26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
15 listopada 2011 17:28:29
kolejny kwiatek: Cytat:Uchwała Nr 1401/2011 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 15 listopada 2011 r.
w sprawie zawieszenia obrotu akcjami spółki AVTECH AVIATION & ENGINEERING PLC na rynku NewConnect
§ 1
W związku z powzięciem przez Giełdę w dniu 14 listopada 2011 r. istotnej informacji dotyczącej spółki AVTECH AVIATION & ENGINEERING PLC oraz w związku z rozwiązaniem umowy pomiędzy tą spółką a jej Autoryzowanym Doradcą, Zarząd Giełdy działając na podstawie § 11 ust. 1 pkt 2) i § 18 ust. 7 pkt 1) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu postanawia zawiesić obrót akcjami spółki AVTECH AVIATION & ENGINEERING PLC (oznaczonymi kodem „GB00B52QQW47”) w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect począwszy od dnia 16 listopada 2011 r. do końca dnia następującego po dniu, w którym zostaną spełnione przez Spółkę łącznie następujące warunki: 1) przekazanie do publicznej wiadomości istotnej informacji, o której mowa powyżej, w trybie i na warunkach obowiązujących na rynku NewConnect; 2) zawarcie i wejście w życie nowej umowy z Autoryzowanym Doradcą; 3) przekazanie do publicznej wiadomości informacji o zawarciu i wejściu w życie nowej umowy z Autoryzowanym Doradcą. newconnect.pl/?page=1061&p...
|
|
98 Dołączył: 2009-11-11 Wpisów: 915
Wysłane:
15 listopada 2011 20:05:10
wróciłem sobie do domku, przeglądam raporty NC pereł i - generalnie masakra - na całej linii. tutaj chyba jesień się skończyła i zagląda sroga zima bo otwieranie raportu dla posiadacza, czy jak kto woli akcjonariusza samo w sobie wywołuje efekt "gęsiej skórki". ps. wczoraj rozstałem się z posiadanym pakietem ventureina i tam niestety też możliwa korekta prognoz po słabych wynikach...bo przecena portfelowych itp... "złoty strzał" po frogowemu zaczyna tutaj już graniczyć z prawdopodobieństwem lotto. chyba osobiście ja i NC powiemy sobie na teraz - papa ps2.oczywiście nie twierdzę, że owe perełki już tutaj nie istnieją  ale ja zaczynam się drobinę bać, bo mogą być skute głębokim lodem przysypanym śmieciami
|
|
0 Dołączył: 2011-07-29 Wpisów: 1 159
Wysłane:
15 listopada 2011 20:43:54
orzech napisał(a):ps2.oczywiście nie twierdzę, że owe perełki już tutaj nie istnieją ale ja zaczynam się drobinę bać, bo mogą być skute głębokim lodem przysypanym śmieciami Jedyna szansa to dla perełek to GPW... - tylko czy w sytuacji przysypania śmieciami ich kapitalizacja osiągnie poziomy umożliwiające staranie się o przejście na szeroki rynek? Jedynie co by mogło pomóc NC to rzeczywiście bankructwa spółek i odpowiedzialność prezesów za doprowadzenie do bankructwa... Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-05-20 Wpisów: 111
Wysłane:
20 listopada 2011 20:44:44
nie wszystkie przędą tak słabo; mam w obserwacjach szara, epigona, xplus, vedię i wszystkie wykazują zyski albo porównywalne z okresem poprzednim albo je zdecydowanie przekraczając; inna sprawa, że nie ma to absolutnie przełożenia na ich kurs; ostatnio łudziłem się, że listopad będzie miesiącem odpału całego indeksu po sygnałach na macd, ale aktualnie mamy co najmniej poślizg z tym wybiciem
|
|
98 Dołączył: 2009-11-11 Wpisów: 915
Wysłane:
25 listopada 2011 19:54:55
może i nie wszystkie cienko wyglądają teraz i dzisiaj, ale proponuję takie przeszłościowo niedalekie spojrzenie inwestując trochę swego czasu na NC zerkałem zawsze gdzie tutaj się pokłada nadzieje, gdzie lokuje się swoją kasę, gdzie marzenia miały być piękne i przyszłość świetlana. trochę by się tych perełek uzbierało - wspomnę tylko kilka - photon, orzloopony, marketeo, athon, motoricus etc. niedawno jeszcze wszystko wyglądało tam super, plany i perspektywy rozpalały wyobrażnię i co?  - jak nie jakieś tam przepisy, to inne emisje czy dziwne przejęcia, cudne pomysły okazują się średnio cudne, coś co miało być już będzie, ale może kiedyś  i tak w kółeczko. inwestycja na tym rynku, na dłużej, za więcej zaczyna pachnieć masochizmem i samookaleczeniem. ktoś kto trafi, w te naprawdę warte zarobi swoje  , ale tych co polegną będzie wielu i dla nich zabawa w giełdowego inwestora może już być przeszłością
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
26 listopada 2011 19:51:43
orzech napisał(a):trochę by się tych perełek uzbierało - wspomnę tylko kilka - photon, orzloopony, marketeo, athon, motoricus etc. niedawno jeszcze wszystko wyglądało tam super, plany i perspektywy rozpalały wyobrażnię i co? I nic, te spółki zawiodły akcjonariuszy,choć wszystkie miały swoje 5 minut i kto z nich skorzystał, to trochę kasy sobie nabił, reszta straciła. Ale...na tym rynku jest co najmniej 5 spółek, które rozwijają się mocno ponadprzeciętnie i jak na razie nie ma sygnałów hamowania ich wzrostu, gorzej co prawda z kursasmi, ale to sprawa raczej ogólnej sytuacji na rynkach, niż samych firm... Choć z drugiej strony 5 firm na 300 notowanych-to też nie jest za wiele, ale cóż, kryzys...
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
2 grudnia 2011 11:28:00
Prawdziwy król NC:  kliknij, aby powiększyćNie ma lepszej ilustracji dla tego rynku i tego jak Sobol i KNF rozumieją sens rynków finansowych. Spółka widmo z wynikami finansowymi liczonymi w tysiącach złotych. Jeszcze przed debiutem na NC połowa naganiaczy z forum P. wie jaka "ekipa" siedzi w spółce (poprzedni hit - Teliani Valley) i co się tu wkrótce szykuje. Wiedzą o tym wszyscy, tylko nie KNF. Pomaga im nawet Pudelek Biznesu, który wymienia SMK w gronie liderów NC ("Smoke Shop, prowadzący sklepy z wyrobami tytoniowymi, osiągnął sprzedaż nieco wyższą od zakładanej, a zysk okazał się aż o połowę lepszy od prognozowanego") nie wspominając jedynie o takim "szczególe", że przy przychodach 2.5 mln spółka osiąga astronomiczny zysk na poziomie 75 tysięcy zł. I zaczyna się pompowanko. W ciągu 15 sesji kurs rośnie z 1.11 zł na 25 zł (wzrost o 2200%). KNF nie interesuje się tematem, GPW ani myśli o zawieszeniu notowań. Potem jazda w dół, w ciągu kolejnych 15 sesji kurs spada do 1.60 zł, a obecnie wynosi 75 groszy (33-krotny spadek wartości). "Nikto nic ne vi". The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2011-07-29 Wpisów: 1 159
Wysłane:
2 grudnia 2011 11:41:05
@mathu zdaje się, że Sobol zaczyna iść po rozum do głowy: zmiany Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu napisał(a):Jeżeli kurs jednolity wykracza poza ograniczenia wahań kursów Organizator Alternatywnego Systemu może: a. zmienić ograniczenia wahań kursów i ogłosić kurs jednolity mieszczący się w tych ograniczeniach, albo b. zakończyć notowanie ogłaszając nietransakcyjny kurs jednolity równy górnemu ograniczeniu wahań kursów (w przypadku przewagi zleceń kupna), bądź równy dolnemu ograniczeniu wahań kursów (w przypadku przewagi zleceń sprzedaży), albo c. zakończyć notowanie bez ogłaszania kursu jednolitego.”.
www.newconnect.pl/?page=archiw...czy to coś pomoże w ograniczeniu pompowania? Narzędzie ku temu chyba odpowiednie? Ciekawe jak to będzie w praktyce... Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
Wysłane:
2 grudnia 2011 11:51:40
Od dawna mogli zawieszać notowania i przenosić na jednolite. Kiedyś przenieśli ATE, a kilka tygodni później pozwolili mu wrócić na ciągłe. Sobol ma to wszystko gdzieś, inaczej już dawno wyrzuciłby z rynku Patrowicza i resztę pompowaczy. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
2 grudnia 2011 12:44:08
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi pieniądze. GPW jest spółką jak inne i priorytetem Sobola jest generować zysk. Przy takich rajdach zawsze pojawia się wysoki obrót (sztuczny czy nie), ludzie wskakują na kolejnych widłach, od czasu do czasu pojawia się małe równoważenie popytu i podaży, co daje długie wąsy po obu stronach świecy i jeszcze większe wolumeny. Tak jak Frog opowiada się za likwidacją pochodnych, tak dla mnie NC mogli by zlikwidować choćby jutro, wysadzając całe piętro, na którym stoją serwery GPW dedykowane pod NC  Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 2 grudnia 2011 12:44
|
|
|
|
153 Dołączył: 2011-10-30 Wpisów: 1 886
Wysłane:
21 grudnia 2011 06:55:04
Bessa na NC będzie trwała tak długo, jak długo Zarząd GPW nie zrozumie, że nawet na takim rynku jak NC trzeba pilnować przestrzegania minimum standardów: blogi.bossa.pl/2011/12/20/taki...Cytat:We wtorkowym wydaniu Parkietu opublikowano artykuł bardzo dobrze pokazujący mechanizmy funkcjonowania rynku NewConnect. Wszyscy, którzy uważają, że reżim regulacyjny NewConnect nie chroni należycie interesów inwestorów indywidualnych odnajdą w historii krzyżowych powiązań Serenity i Balticon mocny argument na potwierdzenie swoich opinii. [code]mod: prośba o dodawanie cytatów do linków[/quote] "Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
Edytowany: 21 grudnia 2011 13:39
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
21 grudnia 2011 08:28:32
odnoszę wrażenie, że o rynku NC na długo przed jego powstaniem pisał Karol Marks. to, co dane jest nam obserwować, jak ulał pasuje do definicji pierwotnego gromadzenia kapitału, połączonego z rozbojem i grabieżą w delikatnej, ucywilizowanej formie
|
|
43 Dołączył: 2009-04-14 Wpisów: 603
Wysłane:
23 grudnia 2011 15:33:59
Dzisiaj kolejny piękny debiut
na chwilę obecna -66%
LEGAL STREAM
|
|
Wysłane:
23 grudnia 2011 23:59:43
Ciekawe co tam u VOXa. Dawno się nie odzywał, a z tego co pamiętam to wchodził w debiuty na NC. Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
2 stycznia 2012 11:17:29
Pierwsze info w tym roku. Jeszcze z 200 takich i może ten rynek nabierze kolorytu. http://stooq.pl/n/?f=555651Cytat:02.01. Warszawa (PAP) - Budostal-5 złożył do Sądu Rejonowego w Krakowie wniosek o ogłoszenie upadłości spółki obejmującej możliwość zawarcia układu - poinformowała spółka w komunikacie. Wniosek został złożony 30 grudnia 2011 r.
Budostal-5 jest notowany na NewConnect od czerwca 2010 r. Spółka zajmuje się m.in. robotami drogowymi, torowymi i wodno-kanalizacyjnymi.
W sierpniu 2011 r. KNF zatwierdził prospekt emisyjny Budostalu-5 związany z ofertą publiczną akcji oraz ubieganiem się o przeniesienie notowania akcji spółki na rynek regulowany. W październiku spółka poinformowała o rezygnacji z tych planów. (PAP)
|
|
Wysłane:
2 stycznia 2012 11:29:12
Fajna spółka swoją drogą: 50 najlepszych ZLECEŃ KUPNA Cena Wolumen Czas 0,70 2 400 09:01:22 0,50 2 000 09:07:22 50 najlepszych ZLECEŃ SPRZEDAŻY Cena Wolumen Czas 1,07 124 10:39:21 1,35 1 600 09:01:22 1,54 534 08:38:48 To cały arkusz :) The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 2 stycznia 2012 11:30
|
|
Wysłane:
2 stycznia 2012 12:48:40
Arkusz jest w stanie tzw. nieprzysiadalnym  Pytam się, gdzie był Budostal-1, Budostal-2, Budostal-3 i Budostal-4, kiedy Budostal-5 przeżywał trudności finansowe?  Na szybko w google znalazłem także Budostal-8. Pewnie w rejestrze sądowym jest tego więcej. Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
2 stycznia 2012 18:53:43
To Panowie widzieliście? Ja zdębiałem ctrl+c/ctrl+v jako sposób komunikacji z inwestorami na giełdzie... Cytat:Odwoływanie prognoz finansowych zawartych w dokumentach informacyjnych debiutujących na Newconnect spółek stało się tak częste, że .. jak się okazuje jest zgłaszane na wystandaryzowanych formularzach, przynajmniej w przypadku spółek, których autoryzowanym doradcą (a również akcjonariuszem) jest Dom Maklerski Capital Partners S.A. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
2 stycznia 2012 19:02:27
Cytat:Ciekawe co tam u VOXa. Dawno się nie odzywał, a z tego co pamiętam to wchodził w debiuty na NC. A nic, jakoś leci. Zostałem inwestorem długoterminowym, trend kiedyś się odwróci. A na NC nic się nie dzieje. Zero obrotów. To i nie ma o czym pisać Cytat:To Panowie widzieliście? Ja zdębiałem To mnie nie dziwi. Ta stajnia tak ma. Za to debiuty były ładnie pompowane.
Edytowany: 2 stycznia 2012 19:04
|
|
0 Dołączył: 2011-08-26 Wpisów: 375
Wysłane:
2 stycznia 2012 19:33:03
Przepraszam że tutaj ale liczę na odpowiedź a wiem że w ten wątek zaglądają mądre głowy a pytanie dotyczy spółki z NC.
Dziś na Serenity były zawieszone notowania, pierwszą transakcję puściło dopiero o 9.35. ktoś może wie czemu albo gdzie szukać informacji? I jeszcze chciałbym powiedzieć że to nie był brak skojarzonych zleceń; zarówno po lewej jak i po prawej przez kilka minut wisiały zlecenia po 0.10 groszy..... Tak jak pisałem puściło je dopiero o 9.35.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.