PARTNER SERWISU
ekqkpnjz
400 401 402 403 404

Kiedy szczyt hossy?

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 18 listopada 2011 12:52:17
kokospl napisał(a):
No i kolejny raz Tusk się kompromituję d'oh!
Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem jak taki ktoś jak on mógł wygrać te wybory.
Powtórzę to co napisałem zaraz po wyborach - szkoda Polski...
Właśnie zapowiedział podwyżkę składki rentowej d'oh!

A co ja mam powiedziec skoro pisze o tym juz od 5 lat d'oh!
ale to nie temat na ten watek tym bardziej ze jest tu wielu jego wyznawcow i trzeba to uszanowac...
Kazdy ma prawo bladzic king

GregGoldi
0
Wpisów: 375
Wysłane: 18 listopada 2011 12:57:07
Elmer napisał(a):
A może kwestia dodatkowego opodatkowania surowców była po prostu reakcją na zapowiedź skup akcji kghmu i jego zarząd o niczym nie widział.
"A to gnoje, nie chcą płacić dużej dywidendy tylko skupują akcje, to im teraz pokażemy, że z urzędnikami nie wygrają"-pomyślał Donald. Taki scenariusz też mógł być realny.

PS: Wytrzymałem pół godziny. Socjał pełną gębą, byle słupki nie spadały. Anxious

Gdyby tak było toby Rostowski się nieodzywał...

NIe no nie wytrzymam.....
Podwyżka wieku emerytalnego do 67 lat i reforma "mundurówki" w postaci 300 zł na głowę, ale jaja.....
Edytowany: 18 listopada 2011 13:01

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 18 listopada 2011 12:59:48
Jedyną nadzieją dla tego kraju jest powołanie nowej partii pod przewodnictwem Rybińskiego salute

Facet jest medialny, przebojowy, ma majątek na rozkręcanie partii i mógłby zgarnąć wiele głosów.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 18 listopada 2011 13:01:00
Chyba kpisz, Rybiński nawet nie zdołał wejść do senatu...

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 18 listopada 2011 13:02:18
Się przejmujecie dyrdymałami typu expose, tak, jakby ktoś kiedyś to zrealizował, co tam sobie wpisał... Robi się to, co każe chwila, a nie to, o czym się marzy, by zrobić

Technicznie mamy spokojny test wrześniowo - październikowych dołków, na wyraźnie mniejszej determinacji podaży, niż we wrześniu. Co to znaczy?
Kto umie czytać, niech czyta. Kto nie umie, to i tak moje słowo nic mu nie pomoże, bo ma głowę zajętą ideami w rodzaju "totalna przewrotka Eurozony w związku z Buoni Tesoro Polliennali" albo słuchaniem Tuskowych bajań.
Osobiście szykuję się na rajd Świętego M. - zbyt wielu, także tu uważa, że zjadł Go już niedźwiedź polarny. Przyszły tydzień może byc bardzo ciekawy i dla byków i dla niedźwiedzi...salute
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 18 listopada 2011 13:03:59
GregGoldi napisał(a):
Zupełnie offtopowo ale strasznie mnie to rozbawiło pomimo że sama racja:

weszło.com:

Aż chciałoby się wrzasnąć: skoro Platforma Obywatelska utrzymała władzę i skoro Donald Tusk dalej będzie premierem, to dlaczego wymienia ministrów? Źli byli? Skoro źli, to dlaczego nie wymienił ich wcześniej? Skoro dobrzy - po co w ogóle wymieniał? Jak to jest, że wybory, które niczego nie zmieniły, zmieniają rząd? Czy przez ostatni rok premier świadomie otaczał się ludźmi gorszymi od tych, którzy czekali w korytarzu? Czy to może zmiany dla zmian i w sumie wszystko jedno, kto czym się w tym rządzie zajmuje?

Niech będzie, zmiana ministrów, w porządku.

Ministrem Sportu została Joanna Mucha i premier stwierdził, że ma "doświadczenie związane ze sportami walki", czyli prawdopodobnie umie przyrżnąć patelnią. Kobieta jest doktorem ekonomii, więc pasowałaby raczej na ministra gospodarki, ale nim zostać nie może, bo gospodarką po układzie zarządza strażako-rolnik. Przymierzano ją też na ministra zdrowia, bo w końcu napisała pracę pod tytułem "Racjonalizacja publicznej służby zdrowia w Polsce poprzez system dopłat pacjentów do usług medycznych". Niestety, zdrowie zaklepał sobie Arłukowicz, który dopiero co był ministrem ds. ludzi odrzuconych (niedługo będzie też ministerstwo ds. osób z płaskostopiem), a tak w ogóle - dopiero co był w SLD. Wydaje nam się, że istnieją pewne ideologicznie różnice między PO i SLD, a także różnice między ministerstwem ds. ludzi wykluczonych i ministerstwem zdrowia. Albo inaczej - wypadałoby chociaż udawać, że jakieś różnice rzeczywiście istnieją.

Ostatecznie Musze dali jednak sport. A co. Rząd fachowców. Fachowców, czyli - wszyscy się na wszystkim znają, teki ministrów można losować. Co trafiłeś? MSW? O, to miałeś farta. Ja niestety wyciągnąłem karteczkę z rozwojem regionalnym. Taki Marcin Korolec dopiero co był podsekretarzem stanu w ministerstwie gospodarski, a teraz dali mu tekę ministra środowiska.

Wczoraj sie tez troche z tego posmialem. Choc byl to ironiczny smiech- bo smiejac sie z tego smieje sie z naszego kraju,rzadu i naszej przyszlosci a przy takich osobach,ktore maja II x z rzedu kontrole nad panstwem nie potrafia wprowadzic zadnych ustaw zmieniajacych zycie. Wystarczy popatrzec na ostatnie zdjecia jaki ludzi jechali na dlugi weekend-wskakujac do pociagu.

Co przychodzi na mysl? Indie,tam tez tak jezdza-niedlugo beda ludzie jezdzic na dacha a tabor stojacy i nie jezdzacy(brak kasy na przeglady)bedzie sie powiekszal.

Slabe ekspoze a to co najwazniejsz pewnie nadal bedzie wisialo lata-czyli Krus, reforma finansow publicznych,odchudzenie administracji publicznej.

W FRD nie ma prawie kasy,zawineli kase ktora miala byc na przyszlosc, na czasy gdy bedzie inna struktura demograficzna emerytow i osob na nich pracujacych.

mdtrader napisał(a):

kliknij, aby powiększyć

Zobaczymy jak sie kurs zachowa na zamkniecie i jutro- bo widoczne jest odbicie od ceny miedzi a jeszcze na waznych technicznych poziomach(fibo+200 sesyjna).)

[/quote]

Edytowany: 18 listopada 2011 13:05

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 18 listopada 2011 13:06:02
@szutnik

chyba żartujesz - praktycznie 90% tutaj inwestorów, a i podobnie z traderami wszędzie jest przekonana że będą rajdy św. Mikołaja. na akcjach funduszy inwestycyjnych
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 18 listopada 2011 13:09:25
Podzielam zdanie Scarrego. Odnoszę wrażenie z wypowiedzi na forum, że więcej osób spodziewa się rajdu.
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 18 listopada 2011 13:09

mathu
0
Wysłane: 18 listopada 2011 13:11:10
kokospl napisał(a):
Chyba kpisz, Rybiński nawet nie zdołał wejść do senatu...

Przy jednomandatowych to żaden wyczyn.

Niech powoła partię, media go podpompują jak Palikota i spokojnie zgarnie z 10%. To wystarczy, żeby wywierać nacisk na PO.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

mathu
0
Wysłane: 18 listopada 2011 13:15:38
v3nom napisał(a):
Podzielam zdanie Scarrego. Odnoszę wrażenie z wypowiedzi na forum, że więcej osób spodziewa się rajdu.

Ale to jeszcze nie znaczy, że rajdu nie będzie. Rajd robią instytucje finansowe, a nie ulica.

Ja uważam, że rajdu nie będzie, ale czeka nas teraz krótkoterminowy wzrost na przekór AT (fałszywe wybicie z trójkąta). Potem ostateczny test SMA200 i wysypanie akcji w ulicę. A potem spadki już nie pod wypowiedzi Merkel, tylko kiepskie wyniki spółek i dane makro w UE.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 18 listopada 2011 13:22:01
Szutnik napisał(a):
Technicznie mamy spokojny test wrześniowo - październikowych dołków, na wyraźnie mniejszej determinacji podaży, niż we wrześniu. Co to znaczy?
Kto umie czytać, niech czyta. Kto nie umie, to i tak moje słowo nic mu nie pomoże

a może bez takich tekstów, w stylu "kto umie...", "wtajemniczeni wiedzą..."?
o determinacji jednej lub drugiej strony można będzie mówić po wybiciu z tego płaskowyżu.

Szutnik napisał(a):
Przyszły tydzień może byc bardzo ciekawy i dla byków i dla niedźwiedzi...

nie każdego stać na tak odważne prognozy thumbright

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 18 listopada 2011 13:23:21
hehe .. traderzy nie wiedzą jak wycenić nowe opodatkowanie KGHM, kurs lata jak szalony

krewa słusznie zauważył - wiesz Szutnik, pisanie "wiem ale nie powiem, a kto wie to jego" nie jest zbyt poważne ;) i trąci nieprzyjemnym dla reszty tonem. Tym bardziej że ja np jestem zadeklarowanym niedźwiedziem a jestem przekonany o rajdach "mikołajowych" spółek z portfeli funduszowych, więc kompletnie nie trafiłeś.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 18 listopada 2011 13:36

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 18 listopada 2011 13:25:42
po co płacić dywidendę wszystkim, jak można skubnąć coś tylko dla siebie.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 18 listopada 2011 13:34:31
Nie chcialem wczesniej tego pisac bo kazdy sie moze naprawic ale widze ze kolega Szutnik przenosi swoje zarozumialstwo i mega bycze nastawienie z innego bloga Eh?

GregGoldi
0
Wysłane: 18 listopada 2011 13:53:00
Dajcie spokój... Każdy z nas chce zarobić... Czasem idziemy w jednym kierunku, czasem zajmujemy pozycje przeciwne, ale wszyscy zajmujemy je bo uważamy że mamy rację... Czasem wychodzą na tym dobrze niedźwiedzie, czasem byki, a czasem tacy jak Ja, nie mający poglądów na więcej niż jedną sesję (no może czasem patrzę w perspektywie tygodnia)... To co dziś się stało szarpnęło nerwy każdego obserwującego giełdę... Nie pora ani triumfować ani wylewać zali.. Ci co się pomylili niech szukają okazji do odrobienia ci co wygrali niech nie wpadają w przesadną pychę... Zastanawiajmy się wspólnie co dalej a NIE WYLICZAJMY SOBIE NAWZAJEM BŁĘDY....

compaq100
0
Wpisów: 610
Wysłane: 18 listopada 2011 14:29:57
Odbieram expose p.Premiera D.Tuska pozytywnie.
W expose p.D.Tusk zapowiada mocne cięcia w wydatkach budżetowych,śmiałe reformy finasowe wposzczególnych sektorach gospodarki/systemy emerytalne i ubezpieczeń,reformy słuzby zdrowia,ograniczenia i oszczednosci w administracji Panstwa..../.
Odbiór expose przez rynki i opnie społeczną jest pozytywny.
Teraz należy spokojną i rzeczową przeprowadzić analizę expose p.Premiera.
Edytowany: 18 listopada 2011 14:30

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 18 listopada 2011 14:49:22
Dokładnie i zwiększy w ten sposób obciążenia po stronie pracodawcy podwyższając składkę rentową. Zresztą 4 lata temu obiecywał 3 godziny a potem prawie nic nie zrobił. Podaj jeden powód dla którego mam uwierzyć, że tym razem będzie inaczej.
Edytowany: 18 listopada 2011 14:55

GregGoldi
0
Wysłane: 18 listopada 2011 14:54:51
A tu pełny populizm i to że premier "gra pod publiczkę" (przepraszam że z pamięci): Podnosimy składki rentowe gdyż firmy mają pieniądze na kontach a nie inwestują". Myślę że te słowa nie wymagają komentarza....

DarthUnreal
0
Wpisów: 228
Wysłane: 18 listopada 2011 14:58:07
hahaha.... a tak zapowiadali expose na kryzys. Podwyższenie wieku emerytalnego dla kobiet i zrównanie do poziomu mężczyzn też podwyższonego na niewiele się zda na obecny kryzys. Tak samo jak podnoszenie podatków. To raczej utrzymywanie trucizny w organizmie i jednocześnie dowalanie kolejnych dawek od czasu do czasu.

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 18 listopada 2011 14:59:21
Jak zawsze. Podniosą podatki i tyle. Nie słuchałem expose w całości, ale jestem pewien że przy pierwszych problemach zamiast reform to właśnie się stanie. Nie mam nic przeciwko ale jak oszczędzają to niech zaczną od siebie. Jak administracja znowu się rozrośnie o następne 100 tys ludzi to wymięknę. W dodatku nie ma żadnej konkretnej daty realizacji tych zapowiedzi czyli wniosek jest jeden. Lanie wody.
Edytowany: 18 listopada 2011 15:00

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

400 401 402 403 404

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,621 sek.

zhhjfzzs
kwkzqxcy
bnevddwf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qcvwxekp
pnlecxry
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat