... zostały naruszone dobra osobiste. Obligatariusze nie otrzymali dóbr majątkowych,które powierzyli.
Myślę, że niejeden obligatariusz zgodził się na takie naruszenie dóbr osobistych, gdyby firma Property Lease Fund SA oddała 100 % pożyczonych pieniędzy + odsetki w ciągu 24 godzin.
Panie Pawłowski, który reprezentuje Property Lease Fund SA skoro wszystko jest OK to proszę oczyścić wizerunkowo Property Lease Fund SA i przekazać Komendzie Miejskiej Policji we Wrocławiu dane kontaktowe wszystkich obligatariuszy. Z pewnością znajdzie się grupa obligatariuszy, która doceni trud, jaki wkładała firma Property Lease Fund SA w pomnażaniu NASZYCH, CIĘŻKO ZAROBIONYCH PIENIĘDZY. Myślę, że zarówno Panu jak i obligatariuszom zależy na szybkim wyjaśnieniu sprawy.
|
|
bez niespodzianki www.newconnect.pl/index.php?pa...W przyszłości Pan Marcin Pawłowski chętnie udzielał wywiadów na ramach SW. Proszę SW, aby zaproponować Prezesowi Property Lease Fund S.A kolejnego wywiadu. Proszę o stanowisko.
|
|
Na całe szczęście przy obligacjach Pana Misiąga stałem z boku. Myślę, że wszyscy obligatariusze, którzy stracili utożsamiają się z stanowiskiem VOX-a. Pożyczone pieniądze,długi trzeba oddawać. Nie ma coś takiego jak pieniądze straciły się. SW proszę stać w obronie ludzi,którzy uczciwie podeszli do biznesu.
|
|
Prezes próbuje kosztem obligatariuszy dalej wypłacić pensję i zapewnić krzesło do końca. Do pustego worka. Pensja? Na pewno nie średnią krajową. Żonglowanie liczbami raz 60 potem 27 świadczy kolejny raz o jego profesjonaliście i "poważnym" podejściu do obligatariuszy. Może chciał pokazać jaki jest hojny w swojej łaskawości? Patrzcie tyle miałem, a teraz tyle daję. Jeszcze niedawno pisał o próbie uzyskania pożyczki na spłatę serii B. Pożyczkę uzyskał-tak komunikował,aby ... za chwilę iść do Sądu. Czym zaskoczy w następnych komunikatach? Ludzie, którzy stoją z boku mają niezły ubaw.
|
|
Obligacje SAL0317 - temat zamknięty. Pan Marcin Salwirak słowa dotrzymał.
|
|
Jedna z nielicznych spółek, która naliczała odsetki od następnego dnia po zaksięgowaniu wpłaty na rachunek Emitenta, choć termin zapisów był rozłożony na cały m-c tj. od 3 lutego do 4 marca 2015 r.
Komunikacja : były spółki,gdzie komunikacja była OK do chwili wypłaty kapitału i ostatniego kuponu
|
|
WDB0915 bajka dobrze zakończona - kapitał i odsetki na koncie
|
|
Gigantyczne dzisiaj obroty. Ktoś lub grupa "może" robi interes życia. Jak zwykle płotki tracą. Wszystko w majestacie prawa i ... Catalyst.
|
|
potwierdzam, teraz czekamy na kapitał WDB0915 i ostatni kupon. Mam nadzieję, że nie będzie żadnej niespodzianki
|
|
Kapitał z serii G (0615) wraz odsetkami na koncie
|
|
|
|
|
|
kupon KRU 1217 został dzisiaj wypłacony
|
|
WIARYGODNA FIRMA SP. z o.o. Co piszą na swojej stronie? Co nas wyróżnia m.in: - współpracę z e-Kancelarią GPF SA, która jest Strategicznym Partnerem Programu i gwarantem najwyższej jakości usług w obszarze weryfikacji podmiotów, a także zapewnienia Uczestnikom Programu ochrony prawnej i windykacyjnej.
|
|
Czekałem, czekałem na telefon od Pani A.M. i nie doczekałem się. Chyba jestem w Leonidas Capital na czarnej liście. Czy jest to możliwe ? Po co pisać, lepiej zadziałać skutecznie.
|
|
Potwierdzam, również do mnie nikt nie dzwonił. Zakup na rynku pierwotnym
|
|
Kolejny punkt widzenia. Opinia biegłego rewidenta za rok 2014r.
file:///C:/Users/Jacek/Downloads/65156-mikrokasa-2014-opinia-i-raport.pdf
|
|
propozycja spłaty za 5 lat jest jak dla mnie spokojnie do przyjęcia.[/quote]
To iluzja. Mając pieniądze inwestorów EKA 13 marca br. doszła do takiego "punktu". Teraz w ciągu 5 lat musiała by wypracować prawie ca 28 mln zysku (pomijając wartość pakietów które posiada). Kto powierzy firmie pakiety na zlecenie jak firma miała prawie 9 m-cy i NIC nie pokazała. Nie odważyła się na drastyczny krok jak NAVI GROUP, bo wierzyła, że jakoś to będzie.
|
|
Pomijając śladowe ilości wykupione przez EKA w ciągu 8-miu m-cy "rozpłynęło" się ca 28 mln zł. Sprzedaż wierzytelności pod koniec paździenika'14 też wrzucam do w/w chmurki. Od czerwca'14 były różne fazy EKA na Catalyście. Jednak największym zaskoczeniem dla mnie były wloty po wykupie serii 1014. Ciekawa uwaga na przyszłość. Szkoda wszystkich osób, które kupiły papiery na rynku pierwotnym i z nimi zostały. Szkoda szczególnie osób, które posiadały serie 1014 i 1214 i poszli na roczne rolki. Tak blisko były sukcesu. Jednak dały zmanipulować i polecieli na ca 10%. Może zostali zastraszeni, że to jedyna szansa. Może osoby, które nie weszły w "zamknięty krąg" powiedzą coś więcej - ku przestrodze innym na przyszłosć.
|
|
|
|
Również otrzymałem propozycję na skrzynce. Pani A.M. współpracuję z różnymi firmami. Nie skojarzyłem e-maila z EKA, bo w ubiegłym tygodniu jednoznacznie określiłem, że temat EKA jest dla mnie zamknięty. Czy to na pewno mowa o EKA ? Ostatnio rozmawiałem o innej emisji. Czy można aż tak "zaklinać" rzeczywistość pisząć, że "od dwóch lat jest w wyraźnym trendzie wzrostowym". Jeżeli to mowa EKA - to ciśnienie w spółce musi być wysokie.
|
|
Przynajmniej podejmują dialog z inwestorami. Powoli staje się to wartością "bezcenną" na Catalyscie. Ciekawie na ile starczy im sił, zaangażowania, wytrwałości......
Bez dużego SZCZĘŚCIA lub koła ratunkowego (nowy INWESTOR) firma nie stanie na nogi. Navi Group przynajmniej miał kilka atutów.
|
|
|
|
Patrząc na reakcję KNF i GPW chłopacy i dziewczęta z "trójki klasowej" od 2011/2012 z pewnością "rozwinęli" skrzydła.
|
|
potwierdzam wpływ kuponu.
Ostanie wyniki - czy słupki obli pójdą do góry ?
|
|
Kolejna dobra firma (XI.2014r. ranking AAA) ma kłopoty z komunikacją. Wszyscy są pomocni, życzliwi, dziekują za obdarzone zaufanie aż nie zaczną się kłopoty. Kolejna kasa, tym razem 3,12 mln złotych gdzieś rozpłynęła się w przestrzeni. Była to pierwsza i jedyna seria firmy zabezpieczona hipoteką na 150 % obli czyli jest .... nadzieja dla inwestorów. Póki co CATALYST jest dobrze postrzegany i jest duża przestrzeń ........... do niestandardowych działań, których MY obligatariusze nie potrafimy zrozumieć. Po prostu .... tak mamy obligacje.pl/news/3931/dm-nwai...
|
|
Chociaż stoję z boku patrząc na UBOT-a jestem mocno zbulwersowany. Wzorując się na przykładzie pana M. za chwilę ktoś wpadnie na podobny pomysł. Dla takich ludzi jak M. oprócz kasy MUSZĄ liczyć się również inne "wartości". Może to opinia rodziny, bliskich, znajomych. Wykorzystajcie również i ten kierunek.To może bardziej zabolić niż "ścieżki" prawne....
|
|
|
|
Jakie odsetki ustawowe ????? Zabrakło nawet kasy na 8 kupon czyli niecałe 100 k. Nie mówiąc o kapitale 3 930 k. Za chwilę KOLEJNE KUPONY do zapłaty i seria 0515 (1 750 k) Prezes nawet przy zakupie nietrawionych papierów mógłby jeszcze mieć spokojny 2015r. gdyby traktował odpowiednio ludzi w firmie. W sierpniu dzwoniłem do EKA i byłem zaskoczonym podejściem pracownika do mojego zainteresowania ..... kolejną serią EKA. W EKA źle działo się w 2013r. może wcześniej, ale "rolki" kreciły się i interes też. Nawet najlepszy plan, strategia bez zaangażowania ludzi może spalić się w zarodku.
|
|
"ponoć" nowy inwestor strategiczny mówi, aby firma wycofała się z NC
|
|
Nie no...człowieku...chyba nie rozumiesz słowa pisanego....
[/quote]
Skojarzenia mogą być pozytywne i negatywne. Wrzuć na luz.
Szkoda, że tak mało skupiamy się na DM, którzy proponują obli. Oni powinni być jedną z pierwszych instytucji, którzy firmują produkt. Chyba, że założymy - Polska to republika bananowa, a inwestorzy na Catalyst to potencjalni "frajerzy". Dla podreperowania wyniku niektóre chwytają się i reklamują firmy, które nie powinni gościć na Catalyst. Tak rodzą się póżniej kłopoty inwestorów, zwłaszca młodych.
|
|
Czy ktoś ma skojarzenia z DM Ventus Asset Management S.A ? Obecnie mają na tapecie obligacje MARKI S.A. i inne (niepubliczne)
|
|
Czy ktoś ma skojarzenia z DM Ventus Asset Management S.A ? Obecnie mają na tapecie obligacje MARKI S.A. i inne (niepubliczne)
|
|
|
|
Czy firma wypłaciła dzisiaj kupon WDB0915
|
|
Strata, zysk czy to czasami takie ważne. Dla niektórych liczy się inne "rzeczy". Potem można spółkę zamknąć na kłódkę. Tak coraz więcej firm działa na rynku Catalyst. Rok 2014 potwierdza powyższą tezę.
|
|
W końcu EKA 1014 będzie na rynku jeszcze parę dni. Później może być skup EKA 1214 i tak dalej ..... do pewnej granicy. e-Kancelaria nie ma tyle pieniędzy. Chyba, że rozrywa scenariusz, który opisywałem w czerwcu. Raczej "kilka" osób zwietrzyło interes i realizuje swój plan - czytaj firma(firmy). W tym przypadku wyniki finansowe e-Kancelarii są atutem. Może ktoś "rozpracował" detalicznych inwestorów i zarabia niezłą kasę. A może po prostu mylę się....
|
|
Jeżeli ktoś lub grupa ma "przeciek" .... ponad 30 % rentowności - nieźle
|
|
Od tego czasu minęło trochę czasu. Czy DM WDM S.A. sprzedał swoje akcje EKA?
|
|
W rodzinie między EKA a DM WDM S.A. bywało różnie - ca 36 % to skoro .....
|
|
W niedzielę 28.09 zamieściłem dwa wpisy, pierwszy o 20-tej, drugi po 22-ej.
Obydwa tej samej treści i obydwa zostały usunęte. Co tu jest grane ?
Proszę o wyjaśnienia.
|
|
zgred
No chyba wiem co masz na myśli .....
|
|
Koszt pozyskania kapitału to punkt wyjścia do dalszej analizy firmy. Firmy, które oferują na rynek produkt taki jak Mikrokasa "zarabiają" ponad 30% brutto. Oczywiscie trzeba odjąć wszelkie koszty, w tym w/w.
|
|
Czy firma wypłaciła dzisiaj kupon WDB0915 ?
|
|
Póki co trzymam się teorii przedstawionej I połowie czerwca
Wysłane: 11 czerwca 2014 05:58:15 Notowania EKA 1215 (mała seria) oraz EKA 0515 mogą być kluczowe w szerokim spojrzeniu na to co obecnie dzieje się wokół firmy z Wrocławia
Powyżej wkradł się błąd - EKA1215 (mała seria) to EKK1215. Obecnie EKK1215 92,40 i EKA0515 - 89,70.Kursy, które znacznie odbiegają od innych z końcówką 15.
|
|
|
|
Widać, że niektórzy grają na zniżkę. Jaki mają interes, że tak często udzielają się forum.
|
|
kupon MKR 0615 na koncie
|
|
W zakresie EKA 1014 i EKA 1214 "większą" wiedzę mają ich posiadacze.
Może przedstawią jak widzą swoje obligacje.
Uważny obserwator rynku Catalyst nie będzie przed czasem dzielić skóry na niedźwiedziu
|
|
Scenariusze mogą być różne. Inny scenariusz widzą kupujący (może coś wiedzą, i zarabiają na naszych emocjach), inny widzą sprzedający
W obecnej sytuacji niski kurs obligacji może być "atutem" firmy z Wrocławia. Nie tylko ...
|
|
|
|
yodyod
Masz rację. Trzeba patrzeć konstruktywnie. Sytuacja jest poważna, ale jeszcze nie beznadzieja. Dalsze nakręcanie spowoduję,że serie zatrzymają się na poziomie 20. Wyniki spółki w tym roku są na stałym poziomie. Co takiego stało się, że w ciągu niecałych trzech m-cy niektóre serie pikowali o 50 i więcej ? Osoby, które skupują EKA widzą to inaczej.
|
|
info, które powinno zahamować spadki. W końcu jest jeszcze pewna przestrzeń. Miał być zastój po stronie SKUPU,... bo kto kupuje bezwartościowe papiery. Chyba nawet w czerwcu nie było takiego obrotu w ciągu jednego dnia
Przynajmniej odpowiedziałem sobie na retoryczne pytanie - kto kupuje EKA ?
Paradoksalnie niskie kursy EKA mogą być atutem dla e-Kancelarii w rozmowie w sprawie rolek.
|
|
póki co akcje idą do góry
|
|
Wszyscy wiemy kto sprzedaje EKA. Powracam do pytania, które już kilka razy zadawałem: kto kupuje EKA ? Wg wielu przedmówców od jutra powiniem być zastój po stronie SKUPU.
|
|
Wracam do mojego wpisu z dnia 11.06 "Notowania EKA 1215 (mała seria) oraz EKA 0515 mogą być kluczowe w szerokim spojrzeniu na to co obecnie dzieje się wokół firmy z Wrocławia" który przeszedł bez echa. Obecnie EKA 1215 - 95,90; EKA 0515 - 95,20 Co sądzicie o takim spojrzeniu na EKA ?
|
|
W takim krótkim okresie, na przełomie VIII/IX trudno zebrać trójkę, zwłaszcza dla EKA, która ma swoją zapisaną kartę i historię. Muszą liczyć tylko i wyłącznie na nowy, świeży narybek. Zastanawia mnie, kto kupuje EKA na Catalyst ? Na pewno nie ludzie, którzy stawiają pierwsze kroki na giełdzie.
|
|
potwierdzam. Zastanawiam się czy nie wejść w kolejną emisję ?
|
|
wg 'pewnych' informacji to forum roi się od krewnych i znajomych królika
OK. Podaj swoją teorię obecnego stanu na Catalyst : sąsiednie serie notowania EKA0515-92,83; EKA0715-84,63; EKA1115-70,0; EKA1215-74,0
|
|
Wg "pewnych" informacji znaczny procent ludzi, ktorzy kupili obligacje EKA 1115 na rynku pierwotnym to osoby, którzy po raz pierwszy zetknęli się z rynkiem Catalyst. Emocje poszczególnych osób zrobiły swoje.
|
|
|
|
|
|
EKA to chyba jedyna firma notowana na Catalyst, gdzie mimo regularnych wypłat kuponów i kapitału wartość obligacji osiąga tak niską wartość. Najdziwniejsze jest, że ostra reakcja inwestorów wcale nie nastapiła po wynikach I kwartału, tylko po opóźnieniu publikacji raportu (a nawet kilka dni później),który potwierdził wcześniejsze dane finansowe. Są przecież firmy notowane na rynku Catalyst, które mają przez wiele kwartałów kapitał ujemny i mimo wszystko są dobrze postrzegane przez inwestorów(wycena +100,0)
|
|
orekki napisał(a):Cytat: Zarząd Emitenta, w związku z pojawiającymi się na rynku Catalyst atrakcyjnymi cenowo zleceniami sprzedaży obligacji Spółki, postanawia, iż będzie dokonywał ich skupu w celu umorzenia.
www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl... Wg mnie zbyt nisko ustawili próg. Być może jest to pierwsze podejście ......
|
|
Notowania EKA 1215 (mała seria) oraz EKA 0515 mogą być kluczowe w szerokim spojrzeniu na to co obecnie dzieje się wokół firmy z Wrocławia
|
|
Czy bierze ktoś pod uwagę, że może realizuje się w realu scenaniusz książki "Diabelska Alternatywa" ? Autorem jest EKA zamiast Forsytha.
|
|
Wg moich informacji raport za I kwartał nie odbiega znacznie od raportu rocznego. Spadki mogą mieszać szyki inwestorom. Są firmy, które nie płacą w terminie kuponów czy kapitału i nie pikują tak w dół. Niektórzy sprzedają EKA, natomiast inni kupują. W jednej parze panika i spekulacji (niezły zysk). Gwałtowna spadek niektórych serii EKA szczególnie zastanawia. Brak zaufanie do firm finansowych, bankowych może położyć nie tylko małego.
|
|
kupon EKA 1215 wypłacony przez firmę
|
|
Trudno, żeby inwestorzy z obojętnością zareagowali na dzisiejszy komunikat e-Kancelarii. Firma nie ukrywa obecnego stanu i przesyła drogą e-mailową do "pierwotnych" inwestorów obligacji - newsletter inwestor. Może niektóre firmy z rynku Catalyst zrozumieli na czym zarabia się. Kod:mod: mówisz o czymś - nie wszyscy wiedzą o czym. Przydałby się przynajmniej link do wspomnianego komunikatu
|
|
Inna opcja nie wchodziła w grę
|
|
Kiedy należy spodziewać się kursu wyceny KRU1217 na Catalyst ?
|
|
O ile pamiętam NWAI oferował również Widok Energia, Miraculum
|
|
Staszka Wokulska napisał(a):Dlaczego po wejściu nadzoru KNF myślisz o wycofaniu kapitału? Za chwilę najlepsze SKOK-i obniżą oprocentowanie do poziomu banków. Już została jedna rodzynka.
|
|
Teraz kiedy SKOK-i są pod skrzydłami BFG bardzo poważnie rozważam wycofanie znacznych aktywów ulokowanych u nich i przerzucenie na obligacje korporacyjne.
|
|
Jestem zaskoczony ilością inwestorów zainteresowanych emisją KRUK-a czyli ludzi,którzy inwestują w OK jest jeszcze niewielu. Wg mnie kupon nie był zły w stosunku do ryzyka. Kolejne kupony śladem m.in. Getina i Orlena mogą niżej oprocentowane. Szkoda,że był to trzeci zakup obligacji w ciągu ostatnich dni.
|
|
EKA 1115 WDB BU NAV 0515 EKA 1215 KRU 1217
Jak widać dopiero buduję portfel. Czy ktoś startował do NAV ?
|
|