PARTNER SERWISU
pfqgkvzk
5 6 7 8 9
rubik
56
Wpisów: 738
Wysłane: 25 lipca 2020 16:06:47 przy kursie: 16,30 zł
Cytat:
„Together” jest grą platformową opartą na mechanice wykorzystanej w takich grach, jak „Super Mario World” czy „Bubble Bobble”. Gra ma też bogatą narrację. „Together” umożliwia prowadzenie rozgrywek w trybie kooperacji, gdzie dwóch graczy może wspólnie realizować misje. W grze jest dostępnych wiele postaci do wyboru inspirowanych na takich klasykach jak potwór Frankensteina, Robin Hood czy Buzz Astral. Postacie te posiadają różne zdolności, które pomogą graczom pokonać głównego przeciwnika. Gra jest skierowana do odbiorców w różnym wieku. Szczególnie może przypaść do gustu młodszych graczom, ale także osobom chcącym wrócić do korzeni gamingu. W pierwszej kolejności gra zostanie wydana w wersji na konsolę Nintendo Switch, ale w strategii wydawniczej rozważane są też PS4, Xbox oraz PC.

www.fxmag.pl/artykul/the-dust-...

Cytat:
Zarząd The Dust S.A. z siedzibą we Wrocławiu ( Spółka , Emitent ), w nawiązaniu do raportu bieżącego 14/2020 z dnia 18 czerwca 2020 roku, informuje, że na podstawie wyników otrzymanego raportu z którym w dniu dzisiejszym zapoznał się Zarząd spółki Raport Silent Reviews , przygotowanego na podstawie ocen ekspertów (dziennikarzy gamingowych), niniejszym informuje o rozpoczęciu wprowadzania ostatnich poprawek do gry przed jej wydaniem.
Oceny dziennikarzy były pozytywne. Za najmocniejsze strony gry dziennikarze uznali:
1. oprawę i styl graficzny,
2. tryb co-op,
3. progres.
Raport zawiera szereg sugestii i komentarzy, które The Dust S.A. zamierza uwzględnić w ostatecznej wersji gry. Wydanie gry planowane jest w drugiej połowie 2020 roku.

W ocenie Zarządu Emitenta komercjalizacja gry Together może mieć istotny wpływ na wyniki finansowe Emitenta w 2020 r. i latach kolejnych.

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Mała gierka na początek - nigdy nie wiadomo, może "chwyci" ;)

jqn
jqn
64
Wpisów: 374
Wysłane: 6 sierpnia 2020 09:33:22 przy kursie: 18,30 zł
Jest szansa, że może w tym roku zobaczymy trailer "I, the Inquisitor" binky
Komunikat z dzisiaj:

Cytat:
Zarząd The Dust S.A. (dalej: Spółka , Emitent , The Dust ) informuje, że w dniu 06.08.2020 r. pomiędzy Spółką a Juice Sp. z o.o. (dalej: Juice ) zawarta została umowa, dotyczącą trailera do gry I, the Inquisitor (zapowiedź video) do produkowanej przez Emitenta gry opartej na motywach twórczości Jacka Piekary I, the Inquisitor (największy projekt w dotychczasowej historii The Dust).

Juice specjalizuje się w produkcji materiałów związanych z efektami wizualnymi i dźwiękiem. Studio to posiada wysoką renomę i bardzo duże sukcesy na globalnym rynku. Na swoim koncie ma udział w realizacji filmów reklamowych dla takich marek jak BMW, Mitsubishi, Mercedes, Pepsi, Budweiser , Casio, Huawei i wiele innych. Co istotne, Juice było zaangażowane m.in. w produkcję materiałów do gry Call of Duty: Modern Warfare.

Spółka zakłada, że wysoki poziom kampanii marketingowej przełoży się w sposób pozytywny na sprzedaż gry i wyniki finansowe Emitenta.
To be a rock and not to roll

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 6 sierpnia 2020 09:59:59 przy kursie: 18,30 zł
najważniejsze że widać ze projekt jest traktowany z powagą na jaką zasluguje, bo o ile samego Piekary jako człowieka to ledwo toleruję, to jego książki na gry nadają się świetnie.

Cierpliwie czekamy na trailer.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD

jqn
jqn
64
Wysłane: 6 sierpnia 2020 11:20:14 przy kursie: 18,30 zł
To widzę @Scarry, że nie jestem sam w takiej opinii nt. samego Piekary blackeye

Sam trailer wykonany przez Juice może być klimatyczny, spójrz na tę próbkę:
juice.pl/project/ipn-the-uncon...

sargon25
0
Wpisów: 78
Wysłane: 6 sierpnia 2020 22:19:23 przy kursie: 18,30 zł
Panowie a w jakim terminie spodziewacie sie trailera, skoro dopiero podpisali umowena jego stworzenie to może być 2,5,7,10 miesięcy?
Janusz giełdy :)...bywa i tak

jqn
jqn
64
Wysłane: 6 sierpnia 2020 22:40:39 przy kursie: 18,30 zł
W ostatnim wywiadzie z Prezesem The Dust z maja 2020 r. pojawiła się następująca informacja:

Cytat:
Premiera gry, zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, została zaplanowana na 2022 rok i nic się w tej kwestii nie zmieniło. Budżet, sięgający około 7 mln zł udaje się utrzymać w ryzach. Obecnie zaawansowanie projektu oceniamy na 30-40%. Nad grą pracuje ponad 20 osób. Przygotowujemy się do zaprezentowania części gry. Niewykluczone, że nastąpi to pod koniec tego roku, ale nie jest to jeszcze przesądzone.

W optymalizacji tego projektu powinien pomóc program motywacyjny skierowany do osób produkujących “I, the Inquisitor”. Przyjęte cele to dotrzymanie daty premiery wyznaczonej na 2022 rok oraz sprzedaż na poziomie co najmniej 350 tys. sztuk. W zamian za zrealizowanie tych założeń uczestnicy programu motywacyjnego otrzymają akcje The Dust.

Trzymam kciuki za publikację trailera w 2020 r., choć realnie zakładam początek 2021.

Źródło: akcjonariat.pl/news/show/10137...
Edytowany: 6 sierpnia 2020 22:47

jqn
jqn
64
Wysłane: 7 sierpnia 2020 09:53:07 przy kursie: 17,50 zł
Sorry za post pod postem, ale pojawił się nowy, ciekawy komunikat - tym razem dot. wydania gry Together. Wydawcą będzie Ultimate Games, a gra ma być wydana do końca 2020 r.

Cytat:
Zarząd The Dust S.A. _dalej: "Spółka", "Emitent", "The Dust"_ informuje, że w dniu 7 sierpnia 2020 r. Spółka zawarła z Ultimate Games S.A. _dalej: "Ultimate Games"_ umowę, przedmiotem której jest wydanie _komercjalizacja_ przez Ultimate Games gry Emitenta – Together _dalej: "Gra"_.

Ultimate Games wyda wyprodukowaną przez The Dust Grę na PC i Nintendo Switch, a dodatkowo otrzyma od The Dust licencję na wykonanie portów Together na PlayStation 4 oraz Xbox One, a następnie wydanie Gry na te platformy. W zamian The Dust będzie otrzymywał od Ultimate Games wynagrodzenie prowizyjne _prowizja od generowanych przez Grę przychodów_.

Ultimate Games jest doświadczonym podmiotem specjalizującym się w produkcji i dystrybucji gier na różne platformy. W opinii Emitenta współpraca z Ultimate Games będzie miała pozytywne przełożenie na komercjalizację i monetyzację gry Together, a tym samym na przyszłe wyniki finansowe The Dust.

Warunki transakcji są rynkowe.

Fabułą gry "Together" jest historia herosów, których zaniepokoiły znikające nad miastem kolory. Postanawiają wziąć los świata w swoje ręce i przywrócić kolory. Gracze do wyboru mają kilkanaście postaci, które inspirowane są na takich klasykach jak Frankenstein czy Robin Hood. Bohaterzy mają różne zdolności, które pomogą pokonać głównych przeciwników – złą Monę Chrome oraz jej kompanów. Gracze będą mogli walczyć z przeciwnikiem w trybie kooperacji lub single player.

Emitent zwraca uwagę, że:

- Ultimate Games pozytywnie zaopiniowało grę Together,
- profesjonalny raport Try Evidence Sp. z o.o., o którym Spółka informowała raportem bieżącym nr 19/2020 zawiera pozytywne opinie o Grze _najmocniejsze strony Together to oprawa graficzna, tryb kooperacji i progres_,
- Spółka wykonała i wykonuje nad Grą wiele prac _korekt_, które m.in. uwzględniają informacje z ww. raportu i które mogą być kluczowe z perspektywy sukcesu i monetyzacji Gry.

Planuje się, że gra Together zostanie wydana do końca 2020 r.
Edytowany: 7 sierpnia 2020 09:53

rubik
56
Wysłane: 26 sierpnia 2020 11:09:47 przy kursie: 21,50 zł

Zbliżają się premiery symulatorów (mam nadzieję, że któryś pojawi się 2020) i Together. Ale co najważniejsze możemy oczekiwać, że na przełomie roku zacznie się promocja Inkwizytora.

Kurs bardzo spokojnie pnie się w górę - schemat wzrostów "po premierę" zachowany :)

filolof
11
Wpisów: 37
Wysłane: 26 sierpnia 2020 17:59:47 przy kursie: 21,50 zł
Co to za gra ta "Together", ktoś ją kiedyś widział? Bo ja ani na ich stronie, ani na yt nic nie mogę znaleźć. O inkwizytorze coś wiadomo poza tym, że planują go zrobić? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wyjdzie z tego nowy Wiedźmin...
Edytowany: 26 sierpnia 2020 18:01

rubik
56
Wysłane: 26 sierpnia 2020 18:22:31 przy kursie: 21,50 zł

kliknij, aby powiększyć

www.fxmag.pl/artykul/the-dust-...

Gdyby było pewne, że Inkwizytor będzie "nowym Wiedźminem" to THE DUST nie był by wyceniany na 35 milionów lecz na 3 miliardy ;)

Podstawowe pytanie: na ile nadchodząca premiera Inkwizytor rozbudzi oczekiwania inwestorów

jqn
jqn
64
Wysłane: 27 sierpnia 2020 13:38:13 przy kursie: 22,60 zł
Jeżeli sprawdzi się model biznesowy w którym symulatory + zgodnie z dzisiejszą zapowiedzią (poniżej) średniobudżetowe gry survivalowe tworzone przez Game Island, zaczną generować dodatni wynik, to sama produkcja 'I, the Inqusitor' byłaby wisienką na torcie.

Sam jestem bardzo ciekaw tych gier survivalowych.

Link: wyborcza.biz/Gieldy/7,132329,2...

Cytat:
Game Island - spółka zależna The Dust - zamierza skupić się na grach związanych z tematyką survivalu i zapowiada dwa tytuły, a jeden z nich zamierza rozpocząć produkcję jeszcze w tym roku, podała spółka. 

"Razem z zespołem chcę tworzyć średniobudżetowe, ale ambitne gry. Tematyka survivalu bardzo nas ekscytuje i jest bardzo popularna wśród graczy, dlatego podjęliśmy decyzję o koncentracji na tym gatunku. Wybraliśmy niszę, w której wiemy, że będziemy czuć się swobodnie, a jednocześnie jesteśmy przekonani, że to bardzo duży potencjał biznesowy. Chcemy zapewnić ludziom 5-10 godzinny, bardzo emocjonalny i wciągający experience. Dlatego zależy nam na stworzeniu gier, które będą miały fabułę. Chcemy, aby wyróżniała nas immersyjność. Nie myślimy o prostym survivalu tylko w kontekście przetrwania na wyspie i zbudowania szałasu. Nasi gracze mają zagłębić się w historię w takim stopniu, że będą odczuwać prawdziwe emocje i niezapomniane przygody, do których będą chcieli wracać" - powiedział prezes Michał Ojrzyński, cytowany w komunikacie.

Cytat:
"Survival i symulatory są bardzo blisko siebie. Jesteśmy pewni, że pewne mechaniki, które w swoich produkcjach wypracuje The Dust znajdą miejsce w nowych projektach Game Island. Pozwoli to w znaczący sposób przyspieszyć wydanie naszych gier. Perspektywa współpracy pomiędzy spółkami jest dla nas bardzo istotna. Zależy nam na tym, aby doświadczenie twórców i wypracowane przez nich technologie mogły swobodnie być wykorzystywane przez obydwa podmioty" - dodał prezes The Dust Jakub Wolff, cytowany w komunikacie.
Edytowany: 27 sierpnia 2020 13:38

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 28 sierpnia 2020 01:00:22 przy kursie: 22,60 zł
filolof napisał(a):
Co to za gra ta "Together", ktoś ją kiedyś widział? Bo ja ani na ich stronie, ani na yt nic nie mogę znaleźć. O inkwizytorze coś wiadomo poza tym, że planują go zrobić? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wyjdzie z tego nowy Wiedźmin...

Strona gry Together na Steam:
store.steampowered.com/app/112...

W grupie tej gry na Steam póki co oszałamiająca liczba osób: 123. Na switchu też nie wróźę jej sukcesu - po prostu wygląda słabo. Spółka ostatnio podawała, że coś ma zmieniać w tej grze i w tym celu odbyły się jakieś konsultacje - więc może coś na plus z tego wyjdzie - choć wygląda to na pudrowanie trupa.

Co do symulatorów - to póki co wygląda to słabo. Spółka zapowiadała, że przygotuje kilkanaście preprodukcji, które umieści na Steam, po czym na podstawie zainteresowania graczy, podjęte zostaną decyzje o produkcji konkretnych gier. Następnie poinformowała o zawarciu chyba 7 umów obejmujących przygotowanie takich preprodukcji. Póki co na steam umieszczone zostały 4 preprodukcje symulatorów, które nie wzbudzają jakiegoś większego zainteresowania. Jak zakomunikowała spółka, podjęta została decyzja o produkcji jednej z tych gier - tj. Hotel Renovatora, która w grupie ma 715 osób. Pozostałe gry mają grupy co najmniej o połowę mniejsze.
No szału nie ma. Co martwi - to widoczny brak pomysłów na te symulatory. Najnowszy - Airport Renovator, to niemal bliźniak Hotel Renovatora..., który w grupie ma 86 osób...
Dzisiejszy komunikat o grach survivalowych brzmi jak chęć ogrzania się w cieple ogniska z Green Hell...

Mam nadzieję, że kolejne symulatory od THD - czy też już obecnie ich spółki córki, będą ciekawsze i któryś z nich wzbudzi zainteresowanie. Spółka kiedyś informowała o podpisaniu umowy o współpracy z T-Bull (który jest ich udziałowcem), dotyczącej reklamowania gier THD w grach TBull. Może jeśli kolejny symulator wzbudzi zainteresowanie, to dzięki tej współpracy coś zaskoczy. Ale dużo tu jeśli...
W ogóle symulatorów już robi się tyle, że nie dziwię się, że ciężko wymyślić coś oryginalnego blackeye

Ja rozumiem, że tu gra idzie o Inkwizytora, ale spółka do czasu premiery tej gry z czegoś żyć musi (choć na tę produkcję środki zapewnione ma mieć).
Ogólnie to uważam, że potencjał growy w cyklu Piekary jest i to duży - tylko czy THD to udźwignie? Pożyjemy, zobaczymy. W każdym razie życzę jak najlepiej i spółce i akcjonariuszom. salute

Scarry
193
Wysłane: 28 sierpnia 2020 08:28:05 przy kursie: 22,60 zł
@Frey
dla mnie te gierki to wszystko hałas tła, jedyna rzecz dla której mam tą spółkę to Inkwizytor. Więcej niż pojedyńcze procenty kapitału nie powinno się tu trzymać, bo THD to jedna wielka niewiadoma. Z drugiej strony kapitalizacja jest z tego powodu znikoma i daje szansę na ogromny wzrost zysku w razie zaskoczenia gry. Ale jak mówię - ryzykujemy pojedyncze procenty kapitału i wtedy ryzyko jest "zarządzalne"

a swoją drogą... każdy kto sobie kupił pakiecik rok temu za 8-12 zł to już ma tak 100% spokojnie...
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 28 sierpnia 2020 08:47

jqn
jqn
64
Wysłane: 28 sierpnia 2020 09:29:08 przy kursie: 24,00 zł
@Scarry, pełna zgoda, że jest to niewiadoma, ale ostatnie działania takie jak wybór studia, które ma przygotować trailer gry, czy też sama współpraca z Try Evidence, to w mojej ocenie pozytywne sygnały.

W wywiadzie z początku maja 2020 była też informacja o stanie zaawansowania prac określonym na 30-40% - to też już coś.

Scarry
193
Wysłane: 28 sierpnia 2020 10:26:45 przy kursie: 24,00 zł
oczywiście, sam Piekara też gęby by sobie nie wycierał i nie dałby nazwiska jakby mu to nie pasowało (a na grach akurat zna się, bo był graczem, recenzentem i dziennikarzem, obok tego że jest pisarzem).

Jeśli ta ich mała gierka Together chwyci, ok, miły bonus, tak samo te małe symulatorki, ale generalnie to szum tła przy tym co może się udać z Inkwizytorem. Mamy tu całe wykreowane i przemyślane uniwersum, które świetnie pasuje do klimatów gry dark-fantasy rpg.

kojo
42
Wpisów: 227
Wysłane: 28 sierpnia 2020 11:17:00 przy kursie: 24,00 zł
Mi wystarczy, jak pomniejsze symulatorki czy Together dowiozą obecną kapitalizację do prezentacji materiałów z Inkwizytora. Otoczenie do RPG sprzyja i sprzyjać będzie - mieliśmy genialne Divinity Original Sin, wkrótce będzie EA Baldurs Gate 3, Cyberpunk no i coraz głośniej o MMORPG Amazona. Disco Elysium z kolei potwierdza, że do stworzenia rewelacyjnego, ambitnego i oryginalnego RPG nie potrzeba dużego studia i budżetu. Sądząc po rosnącej kapitalizacji THD, zdaje się, że coraz więcej inwestorów dostrzega ten potencjał.

jqn
jqn
64
Wysłane: 29 sierpnia 2020 12:05:39 przy kursie: 24,00 zł
@kojo, orientujesz się może ile wynosił budżet Disco Elysium? Nie mogę znaleźć tej informacji. Swoją drogą rzeczywiście bardzo ciekawy przykład, tu fajnie opisana historia powstawania tej gry:

www.gamesradar.com/the-making-...

kojo
42
Wpisów: 227
Wysłane: 30 sierpnia 2020 12:28:09 przy kursie: 24,00 zł
Też nie udało mi się nigdzie zakładanego budżetu odnaleźć. Może dlatego, że takowego nawet specjalnie nie było. Indie stworzone przez kilku kumpli bez większego doświadczenia. Z czystej pasji.

Natomiast produkcje Larianowe:
1. Divinity 1 - 944k USD,
2. Divinity 2 - 2mln USD,
3. Baldurs Gate 3 - 4,5 mln USD.

I Baldurs Gate może być gamechangerem dla klasycznych RPG. Wierzę, że o tej grze będzie głośno i duża część młodych graczy przekona się do klasycznych D&D RPG jak i RPG w ogóle. Czekam niecierpliwie na teasery z Inkwizytora, bo ciekaw jestem w którą stronę panowie zmierzają, zwłaszcza że o stronę narracyjną zadba pan Piekara Think

\

jqn
jqn
64
Wysłane: 30 sierpnia 2020 21:25:37 przy kursie: 24,00 zł
Sam kierunek (jeżeli chodzi o fabułę, scenariusz) mam nadzieję, że zostanie zrealizowany zgodnie z zapowiedziami z poniższego wywiadu. Warto posłuchać, od około 14 minuty:

https://youtu.be/nyM9GqOVo8c?t=884

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 1 września 2020 10:36:22 przy kursie: 22,50 zł
Problem w tym, że to materiały sprzed roku i od tej pory - nie licząc komunikatu o Juice (wg mnie duży plus) - spółka nie komunikuje praktycznie niczego o tym flagowym projekcie. Ile osób przy nim pracuje? Jakie mają doświadczenie? Na jakim etapie jest (pre-)produkcja?

Trochę mnie to niepokoi, że spółka w raportach okresowych Inkwizytorowi poświęca raptem jedno zdanie, opisując za to w barwnych detalach Together ;) Was nie?

BTW napisałem maila do spółki z prośbą o informacje jak wyżej, jak otrzymam odpowiedź (lub nie), dam znać.
Jestem na Twitterze

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

5 6 7 8 9

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,233 sek.

nxyacpjt
feisriov
rqenehdx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
egyebyly
jxljcpeo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat