0 Dołączył: 2009-12-09 Wpisów: 3 001
|
|
178 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 3 453
Wysłane:
20 czerwca 2011 20:23:43
Nie wiem czemu SW tak strasznie promuje ta spolke(ok pewnie ona za to placi), ale chyba czas juz przestac, bo zaraz caly portal bedzie jedna wielka reklama MPAY!
Normalnie firmy nie potrzebuja takiej zmasowanej kampanii, wnioskuje z tego ze sa trudnosci z uplasowaniem calej oferty.
|
|
6 Dołączył: 2009-12-04 Wpisów: 495
Wysłane:
21 czerwca 2011 10:03:59
A ja przekornie uważam że każde nawet najmniejsze info o spółce lub rynku na którym działa jest bonusem dla nas i z tego trzeba się cieszyć, i tak sami niezależnie w zaciszu naszych domów podejmujemy swoje decyzje inwestycyjne, natomiast mając szerszy dostęp do informacjii będzie nam łatwiej ocenić ryzyko. Tak trzymać SW :) Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-02-06 Wpisów: 925
Wysłane:
23 czerwca 2011 09:43:34
Konkurent MPay firma SkyCash dosc mocno sie rozpycha na rynku www.parkiet.com/artykul/106620...czy MPay osiagnie rynkowy sukces? Obecnie wydaje sie ze inwestorzy nie sa zbyt zainteresowani objeciem akcji tej firmy... Moze jest to spowodowane ogolna tendencja na rynku a moze chodzi o firme?
|
|
0 Dołączył: 2010-08-16 Wpisów: 1
Wysłane:
25 czerwca 2011 23:04:32
Wg informacji na SW mPay zajmuje drugie miejsce jako pośrednik przy transakcjach typu bilety itp. Konkurs oczywiście po/wy-kazał, że nie tylko zajmuje się tą profesją. Wiem, że może wp.pl to nie najlepsze źródło informacji, ale jednak.. SkyCash Jestem ciekaw jaka będzie odezwa mPay-a. Novitus posiada wg ich własnych źródeł ( Ilość ) 300 tys. urządzeń w Polsce, więc na chwilę obecną ( raczkujący system ) jest to w miarę dużo. Przynajmniej wg mnie. Wzrosty przychodów też występują. Nie są może znaczące, ale są ( chyba, że to jakaś kreatywna księgowość ) :). Jeżeli SkyCash sięgnie po coś większego to biją na łeb na szyję wszystkich. Ja jestem osobiście zainteresowany mPay, ale musicie wyjść przed szereg i to bardzo szybko, a jak nie to na Newconnect zostaniecie do końca. Chyba, że o to właśnie chodzi ( no i o spekulację  ).
|
|
0 Dołączył: 2011-02-09 Wpisów: 5
Wysłane:
29 czerwca 2011 19:07:27
Cytat:Nowe rozdanie w płatnościach mobilnych - mPay i MasterCard uruchamiają realizację płatności mobilnych realizowanych w saldzie karty płatniczej. Od połowy lipca mPay we współpracy z MasterCard udostępni płatności mobilne kilku milionom użytkowników kart płatniczych MasterCard w Polsce. (...) Innowacyjny charakter uruchomianej od połowy lipca usługi polega na udostępnieniu posiadaczowi karty płatniczej MasterCard możliwości zasilenia środkami pieniężnymi konta mPay bezpośrednio z poziomu telefonu komórkowego w chwili wykonywania przez niego transakcji. Aby skorzystać z tej możliwości wystarczy, że użytkownik mPay dokona jednorazowej aktywacji karty w systemie, a od tej chwili zyska możliwość realizacji płatności mobilnych bezpośrednio w poczet środków zasilonych w oparciu o kartę płatniczą MasterCard. Zabezpieczeniem transakcji wykonywanych z użyciem karty płatniczej jest kod CVC2 podawany przez użytkownika w chwili wykonywania transakcji. Jest to istotne usprawnienie dotychczas działającego modelu, polegającego na wcześniejszym zasileniu elektronicznej portmonetki przelewem bankowym, które przełoży się zarówno na szybkość realizacji płatności, jak i wygodę użytkowników korzystających z płatności mobilnych. źródło i cały artykuł: media2.pl/telekomunikacja/8049...Wygląda to już lepiej niż zasilanie portmonetki.
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
8 lipca 2011 21:03:44
Mam wrażenie, że mogą mieć problemy ze sprzedażą wszystkich akcji. Okres wakacyjny, spadki na NC, biznes narazie nierentowny
|
|
0 Dołączył: 2011-09-06 Wpisów: 162
|
|
Wysłane:
8 września 2011 18:59:57
Przepraszam moda, postaram się poprawić Poniżej link do MPK w Inowrocławiu "Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne sp. z o.o. w Inowrocławiu pragnie poinformować że w dniu 12.09.2011 r., zostanie uruchomiona usługa sprzedaży biletów przy pomocy telefonu komórkowego w systemie płatności mobilnych mPay." www.mpk.inowroclaw.pl/aktualno...To kolejne miasto, w którym mpay oferuje sprzedaż biletów komunikacji miejskiej. Pozdrawiam Frogger
|
|
Wysłane:
14 września 2011 20:11:20
Wywiad z w-ce prezesem ATM na temat debiutu MPAY i powodzenia oferty prywatnej: www.parkiet.com/artykul/7,1095...ciekawe stwierdzenie: "Działająca na rynku płatności mobilnych spółka (była jednym z pionierów tego rynku) sprzedała inwestorom akcje za 2,5 mln zł. Pierwotnie liczyła, że zbierze 4-5 mln zł. – Sprzedaż akcji zbiegła się w czasie z załamaniem koniunktory giełdowej. Część inwestorów, która wcześniej wyrażała zainteresowanie papierami, odstąpiła od złożenia zapisów – wyjaśnia Czichon." prawda wg mnie jest taka, że oferta mpaya zbiegła się niestety nieszczęśliwie w czasie z fatalnym debiutem innej spółki ze stajni Capital One Advisers, czyli Sevenetu. Wiadomo, że COA uderza do swojej grupy inwestorów, ci mocno umoczywszy w SEVie raczej mogli poczuć się zrażeni do kolejnych inicjatyw COA. Szkoda też, że spodziewany na wrzesień debiut będzie przeprowadzany w tak kiepskiej atmosferze, jaka teraz panuje na rynku... Wiem, że zdania są mocno podzielone, ale ja uważam, że płatności mobilne mają przyszłość, oczywiście przy założeniu, że spółki, które je oferują idą maksymalnie w innowacyjność i ułatwianie ludziom procesów.
|
|
|
|
Wysłane:
29 września 2011 20:54:43
Wrzesień ma się ku końcowi, a o debiucie nic nie słychać - może to i lepiej póki co plany spółki na 2011: media2.pl/telekomunikacja/8409..."Do końca 2011 roku mPay planuje w 10 miastach uruchomić system płatności telefonem za bilety komunikacji miejskiej, a w 20 miastach — za parkowanie. Docelowo system ma obejmować swoim zasięgiem 50 największych miast w Polsce." pozdrawiam Frogger
|
|
0 Dołączył: 2011-09-30 Wpisów: 6
Wysłane:
30 września 2011 11:06:39
jestem ciekaw czy na debiucie będzie można kupić poniżej ceny z oferty?
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
30 września 2011 11:12:02
Pewnie można,tylko po co...?
|
|
Wysłane:
30 września 2011 12:05:41
po to samo czemu jesteśmy na tym forum a nie na innym.
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
30 września 2011 12:17:56
Cytat:po to samo czemu jesteśmy na tym forum a nie na innym. No ja na pewno nie jestem na tym forum po to, by kupić MPAYa... A Ty tak...?
|
|
141 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
30 września 2011 12:19:49
nie wiem ale ten biznes mogł sie udać 4 lata temu a teraz to uwazam juz za techologie przestarzala... teraz sie juz pracuje nad technologią płatności odciskiem palca....
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
Edytowany: 30 września 2011 12:21
|
|
Wysłane:
30 września 2011 12:27:54
już niedługo zoabaczymy jak oceniają to inni - ja w przeciwieństwie do was planuje zakup, uważam że jednak spółka ma szansę - główne koszty poniesione, teraz tylko zwiększać przychody a wynik przyjdzie.
|
|
0 Dołączył: 2011-10-04 Wpisów: 6
Wysłane:
4 października 2011 00:40:45
Podzielam pogląd, że obecnie nie warto sobie taką inwestycją zawracać głowy. Ta spółka miała szanse 3-4 lata temu, gdy nie miała konkurencji. Teraz płatności mobilne robi VISA, MasterCard, PayPal, Google, planuje Apple, a mPay stoi w miejscu. Nawet teraz na głowę bije ją moBilet. Pamiętam, że w 2008 roku spółka szybko się rozwijała, ale ATM (ponoć nieładnie) pożegnał się z jej założycielem. Słyszałem, że tam dość ostry konflikt sądowy jest, przez co mPay m.in. nie ma patentów na wykorzystywane rozwiązanie. Wg mnie ten debiut na NC to próba pozbycia się przez ATM problemu z finansowaniem mPay. 2,5mln zł to 1-1,5 roku życia dla spółki. Za te pieniądze nie da się przecież wypromować usługi masowej, a założenia, które mPay pokazał w teaserze są abstrakcyjne. System jest już przestarzały, brakuje promocji. Ale dzięki paru naiwnym teraz ATM ma kilkanaście miesięcy spokoju i będzie mógł pokazać lepszy wynik na koniec roku - tylko to się liczy.
|
|
Wysłane:
6 października 2011 12:46:41
Niestety, porażka w ciekawym przetargu: "05.10. Warszawa (PAP) - Oferta konsorcjum Asseco Poland i BRE Banku została wybrana jako najkorzystniejsza w przetargu na dostawę, wdrożenie i utrzymanie systemu "Śląska Karta Usług Publicznych" - poinformował Komunikacyjny Związek Komunalny Górnośląskiego Okręgu Przemysłowego (KZK GOP). Wartość oferty złożonej przez to konsorcjum to 189,6 mln zł brutto. Oferta konsorcjum Asseco została oceniona na 600 pkt. Pozostałe dwie oferty złożone zostały przez konsorcja: Comarch, ATM Systemy Informatyczne, mPay i Getin Noble Bank (wartość brutto 276,6 mln zł) oraz Qumak-Sekom, Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych i Bank Gospodarstwa Krajowego (wartość brutto 209,7 mln zł). Zostały one ocenione na odpowiednio 430,2 pkt. i 548,34 pkt." Pełna treść tutaj: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...Szkoda, bo zdecydowanie podniosłoby to wartość mpaya. No coż, trzeba próbować dalej, może w końcu trafią jakiś lepszy kontrakt. Pozdrawiam Frogger
|
|
Wysłane:
12 października 2011 14:33:46
Ciekawy artykł poświęcony ewolucji w płatnościach - 5 trendów, które zmienią nasz portfel www.bankier.pl/wiadomosc/5-tre..."3. Portfel w chmurze, czyli płatności zawsze i wszędzie Mobilny portfel jest powiązany z konkretnym, należącym do nas urządzeniem. Idea „portfela w chmurze” sięga dalej – nasze „konto”, z którym mogą być powiązane np. karty płatnicze, będzie dostępne na różnych urządzeniach pozwalających łączyć się z internetem. Kupujący płatne aplikacje na urządzenia firmy Apple czy platformę Android znają już ten schemat. Wpisując raz numer karty płatniczej w sklepie iTunes czy Android Market, mogą później dokonywać zakupów, podając tylko ustalone wcześniej hasło. Dzisiejsze „portfele w chmurze” stworzono przede wszystkim z myślą o zakupach w sieci. Jest tylko kwestią czasu, kiedy do grona akceptujących taką formę płatności dołączą tradycyjne sklepy. Firma PayPal zaprezentowała latem tego roku swoje rozwiązanie dla sprzedawców działających poza internetem. Polskim przykładem systemu opartego na zbliżonym schemacie są płatności mobilne SkyCash i mPay." pozdrawiam Frogger
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.