PARTNER SERWISU
epnhrfjj
449 450 451 452 453

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

poszkodowany
0
Wpisów: 172
Wysłane: 13 marca 2019 00:24:33
@Obligatariusz kontakt
nie czepiaj się Leonka, ma facet rację mydlisz oczy, zasłaniasz swoją merytorykę głodnymi i wyświechtanymi frazesami typu "gdyby ... toby". Jak masz jaja to dawaj konkretne fakty. A jak masz zamiar uprawiać bajkopisarstwo to poprzestań na bierności.
Co do twojej szczerości i prawdomówności to mieliśmy już dość dowodów typu działania "pod stołem", "w przerwie" brakuje tylko nocnych uchwał i będziesz w 100% nadawał się na Wiejską tam tak działają liderzy.
Szczerze swoim postępowaniem nas olewasz, wydaje ci się, że jesteś nieomylny i jedyny znający nasze zdanie na dany temat.
Nie jest tak, może i masz dobre intencje, ale wykonanie (proszę się nie obrażać) po prostu ch...we. I tu też pasujesz do Wiejskiej, gdzie wiele dobrych idei zostało zepsute guwnianą realizacją.
Jak chcesz coś zrobić dla Obligatariuszy to zacznij od rachunku sumienia w pozycji - nie jestem wszechwiedzący i nieomylny, dalej przejdź do - a co sądzą na ten temat inni, może mają rację.
Tak na początek Ci pomoże i nie zaszkodzi niezależnie od sytuacji. No chyba, że twoje ego jest już tak rozbuchane, że nie ma dla ciebie żadnej nadziei.
No to wtedy szerokiej drogi.

Jeżeli ktoś poczuł się urażony tym wpisem to przepraszam, nie miałem takiego zamiaru.

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 13 marca 2019 00:56:28
oooo Radziu nie uciekaj jeszcze...mamy kilka pytan!
1) od kiedy wiedziales ze Hoist sie wycofal
2) od kiedy planowales zeby nie bylo konwersji? z kim to ustaliles? nie znalazlem zadnego wpisu na ten temat sprzed ZW.

a teraz co do merytoryki wypowiedzi, to chetnie bysmy sie dowiedzieli jak negocjacje z hoistem? ile juz kupili? i ile to realnie warte? kto dokonal wyceny? czy po prostu wybieraja co bardziej lakome kaski...?

co do zastrzezen do ukladu, to ja nie znam osoby, ktora uczestniczyla w tym cyrku zwanym ZW i nie zlozyla zastrzezen, poza Toba...po prostu kazdy kto tam byl widzial, ze nas oszukaliscie. ze zarzad jest nieudolny i nie mozna mu wierzyc, ze w ciagu 8 lat zostanie dla nas 25%. wierzylismy w Hoisa, wierzylismy Tobie i zle, bardzo zle na tym wyszlismy...

w zasadzie chcielibysmy uslyszec od Ciebie co przez ten rok udalo Ci sie dla nas osiagnac? jakies sukcesy? pochwal sie!

Shaggy
0
Wpisów: 4
Wysłane: 13 marca 2019 07:24:28
Widzę że ktoś tutaj przestudiował forum aby być przygotowanym na WZ i wiedzieć o czym piszemy (rozmawiamy). Ponieważ dawno już nie udzielal się tak aktywnie u nas.

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 13 marca 2019 07:59:40
poszkodowany napisał(a):
Maupa_w_niebieskim napisał(a):
@bukos4
Gdzie dowody na jakikolwiek związek córki p. Ćwiąkalskiego z wadliwymi aktami notarialnymi GetBack?

A sprawa kamienicy przy ul. Joteyki miała finał taki
www.tvp.info/40878815/sad-jan-...

Co do wynagrodzeń w RN to zanim zaczniesz zarzucać, że ktoś bierze 20 tys za nic to sprawdź czy w ogóle je bierze bo tak się akurat składa, że póki co członkowie RN pozostający w strukturach Abrisu oraz RB za uczestnictwo w RN wynagrodzenia nie pobierają.

... wskazujesz finał sprawy. A to ciekawe, że uzasadnienie wyroku jest niejawne. Po tylu wałach, błędach i jawnych przekrętach w sądownictwie to trzymam w ciemno stronę pana Jana Śpiewaka. Co do zasady: jak nie mam nic do ukrycia, to nie bawię się w "niejawne".

Zanim coś napisze Pan/Pani (?) na temat niejawności uzasadnienia polecam lekturę przepisów dotyczących postępowań w sprawach z oskarżenia prywatnego na okolicznośc art 212 kk - wklejam link do przystępnie napisanego artykułu
oskarzenieprywatne.pl/wylaczen...
Tego rodzaju postępowania są niejawne i wynika to wprost z przepisów (chyba że pozywający zażyczy sobie jawności - ale to jego wybór). To że uzsadnienie jest niejawne nie oznacza że go nie ma - ono jest tylko ze względu na niejawność nie można z nim bezkarnie po telewizjach biegać.
A jakieś dowody na związek córki p. Ćwiąkalskiego z wadliwymi aktami notarialnymi to są czy jednak ich nie ma, ale na wszelki wypadek rzucamy błotem i może coś się przyklei?

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 13 marca 2019 08:16:17
jenes napisał(a):
bukos4 napisał(a):

a ja sie nie zamierzam jakos szczegolnie reklamowac, bo startuje na prosbe obligatariuszy obecnych na ZW, niech oni zaswiadcza czy sie nadaje czy nie, bo tu sa wazne czyny, nie slowa...
wiele zalezy od tego jak sie potoczy PPU.
RW w tej chwili ma juz ograniczone kompetencje, ale naszym glownym celem jest patrzenie na rece Spolce przy obecnej planowanej wyprzedazy aktywow.z tego co pamietam na wyprzedaz powyzej 30mln zł musi byc zgoda RW. Obecnie poza p. Bucholz i jej pelnomocnikiem Pawlem nie mamy tam zadnej reprezentacji. Jest tez nadreprezentacja zabezpieczonych. Barczynski nas mamil ze ma byc konwersja, a na ZW prezes zarzadu powiedzial ze konwersji nie ma na prosbe RW. Wtedy Barczynski sie do tego przyznal i pojawily sie magiczne uchwaly RW z przerwy w ZW. po prostu nas zdradzil i oszukal. Prawdopodobnie tez wiedzial juz od czw ze Hoist sie wycofal, ale tak jak Dabrowski zapomnial nam o tym powiedziec. Chodzi wiec glownie o to by kontrolowac spolke i dopilnowac zeby te 25% nie zostaly rozkradzione.

PS: mam dosw w spolkach kapitalowych, prowadzilismy z ojcem wiele spolek na terenie Irlandii, Wielkiej Brytanii i oczywiscie w Polsce. Obecnie jestem pelnomocnikiem jednej z nich. mam tez kilka innych zawodow...

Jestem obligatariuszem obecnym na wszystkich posiedzeniach ZW, widziałem Bukosa w akcji, jest złośliwy, spostrzegawczy, upierdliwy i inteligentny, czyli ma wszystkie zalety, które powinien mieć zasiadając w Radzie Wierzycieli, ja na niego głosowałem, polecam go innym.

@bukos4
Spółki kapitałowe czy to w UK, Irlandii czy w Polsce podlegają wpisom do rejestrów a owe rejestry są jawne. Chociażby dlatego żeby sprawdzić czy dana osoba rzeczywiście miała cokolwiek do czynienia z tą spółką (na poziomie członka organu/znaczącego udziałowca-akcjonariusza) oraz jak dana spółka zakończyła swój żywot rynkowy (upadłość?). Proszę więc nie być takim skromnym i uchylić rąbka tajemnicy odnośnie spółek kapitałowych/przedsiębiorstw w których zdobywał Pan doświadczenie zawodowe bo trudno po rejestrach zidentyfikować - osób o takim imieniu i nazwisku przewijających się przez KRS jest kilka. Jeżeli może się Pan pochwalić sukcesami w działalności gospodarczej- to śmiało. Rozumiem ochronę prywatności ale nie proszę o informacje, które nie są jawne z mocy prawa.

jenes
0
Wpisów: 143
Wysłane: 13 marca 2019 08:17:53
Obligatariusz kontakt napisał(a):
Póki co mamy na liście priorytetów zatwierdzenie układu, (...l nie mają pojęcia o strukturze aktywów GBK i tego gdzie są środki. (...) A przy okazji przejrzę sobie ze spokojem listę wierzycieli, którzy złożyli protest przeciwko układowi - zakładam, że są tam też aktywiści ze SW, którzy (o zgrozo) przedstawiają się jako obrońcy 9 tysięcy poszkodowanych.

Zatwierdzenie układu to już sprawa sądu, nie "nasza". Naszą sprawą jest odwołanie niekompetentnych osób z RW i RN, na przykład Radosława Barczyńskiego. Nie mam pojęcia o aktualnej strukturze aktywów i tego, gdzie są środki, bo ostatnie sprawozdanie za 1 polrocze 2018 r. przygotował na kolanie zarząd "nadzorowany" przez tłuków z RN.
Nie wiem skąd pomysł, że "aktywiści ze SW, którzy (o zgrozo) przedstawiają się jako obrońcy 9 tysięcy poszkodowanych". Już był tu taki jeden "aktywista" w maju/czerwcu, obrońca poszkodowanych, który niestety został wybrany do Rady Wierzycieli.
Żebyś się nie wysilał ułatwię ci przeglądanie listy wierzycieli, którzy złożyli sprzeciw - ja też tam jestem. Janusz Słupek
Edytowany: 13 marca 2019 08:21

bukos4
6
Wysłane: 13 marca 2019 08:45:31
@maupo!
ja ci moge podac nawet nr buta i nie tylko...jednak nie widze powodu zeby sie tu obnazac, bo do tej pory nie bylo takiej praktyki...zacznij od barczynskiego i jego wpisow w KRS a wtedy pogadamy
a nade wszystko przeswietl jego dzialalnosc w RW i RN przez ostatni rok, bo to nas najbardziej interesuje dla odzyskania naszych pieniedzy...

wasza aktywnosc przed tym WZA jest nadzwyczajna:) przedziwne...

bukos4
6
Wysłane: 13 marca 2019 08:51:52
i to nawet nie jest tak ze my cos robimy zlosliwie, z przekory, bo nie lubimy Pana Radka...to nie tak...po prostu nie wierzymy w wizje funkcjonowania Spolki jaka we wspolpracy z Abrisem on lansuje...w obecnej sytacji Spolka za nasze pieniadze uruchomi pakiety wierzytelnosci by jak powiedziala p. Nawloka je "odbezpieczyc". za nasze pieniadze zwindykuje lub sprzeda co ma, by splacic 750 mln zabezpieczonych. dla nas po tej akcji realizowanej przez tyle lat nie zostanie nic i bedzie upadlosc,,,tyle ze juz wtedy w Spolce nic nie bedzie.
ja jestem przekonany, ze jesli uklad zostanie zawarty w tej formie, z Getbacku nie dostaniemy ani zlotowki...i tej wizji sie przeciwstawiamy....

djwitek1973
0
Wpisów: 82
Wysłane: 13 marca 2019 12:47:45
Ja tez uwazam ze Barczynski juz dawno przestal grac do naszej bramki (od chwili samodzielnych wycieczek do Abrisu) a potwierdzil to chociazby swoja postawa na wz. W tej sytuacji takze jestem za tym aby go odwolac bo na gest przyzwoitosci czyli samodzielna rezygnacje nie mamy co liczyc.
Takze popieram bukosa. Uwazam ze jest merytoryczny i z perspektywy zwyklego obligatariusza zrobil dla nas wiecej niz barczynski chociazby przerwal partyjke szachow dabrowskiemu I jego dworkom wz I zasial przerazenie ze moze cos nie pojsc tak latwo jak planowali czego nie zrobili zebrani tam mecenasi.
Do maupa nie popierasz to nie popieraj masz merytoryczne pytania do bukosa to je zadaj a nie pytasz o pierdoly tylko zeby zasiac ferment. Proponuje zapytac Radzia co przez rok zrobil dla nas. Mozesz to zrobic merytorycznie lub nie odp bedzie taka sama. 0 czyli nic.

mareksus
0
Wpisów: 123
Wysłane: 13 marca 2019 12:49:19
Jak zwykle w takich sytuacjach... z przykrością muszę stwierdzić, że kilku pieniaczy opanowało to forum i osoby z zewnątrz mogą odnieść mylne wrażenie, że reprezentują większą część obligatariuszy. A tak w rzeczywistości jest to kilka - kilkanaście osób.

Merytorycznej dyskusji - brak. Planu działania - brak. Konkretnych wyliczeń dla alternatywy do przegłosowanego układu - brak.

Przeczytałem wpisy od daty uchwalenia układu i nie doszukałem się planu alternatywnego. Konkretnie z wyliczeniami! Co w zamian? Jakie konkretne kroki planujecie po ew. odrzuceniu układu?
Ja już wiem, bo jestem zabezpieczony na 777 i mam nadaną klauzulę, komornik już czeka, więc nie będę miał problemu. A co z niezabezpieczonymi? A może ci, co zawnioskowali za odrzuceniem układu też mają już nadane klauzule........???

Może warto by było tak sprawdzić po nazwiskach i seriach obligacji? Wówczas mielibyśmy jasność, przynajmniej jeśli chodzi o motywację.

poszkodowany
0
Wpisów: 172
Wysłane: 13 marca 2019 12:53:11
poszkodowany napisał(a):
@bukos4
Gdzie dowody na jakikolwiek związek córki p. Ćwiąkalskiego z wadliwymi aktami notarialnymi GetBack?

A sprawa kamienicy przy ul. Joteyki miała finał taki
www.tvp.info/40878815/sad-jan-...

Co do wynagrodzeń w RN to zanim zaczniesz zarzucać, że ktoś bierze 20 tys za nic to sprawdź czy w ogóle je bierze bo tak się akurat składa, że póki co członkowie RN pozostający w strukturach Abrisu oraz RB za uczestnictwo w RN wynagrodzenia nie pobierają.

... wskazujesz finał sprawy. A to ciekawe, że uzasadnienie wyroku jest niejawne. Po tylu wałach, błędach i jawnych przekrętach w sądownictwie to trzymam w ciemno stronę pana Jana Śpiewaka. Co do zasady: jak nie mam nic do ukrycia, to nie bawię się w "niejawne".

Zanim coś napisze Pan/Pani (?) na temat niejawności uzasadnienia polecam lekturę przepisów dotyczących postępowań w sprawach z oskarżenia prywatnego na okolicznośc art 212 kk - wklejam link do przystępnie napisanego artykułu
oskarzenieprywatne.pl/wylaczen...
Tego rodzaju postępowania są niejawne i wynika to wprost z przepisów (chyba że pozywający zażyczy sobie jawności - ale to jego wybór). To że uzsadnienie jest niejawne nie oznacza że go nie ma - ono jest tylko ze względu na niejawność nie można z nim bezkarnie po telewizjach biegać.
A jakieś dowody na związek córki p. Ćwiąkalskiego z wadliwymi aktami notarialnymi to są czy jednak ich nie ma, ale na wszelki wypadek rzucamy błotem i może coś się przyklei?

Szanowna Maupo ja będąc na miejscu pani o której tu mowa i będąc pomówionym wręcz sam bym upublicznił treść uzasadnienia - jestem czysty to nie mam się czego wstydzić - tak tylko dla ucięcia sprawy (i przyzwoitości). A tak, to sytuacja jak z Radziem, "nikt nic nie słyszał, nikt nic nie widział, nikt nic nie poddał pod dyskusję zainteresowanych" a UCHWAŁY POWSTAŁY (czy zgodnie z prawem, to temat do dalszej dyskusji).

Jeżeli Twoim zdaniem jest to właściwa forma korespondencji, to "sory Barbara/Maupa ale ja w to nie wchodzę" jak mawiał Marian.

Z poważaniem dla P. Maupa_w_niebieskim.

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 13 marca 2019 12:55:02
Jako obligatariusz GB czuję się zastraszany przez Radosława Barczyńskiego.i jego popleczników tj Maupa,marecsus i alder.Ten osobnik,który został wybrany do RW głosami osób poszkodowanych nie tylko działa na szkodę obligatariuszy ale w sposób bezczelny zastrasza ich.Szanowny Panie Barczyński NIE BĘDZIE ,,pan''mówił obligatariuszom co im wolno bo nie są pańską własnością.Każdy ma prawo wysyłać zastrzeżenia dotyczące układu a ,,pan'' niech przestanie sobie uzurpować władzę nad nami.Rządzić to sobie ,,pan''może u siebie w domu.Chcemy aby dotarło do pańskiego przerośniętego ego ,że jest ,,pan'' dla nas hańbą. Nie dziwią mnie pańskie ciągoty do ruskiego jazyka .Byłby ,,pan ''idealny do zadań specjalnych w NKWD.

pinw
0
Wpisów: 48
Wysłane: 13 marca 2019 14:41:06
Obligatariusz kontakt napisał(a):
Nie ukrywam wzruszenia (...) Póki co mamy na liście priorytetów zatwierdzenie układu (...) Po 9 miesiącach PPU nie mam czasu ich edukować. A przy okazji przejrzę sobie ze spokojem listę wierzycieli, którzy złożyli protest przeciwko układowi (...)

Szanowny Panie, występowanie z pozycji i operowanie retoryką mającą pokazać adwersarzom jak nieistotne są ich starania i argumenty (choć jak pokazuje historia tego forum, do pewnego momentu sam je Pan popierał i nagle przestał), przynosi efekt odwrotny do zamierzonego, zwłaszcza jeśli przypomnieć sobie, czyje głosy wyniosły Pana na piedestał, z perspektywy którego Pan przemawia.

A skoro wywołał Pan do tablicy Schopenhauera, to nie sposób przemilczeć głównej tezy jaką stawiał, iż wpływające na nasze postępowanie (wolę) popędy mają charakter zupełnie irracjonalny i często obracają się przeciw nam, co Pańskie nastawienie do uczestników tego forum (których głosy na pewnym etapie Pańskiej kariery były nieodzowne) niestety potwierdza.

jenes
0
Wysłane: 13 marca 2019 15:18:15
@mareksus: kogo masz na myśli pisząc o pieniaczach? Do merytorycznej dyskusji też się nie przykładasz, zaproponuj przynajmniej plan działania albo konkretne wyliczenia dla alternatywy przegłosowanego układu.
Może ty też wnioskowałeś za odrzuceniem układu, skoro masz klauzulę? Przecież w wypadku uprawomocnienia się postanowienia zatwierdzającego układ twoja klauzula będzie nic nie warta... Sprawdzaj sobie po nazwiskach i seriach obligacji, jeśli ktoś ci udostępni...

bukos4
6
Wysłane: 13 marca 2019 17:08:04
@mareksus
ja nie ukrywam, że myślimy co dalej i wyklul sie juz jakis plan B, no ale bardzo konkretnych danych brak bo na bazie jakich informacji mialby powstac? spolka nie przekazuje zadnych informacji, sprawozdan podobnie nasz byly przedstawiciel; dlatego teraz nasze dzialania polegaja na tym, by ktos odpowiedzialny dostal sie do RN i RW i przyjrzal sie temu co sie tam dzieje; czy windykacja postepuje? co z 400mln od Hoista? jak widzisz Barczynski na te pytania nie odpowiada...ja nie wyobrazam sobie tego zarzadu przez 8 lat, z reszta nawet nie wiemy ile ten zarzad i RN co miesiac nas kosztuja...

co bedzie z naszej strony na wypadek zatwierdzenia/nie zatwierdzenia ukladu nie napisze tutaj...poniewaz jestem pewien ze barczynski nastepnego dnia pobiegnie z naszymi planami do zarzadu, zarzad wynajmie za nasze pieniadze sztab prawnikow, i przez kilka miesiecy beda radzic jak nam nasze plany pokrzyzowac...a pozniej sie okaze ze Pani w UOKIK nie pierdnela tak jak powinna i niestety taki scenariusz jak planowalismy jest niemozliwy; poniewaz Barczynski stanal po drugiej stronie barykady i w RN reprezentuje interesy Abrisu nalezy go i jego poplecznikow odciac od informacji o naszych zamiarach...

leonek7
0
Wysłane: 13 marca 2019 17:21:24
@bukos4 .Pisząc do marecsus ,czy małupa wredna piszesz do samego Barczyńskiego.Oni razem się komunikują i knują przeciw nam.
Edytowany: 13 marca 2019 17:22

bukos4
6
Wysłane: 13 marca 2019 17:24:35
wiem leonek, wiem...
no ale pytanie o przyszlosc jest zasadne dlatego napisalem...

leonek7
0
Wysłane: 13 marca 2019 17:44:12
@buko4 Oni znają przyszłość.Wiedzą dokładnie ,że GB NIC nam nie odda.Grają na czas i odwlekają moment kiedy oficjalnie się o tym dowiemy.Takie kopanie leżącego .....No właśnie kim trzeba być ,żeby tak traktować okradzionych i udręczonych ludzi. Brak słów.

jenes
0
Wysłane: 14 marca 2019 01:40:30
A gdzie się podział "Paweł" ze słynnego tandemu "Paweł i Radek", wiosna 2018 minęła i wraz z nią zauroczenie?
Edytowany: 14 marca 2019 01:54

meter30
0
Wpisów: 38
Wysłane: 14 marca 2019 06:36:18
Wczoraj w radio coś przebąkiwali o Getback. Podobno do prokuratury wpłynęło "220 zawiadomień z wnioskiem o pozew".
Pierwsze pytanie- dlaczego tak mało?
I drugie pytanie- o jaki pozew chodzi? Jeśli złożyłem zawiadomienie do prokuratury z 286kk, ale nie wnosiłem o pozew cywilny w moim imieniu to czy jeszcze mogę to zrobić?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

449 450 451 452 453

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,297 sek.

miqkvncm
flkqzuec
mbrqticx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dgydufvx
ttloiurj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat