Kolego Domis.
Totalne bzdury to wypisujesz Ty jak zresztą zauważył kolega Pan Tadeusz.
Nie zadałeś sobie nawet najmniejszego trudu żeby sprawdzić dane które napisałem a masz je podane na tacy !!!
Masz datę masz kurs z danego dnia. Wystarczyło tylko to sprawdzić. A Ty co zrobiłeś ?
Pokazujesz wykresy stworzone z błędnymi datami (no chyba ze u Ciebie rok zaczyna się w połowie stycznia) na błędnie stworzonych wykresach próbujesz udowodnić swoją rację która pod żadnym pozorem nie ma miejsca. Dlatego taka moja dobra rada. Jeżeli chcesz podważyć czyjeś przemyślenia bądź dane które ktoś prezentuje to najpierw się do tego odpowiednio przygotuj i sprawdź.
Wystarczyło zobaczyć kurs z danego dnia wpisać sobie w arkusz bo mniemam iż takowy posiadasz i wszystko miałbyś jasne.
Jeżeli inwestujesz tak jak sprawdzasz dane historyczne to ja życzę Tobie powodzenia a o moje się nie martw. Czy je będę miał czy nie to okaże się na końcu roku.
Myślę że możemy zakończyć ten temat bo nie ma już sensu go dalej prowadzić.
Panie Tadeuszu.
Porównanie wynikło z faktu iż niosę się z zamiarem zainwestowania w ropę poprzez certyfikaty a że mimo iż na giełdzie jestem od ładnych paru lat nigdy z nimi tak na prawdę nie miałem styczności. Kolega Wojetek ładnie mi to wszystko wytłumaczył a ja teraz pogłębiam swoja wiedzę w tym temacie :)
Chciałbym dorzucić też kilka słów jeżeli chodzi o moją pierwszą inwestycję w tym roku. Muszę przyznać że jestem z niej zadowolony.
Trakcja dokonała kolejnego przejęcia i myślę że ono przyczyni się do osiągnięcia jeszcze lepszych wyników a co za tym idzie i wzrostu kursu. Na moim celowniku jako pierwszy z kolejnych zakupów będzie jak na razie
Stalprodukt bądź
PEKAO.
Nie mam tutaj jeszcze zdecydowanego faworyta ale bacznie obserwuje co się dzieje z kursem obu spółek.
Cytat:Business and business every day :)