0 Dołączył: 2009-02-15 Wpisów: 143
Wysłane:
2 czerwca 2009 23:27:18
przy kursie: 7,30 zł
toż przecież piszę że droga jeszcze długa i mozolna. Poza tym pomyliłem się w jednej bardzo poważnej rzeczy bo to nie cały templeton się wywalił z akcji ale jeden z jego 3 funduszy. A więc jeszcze dwa amunicje mają :) Dużo wiatrów nas na pewno czeka jeszcze na tym akwenie. Ale że ja myślę jeno LT więc poczekam cierpliwie a za kilkanaście miesięcy mogę Ci opylic jarbasku mój mały pakiecik po 40 zeta za akcję ;) "Dollar will fall like a stone" - Peter Schiff "I'm selling all my dollars" - Jim Rogers
|
|
0 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 2 104
Wysłane:
2 czerwca 2009 23:35:51
TomAl napisał(a):jarbasku mój mały ha!
|
|
0 Dołączył: 2008-07-30 Wpisów: 1 169
Wysłane:
2 czerwca 2009 23:57:01
TomAl napisał(a):jarbasku mój mały pakiecik po 40 zeta za akcję ;) Dziękuję ;) Nie mówię że nie... Nikt nie wie co będzie za kilka miesięcy. Możesz mieć rację że cena 40 bedzie jak ostatnio 5. Zobaczymy... Delikatnie staram się chłodzić zapędy...
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-11-08 Wpisów: 477
Wysłane:
3 czerwca 2009 00:06:13
Alexey napisał(a):Siwy246 napisał(a):Alexey napisał(a): tu wszyscy znawcy wyskoczyli po 6,5 - 6,8 juz 3 tygodnie temu, zostal tylko Bosman, TomAl i ja).
Płynę razem z Wami  Nie zamierzam szybko opuszczać okrętu  przepraszam wszystkich pominietych, to byla taka figura retoryczna Alexey, znawcą się nie czuję Broń Boże, ale wyskoczyłem po 6.62 ze stratą nawet :) Ale nie żałuję. Nie dlatego, że Techmex to syf, ale dlatego, że w tym czasie można było poszukać lepszej okazji. Poza tym, nie wiem, jak Wy, ale ja miałem ongiś największy problem z akceptacją niezrealizowanego zysku - czyli płakałem, że wyszedłem ze spółki za szybko. Ale mi przeszło, bo to kosztowne było za bardzo :) Zatem życzę sukcesów, a do Techmeksu może kiedyś wrócę.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 155
Wysłane:
3 czerwca 2009 00:12:02
Roba euforia to była dzisiaj na ZNTKLAPACH. A tutaj poważny wzrost poparty dużym obrotem. No i nie ma co przesadzać 10% to jeszcze nie taka wielka rzecz. Abstrahując od klimatu na szerokim rynku mam nadzieję że w zapoczątkowanym wybiciu kurs zatrzyma się w okolicach 8.60-8.80 póki co oczywiście PS. KrzysztofJerzy proszę nie pytaj co robić, czytaj i staraj się samemu podejmować decyzje. http://www.czasnazysk.pl/wykres/tex
Edytowany: 3 czerwca 2009 00:23
|
|
Wysłane:
3 czerwca 2009 00:39:43
Nie no, wiadomo że niechby dojechało do 8-9 złotych to dla większości łącznie ze mną będzie super. Aczkolwiek w długiej perspektywie nie widzę powodów żeby nie miało pójśc dużo do góry. Ja jakoś odwrotnie mam nastawione myślenie, tzn. nie wydaje mi się żebym był w stanie przewidziec co się będzie działo w przeciągu najbliższych dni czy tygodni (np. może wrócic do 6.80), ale na LT prorokowac mi jakoś łatwiej. Chocby docelowa wycena nie miała nic wspólnego z obecnym kursem. Przepraszam za spoufalanie się ale po dzisiejszym dniu kiedy na Graal i Texie mam w okolicach dwucyfrówki to nastroje mam bezobciachowe ;) Powodzenia na najbliższe dni dla wszystkich! "Dollar will fall like a stone" - Peter Schiff "I'm selling all my dollars" - Jim Rogers
Edytowany: 3 czerwca 2009 00:40
|
|
0 Dołączył: 2008-08-01 Wpisów: 489
Wysłane:
3 czerwca 2009 08:25:02
Jarbas: to juz nie te euforie co byly. Towarzystwo naprawde ma chlodniejsze glowy. I jeszcze jedno - zauwaz ze jest nas tutaj sporo mniej. Jakkolwiek zgadzam sie ze to dopiero poczatek, i potrzebny jest dalszy ciag. To znacz wczoraj bylo ladne wybicie na obrotach, ale w porownaniu z wczesniejszymi swieczkami wybiciowymi ta jest dosc biedna, niska. totez spokojnie, spokojnie. In the name of all that which does not suck!
|
|
Wysłane:
3 czerwca 2009 11:07:10
przy kursie: 7,65 zł
Dziś obroty jeszcze bardziej intensywne. Kurs się też powoli pnie w górę. W moim skromnym odczuciu kwestią czasu jest podanie do publicznej wiadomości iż jakiś grubasek przekroczył 5% wszystkch akcji. Jak to się przełoży na kurs nie jest superoczywiste, ale myślę że taka instytucja nie patrzy za bardzo czy kupuje za 7, 8 czy 12 zeta w momencie, gdy spółka jest warta 3 razy tyle... Byle cierpliwości bo podaż i popyt oba olbrzymie, lekka nadwyżka po jednej czy po drugiej stronie i kurs zacznie szaleć. "Dollar will fall like a stone" - Peter Schiff "I'm selling all my dollars" - Jim Rogers
Edytowany: 3 czerwca 2009 12:19
|
|
0 Dołączył: 2009-05-31 Wpisów: 7
Wysłane:
3 czerwca 2009 11:26:09
Ładnie to napisałeś. To ja dodam że pewnie analitycy napiszą po dzisiejszej sesji, że była to realizacja zysków z duzego wczorajszego wzrostu.
Bardzo istotny bedzie poziom 8 - 8,2 gdy go przeskoczymy powinno sie pojawić wiecej przynajmniej średnioterminowych inwestorów.
|
|
Wysłane:
3 czerwca 2009 11:39:46
Jest to kolejny ogromnie ciekawy moment. To znaczy chwilami wyglada to na realizacje zyskow (byl taki moment jak jednym duzym zleceniem rozbito batonik K 20k na 7,60), a chwilami jak dalsza akumulacja... ubieranie czy odleszczanie - odwieczne pytanie niewatpliwie koncowka pokaze... przy utrzymaniu takich obrotow dzis idziemy na rekord. PS ja nie mam pewnosci ze nowy grubas sie oglosi. podobnie bylo na Immo, ze odwolam sie do swego skromnego doswiadczenia, gigantyczne obroty wiele razy sugerowaly z ktos gruby wsiada, ale ostatecznie nigdy sie o tym nie dowiedzielismy In the name of all that which does not suck!
Edytowany: 3 czerwca 2009 11:41
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-05-31 Wpisów: 7
Wysłane:
3 czerwca 2009 12:06:49
Alexey napisał(a):Jest to kolejny ogromnie ciekawy moment. To znaczy chwilami wyglada to na realizacje zyskow (byl taki moment jak jednym duzym zleceniem rozbito batonik K 20k na 7,60), a chwilami jak dalsza akumulacja... ubieranie czy odleszczanie - odwieczne pytanie niewatpliwie koncowka pokaze... przy utrzymaniu takich obrotow dzis idziemy na rekord. PS ja nie mam pewnosci ze nowy grubas sie oglosi. podobnie bylo na Immo, ze odwolam sie do swego skromnego doswiadczenia, gigantyczne obroty wiele razy sugerowaly z ktos gruby wsiada, ale ostatecznie nigdy sie o tym nie dowiedzielismy Pamietam czytałem kiedyś Twoje posty na Immo. Co skłania Cie do Techmexu - oprócz duzego spadku do dawnych szczytów? Nawet na wątku jest wielu piszacych negatywnie.
|
|
Wysłane:
3 czerwca 2009 12:25:56
Arturw2 napisał(a):Co skłania Cie do Techmexu - oprócz duzego spadku do dawnych szczytów? Nawet na wątku jest wielu piszacych negatywnie. * upadlajaca zadza zysku * fakt ze kupilem wiekszosc po 5,33 2 miesiace temu, wiec czuje sie bezpiecznie zarobiony * niska wycena vs wyceny fundamentalne (mozna sprawdzic w Monitorze Spolki) * bardzo obiecujaca sytuacja techniczna * seksowny dlugoterminowo kierunek restrukturyzacji spolki. pewnie nie bedzie nigdy tak duza przychodowo jak byla, ale ma szanse na stabilne wysokie marze. natomiast podzielam tez wiele z wyrazanych tu obaw i autentycznie nie naganiam. sam czuje sie naturalnie wesolo przy swojej cenie zakupu i po wczorajszej sesji, na tle calego biednego maja, ale gdybym mial zaangazowac sie na obecnych poziomach inaczej niz dlugoterminowo to bym sie drapal w glowe. In the name of all that which does not suck!
|
|
0 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 155
Wysłane:
3 czerwca 2009 12:36:23
Jak dla mnie to perspektywy dla tej spółki stanowią o jej silnym nie do końca odkrytym potencjale i możliwościach rozwoju. W oczekiwanym ożywieniu - hossie wynikającym z cykli powinna być beneficjentem wzrostu gospodarczego. Jak tam Alexey nie ma pogody nad morzem czy już po wypoczynku? EDIT: Bez dwóch zdań siła idzie na Techu  Szasowanko - zrzuty w celu odebrania na niższych poziomach na kursie się zaczęło.
Edytowany: 3 czerwca 2009 14:10
|
|
0 Dołączył: 2009-03-22 Wpisów: 40
Wysłane:
3 czerwca 2009 13:29:06
witam. Dopóki fundusze nie przestaną sypać, to nici ze wzrostów  musimy czekać, ale może to być zjazd jeszcze w okolice 7 zł, czego wam i sobie nie życzę
|
|
Wysłane:
3 czerwca 2009 14:17:51
Powiem krótko: zaczęło się. Patrzcie i podziwiajcie. Rekord obrotów już murowany, wzrosty już 8% a w tym tempie będzie znowu dwucyfrówka na koniec... "Dollar will fall like a stone" - Peter Schiff "I'm selling all my dollars" - Jim Rogers
|
|
0 Dołączył: 2008-12-17 Wpisów: 218
Wysłane:
3 czerwca 2009 17:16:47
TomAl napisał(a):Powiem krótko: zaczęło się. Patrzcie i podziwiajcie. Rekord obrotów już murowany, wzrosty już 8% a w tym tempie będzie znowu dwucyfrówka na koniec... juz w tym watku bylo mowione, nie mow hop, i nie chwal dnia przed zachodem, poki co mmay tylko +5 a nie dwucyfrowka.
|
|
Wysłane:
3 czerwca 2009 17:32:13
e, rzeczywiście, podaż się też obudziła. W końcówce było PKC po obu stronach - chyba nikt nie wiedział co się dzieje. :D :D Tak w ogóle, jak się wtedy kurs ustala bo nawet nie wiem? A rekord obrotów padł, mieliśmy blisko 650 tys akcji za prawie 5 mln złotych dziś w obrocie. byliśmy 20stą spółką na rynku jeśli chodzi o obroty. Jeszcze parę takich sesji i Techmex przeniosą do WIG20  Nie powiem że to mnie nawet bardziej cieszy niż jednorazowy wzrost kursu, bo świadczy o jednej rzeczy - jest zainteresowanie papierem. "Dollar will fall like a stone" - Peter Schiff "I'm selling all my dollars" - Jim Rogers
Edytowany: 3 czerwca 2009 17:38
|
|
0 Dołączył: 2009-03-31 Wpisów: 299
Wysłane:
3 czerwca 2009 17:39:41
Sadze ze opor jutro na 8,20 przy tych obrotach powinien zostan pokonany :-)
A podaż sie obudziła ponieważ leszczyna sie przestraszyła spadajacych wigów, jutro pewnie luka na 7,80 i jedziemy
Edytowany: 3 czerwca 2009 17:42
|
|
0 Dołączył: 2009-05-12 Wpisów: 54
Wysłane:
3 czerwca 2009 20:31:06
Na http://www.tvncnbc.pl/ (zakładka "Biznes" a potem "Spółki") można obejrzeć wczorajszy wywiad ze Studenckim.
|
|
Wysłane:
3 czerwca 2009 21:11:51
llll napisał(a):Na http://www.tvncnbc.pl/ (zakładka "Biznes" a potem "Spółki") można obejrzeć wczorajszy wywiad ze Studenckim. dzieki, ciekawe! gosc wyglada na pewnego siebie, i obiecuje w 2009 bardzo duzo. biorac pod uwage ze jest juz polowa roku to albo klamie jak Maciek Duda, albo rzeczywiscie mamy tu perelke. nie wykluczam zadnej z tych mozliwosci, choc przychylam sie do drugiej... juz wyniki 2. kwartalu zweryfikuja te obietnice (maja byc lepsze niz w pierwszym). aha, jedno tam padlo czego wczesniej nie wychwycono: skup akcji zacznie sie najwczesniej w koncu 2009, o ile do tego czasu uda sie opchnac SCOR (pakiet wiekszosciowy, co jest przewidywane na jako druga faza sprzedazy). natomiast, jak sprawdzilem w uchwale NWZ, nie ma limitu ceny (pisalem wczesniej, ze jest). jest limit kwoty przeznaczonej na skup (10 mln) i limit akcji do skupienia (max 10%). In the name of all that which does not suck!
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.