PARTNER SERWISU
uxtzliql
1 2 3 4 5
Arlemen
0
Wpisów: 228
Wysłane: 12 sierpnia 2010 21:20:23 przy kursie: 6,72 zł
WatchDog napisał(a):
Potencjału zostało wg bezdusznych automatów SW już tylko +17%, a więc jesteśmy w strefie teoretycznie bezwietrznej.

czyli około 1.30-1.35 Anxious ,ale to tylko teoria , beefsan potencjał przeskoczył kilkakrotnieThink
Edytowany: 12 sierpnia 2010 21:22

maxboast
0
Wpisów: 223
Wysłane: 12 sierpnia 2010 21:28:49 przy kursie: 6,72 zł
WatchDog napisał(a):
Potencjału zostało wg bezdusznych automatów SW już tylko +17%, a więc jesteśmy w strefie teoretycznie bezwietrznej.

Teoretycznie owszem, ale wskaźnik c/wk nadal bardzo niski. Ponadto te +17 i tak prezentuje się okazale na tle innych spółek z dużym minusem potencjału wg obliczeń SW. I to wybicie dzisiejsze na zwiększonym obrocie po 4-dniowym "schłodzeniu" gwałtownego ruchu wzrostowego - wiele przemawia za dalszymi wzrostami. Przykład spółki niedowartościowanej która właśnie wraca na swoje właściwe tory. Niezmiernie jestem ciekawy głębokości korekty na tym walorze ale patrząc na wycenę chyba nie ma co się za głębokiej spodziewać ;)

Ponek
6
Wpisów: 213
Wysłane: 12 sierpnia 2010 22:25:03 przy kursie: 6,72 zł
Każdy gra po swojemu.

Mi automaty SW jakoś nie podeszły; zwłaszcza na KGHM, zagrałem i się sparzyłem. Z drugiej strony to tylko automat..

A teraz trochę zimnej wody na rozgrzanego Sanwila. Poczytajcie raport biegłego (za 2009r).
Działalność związana "ze skórami" jest jednym słowem nie rentowna i może to źle skończyć się dla spółki (aktualnie zo.o.)
Do tej pory 0 sensownego zakupu, przejęcia itp. Ktoś powie Draszba, no fakt - ale zgadnijcie dlaczego prezes kupił kontrolny pakiet? Jak ktoś był wcześniej powiązany ze spółką to czemu nie.
Ot takie moje marudzenie na rozgrzane głowy.

HENRY
0
Wpisów: 253
Wysłane: 12 sierpnia 2010 23:35:44 przy kursie: 6,72 zł
Rzeczywiscie raczej tylko marudzenie,bez zadnych argumentów.Jesli jest nierentowna ,to tylko dlatego ,iz zarzad to banda nieudaczników...
A mnie na zakup Sanwilu kilka miesiecy temu zacheciła sytuacja nieduzego zakładu w mojej miejscowosci o identycznym profilu działalnosci,tylko o nieporównywalnych przychodach oczywiscie.
Od roku ,po kilku chudych latach, pracują pełną parą nienadązajac z realizacją zamówień...
No i oczywiscie SANWIL był zawsze lubiany przez spekułe...
Edytowany: 13 sierpnia 2010 09:42

Sentenza
0
Wpisów: 13
Wysłane: 18 sierpnia 2010 13:08:41 przy kursie: 8,04 zł
Witam wszystkich, to chyba mój pierwszy wpis.
Czytam z zaciekawieniem Wasze posty.
Mam pakiecik Sanwilu (średnio nabyłem za 4 gr - czyli po splicie 80 gr),
na tyle mały on jest, że nie sprzedaję i czekam na dalsze wzrosty.

Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki!

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 30 września 2010 12:29:04 przy kursie: 7,38 zł
witam, są jacyś akcjonariusze na forum? Czaiłem się od jakiegoś czasu na sanwila i dziś zakupiłem co nieco. Jak na razie wygląda całkiem przyzwoicie

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 30 września 2010 12:40:36 przy kursie: 7,38 zł
mrk napisał(a):
witam, są jacyś akcjonariusze na forum? Czaiłem się od jakiegoś czasu żna sanwila i dziś zakupiłem co nieco. Jak na razie wygląda całkiem przyzwoicie

Tak, są na tym forum akcjonariusze. Bardzo nerwowi. W moim przypadku 1/3 portfela i jak zwykle czarna rozpacz, bo widły. Jeśli kurs przekroczy 1,3, wyłączam komputer i idę płakać w kąciku, jak zawsze robię przy gwałtownych wzrostach moich spółek:) SL mam na 1,19 ale będę go stopniowo przesuwał w górę, chyba że nie wytrzymam nerwowo i faktycznie czmychnę w popłochu sprzed monitora, wtedy zostanie na ostatnim ustawionym poziomie :)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...
Edytowany: 30 września 2010 12:41

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 30 września 2010 12:47:56 przy kursie: 7,38 zł
Ty to masz strzały...Co kupisz,to rośnie...3some

irfy
0
Wysłane: 30 września 2010 12:57:02 przy kursie: 7,38 zł
Po to kupuję:) Ale nie martw się, siedzę też na LST, który zaraz spadnie mi na stopy i wykopie mnie, pewnie nawet z jakąś śmieszną stratką:)
Edytowany: 30 września 2010 13:05

Californian
0
Wpisów: 100
Wysłane: 30 września 2010 19:06:40 przy kursie: 7,38 zł
irfy napisał(a):

Tak, są na tym forum akcjonariusze. Bardzo nerwowi. W moim przypadku 1/3 portfela i jak zwykle czarna rozpacz, bo widły.

no irfy irfy ... strasznie emocjonalnie podchodzisz do rzeczy Angel
nie wiesz, że w inwestycjach emocje to ostatni pożądany czynnik hehe ? Angel

Swoją drogą obserwując zachowania wielu spółek (kursów tychże) doszedłem do wniosku, że chyba wiele osób właśnie jest targanych emocjami ... czasami te emocje aż biją z arkusza Angel

Dziś na SNW były przecież ze 3-4 razy mini widły ... w końcu poszło wyżej bo kilka razy nie mogło - jakoś brakowało sił.
Ja miałem SNW po 1,11 od kilku dni i dziś na górce wywaliłem ... myślę, że załaduję znów podobnie niebawem Angel

Moim zdaniem jakiś większy inwestor dziś wciągał stąd wzrosty, ale nie miał kumpli "do spółki" za bardzo (nie dołączyli się mniejsi masowo) stąd na widłach kilka razy widać było brak sił na szczególnie wysokie otwarcie po ważeniu.

a emocje ? Angel po co emocje ? Angel ja ich tutaj nie mam - ja je powoduję hehe Whistle

Californian
0
Wysłane: 30 września 2010 19:10:56 przy kursie: 7,38 zł
irfy a co byś zrobił na moim miejscu - kupiłem sobie we wtorek KOV za 1,55 patrząc po technice myślałem, że dobrze robię po czym DOSŁOWNIE 1 minutę po moim zakupie kurs się zwalił na moich oczach na 1,47 hehe puke_l Angel
... no życie, ale to jest dopiero PECH ... poczułem się jakbym akurat wpadł niechcący pod pędzący pociąg d'oh!
... bywa i tak ... dziś już KOV nadrobił ... za kilka dni pewnie wywalę i nie będzie źle Angel

irfy
0
Wysłane: 30 września 2010 20:50:39 przy kursie: 7,38 zł
Californian napisał(a):
irfy a co byś zrobił na moim miejscu - kupiłem sobie we wtorek KOV za 1,55 patrząc po technice myślałem, że dobrze robię po czym DOSŁOWNIE 1 minutę po moim zakupie kurs się zwalił na moich oczach na 1,47 hehe puke_l Angel
... no życie, ale to jest dopiero PECH ... poczułem się jakbym akurat wpadł niechcący pod pędzący pociąg d'oh!
... bywa i tak ... dziś już KOV nadrobił ... za kilka dni pewnie wywalę i nie będzie źle Angel

Gdybyś był bardziej obeznany z moimi wpisami, to wiedziałbyś, że ja rozpaczam tylko podczas wzrostów, bo bardzo kiepsko je znoszę. Taka natura. Co do KOV - to spółka typowo spekulacyjna, więc zapewne po wejściu na poziomie 1,55 (czego akurat tam nie zrobiłbym, gdyż uważam, że to za drogo i szkoda mi na to koncentracji) ustawiłbym SL w okolicy 1,52, tak więc dosłownie minutę po zakupie miałbym z powrotem gotówkę, tylko nieco uszczuploną. Zbyłbym to machnięciem ręki i wszedł gdzie indziej:)

Californian
0
Wysłane: 30 września 2010 21:23:25 przy kursie: 7,38 zł
No dobrze irfy Angel W sumie to jestem obeznany bardziej z Twoimi wpisami i wiem, że źle znosisz wzrosty Angel Każdy ma prawo do własnej natury nie stresuj się tam niepotrzebnie moją wypowiedzią - temat emocjonalny zamknijmy Angel

Co do SL to ja pewnie jestem jednym z tych nielicznych "hardcore'owców" ale nie używam SL w ogóle. Taka natura. Jestem na bieżąco w notowaniach na każdej sesji gdyż generalnie mam w portfelu papiery gdzie w skali czasu nie robi mi czy spadną odrobinkę, a od czasu do czasu kupuję pakiety "4 FUN" jak ten KOV wspomniany.

W przypadku pierwszych SL nie używam aby nie wyjść bezsensownie ze stratą (nieważne czy dużą czy małą) ze spółek, z których nie chciałbym wyjść mimo wahnięć in minus nawet do 10% tak więc ustawiam jedynie alarmy o kursie, które mówią mi "TANIO - pomyśl czy nie dokupić" Dancing

W przypadku zestawów "4 FUN" kupuję w oparciu o wnioski na podstawie różnych zebranych informacji i jeśli nie mam jakiegoś statystycznego przekonania, że zobaczę kurs na przestrzeni ustalonego czasu wyżej niż kupuję to nie kupuję Angel

... strategia dla mnie dobra i sprawdzona w skali czasu - nie narzekam.
Widzisz gdybym ustawił SL na tym wspomnianym KOV to bym poniósł jakieś tam straty, a tak wiedziałem, że zobaczę wyżej mimo to i zobaczyłem po 2 dniach (dziś) ...

Nie neguję tutaj w żadnym razie strategii SL i nie mam w zamiarze przedstawiać wyższości mojej. Ot po prostu podzieliłem się własnym doświadczeniem.
Mało na tym forum jeszcze napisałem ... czasu brak Eh?
Edytowany: 30 września 2010 22:32

hasiu84
0
Wpisów: 3
Wysłane: 1 października 2010 16:44:36 przy kursie: 7,20 zł
ehh widze ze coraz wiecej na forum pojawia sie pustych informacji niz konkretow. Zainteresowanych zachęcam do korzeni spólki przed scaleniem akcji. Mam na mysli prawo poboru a nastepnie emisja nowych akcji. Społka zgarnęła niezłą kasę z rynku przed kryzysem i co? utopiła część w opcjach a pozostałą kisi na koncie:-] ile? łatwo obliczyć. Obecnie przychody z dzilalnosci operacyjnej tragedia czekam az zacznie zarabiac. Dziwie sie tylko inwestorom indywidualnym ktorzy zainwestwali w ten papier. Zarzad dzieki nim nie musi sie starac moze wychodzić na zero a dzieki kasie z rynku utrzymaja sie tak przez najbliższe lata tworząc wydmuszkę. W prospekcie emisyjnym pisali co innego obecnie wychodzi że to stek kłamstw. Tylko w Polsce to moze byc normalne i legalne;-)

Bla
Bla
0
Wysłane: 20 października 2010 08:29:27 przy kursie: 5,88 zł
Witam serdecznie!

Czy ktoś wie może z Szanownych Forumowiczów co się dzieje dziwnego na papierze że obsuwa się juz od dobrych kilku sesji????

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 20 października 2010 10:50:02 przy kursie: 5,82 zł
Ten papier jest dosc skepulacyjny, dzis sie osuwa aby kiedys wyskoczyc w jedna sesje po 20% - ogolnie mamy obecnie awersje do akcji, brak obrotow i chetnych na zakup powoduje spadek kursu.

Sama sytulacja firmy tez nie zacheca do zakupow, gdyz obecnie firma dziala ciut ponizej pogranicza rentownosci.

Edytowany: 20 października 2010 11:23

Sentenza
0
Wysłane: 15 grudnia 2010 16:37:03 przy kursie: 4,62 zł
Zleciało to dokupiłem trochę.

Ostatni raport kwartalny nie wygląda źle a nawet wg mnie dobrze wróży na przyszłość.
Co sądzicie?
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Teresa
0
Wpisów: 4 710
Wysłane: 15 grudnia 2010 16:45:22 przy kursie: 4,62 zł
A napiszesz co nie wygląda źle w raporcie?
Bo na razie treści żadnej nie przekazałeś.
A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...

Sentenza
0
Wysłane: 16 grudnia 2010 16:49:11 przy kursie: 4,68 zł
Żeby było łatwiej, podam linka:

www.bankier.pl/inwestowanie/pr...

Żaden ze mnie Warren Buffet ale jak dla mnie wystarczy, żeby trochę dokupić.

Co do samego raportu, gdyby nie wysokie "koszty ogólnego zarządu" (czort wie na co to idzie) byłoby już całkiem miło.

Tak, jestem lamusem, ale to forum to chyba nie tylko dla ekspertów giełdowych?

Pozdrawiam.

bofu
0
Wpisów: 17
Wysłane: 29 grudnia 2010 14:11:54 przy kursie: 5,04 zł
Czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego kurs tak poszybował.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4 5

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,103 sek.

bdwzaeva
slsgaxxs
ppcwbucq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
iuoyveow
amezderp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat