Cytat:Jak do tej pory to Vivid zarobił w 2014 więcej od 11bit....
niewątpliwie jest to jeden z najbardziej nieprzemyślanych tekstów jakie czytałem na forum. To że my z raportów wiemy ile firmy zarobiły przed premierą gry 11bit nijak ma się do dzisiejszej sytuacji.
niemogącysłuchać napisał(a):zgadza się ,mało precyzyjnie się wyraziłem choć ktoś kto twierdzi że nie zarobią więcej od 11bit wyraża się jeszcze bardziej nieprecyzyjnie
ale to jest powiedziane bardzo precyzyjnie. Gdyby mogli zarobić więcej ich gry musiałyby w tej chwili cieszyć się ogromnym powodzeniem a Godfire po prostu nim się
nie cieszy. Popatrz na Google Play: przedział 100-500 000 dla darmowej gry w standardzie freemium to jest po prostu porażka.
Sterowanie jest średniawe, reklamy nachalne, a gra koszmarnie wolno odpala i wczytuje jak na standardy mobilne. Mam 3GB ram i Snapdragona 800 a gra uruchamia się i wczytuje poziomy jakby miał sprzęt sprzed paru lat. Sama grafika jest OK, wcale nie wywołuje opadu szczęki, ale jest OK. Nie udał im się pomysł na mega-hit freemium typu
Boom Beach (10-50 mln ściągnięć w GPlay) czy typowej nawalanki z niezłym klimatem -
Shadow Fight 2 (też 10-50 mln ściągnięć w GPlay).
Więc na zarobek zbliżony do wielkich hitów nie ma szans. Dobry tytuł trafił im się owszem, klasy "prawie hit światowy", czyli Real Boxing, ale ile lat bedą na nim jechać jeszcze?
No i pytanie o wycene giełdową w stosunku do potencjalnego zarobku w najbliższym raporcie....
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD