PARTNER SERWISU
brntkkva
8 9 10 11 12

Wybory Parlamentarne 2011

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 14 sierpnia 2011 10:12:17
v3nom napisał(a):

Ale to co robi PIS to przechodzi ludzkie pojęcie. Nie podoba mi się, że manipulują społeczeństwem. Tego na prawdę nie lubię. Przykładów można by podać nieskończoną ilość, ale szkoda na to czasu. Z tego co na szybko pamiętam to teksty o tym, że za ich rządów była prosperita. Przyszło PO i od razu kryzys oraz spadki na rynkach. Teraz z kolei wysokie ceny i inflacja to też wina Tuska a nie Bena. Nic to, Joker idzie na zakupy do sklepu dla ubogich i kupuje od razu 2kg cukru, żeby wywindować paragon Angel

Taki urok polityki... Uważasz, że inna partia postąpiłaby inaczej? Proszę... Mają świetny argument który rozgrywają. Kaczor jest zwolennikiem interwencjonizmu. To brak reakcji rządu na zmieniające się makro krytykuje. Taki jest tego sens. Przykładem takiej reakcji jest np obniżka akcyzy. Są też inne instrumenty, czy formy nacisku. Krytykuje także brak myślenia strategicznego. Czy w Polsce byłyby takie ceny gazu, gdyby od dawna funkcjonował Gazoport?
Pewnie nie. Nowa umowa z Rosją byłaby korzystniejsza, a dzięki temu gospodarka bardziej konkurencyjna. Mnie się podoba to patrzenie dalej niż czubek własnego nosa. We wczorajszych wystąpieniach najważniejszą sprawą poza tą całą wyborczą papką był projekt ustawy o łupkach. Ze strony rządu nie słyszałem słowa, no może poza Pawlakiem i Gowinem. A Tusk? Na zielonej wyspie gaz jest nie potrzebny thumbright

Mnie też ta partia odpycha swoim prawicowym skrzywieniem katolickim, ojcem rydzykiem itd. Zaplecze intelektualne też jest pewnie słabsze, ale pomysły mi się podobają. Lepiej coś robić nawet robiąc błędy niż nic nie robić. Przecież zielona wyspa to efekt rządu SLD i potem PIS. Jedni obniżyli CIT, drudzy PIT oraz składki ZUS, co mocno stymulowało popyt wewnętrzny, a ten pozwolił rosnąć. Przypisywanie sobie zasług jest niestety żenujące.
Edytowany: 14 sierpnia 2011 10:15

SpartaN
1
Wpisów: 183
Wysłane: 14 sierpnia 2011 12:58:08
Katastrofy, które nas w ostatnim czasie nawiedziły to nie wina PO, lecz ich winą jest to, że nie przeprowadzili reform aby udoskonalić system działania biurokracji czy odpowiednich służb, co zresztą w swoim programie zapowiadali.

Ja nie opowiadam się za Kaczorem, ani tym drugim, Tuskiem. Tak jak już poprzednicy napisali są siebie warci tak samo jak ich partie i ta wielka "czwórka", czyli oni, PSL i SLD. Zagłosuje na KNP chociaż ich program aż tak idealny nie jest. Czytał ktoś może? Nie dużo, bo cztery strony tylko ma. Nie ma już takich cyrków jakie w poprzednich wyborach chciał zrobić czyli Polska Monarchiom itp itd. Chce wprowadzić karę śmierci. Ja to popieram, ale jak się nie mylę jest to niezgodne z Konstytucją Unii Europejskiej. Jeżeli w Polsce wprowadzono by karę śmierci to automatycznie powinniśmy zostać wyrzuceni z niej za pogwałcenie najważniejszego aktu, czy się mylę?
Edytowany: 14 sierpnia 2011 12:59

maobab
0
Wpisów: 221
Wysłane: 15 sierpnia 2011 13:55:50
Akurat Korwin cieszył by się z tego faktu wyrzucenia z unii złodziejskiej pfu europejskiej.

erbe
0
Wpisów: 120
Wysłane: 16 sierpnia 2011 14:46:10
JKM jest za zniesieniem podatku dochodowego, ponieważ uważa, że ten podatek karze ludzi za pracę. Popieramthumbright . Nie po to spędzam czas nad analizą spółki pare godzin, inwestuje własne pieniądze i podejmuje ryzyko, by potem jakieś państwo mi zabierało ot tak sobie 19% i dawało potem żulom w PUPach.

fuck belka!
Edytowany: 16 sierpnia 2011 14:47

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 16 sierpnia 2011 15:30:22
Cytat:
fuck belka!

nie ma się co pieklić, przecież donald obiecał że zniesie ten podatek
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 16 sierpnia 2011 15:30

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 16 sierpnia 2011 17:01:01
Cytat:

Dokładnie, ale to dopiero na świętego Dygdy, a na razie trzeba płacić Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

erbe
0
Wysłane: 16 sierpnia 2011 18:42:56
Donald liberał ponoć, ale niestety albo nie może wprowadzić liberalizmu w Polsce, albo stwierdził, że mu się nie opłaca. Tak czy siak - mojego głosu nie ma

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 16 sierpnia 2011 18:44:59
sss56 napisał(a):

kłamał, jak każdy polityk co chce sie nachapać tak Donald zagral na czas

Podtrzymujac swoje poparcie pozwala okretowi tonąć, dla niego najwazniejsze jest że on jest kapitanem.
Jeśli myślicie że Kaczyński zrobi inaczej to się rozczarujecie, zrobi tak samo.
A o farbowanych lisach SLD czy PSL to juz nawet nie ma co wspominać, bo oni zawsze kradli dla siebie pod haslami ratowania ogółu.

Każdy co sie porwie na ostre reformy odpadnie z polityki na fali niezadowolenia, wiec musimy pójśc na dno, bo póki co nie widać takiego herosa u nas. Korwin daje nadzieje ale nie sadze aby wygrał i tez mam watpliwosci czy jest na tyle silny aby sie przeciwstawić ogólnemu liberum veto.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

DarthUnreal
0
Wpisów: 228
Wysłane: 16 sierpnia 2011 21:58:19
Przecież tu nie chodzi o to żeby wygrać (najlepiej może jeszcze >50%) tylko żeby wejść do sejmu i zacząć krzewić nurt liberalizmu. Tylko tego prawdziwego a nie typu pinokio....

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 16 sierpnia 2011 22:18:17
majama napisał(a):
Każdy co sie porwie na ostre reformy odpadnie z polityki na fali niezadowolenia, wiec musimy pójśc na dno, bo póki co nie widać takiego herosa u nas. Korwin daje nadzieje ale nie sadze aby wygrał i tez mam watpliwosci czy jest na tyle silny aby sie przeciwstawić ogólnemu liberum veto.

Zgadzam się z DarthUnreal - wystarczy aby KONGRES NOWEJ PRAWICY dostał się do sejmu. Ważne jest aby w parlamencie było ugrupowanie reprezentujące poglądy konserwatywno-liberalne, wolnorynkowe. Tak jak już pisałem wczesniej dzięki nawet skromnej obecności w Sejmie KNP bez problemu może zając się konstruktywną krytyką socjalistycznych pomysłów PO, SLD czy PIS. Dzięki temu przez kolejne 4 lata może spokojnie budować (zwiększać) swój elektorat i w kolejnych wyborach powalczyć o główne trofea... Tak to widzę.

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 16 sierpnia 2011 23:16:40
Wtedy cała reszta trzymająca w rekach media zrobi z nich oszołomów. W polityce nie wygrywa ten kto ma rację, tylko ten kto ma wiecej siły wpływu na masy.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 17 sierpnia 2011 00:01:13
majama: tak, demokracja ma to to siebie że zazwyczaj wygrywa w niej populizm zamiast rozsądku, dlatego tak trudno przebić się zdrowym i normalnym konserwatywno-liberalnym poglądom. Demokracja to bardzo zły system - ale o tym sporo już pisałem na wątku "Monarchia vs. Demokracja". Niemniej jednak obecne kryzysy gospodarcze znacznie ułatwiają dotarcie do ludzi - tym bardziej że rządzący socjaliści sami przyznają że socjal ma dwa oblicza. Trzeba ten moment wykorzystać.

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 17 sierpnia 2011 00:21:45
Mila - Majama ma rację. Zobacz jak dzisiaj wygląda Korwin w mediach. Jak właśnie oszołom i populista. Taki wizerunek ciemiężyciela homosi pasuje chyba większym ugrupowaniom walczącym o władzę, więc gościa skierowali na medialna bocznicę w której został zaszufladkowany razem ze swoją muchą.
Edytowany: 17 sierpnia 2011 00:24

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 17 sierpnia 2011 07:49:32
ten wizerunek to jest w dużej części jego wina. jak się mówi zawsze to co ślina na język przyniesie, do tego niewybrednie docina adwersarzom to tak jest. wiadomo, że w demokracji oprócz haseł i programu trzeba mieć też pozytywny wizerunek. kto tego nie rozumie nie wygra wyborów i jest zwyczajnie politycznie głupi.

erbe
0
Wysłane: 17 sierpnia 2011 10:32:49
Nie do końca, bo jak np mówił o łapówkach aby nie karać tego, który daje (gdy dawca jest "wolny" nie ma żadnego interesu by bronić tego co przyjmuje łapówki) to w TVP napisali, że Korwin jest przeciwko zwalczaniu korupcji.
Edytowany: 17 sierpnia 2011 10:33

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 17 sierpnia 2011 11:36:25
ok. media manipulują, ale nie trzeba im tego ułatwiać. korwin powinien zatrudnić dobrego specjalistę od wizerunku i go słuchać. to się jednak nigdy nie stanie.

może porównanie nie jest do końca na miejscu, ale nawet kaczyński podczas kampanii prezydenckiej, mówił w sosnowcu, że oleksy to polityk starszego pokolenia o poglądach lewicowych (cytat z pamięci). prawie wygrał te wybory, wizerunek znacznie mu pomógł w wyniku.

DarthUnreal
0
Wpisów: 228
Wysłane: 17 sierpnia 2011 12:15:44
I to jest jego podstawowy błąd. Gada co mu przyniesienie ślina na język. Nic dziwnego,że media z niego robią oszołoma i ludzie widzą to samo skoro wydźwięk wypowiedzi jest negatywny. Pamiętam jak powiedział,że Hillary Clinton jest komunistką, a nawet bardziej na lewo, czyli już trockizm; nasz rząd jest faszystowski itp. To rodzi niechęć. Mógłby w prostu sposób tłumaczyć podstawy ekonomii na przykładach z życia codziennego, tego co dzieje się na świecie. A po zdobyciu tych 5% dalej krzewić liberalne poglądy. Ja głosuję na KNP ze względu na poglądy i sprzeciw wobec takiego rządzenia jaki mamy obecnie. Dalej podtrzymuję że program KNP jest dobry, ale na 20 lat bo inaczej z tego bagna wygrzebać się nie da jak powoli, z rozmysłem i przede wszystkim z długofalową strategią.

erbe
0
Wysłane: 17 sierpnia 2011 22:16:32
Z drugiej strony gdyby było go więcej w mediach, może ludzie polubiliby go za szczerosc i prostote - ciezko ocenic

Amol
0
Wpisów: 252
Wysłane: 18 sierpnia 2011 09:23:27
Cytat:
może ludzie polubiliby go za szczerosc i prostote

Tak,jasne,a może za wybitną GŁUPOTĘ...!puke_l
Czy przypadkiem ten pan z idiotyczną muchą nie zasłynął 11 lat temu z tego,że wychwalał Hitlera...???puke_l
Czy ów pan,narzekający przez lata na komunę,nie słynie też z tego,że w najważniejszym głosowaniu nad odwołaniem rządu Suchockiej,nacisnął również przycisk za odwołaniem,czego późniejszym skutkiem były rządy SLD z PSL-em...? Chyba wiedział co robi i czym to skutkuje...?angry3
Czy ten niezrozumiale ględzący pan nie był przypadkiem przeciwko wprowadzeniu Polski do Unii Europejskiej,podobnie jak populiści z Ligii Polskich Rodzin,Radia Maryja i Samoobrony...?puke_l
Taki z niego liberał,jak koledzy z antyunijnymi poglądami (np.Rydzyk...puke_l ).
Gdyby był faktycznie liberałem,to by nie pluł najbardziej na tych,którzy mu są poglądami gospodarczymi najbliżej (przynajmniej tak teoretycznie powinno to wyglądać,bo sam nie ma szans na ponad 50%)...Dlaczego pluł na Balcerowicza,który zawsze mówił o obniżaniu podatków , o cięciu wydatków i o zahamowaniu przyrostu zadłużenia...?
Nie bez powodu media robią niego oszołoma,bo to wszystko pomieszanie z poplątaniem nie trzymające się ani kupy , ani sensu... Tak naprawdę,to media nic nie muszą specjalnie robić,on sam kreuje się na oszołoma...Angel

erbe
0
Wysłane: 18 sierpnia 2011 13:59:55
1. Hitler = socjalista - nie mógł go chwalić,
2. Nie wiem, za mały na to byłem
3. Jest przeciwko UE i ma dobre powody, bo UE to Twór socjalistyczny,
4. On jest przesiąknięty Liberalizmem (posłuchaj wypowiedzi) i nienawiścią do socjalizmu
5. Posłuchaj jego wywiadów o Balcerowiczu to się dowiesz

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

8 9 10 11 12

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,207 sek.

dwcxdurj
pnymgwin
bgyoymwj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qskzbotq
akuaodnm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat