Skimixa napisał(a):Dla mnie to i tak jest szok ten stały popyt na GH , ale ja się nie znam tak dobrze jak wielu na tym forum którzy już od dawna analizują sprzedaż .
Bardzo jestem ciekaw ile to się może jeszcze utrzymać?
Tego nikt nie wie. Patrzymy na fenomen, od którego w polskim gamingu lepiej sprzedawał się chyba tylko Wiedźmin 3 (mający kolosalną i bardzo drogą kampanie reklamową)....
Krzywe przyrostu komentarzy na GameVizz są bardzo stabilne, nawet bez dużych update-ów gry można założyć jeszcze miesiące doskonałej sprzedaży top20-50 (powoli ciążąc ku 50-100), a przecież co kwartał gra ma mieć kolejne "kroki milowe", podbijające znowu sprzedaż. Zreszta w 2021 pewnie będzie tak samo.
Wynikające z tego projekcje zarobku firmy przez najbliższy rok są wręcz obłędne. Ja obstawiam ciagle 1,8mln sztuk na PC do końca 2020 i jako minimum 1,2-1,5 mln sztuk na konsolach do końca roku. To moja subiektywna ocena.
To co napisałem to mój wariant średnio-optymistyczny... jest tez możliwość ze masa graczy, która znudzona walka z zombie w The Forest, przeniesie się na bardziej realistyczny, i trochę bardziej ambitny Green Hell... bo póki co gra CreepyJarow zdecydowanie bardziej podoba się wymagającemu graczowi z Europy niż z USA. Jest tu mnóstwo miejsca na dalszą ogromną sprzedaż po wprowadzeniu kolejnych modułów do gry.
Wg mnie na tej spółce giełda nie wycenia jeszcze przyszłości, zaskoczony rynek ledwo ogarnia "tu i teraz" wyceniając "dzisiaj" a nie sytuacje za pół roku-rok.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD