PARTNER SERWISU
gmxfoktl
120 121 122 123 124

TECHMEX [TEX]

amik
0
Wpisów: 20
Wysłane: 30 listopada 2009 15:03:39 przy kursie: 2,90 zł

Zdążyłam (na szczęście zarobiona), ale sama dzwoniłam do firmy
i tam potwierdzili że komunikat ukaże się dzisiaj do 16,00.
Patrząc na zjazd....wiadomo było dlaczego.

Ps. Zobaczcie jak dużo nas! na forum, na które zresztą
jeszcze 20 min temu nie mozna było wejść.

del-13112024-v5
0
Wpisów: 23
Wysłane: 30 listopada 2009 15:04:02 przy kursie: 2,90 zł
wiec te zgarniecie 70k papieru z PKC ze strony sprzedazy bylo spowodowane tym artykulem w Parkiecie i wprowadzeniem ludzi w blad? i kto to mogl zbierac? po takim info chyba zaden grubas by nie rzucil sie tak lapczywie na te akcje?
po 14 nagle sprzedaz ustala i w koszyku byl tylko 1k akcji, a teraz znow 100k...

straszne to dziwne...;/

sebb
0
Wpisów: 1
Wysłane: 30 listopada 2009 15:04:53 przy kursie: 2,90 zł
No to jeszcze dzisiaj poniżej 2 zł będzie ale masakra :)

investkid
3
Wpisów: 499
Wysłane: 30 listopada 2009 15:06:46 przy kursie: 2,90 zł
to oznacza ze mnostwo osob mialo nadzieje po otwarciu widel ze jednak werdykt sadu jest nieprawda , a duza czesc zwazajac na psychologie tlumu dokupywalo, usredniajac cene i liczac na wzrost i odrobienie strat :(

Bardzo brzydko mi to pachnie.

PS parkiet juz dawno nie jest rzetelnym zrodlem info ani PB

Pozdro
KM
Liar

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 30 listopada 2009 15:07:13 przy kursie: 2,90 zł
mathu napisał(a):
Rych napisał(a):
nie mam pojęcia na co kupujący teraz liczą, to się na 2 zł nie zatrzyma

Zerknij sobie na forum Parkietu. Jest sporo łosi którzy myślą że zrobią interes życia, bo będzie "pompa". Pierwsza ich warstwa zebrała po 3.15 przy pierwszy widłach i nabijała się z "leszczy" co oddali po info, teraz oni sami oddają PKC drugiej warstwie :D

Smutna prawda, rekin sam sobie odgryzł ogon...
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

adam1983
0
Wpisów: 7
Wysłane: 30 listopada 2009 15:07:26 przy kursie: 2,90 zł
lol poszedłem sie zdrzemnąć włączam notowania i z wjazdu strzeliłem karpia hahaa z +15% na -20% dobrze ze nie kupiłem tych akcji jednak, bo cos mi tu śmierdziało swoja droga współczuje tym, co dziś brali powyżej 4zl, bo juz nie odzyskają kasy ja jak bym kupił te akcje przy 2,50 jak chciałem to prawdopodobnie bym dziś sprzedał przy 4zl a jak tak dalej pójdzie to za niedługo sprzedać je pkc będzie ciężko

elmariachi
0
Wpisów: 59
Wysłane: 30 listopada 2009 15:09:13 przy kursie: 2,90 zł
w tvn cnbc potwierdzili upadlosc likwidacyjna

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 30 listopada 2009 15:12:27 przy kursie: 2,90 zł
Cena już poniżej złotówki.

Kara dla chciwych.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 30 listopada 2009 15:13

mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 30 listopada 2009 15:18:22 przy kursie: 2,90 zł
mkk napisał(a):

Hm.... Kurs dotarł w piątek do zamknięcia na wielkiej czarnej świecy z piątego października. To na chwilę może zatrzymać wzrosty, jak nie od razu to może na połowie jej wysokości. Ale z drugiej strony siła trendu jest teraz potężna...
Wcześniej lub później powinnniśmy iść do góry.

Gdyby nie ten sąd, byłoby tak pięknie. Początek dnia był tak obiecujący...

Rych
0
Wpisów: 86
Wysłane: 30 listopada 2009 15:25:36 przy kursie: 2,90 zł
Tony ze swoim pierwszym wpisem zostaje forumowiczem roku ;) Wejść dzisiaj w techmex to taka bessa w pigułce, naprawdę współczuję kupującym dziś i tym, którzy po prostu nie zdążyli sprzedać. Jeśli chodzi o artykuł w Parkiecie, można było się domyślić, że został napisany bez wiedzy o niedawno zapadłej decyzji sądu, gdyż nie dementował pogłosek i nie odnosił się w ogóle do dzisiejszej sesji - przecież wspomnianoby o nagłym załamaniu się kursu. Szczerze wątpię, żeby puścili dziś kurs. Jeśli ktoś kupował na +15%, pewno wyszedłby dziś z 3 razy mniejszym kapitałem. Procentowy spadek (nie licząc różnych praw poboru itd.) byłby praktycznie bezprecedensowy.

m2c
m2c
0
Wpisów: 10
Wysłane: 30 listopada 2009 15:26:01 przy kursie: 2,90 zł
Uuu bardzo nie dobrze na 1,5h wyskoczylem do klienta i stracilem po ponad 1.80 na akcji ...angry3

daroo
0
Wpisów: 96
Wysłane: 30 listopada 2009 15:27:20 przy kursie: 2,90 zł
Przyznam się - władowałem się bez sensu przy 3,20... całe szczęście bardzo małą kwotą. Jednak chciwość, zachłannośc i głupota nie znają granic. Myślałem że jestem od tego wolny. a jednak...
Nie usprawiedliwiam się, ale przed tą idiotyczną decyzją chciałem sprawdzić co tu się na forum dzieje, a stronka nie chodziła. Gdyby...

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 30 listopada 2009 15:32:49 przy kursie: 2,90 zł
No proszę... I odejdź tu na parę godzin od notowań:) A jeszcze dziś rano, patrząc na kurs zaczynałem powoli żałować, że zamiast pykać po groszach na Zrembach, Jupiterach i innych Impexach może tu powinienem zajrzeć, jak było po 2,40? Z tą myślą ruszyłem do swoich zajęć, koło trzeciej zerknąłem kontem oka - a tu Niagara. Ciekawe, czy chłopaki (nocny, "cyferki", "agent") i inni mocno tu zaangażowani dali radę czmychnąć cało...
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 30 listopada 2009 15:33:17 przy kursie: 2,90 zł
TONY -> WIELKI SZACUN

Likwidacja z podziałem majątku oznacza, że likwidator będzie sprzedawał majątek spółki a kasę przeznaczy po prostu na spłatę zobowiązań. Jeśli coś cozstanie, to to coś będzie podzielone pomiędzy akcjonariuszy.

enforces
0
Wpisów: 1 506
Wysłane: 30 listopada 2009 15:36:12 przy kursie: 2,90 zł
mkk napisał(a):
mkk napisał(a):

Hm.... Kurs dotarł w piątek do zamknięcia na wielkiej czarnej świecy z piątego października. To na chwilę może zatrzymać wzrosty, jak nie od razu to może na połowie jej wysokości. Ale z drugiej strony siła trendu jest teraz potężna...
Wcześniej lub później powinnniśmy iść do góry.

Gdyby nie ten sąd, byłoby tak pięknie. Początek dnia był tak obiecujący...

gratki dla tych co sprzedali i wyszli chociaż z małą stratą lub zyskiem

współczuje tym którym się nie udało, byli chciwi, postanowili ugrać coś jeszcze lub po prostu skąpi lub zbyt wolni w pisaniu na klawiaturze

nie zaluje natomiast tych co windowali ten kurs powyżej 4zł, jeżeli te rekiny dziś wtopiły kilkaset tysięcy złotych bardzo się z tego cieszę. a jestem prawie pewien ze tak jest.

tak czy siak panowie i panie - przechodzimy do historii.

techmex, jego kurs, zachowanie akcjonariuszy itd obnażył bolesną prawdę po polskiej giełdzie

największym banałem było by tutaj rzec - że to tylko pieniądze. bo wszyscy liczyli na więcej i więcej.

obnażyło prawdę o sądach gospodarczych w polsce - gra się na czas, nie potrafi podjąć decyzji, procedury tłamszą przedsiębiorców, wobec biurokracji wielu jest bezsilnych

obnażono także prawdę o spekulacji która utopiła kase

obnażono także prawdę o zarządach spółek które nie grają fair, nie informują akcjonariuszy, kłamią bądz nie mówią całej prawdy

obnażono prawdę o głównych akcjonariuszach którzy ukrywają informacje i raporty o sprzedaży swoich akcji

obnażono prawdę o knfie który nie potrafi ścignąć spekulacji

obnażono prawdę o "niezależnych" gazetach, portalach i rzetelnym dziennikarstwie.

o czymś zapomniałem?

dziś jeszcze pewnie się zbiorę i napiszę pismo do SII którego jestem członkiem. zapytam co mogą zrobić i jakie kroki prawne podejmą. I mimo że wyszedłem na 0 na techmexie warto by każdy z was napisał takie pismo, bo w jedności siła. I może znów się okaze ze knf nie da rady ścignąć nawet 1 osoby która sprzedała 1000 akcji w pakietach po 1 sztukę to każdy z nas będzie miał dziką satysfakcje z tego, że może w końcu coś się zmieni na polskim rynku finansowym, że standardy zostaną poszanowane. A w końcu wiele instytucji finansowych zapomniało o jednym - o tym, że rynki finansowe opierają się na zaufaniu. Chyba je właśnie zaczynają tracić.

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 30 listopada 2009 15:37:25 przy kursie: 2,90 zł
niech mnie ktos skoryguje jesli sie myle, ale:
GPWInfostrefa, bankier - zadnego info jak dotad,
puls biznesu - pierwsze info o 14:47
dalej nie chce mi sie sprawdzac puke
viva la forum SW i nasz mala, acz jak tresciwa spolecznosc 3some

edit:
a no wlasnie, enforces - na usta cisnie sie bardzo duzo pytan 'dlaczego?', a wlasciwie 'dlaczego w ten sposob?'.
od samego poczatku pisalem, ze dla mnie to sprawa smierdzi z daleka, ale to czynilo ja atrakcyjna dla celow spekulacyjnych (i edukacyjnych). za duzo bylo rzeczy tajemniczych lub co najmniej dziwnych, nietlumaczacych niczego komunikatow itp. od poczatku zapowiadalo sie na walek, ale z czasem chyba czesc z nas zapomniala jak to sie na poczatku zaczelo i, ze mimo wszystko, sprawa smierdzi. nakrecalismy spirale, w sumie zapominajac o tym, ze sad jeszcze nie wydal decyzji (bylo kilka takich wpisow, ale utonely w fali powszechnego optymizmu).
patrzac na sprawe z logicznego punktu widzenia - decyzja sadu jest bez sensu (chyba, ze o czyms nie wiemy - ze znowu ktos cos zamiotl pod dywan i dopiero w sadzie wyszlo).
patrzac na sprawe, wiedzac 'jak to sie w Polsce robi' - przyznacie, klasyka.

miloby bylo poczytac kogos, kto siedzi w tym bajzlu juz kilka lat, 'zrobil' kilka bankrutow i ma jakies pojecie dlaczego akurat taka decyzja.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 30 listopada 2009 16:00

polmoney
9
Wpisów: 365
Wysłane: 30 listopada 2009 15:37:57 przy kursie: 2,90 zł
WatchDog napisał(a):
Na wszelki wypadek zapisałem Twój nr IP.

WD, powinieneś w nagrodę nadać temu Panu dożywotni abonament w wersji Super Extra de Luxe!

Ale teraz dopiero widać wyższość forum nad tradycyjnymi serwisami.

Dzięki

markoczarko
0
Wpisów: 96
Wysłane: 30 listopada 2009 15:40:46 przy kursie: 2,90 zł
Sąd ogłosił upadłość likwidacyjną Techmeksu

30.11. Warszawa (PAP) - Sąd Rejonowy w Bielsku-Białej podjął decyzję o ogłoszeniu upadłości likwidacyjnej Techmeksu - poinformowała PAP Anna Pawlus z sekretariatu Sądu Rejonowego w Belsku Białej.

"Sąd ogłosił upadłość likwidacyjną spółki Techmex" - powiedziała PAP Pawlus.

Zarząd Techmeksu w październiku złożył w Sądzie Rejonowym w Bielsku-Białej wniosek o ogłoszenie upadłości z możliwością zawarcia układu wraz z wnioskiem o zawieszenie wszelkich czynności egzekucyjnych prowadzonych wobec spółki.

Wcześniej Bank DnB Nord złożył wniosek o upadłość likwidacyjną spółki Techmex. Poza DnB Nord wnioski o upadłość Techmeksu złożyły: Tech Data Polska i spółka Geokart.

Na posiedzeniu w dniu 19 listopada w sprawie wniosku o ogłoszenie upadłości nastąpiło wysłuchanie tymczasowego nadzorcy sądowego, pełnomocnika i reprezentantów spółki, a także przedstawicieli wierzycieli. Wówczas sąd poinformował, że podejmie decyzję na posiedzeniu niejawnym nie podając jego terminu.(PAP)

gsu/ pam/
Edytowany: 30 listopada 2009 15:41

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 30 listopada 2009 15:47:51 przy kursie: 2,90 zł
enforces napisał(a):

obnażono prawdę...

Enforces doskonale to ująłeś thumbright .
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

monolit
0
Wpisów: 35
Wysłane: 30 listopada 2009 15:48:16 przy kursie: 2,90 zł
Widzę, iż sporo osób nie zna praktycznie STOP LOSSa. Bycie owcą to najgorsza rzecz, jaką może pochwalić się inwestor. Akcje warto będzie odkupić już przy kursie 1,25 PLN.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

120 121 122 123 124

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,371 sek.

nwjalhmb
lhqdxcjg
dmrnjrvl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gzzalflw
giivmilm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat