PARTNER SERWISU
edaqlucr
14 15 16 17 18

GRAVITON []

Masa
PREMIUM
30
Wpisów: 1 074
Wysłane: 22 stycznia 2013 23:41:04 przy kursie: 24,00 zł
Spółkę do portfela Stockwach dodałem sam osobiście. Czym się kierowałem dobierając właśnie ją proszę przeczytać w mojej kronice bo już to uzasadniałem koledze Coldiemu nie chciałbym sie powtarzać. Według mojego zdania to dobry wybór na nadchodzącą hossę nie tylko na sam 2013 rok dlatego w rzeczywistości jestem jej udziałowcem i wierzę w jej siłę.
Cytat:
Nowa strategia:
2022 +3,59 % (6 miesięcy)
2023 +44.47 %
2024 +1,36 %

myfund.pl/index.php?raport=pok...

Ann
Ann
0
Wpisów: 703
Wysłane: 23 stycznia 2013 00:06:41 przy kursie: 24,00 zł
amalgamat napisał(a):
Ciekawi mnie jak ta społka zachowa sie. znalazła sie w portfelu stockwatch choc generalnie nie ma na niej wyraznych obrotów do tego teraz nowa emisja z pp. czym sie kierowano przy doborze?

Znalazła się w portfelu stockwatch, ponieważ każdy użytkownik miał prawo zgłosić jedną spółkę, która jego zdaniem ma szansę na spore wzrosty w 2013 i dodatkowo posiada ją w portfelu.
Obroty nie miały tu znaczenia. Są w portfelu spółki o mniejszej płynności.
Kolega Masa zgłosił WDMDM i "chwała mu za to" bo spółka pięknie ciągnie portfel do góry.
Pozdrawiam

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 23 stycznia 2013 00:14:51 przy kursie: 24,00 zł
@Ann
o ciągnięciu w górę to może porozmawiajmy za parę miesięcy - wrzuć sobie pierwszy wpis z 2008 roku z tego wątku - był zrobiony przy prawie takim samym kursie jak firma ma dzisiaj, po 5 latach. Patrząc w dłuższej skali jest jeszcze gorzej.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD

orestes84
0
Wpisów: 360
Wysłane: 23 stycznia 2013 00:24:22 przy kursie: 24,00 zł
Pamiętam swoje początki na giełdzie jak zachwycałem się takimi magikami jak WDM, IDM, Inwestcon, ale jak się tak bliżej temu przyjrzeć to cała ta branża to zwykłe patroszenie leszcza, taki Patrowicz w bardziej wysublimowanej wersji, no może tylko ipopema i quercus trzymają jako taki poziom, reszta to szambo.

Ann
Ann
0
Wpisów: 703
Wysłane: 23 stycznia 2013 00:45:54 przy kursie: 24,00 zł
Akurat to ja bardzo intensywnie analizowałam Wasze "typy" z połowy 2011 roku. Świetnie zdaję sobie sprawę z faktu, że to co się działo przez ostatnie półtora tygodnia, może się bardzo szybko zmienić.
Niemniej jednak, DMWDM wzrosło o 20%. Jeśli Masa zechce, to zrealizuje zysk i wybierze coś innego, to jego wybór. Spółka, którą ja wytypowałam, spadła, trzymam ją długoterminowo, tak jak Ty Scarry swoje 11 bit. Ale dlaczego nie mam uważać, że to fajnie zarobić 20 % w tydzień ?
Być może nie potrafię wybierać spółek przed "wystrzałem" i sprzedawać w odpowienim momencie.
No, nie umiem, niestety. Niemniej jednak, jeśli Ktoś to potrafi, to ja potrafię powiedzieć - gratuluję.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 23 stycznia 2013 08:20:13 przy kursie: 24,00 zł
orestes84 napisał(a):
Pamiętam swoje początki na giełdzie jak zachwycałem się takimi magikami jak WDM, IDM, Inwestcon, ale jak się tak bliżej temu przyjrzeć to cała ta branża to zwykłe patroszenie leszcza, taki Patrowicz w bardziej wysublimowanej wersji, no może tylko ipopema i quercus trzymają jako taki poziom, reszta to szambo.

miałem o tym pisać, mam takie samo wrażenie.... jeszcze wszędzie zalewanie leszczyny "pewnymi" inwestycjami, wysokimi stopami zwrotu , choć tutaj to Patro organizując konferencję "Bezpieczny kapitał", na która ściągnął wszystkie swoje spółki, przebił chyba wszystkich.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 23 stycznia 2013 08:22

mindek
0
Wpisów: 1 107
Wysłane: 23 stycznia 2013 09:00:09 przy kursie: 23,20 zł
a może wzrosło za pomocą szwagrów aby udało sie uplasować emisję z PP, skoro jest tak dobrze to po co emisja?

Zamienili biura w kamienicy na reprezentacyjny lokal za zdaje się 4mln.

W tych panów nie warto inwestować znając tylko 5% wcześniejszych dokonań. Etyka u nich nie istnieje.

mindek
0
Wysłane: 30 stycznia 2013 18:44:33 przy kursie: 24,00 zł
Niech dzisiejszy komunikat będzie lekturą dla tych którzy chcą w WDM włożyć kasę :)

Zarząd spółki Dom Maklerski WDM S.A. (Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu 30 stycznia 2013 r. powziął wiadomość o zawarciu przez spółkę ASTORIA Capital S.A. (spółka zależna) w dniu 23 stycznia 2013 r. ze spółkami WDM Capital S.A., WDM Capital USA LLC, AMISOR Ltd, GERON Ltd, WADELLA Ltd i WARTEK Holdings Ltd umów cywilnych kupna łącznie 10.990.000 akcji zwykłych na okaziciela spółki Grupa Emmerson S.A., za łączną kwotę 7,97 mln zł (średnia cena za jedną akcję wyniosła ok. 0,72 zł). Przeniesienie własności akcji nastąpiło w dniu 23 stycznia 2013 r. Umowy nie zawierają kar umownych i zostały zawarte na warunkach rynkowych. Pozostałe warunki przedmiotowych umów są typowe dla zawieranych na rynku w tego rodzaju transakcjach.

Zgodnie z najlepszą wiedzą Emitenta występują następujące powiązania pomiędzy Emitentem i członkami organów Spółki, a podmiotami sprzedającymi i kupującymi akcje spółki Grupa Emmerson S.A.:
- Emitent jest podmiotem dominującym nad ASTORIA Capital S.A., WDM Capital S.A. i WDM Capital USA LLC.
- Pan Wojciech Gudaszewski (Członek Rady Nadzorczej Emitenta) jest jednocześnie Członkiem Rady Nadzorczej spółki WDM Capital S.A., Członkiem Zarządu spółki WDM Capital USA LLC, udziałowcem i Członkiem Zarządu spółki GERON Ltd i akcjonariuszem Emitenta,
- Pan Adrian Dzielnicki (Członek Rady Nadzorczej Emitenta) jest jednocześnie Członkiem Rady Nadzorczej spółki WDM Capital S.A., Członkiem Zarządu WDM Capital USA LLC, udziałowcem i Członkiem Zarządu spółki AMISOR Ltd i akcjonariuszem Emitenta,
- członek rodziny Pana Wojciecha Gudaszewskiego (Członek Rady Nadzorczej Emitenta) jest udziałowcem spółki WARTEK Holdings Ltd,
- członek rodziny Pana Adriana Dzielnickiego (Członek Rady Nadzorczej Emitenta) jest udziałowcem spółki WADELLA Ltd,
- Pan Wojciech Grzegorczyk (Wiceprezes Zarządu Emitenta) jest jednocześnie Prezesem Zarządu spółki WDM Capital S.A.,
- Pan Piotr Mikołajuk (Prezes Zarządu ASTORIA Capital S.A.) jest jednocześnie Wiceprezesem Zarządu spółki WDM Capital S.A.,
- Pan Grzegorz Bubela (Członek Rady Nadzorczej Emitenta) jest jednocześnie Członkiem Rady Nadzorczej ASTORIA Capital S.A.

Całość tutaj: www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Tylko Prezes i może jeszcze ze dwie osoby wiedzą gdzie mają udziały, jakie zmiany itd. Kto spoza to ogarnia?

A to przecież mała spółka...

Masa
PREMIUM
30
Wysłane: 31 stycznia 2013 11:47:26 przy kursie: 25,60 zł
To są przetasowania wewnętrzne można rzec akcji i nie ma w tym nic złego. Ja wiem że można to sobie interpretować na różne sposoby i to co dla Ciebie Mindek jest złe lub przynajmniej podejrzane dla drugiego wcale takie być nie musi. Nadal jestem akcjonariuszem WDM-u i ta inforamcja mnie nie zraża.
Czy oni wiedzą gdzie mają udziały ?
Myślę że doskonale sobie z tego zdają sprawę bo jeśli nawet nie wszystko jest w porządku to akurat te sprawy mają uporządkowane.
Cytat:
Nowa strategia:
2023 +44.47 %
2024 +1,36 %

mindek
0
Wysłane: 31 stycznia 2013 13:04:06 przy kursie: 25,60 zł
to co napisałem, Prezes i 2 osoby wiedzą, Ty wiesz gdzie mają udziały? Jak te ich spółki powstawały ile razy zmieniły działalności itd. Po jakich cenach ubierali ludzi itd itd. Historię mają krótką, ale zapisaną intensywnie. Dla mnie to taki mniejszy brat IDM. DM WDM, DM IDM nawet tutaj są blisko.

Mają spółkę w USA(tak wygląda z nazwy), skąd wiesz czy kasy nie wyciągają poprzez te liczne spółki którymi się otaczają.

Sorry, na tak małą spółkę taki model biznesu kazałby mi zapalić co najmniej żółtą lampkę. Z tego co wiem a wiem mniej niż 3% pewnie to u mnie zapaliła się czerwona.

Dywidendy płacą?

PS. Przejdź się do POK we Wrocławiu w CDM, BZWBK i popytaj :)
Edytowany: 31 stycznia 2013 13:05

Masa
PREMIUM
30
Wysłane: 2 lutego 2013 18:20:42 przy kursie: 26,40 zł
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Bardzo pozytywne informacje. Myślę że działania opisane powyżej powinny powiększyć zyski dla WDM-u i to w większej skali thumbright
Cytat:
Nowa strategia:
2023 +44.47 %
2024 +1,36 %

mindek
0
Wysłane: 27 lutego 2013 13:40:31 przy kursie: 19,20 zł
no to cytuję z powyższego linka:

"a) wprowadzanie małych i średnich spółek publicznych z USA (notowanych na rynkach NYSE, NASDAQ, OTC) na Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. (rynek główny i rynek NewConnect), pozyskiwanie kapitału dla tych spółek w Polsce i świadczenie dla nich usług z zakresu Investor Relations w Polsce,
b) wprowadzanie polskich spółek publicznych (notowanych na rynku głównym i rynku NewConnect) na giełdy akcji w USA (NYSE, NASDAQ, OTC), pozyskiwanie kapitału dla tych spółek w USA, świadczenie dla nich usług z zakresu Investor Relations w USA,"

Niesamowita wizja, marzenia czy science fiction? Ktoś policzył koszty dla spółek z NC aby być notowanym na NYSE, Nasdaq, OTC. Sorry ale komedia to mało powiedziane, lustra nie mają?

Dodam, że wszystko to dzieje się w okolicach emisji z prawem poboru, przypadek? Dla mnie planowany atak propagandy sukcesu aby sprzedać akcje.

Spółeczki zależne dalej siedzą w garażach i czasem produkują akcje. Krzywdy ci panowie mi nie zrobili, ale nie daję rady przechodzić obok tych ich spółek i wypocin..... no Nasdaq- fiu fiu.

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 13 marca 2013 11:44:52 przy kursie: 20,80 zł
Kilka ich podmioty ma jakis potencjal, ale prawda jest ze wiekszosc spolek nawet jak na start-upy jest przesadnie wyceniana; a emisje wychodzace z WDMSA w dluszym okresie nie byly zbyt laskawe dla osob obejmujacych.

Oczywiscie ze dobry pomysl kosztuje, ale w przypadku NC bardzo malo informacji jest na temat tego jak firma bedzie dzialac, a za duzo jest obietnic bez pokrycia. Natomiast firmy wprowadzane bardzo czesto dokonuja pozniej dziwnych emisji, ktore czesto moga krzywidzic drobnych akcjonariuszy - i dotyczy sie to wielu spolke z NC.

Jesli uda im sie naowic amerykansich inwestorow na kupno akcji na New Connect to widze w tej piramidzie pewien pozytyw.

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 27 kwietnia 2013 09:32:10 przy kursie: 16,80 zł
Zapraszamy na czat z przedstawicielami DM WDM:
www.stockwatch.pl/czat-inwesto...

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 6 maja 2013 11:49:37 przy kursie: 16,00 zł
Ruszył czat z prezesem WDMu:
www.stockwatch.pl/czat-inwesto...

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 9 czerwca 2013 10:34:23 przy kursie: 18,40 zł
mindek napisał(a):
no to cytuję z powyższego linka:

"a) wprowadzanie małych i średnich spółek publicznych z USA (notowanych na rynkach NYSE, NASDAQ, OTC) na Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. (rynek główny i rynek NewConnect), pozyskiwanie kapitału dla tych spółek w Polsce i świadczenie dla nich usług z zakresu Investor Relations w Polsce,
b) wprowadzanie polskich spółek publicznych (notowanych na rynku głównym i rynku NewConnect) na giełdy akcji w USA (NYSE, NASDAQ, OTC), pozyskiwanie kapitału dla tych spółek w USA, świadczenie dla nich usług z zakresu Investor Relations w USA,"

Niesamowita wizja, marzenia czy science fiction? Ktoś policzył koszty dla spółek z NC aby być notowanym na NYSE, Nasdaq, OTC. Sorry ale komedia to mało powiedziane, lustra nie mają?

Dodam, że wszystko to dzieje się w okolicach emisji z prawem poboru, przypadek? Dla mnie planowany atak propagandy sukcesu aby sprzedać akcje.

Spółeczki zależne dalej siedzą w garażach i czasem produkują akcje. Krzywdy ci panowie mi nie zrobili, ale nie daję rady przechodzić obok tych ich spółek i wypocin..... no Nasdaq- fiu fiu.

Mi pierwsze co rzucilo sie w oczy to, mozliwosc objecia stanowisk kierowniczych w spolkach prawa amerykanskiego przez dwoch byłych czlonków RN z (o ile się nie myle) prawomocnymi wyrokami sądowymi. Powoduje to ze w RN nie będą już wypłacane wysokie wynagrodzenia dla dwóch członków, ale koszty te moga być przeniesione do spółek prawa amerykanskiego.

Rentowność takiego biznesu? Cięzka do oszacowania ale kto z NC być może poza kilkoma społkami z branzy nowych technologi których produkty mają zasięg globalny, chciałby pchać się na rynek amerykanski aby pozyskac kapitał?

Spółki o realnej wartości rzędu kilku, kilkunastu milonów złotych które działalność mają regionalną ? Raczej nie.
Spółki związane z WDMSA? Pewnie Tak.
Podmioty prowadzące rentowną dzialaność w obszarze polski? raczej nie.
Spółki technologiczne? Być może.

Co do spółek amerykanskich na NC, przykład CEDC raczej pokazuje ze nie jest to najbezpieczniejsza lokata. Pozatym dla takich podmiotów funkcjonujących w USA obecnośc na NC nie stanowi zadnego prestizu a niesie ze sobą spore koszty i problemy [związane np. z raportami].

Ale jesli WDM SA uda się pozyskać dla swoich podmiotów troche kapitału z USA i nie boją się spraw sądowych [coś co w polsce ich mocno jeszcze nie udezylo a w stanach może i to mocno] to jest szansa na rentowność takiego biznesu.

Natomiast rozwinięcie skali dzialaności na kraje osciene polski ma uzasadnienie, o ile pozwoli pozyskać dawców kapitału.

mindek
0
Wysłane: 1 lipca 2013 14:12:29 przy kursie: 16,80 zł
z dzisiejszej prasy:

"Prokuratura uważa, że menedżerowie giełdowego brokera dopuścili się wyłudzenia mienia znacznej wartości. Grozi im za to do ośmiu lat więzienia

Wrocławska Prokuratura Okręgowa, jak wynika z informacji „Parkietu", zdecydowała o przedstawieniu zarzutów czterem osobom, które zasiadały lub zasiadają we władzach Wrocławskiego WDM.

– Na podstawie zebranego materiału dowodowego oraz opinii biegłego uznaliśmy, że Wojciech G., Tadeusz G, Adrian D. oraz Michał H."

całość:
www.parkiet.com/artykul/10,124...
Edytowany: 1 lipca 2013 14:13

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 1 lipca 2013 16:14:17 przy kursie: 16,80 zł
Rzecz idzie o wycenę FreeFund'u.
Precedens jest potencjalnie bombą atomową dla spółek, które "same wyceniają wartość aktywów", jak to się grzecznie mówi na kreatywną księgowość, a potem biorą za nie realne pieniądze, czy to w postaci sprzedaży akcji, czy chociażby kredytu pod zabezpieczenie w/w.

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 1 lipca 2013 16:26:00 przy kursie: 16,80 zł
Chodzi nie tyle o wycenę co pochodzenie towaru jaki kupili nabywcy. Oni byli przeświadczeni, że kupują nową emisję a okazało się, że kupili od WDM stare akcje(tanio od nich nie ma). Oczywiście kupili wydmuszkę w cenie Balona- to już majstersztyk WDM. Oczywiście, żeby było smieszniej wszyscy mają certyfikaty CFA :)

Szczerze mówiąc, dziwię się, że tylko jedna sprawa.
Edytowany: 1 lipca 2013 16:35

tornc
0
Wpisów: 12
Wysłane: 5 lutego 2014 15:31:05 przy kursie: 19,20 zł
Zatrzymało się to forum, a spółka ma przed sobą ważne wydarzenie.

Warszawa, 03.02.2014 (ISBnews) - Dom Maklerski WDM sporządzi prospekt emisyjny dla Milestone Medical Inc. z siedzibą w USA, umożliwiający dopuszczenie akcji tej spółki do obrotu na rynku regulowanym GPW, podała spółka. "Przedmiotem zawartej umowy jest również współpraca pomiędzy emitentem a Milestone Medical Inc. w zakresie przeprowadzenia procedury przeniesienia notowań akcji spółki Milestone Medical Inc. z rynku NewConnect na rynek regulowany GPW. Postanowienia opisywanej umowy nie odbiegają od powszechnie stosowanych warunków rynkowych dla tego rodzaju umów".

:)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

14 15 16 17 18

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,361 sek.

dcepfvsn
ebhkxgqo
gosixehs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mcqnahwi
kfyvodat
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat