PARTNER SERWISU
tbhhvejs
34 35 36 37 38
GDA66TY
0
Wpisów: 154
Wysłane: 16 listopada 2010 14:15:52 przy kursie: 16,50 zł
Wsiadłeś w Bio-Med ???
newconnect.pb.pl/2262430,69236...
Ciężko dzisiaj na ty było zarobić.

Mikeegoo
0
Wpisów: 53
Wysłane: 16 listopada 2010 14:16:55 przy kursie: 16,50 zł
Redface napisał(a):
Hmmm... właśnie składam 'do kupy' newsletter.
Informacji z RPS w nim nie będzie, bo to jest informacja zbyt istotna i musi pójść raportem bieżącym. Do końca listopada na pewno będziecie już o nowym oszacowaniu wiedzieć; wymieniamy z niezależnym ekspertem końcowe już uwagi.
Aha - żeby nie było wątpliwości - tak ja, jak wszyscy insiderzy, w tym officers i directors są w związku z raportem kwartalnym i raportem RPS na 'liście restrykcyjnej'. Czyli mamy zakaz handlu akcjami KOV; sam go nałożyłem.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Do kiedy obowiazuje zakaz handlu?
Edytowany: 16 listopada 2010 14:34

kola
0
Wpisów: 4
Wysłane: 16 listopada 2010 14:25:52 przy kursie: 16,50 zł
Jestem na tym forum nowym ale obserwuje to co tu się pisze od jakiegoś czasu i zaczynam mieć w tej chwili rozdwojone myśli czy Pan Jakub jako pracownik swojej firmy informuje nas o faktycznych przedsięwzięciach KOV a może jest to jakaś gra i nie wiem komu ona ma służyć. Bo ja jako udziałowiec staram się informacje Pana Jakuba analizować i wyciągać z nich wnioski, no bo kto może być bardziej zorientowany w przedsięwzięciach i postępach firmy jak nie jej pracownik, a w tej chwili mam uczucie jakbym wchodził w coraz gęstszą mgłę.

quark62
0
Wpisów: 113
Wysłane: 16 listopada 2010 14:27:02 przy kursie: 16,50 zł
MaximusMinimus, emocje są i będą ale tak już jest kiedy chodzi o pieniądze. Małe sprostowanie, Pan Jakub nie jest posłańcem ale człowiekiem ze ścisłego zarządu a to różnica.

Co do decyzji. Nie ważne na jakiej podstawie podjąłem decyzję. Chodzi o to, że jestem częścią tej maszynki i chyba mam prawo prosić człowieka ze ścisłego zarządu o konkrety. Nie mam zamiaru bawić się w kurtuazję bo nie o to chodzi. Niby dlaczego Pan Korczak się do nas przyłączył? Po części też dlatego aby wysłuchać co mamy do powiedzenia.

Pan Jakub to twardy człowiek i twardy biznesmen bo inaczej nie byłby tam gdzie jest. Więc dajcie spokój z tą wdzięcznością za wszystko. Nie mam zamiaru nikogo obrażać ale mam zamiar wypowiadać się bez podtekstów. Wierzę w komunikację bezpośrednią bo tylko taka jest w stanie być właściwie odczytana. Zamiast zastanawiać się kto co miał na myśli może warto pytać wprost. Odpowiedzi i tak pewnie otrzymamy w oficjalnych komunikatach ponieważ inaczej nie można. Ci którzy myślą, że dowiedzą się coś więcej od Pana Jakuba są w błędzie.

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 16 listopada 2010 14:44:29 przy kursie: 16,50 zł
lancet napisał(a):
A narazie pocieszeniem jest brak sypania przez dużych, raczej następuje zbieranie. Jeżeli w cenie zamknięcia będziemy mieli 1,66 to na dzisiaj utrzymalibyśmy się w dolnej linii kanału wzrostowego od ostatniego dołka. Może wreszcie jak nie ma spektakularnych wiadomości i wzrostów - zadziała technika.

A jeszcze inne pocieszenie, że dzisiaj w dół idzie właściwie wszystko. Patrzę na monitor transakcji i tylko pojedyncze walory sa na plusie. Widać lekką panikę w związku z Irlandią, i pewnie też wielu graczy na krótki termin realizuje zyski po ogłoszeniu sprawozdań finansowych. WIG w dół, cały sektor paliw w dół, tylko chyba Polsat z dużych spółek rośnie.
Niech się ta sesja skończy jak najszybciej.

hipopotam
0
Wpisów: 128
Wysłane: 16 listopada 2010 15:34:59 przy kursie: 16,50 zł
To chyba nastepstwo Chin. Paliwa spadaja - popatrzcie na Petrola! Juz ponizej 7.90 ! To jego najgorszy wynik w historii, a chyba i to nie koniec. Ja tam pije waleriane i czekam dalej.

grabkakosta
0
Wpisów: 25
Wysłane: 16 listopada 2010 15:36:27 przy kursie: 16,50 zł
No to czytamy newsletter .hello1
Pokazał się, a kurs lekko odbił, ale to pewnie zbieg okoliczności, bo to jeszcze nowość. Ale myślę że dzięki temu kurs zamknie się dziś na minimum 1.66 .

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 16 listopada 2010 15:48:00 przy kursie: 16,50 zł
Witam,
Zanim spróbuję odpowiedzieć na Wasze posty, trochę ochłonę, bo mi się dostało.
Nie mówię, że całkowicie niesłusznie, ale sam fakt nie jest najprzyjemniejszy.

Tymczasem zapraszam do lektury newslettera, który jest już dostępny na naszej www:
www.kulczykoilventures.com/upl...

Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

kefirkiller
0
Wpisów: 47
Wysłane: 16 listopada 2010 16:06:28 przy kursie: 16,50 zł
dzieki JKking

Videoyogi
0
Wpisów: 134
Wysłane: 16 listopada 2010 16:22:43 przy kursie: 16,50 zł
MaximusMinimus napisał(a):
Trochę się zaczynam wstydzić tych ostatnich dwóch stron tego forum. Głupia sprawa.

Panowie, męskie decyzje. Może jakaś mała dywersyfikacja, trochę odsprzedać, kupić coś innego na chwilę. Ja, na przykład, na poprawę humoru wsiadłem sobie na debiut Biomeda i cośtam zarobiłem.

Może sprzedać teraz i odkupić koło 1,60...

Moim zdaniem słuszne podejście. Teraz będziemy się kisić w wąskim zakresie prawdopodobnie, ja też zredukowałem połowę i poobracam nieco w oczekiwaniu na lepszy moment wejścia.
Nie ma się co oszukiwać - do uzyskania konkretnych dat testów kurs ma małe szanse na przekroczenie 1,8....

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 16 listopada 2010 16:24:10 przy kursie: 16,50 zł
Weź to przeczytaj i nie kup sobie akcji.

Ja cały czas nie mogę uwierzyć w jedno. Tyle odwiertów i same trafienia. Wasz program poszukiwawczy jest chyba cenniejszy niż te złoża. Panie Jakubie, w czym tkwi tajemnica?

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 16 listopada 2010 16:33:46 przy kursie: 16,50 zł
Nie jest najgorzej. Jedna z najkrwawszych sesji ostatnich tygodni, spadły kursy właściwie wszystkich akcji, a KOV zamknął dzień z kursem zaledwie 3 gorsze niższym od otwarcia.
Co do Newslettera - jest wspaniały. Czytam go z wypiekami na twarzy. Mam tylko nadzieję, że dotrze do szerokich kół inwestorów. Ja sam poślę link temu niedouczonemu dziennikarzowi z "Polityki".

mark62
0
Wpisów: 123
Wysłane: 16 listopada 2010 16:47:54 przy kursie: 16,50 zł
przeczytałem i jestem bardzo optymistycznie nastawiony, trochę mi się polepszyło po dzisiejszej sesjithumbright

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 16 listopada 2010 17:35:31 przy kursie: 16,50 zł
Imponujący obraz ogromu wykonanych prac i ambitnych planów. Badania 2D i 3D to analogia badań Usg w medycynie, które ją w znacznym stopniu zrewolucjonizowały. Mimo tego co się dzieje aktualnie z notowaniami, myślę, że to dobra inwestycja. Podejrzliwość, że co odwiert to trafienie jest wręcz nieprawdopodobne, wynika właśnie z nowoczesności diagnostyki geologicznej. Największym ryzykiem jest opłacalność wydobycia. To, że wszystkie odwierty są ocementowane, moim zdaniem daje dużo przesłanek do pozytywnego myślenia o przyszłości tej inwestycyjnej przygody.

metfryt
0
Wpisów: 16
Wysłane: 16 listopada 2010 17:45:04 przy kursie: 16,50 zł
Newsletter przegonił myśli o wysypaniu większości akcji KOV z mojego portfela. Trzymam wszystko dalej a jak tylko będę mieć trochę więcej grosza to na pewno dokupię;) pozdrawiam wszystkich współakcjonariuszy

ps. Do p. Jakuba. Przypuszczam, że ten newsletter pomógł nam wszystkim nie pozostaje mi nic innego jak tylko Panu i całemu zarządowi KOV za ten powiedzmy "prezent" dla nas malutkich gorąco podziękować.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 16 listopada 2010 17:57:09 przy kursie: 16,50 zł
W końcu optymistycznie :) Doszły konkrety odnośnie grubości pokładów i wyjaśnienia opóźnień. Newsletter podkreśla ogrom prac wykonanych zaledwie w ciągu kilku miesięcy od debiutu na giełdzie. Merytorycznie napisany, dużo konkretów i podsumowań na które czekaliśmy, a które pojawiały się w osobnych informacjach przesyłanych przez operatorów. Miła niespodzianka to odpowiedzi na końcu newslettera na pytania zebrane z tegoż forum.

Mam teraz nadzieję, że pismaki i reporteżyny z różnych mediów przeczytają bardzo uważnie ten newsletter i wyciągnął wnioski z bzdur, które wypisywali do tej pory.

Dziękuję i pozdrawiam
Edytowany: 16 listopada 2010 17:58

hipopotam
0
Wpisów: 128
Wysłane: 16 listopada 2010 17:58:18 przy kursie: 16,50 zł
Brzmi dobrze. Teraz pozostaje czekac, az rynek zacznie kupowac i wreszcie cena pojdzie choc w rejon emisyjnej. Moze wreszcie uda sie zamiast waleriany polac szampana.

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 16 listopada 2010 21:37:25 przy kursie: 16,50 zł
lancet napisał(a):
Imponujący obraz ogromu wykonanych prac i ambitnych planów. Badania 2D i 3D to analogia badań Usg w medycynie, które ją w znacznym stopniu zrewolucjonizowały. Mimo tego co się dzieje aktualnie z notowaniami, myślę, że to dobra inwestycja. Podejrzliwość, że co odwiert to trafienie jest wręcz nieprawdopodobne, wynika właśnie z nowoczesności diagnostyki geologicznej. Największym ryzykiem jest opłacalność wydobycia. To, że wszystkie odwierty są ocementowane, moim zdaniem daje dużo przesłanek do pozytywnego myślenia o przyszłości tej inwestycyjnej przygody.

tutaj bym trochę polemizował, ze względu na najnowsze "osiągnięcie" Tap Oil w Tajlandii - Manora-4. Sam piasek. Także system "100% satysfakcji" nie jest ogólnodostepny jeszczeAngel

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 16 listopada 2010 23:15:08 przy kursie: 16,50 zł
MaximusMinimus napisał(a):
lancet napisał(a):

tutaj bym trochę polemizował, ze względu na najnowsze "osiągnięcie" Tap Oil w Tajlandii - Manora-4. Sam piasek. Także system "100% satysfakcji" nie jest ogólnodostepny jeszczeAngel

O trafności wierceń będzie decydował profesjonalizm diagnostów geologicznych. Czy Kov ma ich z prawdziwego zdarzenia, tego nie wiem. Kulczyk zapewniał o fachowości swojego zespołu. W medycynie można tej samej klasy sprzęt diagnostyczny używać z bardzo różnym skutkiem interpretacyjnym.

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 17 listopada 2010 22:55:26 przy kursie: 16,30 zł
kiepskamuzyka napisał(a):
Miłośnicy Jakuba przytaczają argumenty niemerytoryczne. Nie są w stanie podważyc chłodnej logiki, że nas zwodził. Może są nowymi akcjonariuszami i cieszą się z nabytku po dosyc niskich cenach, może czują się tak dopieszczeni obecnością Jakuba na forum że przymykają oczy na wszystko, może jeszcze co innego. "Inwestycje w marzenia" to były popularne na Petrolu 3 lata temu. Marzyciele nie wyszli na tym najlepiej. Tutaj nie chodzi o marzenia. Ogromne pokłady ropy raczej KOV nie grożą. Na szczęście małe lub średnie są bardzo prawdopodobne. Mniejsze ryzyko i mniejszy potencjał. Normalka. Szkoda tylko że przejęto zwyczaje informacyjnego grania drobnicy na nosie. Zajrzyjcie na stronę Petrola. Do dziś wiszą tam prehistoryczne wywiady z Gricukiem. Też był sympatyczny, opowiadał o tym jak im "ropa w odwiercie przepłynęła" jak "już za kilka miesięcy rozpoczną komercyjne wydobycie". Powyższe dla ochłodzenia głowy, ale zostaję na pokładzie. Nieoczekiwanie inwestycja zamieniła mi się w długoterminową. Trudno. Niech i tak będzie.
Witam, Obiecywałem sobie, że nie będę na takie posty odpowiadał, ale mnie jednak to rusza. Nie jestem gościem znikąd, mam za sobą ładnych parę lat budowania zaufania inwestorów jako analityk inwestycyjny, a potem jako twarz inwestorska dużego banku giełdowego. Później jeszcze podpisywałem sprawozdania finansowe innego banku. Dla chcącego nic trudnego sprawdzić. Zatem mam własną, osobistą reputację do stracenia. Stanowczo odrzucam pojawiające się na forum oskarżenia o manipulację, wprowadzanie w błąd. Informacje, jakie Wam przedstawiam na forum są w danym momencie obrazem najlepszej wiedzy, jaką posiadam. Miałem zamiar w ten sposób pomóc Wam zrozumieć spółkę, mechanizmy w biznesie E&P itd. Zatem powstaje pytanie: czy chcecie mieć nieco więcej 'koloru', wiedzieć, co się w spółce dzieje, nad czym pracujemy, co myślimy, czy wolicie suche raporty giełdowe? Przypominam, że to jest jedyne oficjalne i wiążące spółkę źródło informacji. Dołączamy do nich 'zastrzeżenia prawne', czyli disclaimer... Czy i do każdej wypowiedzi na forum mam dołączać disclaimer? Pozdrawiam, JKorczak /KOV/

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

34 35 36 37 38

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,478 sek.

rqmogkdb
benlxwcg
dkbrbuqn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nvocahfa
wlpbgsht
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat