków jeśli nie ma większości w Kongresie? A nie ma i mieć nie będzie w żaden sposób.

całe wielkie zero.

Zupełnie bym na to nie liczył, ma tylko drobne sumy z budżetu i bieżącej płynnosci, które może jakoś mądrzej wydać (głupiej się chyba już nie da). Ale w USA, co słusznie zauważył Abner wczoraj, narasta silny sprzeciw wobec jego pseudo-polityki ekonomicznej ostatnich 4 lat. Ludzie nie chcą Obamy słuchać. Nie chcą już takiej polityki banków i państwa jaką Obama im zafundował. Nawet demokraci.

Dzisiejszy dzień Panowie ustawia nam faktycznie niemiecki sąd, o godz. 10 podejmujący najważniejszą w tym tygodniu decyzję dla rynków. Mozna kupić akcje albo papiery na long teraz przed 10tą... ale to jak ruletka - czerwone-zielone, macie 50% szans że traficie z zarobkiem.... wave .. ja tam nie gram w ruletkę ;)
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 7 września 2011 09:23

Zarkan
0
Wpisów: 145
Wysłane: 7 września 2011 09:07:38
Zastanawia mnie jaka będzie decyzja. Osobiście byłbym przeciw dalszemu pompowaniu kasy w grecje dopóki nie uporządkują swojego burdelu tam.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 7 września 2011 09:08:11
Jednak psychika inwestora to najpiekniejsza rzecz do zglebiania ;)

Teraz sie wszyscy rzuca do zakupow bo sie zazielenilo Think
Ja wolalem kupowac a raczej przetrzymac wtedy kiedy bylo najgorzej bo teraz to zamierzam zwiekszyc swoja pozycje zabezpieczajaca na RCSCRAOPEN Angel

Scarry
193
Wysłane: 7 września 2011 09:10:17
@Kanoniers

dlatego ja gram nie na AT tylko na mieszaninę fundamentów (które tak często linkuje) i psychologię traderów. To zabójcza mieszanina i złamie każde AT. Traderzy to niesamowicie durny naród, żyjący impulsami chwili i często bardzo źle interpretujący sygnały fundamentalne. Oni maja w nosie gospodarki, stan świata itd.. liczy się zysk z tygodniowego obrotu, spekulacja i zarobione procenty. Jeśli wyczujesz jak tacy "zawodowcy" (w tym wypadku ma to pejoratywny wydźwięk) myślą, mozna przyciąć i samemu ;). Ale dla mnie trend jest jeden - Europa spięta przez euro i Bruksele - rozpada nam się na oczach. Ja tam wykorzystuję podbitki do pakowania w tańsze papiery na spadek ;)

AT dla traderów jest jak samospełniająca się przepowiednia - widzą jaka formacja się kształtuje, to wszyscy pod nią grają.. więc się faktycznie domyka. Tyle że to działa tylko w stabilnych sytuacjach równomiernej hossy albo boczniaka. Nie w kryzysie, gdzie codziennie mamy histerię w górę albo w dół.

Naprawdę wierzycie Panowie że Grecja nie zbankrutuje? Not talking wave
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 7 września 2011 09:22

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 7 września 2011 09:18:15
Przydałoby się odbicie bo dolar drogi. Ceny surowca takie same a za dolara bulić trzeba. Mogłoby spaść trochę. Ja myślę, że dziś jeszcze będzie trochę odbicia. W końcu się należy, a za 2-3 dni polecimy dalej. Oczywiście dowodów nie mam Angel .

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 7 września 2011 09:29:12
Piszecie o tej decyzji trubunału w Niemczech. Czy ja dobrze rozumiem, że uznanie pomocy dla Grecji za:

- niezgodną z konstytucją oznacza de fact bankructwo Grecji
- zgodną z konstytucją oznacza, iż Niemcy z własnych podatków będą spłacać zobowiązania Grecji wobec niemieckich banków

Jeżeli tak jest, to moje pytanie - jaka decyzja wpłynie pozytywnie na gospodarkę Europy?
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

buldi
0
Wysłane: 7 września 2011 09:31:30
Scarry napisał(a):

dlatego ja gram nie na AT tylko na mieszaninę fundamentów (które tak często linkuje) i psychologię traderów. To zabójcza mieszanina i złamie każde AT. Traderzy to niesamowicie durny naród, żyjący impulsami chwili i często bardzo źle interpretujący sygnały fundamentalne.

AT - to wypadkowa psychologi wszystkich traderów, tych krótko i długoterminowych. Pokazuje wsparcia i opory czyli miejsca gdzie wiekszość widzi nadzieje ustawiając zlecenia kupna i miejsca gdzie ich zysk staje sie adekwatny do sytuacji.
Nie wiem czy masz tego świadomość, ale sam uczestniczysz w tej interpretacji, bo upadek grecji i zwałką tego całego systemu była znana juz od dawna, dopiero odpowiednio głębokie spadki na wykresie zepsuły Ci nastrój podobnie jak większości inwestorów.
Gra pod dane makro ma moim zdaniem mniejszą sprawdzalność, gdyż to rynek decyduje czy na dobrych danych kupić czy sprzedać.

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 7 września 2011 09:34:20
Frog napisał(a):
Piszecie o tej decyzji trubunału w Niemczech. Czy ja dobrze rozumiem, że uznanie pomocy dla Grecji za:

- niezgodną z konstytucją oznacza de fact bankructwo Grecji
- zgodną z konstytucją oznacza, iż Niemcy z własnych podatków będą spłacać zobowiązania Grecji wobec niemieckich banków

Jeżeli tak jest, to moje pytanie - jaka decyzja wpłynie pozytywnie na gospodarkę Europy?

Też mi się wydaje, że gdzie się nie obrócić tam d*pa z tyłu i tu dobrego rozwiązania nie ma. Dlatego też troszkę mnie dziwi ten poranny wzrost, czyżby wszystko było już w cenach? Ja w każdym razie zapobiegawczo stoję z boku.

Scarry
193
Wysłane: 7 września 2011 09:36:09
@buldi
oczywiście że zdaję sobie sprawę i zawsze śledzę kreski AT, ale rzadko podejmuje decyzje na ich podstawie, raczej decyzje są wynikową przy proporcjach fundamenty 50%, możliwa psychologiczna pierwsza reakcja traderów - 30%, 20% AT.

Wczoraj przyforexiłem pięknie odczekując na koniec spadku złota po decyzji SNB i zajmując na parę minut pozycje long na złocie, bo przyjąłem że po zjeździe złota w dół traderzy załapią że głupio robią i odrobią za moment straty. Zadne AT by mi tego nie podpowiedziało bo wczorajszy ruch franka złamał wszelkie zasady.
Edytowany: 7 września 2011 09:39

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 7 września 2011 09:44:06
buldi napisał(a):
Krishic - wszyscy juz prawie o dodruku, a to Szwajcaria a nie USA - tu się oddycha - jak mawiał Kwinto.
SNB juz rano trochę "rozmiękczył" temat:
Cytat:
W komunikacie SNB stwierdził wprawdzie, iż ma na jego obronę "nieograniczone środki", to jednak komunikat z godz. 9:00 pokazuje, że stan rezerw walutowych to 253,35 mld CHF.To może wystarczyć na długo, ale będzie zbyt małą kwotą, jeżeli dojdzie do faktycznego bankructwa Grecji, trzęsienia w europejskim systemie bankowym, czy też poważnych problemów Włoch, które zmuszą europejskich przywódców do podjęcia wręcz rewolucyjnych decyzji w imię ratowania strefy euro i UE ( faktyczna unia fiskalno-polityczna).

Z komentarza Pana Rogalskiego http://stooq.pl/n/?f=507887

Największe zagrożenie z tego wynikające - wg mnie - znalazło sie w trzecim cytacie Scarry'ego o groźbie rozpoczęcia nowej wojny walutowej, wszak to działanie miało na celu ochronę tylko własnych interesów - szwajcarskich.

Jezu jakie rezerwy walutowe. Przeciez rezerwy walutowe SNB nie trzyma we franku.
To co chcą zrobić to spowoduje WZROST rezerw walutowych Szwajcarii.
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 7 września 2011 09:54:12
Niby dlaczego nie? A czym robili interwencje na rynku?
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

Dapi
PREMIUM
0
Wysłane: 7 września 2011 09:56:45
Przecież oni NIE sprzedają EURO tylko KUPUJĄ !

Więc rezerwy walutowe rosną w walutach obcych.

Scarry
193
Wysłane: 7 września 2011 09:56:48
The Telegraph pociesza inwestorów...

Cytat:

"Is the world doomed to suffer another Depression?"
Dancing

Dapi napisał(a):

no niby tak.. ale przecież oni nie bedą trzymać niestabilnego euro czy dolara, który zleci w dół po QE3! Natychmiast zaczną waluty wymieniać na złoto, srebro, obligacje i podobne walory
Edytowany: 7 września 2011 10:00

buldi
0
Wysłane: 7 września 2011 09:57:11
Dapi - chodzi o zagraniczne rezerwy walutowe we franciszku 3some
Cytat:
Bank Centralny Szwajcarii zadeklarował gotowość do nieograniczonego skupu walut. Wartość zagranicznych rezerw walutowych SNB na koniec lipca wyniosła 253 mld franków i spadła w stosunku do czerwca o 13 procent - mówi Krzysztof Wołowicz, dyrektor departamentu analiz Dom Maklerski TMS Brokers

gospodarka.gazeta.pl/gospodark...

sober
0
Wpisów: 105
Wysłane: 7 września 2011 09:57:52
Dapi napisał(a):

Ale jednocześnie ich rezerwy franka spadają, tak? wave

Dapi
PREMIUM
0
Wysłane: 7 września 2011 10:00:30
Jakie rezerwy we franku.
To Polska ma rezerwy w złotych ?

Rezerwy walutowe to kraje mają w dolarze, euro czy złocie /tutaj już nie walutowe/...
Można przelicyć tylko wartość rezerw walutowych na walutę kraju który je ma.

Edytowany: 7 września 2011 10:01

Scarry
193
Wysłane: 7 września 2011 10:02:56
w Niemczech pełny entuzjazm... na tą chwilę całe +0,35% wzrostu.. Eh? .. bedzie rzucać kursem nieźle pewnie do decyzji sądu

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 7 września 2011 10:07

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

211 212 213 214 215

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,433 sek.

jwyxpnfr
qdgyiudt
rhfrujbl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eoyccnye
xdjdvapl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat