PARTNER SERWISU
mvkyvzze
9 10 11 12 13
Miwik
0
Wpisów: 253
Wysłane: 18 sierpnia 2010 09:37:19 przy kursie: 13,00 zł
zjk napisał(a):
Niestety brak jakich kolwiek przeslanek na wybicie,

firma nie wprowadzi na NC w najbliszym czasie wysoce wartosciowych walorow,
ogolna tendencja na szerokim rynku jest negatywna,

chcialbym sie mylic, ale w najbliszym czasie raczej zapowiada sie tutaj kiszenie - gdyz ta spolka do spekulacyjnych jak NCG, SNW, PETROL,BORYSZEW raczej nie nalezy.

Wartosc firmy wzrosnie o kilkanascie procent, jednak bedzie to wymagac albo jakiegos przelomu albo dluszego czasu a przedewszystkim hossy w branzy.

Pozwole sie nie zgodzic z twoimi przemyśleniami:
1 przesłanki na wybicie własnie sa widoczne,
2 czy mam rozumieć że dla spółek w tym dla LST priorytetem jest wprowadzic każda spółke w której ma udziały lub jest jej właścicielem na GPW czy raczej zarabiac kase po przez jej działalnosc oraz np. przejmować juz działające spółki lub tworzyć nowe?,
3 najwyzszy czas na rozstrzygnięcie bo kiszenie juz wszystkim sie znudziło, po korekcie która juz trwa od kwietnia z lekkim odreagowaniem, czas na zdecydowany ruch,
4
Cytat:
Wartosc firmy wzrosnie o kilkanascie procent, jednak bedzie to wymagac albo jakiegos przelomu albo dluszego czasu a przedewszystkim hossy w branzy
- Ty wiesz w ogóle o czym piszesz? Jeśli kilkanaście procent (rozumiem że to oznacza przedział 11-20%) to dla Ciebie mało to napisz ile Cie bedzie satysfakcjonować, poza tym ważnejsze jest w jakie projekty wchodzą na obecną chwilę. A przedewszystkim wytłumacz mi co znaczy dla Ciebie wartośc firmy wzrośnie .... jeśli bedzie hossa w branży w odniesieniu do LST bo odnosze wrażenie ze nie wiesz czym zajmuje sie LST.

Nie musisz sie zgadzać z moim zdaniem.
Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek

股票是这么多的价值,市场将会尽可能多

mikeb
0
Wpisów: 87
Wysłane: 18 sierpnia 2010 09:57:31 przy kursie: 13,00 zł
zjk napisał(a):

chcialbym sie mylic, ale w najbliszym czasie raczej zapowiada sie tutaj kiszenie - gdyz ta spolka do spekulacyjnych jak NCG, SNW, PETROL,BORYSZEW raczej nie nalezy.

Wartosc firmy wzrosnie o kilkanascie procent, jednak bedzie to wymagac albo jakiegos przelomu albo dluszego czasu a przedewszystkim hossy w branzy.

Nie zgadzam się. Najpierw weźmy pod uwagę sytuację techniczną spółki, która wygląda bardzo dobrze i jeśli przebijemy poziom 1,35zł powinno być to dla inwestorów technicznych, którzy jeszcze waloru nei mają, okazją do kupna. Spójrz na ostatnie wzrosty z 22 lipca. Wolumen to ponad 1mln akcji! Na tygodniowym wykresie sygnał kupna na MACD (jeśli nie spadnie do końca tyg). Jeśli tego nie widzisz, to chętnie wkleję swoją analizę.

Natomiast jeśli chodzi o kwestie fundamentalne, to nadal uważam, że to najlepszy okres, żeby kupować akcje tej spółki. Ma duży zapas gotówki i zaczyna ją lokować w udziały w perspektywistycznych firmach (zgodnie z planami z prospektu emisyjnego) Może teraz jeszcze nie widać efektów, ale jak już będą, to kurs będzie dużo wyżej :)

Pozdrawiam

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 18 sierpnia 2010 14:14:29 przy kursie: 13,00 zł
Miwik napisał(a):
zjk napisał(a):

Pozwole sie nie zgodzic z twoimi przemyśleniami:
1 przesłanki na wybicie własnie sa widoczne,
2 czy mam rozumieć że dla spółek w tym dla LST priorytetem jest wprowadzic każda spółke w której ma udziały lub jest jej właścicielem na GPW czy raczej zarabiac kase po przez jej działalnosc oraz np. przejmować juz działające spółki lub tworzyć nowe?,
3 najwyzszy czas na rozstrzygnięcie bo kiszenie juz wszystkim sie znudziło, po korekcie która juz trwa od kwietnia z lekkim odreagowaniem, czas na zdecydowany ruch,
4
Cytat:
Wartosc firmy wzrosnie o kilkanascie procent, jednak bedzie to wymagac albo jakiegos przelomu albo dluszego czasu a przedewszystkim hossy w branzy
- Ty wiesz w ogóle o czym piszesz? Jeśli kilkanaście procent (rozumiem że to oznacza przedział 11-20%) to dla Ciebie mało to napisz ile Cie bedzie satysfakcjonować, poza tym ważnejsze jest w jakie projekty wchodzą na obecną chwilę. A przedewszystkim wytłumacz mi co znaczy dla Ciebie wartośc firmy wzrośnie .... jeśli bedzie hossa w branży w odniesieniu do LST bo odnosze wrażenie ze nie wiesz czym zajmuje sie LST.

Nie musisz sie zgadzać z moim zdaniem.

Kazdy ma prawo do wlasnych pogladow,
1) ja osobiscie ich narazie (perspektywa do 3 miesiecy) nie widze,
2) wprowadzenie wiekszosc spolek na rynek, jest podstawowa metoda zmiany wyceny wartosc przedsiebiorstwa - wiekszosc spolek notowanych na rynku wyceniana jest poprzez Cena Akcji z ostaniego dnia * ilosc posiadanych akcji, natomiast firmy nienotowane zazwyczaj wyceniane sa metoda cena nabycia akcji * ilosc akcji...

Nie wyklucza to zarabiana poprzez dzialanosc operacyjna lub przejecia/tworzenia nowych firm jednak sa to kwoty znacznie nizsze niz akutalizacja wyceny przedsiebiorstw.
4) do 20% na malej firmie to naprawde malo, co nieznaczy ze mnie taka wartosc nie satysfakcjonuje
4') wartosc rynkowa firmy - takie wytlumaczenie ci wystarczy, oczywiscie w przypadku gdy aktywa firmy (te notowane) poszybuja w gore, zapewne tez zostanie podniesiona wartosc ksiegowa spolki [to juz zalezy bardzo od metody wyceny aktywow]

5) LST to nic innego jak fundusz VC, inwestujacy takze (przynajmniej swego czasu) w akcje notowane na szerokim rynku.

Mimo wszystko brakuje tutaj pewnego wyzwalacza ktory pchnalby kurs na polnoc, kurs bedzie zapewne podarzal wraz (zgodnie) z szerokim rynkiem.

Ps. Mikeb niemoge sie niezgodzic, ze fundamentalie spolka wyglada pozytywnie,
na temat analizy technicznej nie moge sie wypowiedziec, jako ze naleze raczej do nurtu fundamentalnego.

Miwik
0
Wpisów: 253
Wysłane: 21 sierpnia 2010 22:42:46 przy kursie: 12,50 zł
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 16 / 2010
Data sporządzenia: 2010-08-21
Skrócona nazwa emitenta
LST CAPITAL S.A.
Temat
transakcja zbycia i nabycia nieruchomości zawarta przez podmioty zależne
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
Działając zgodnie z § 5 ust. 1 pkt 1 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych, Zarząd LST CAPITAL S.A., informuje, że w dniu 21 sierpnia 2010 roku powziął informację o zawarciu w dniu 20 sierpnia 2010 roku przez Totmes Connect S.A. z siedzibą w Warszawie (podmiot zależny od LST CAPITAL S.A.) i Pasaż Łużycki sp. z o.o. z siedzibą w Żarach (podmiot zależny od LST CAPITAL S.A.) umowy sprzedaży oraz kupna nieruchomości.

Przedmiotem umowy jest kupno przez Totmes Connect S.A. (Spółka) od Pasaż Łużycki sp. z o.o. zabudowanych nieruchomości położonych w Żarach, przy ulicach: Strzelców i Przeładunkowej, o całkowitej powierzchni 23.206 m2, na której jest posadowiony m.in. budynek produkcyjny o powierzchni 6.000 m2.

Cena zakupu obu nieruchomości wyniosła 9.000.000,00 (dziewięć milionów) złotych. Sprzedaż nieruchomości jest zwolniona z podatku VAT. Kwota ta przekracza 10% wartości kapitałów własnych LST CAPITAL S.A..

Źródłem finansowania kupna nieruchomości są środki własne Spółki.

W celu zabezpieczenia zapłaty w całości ceny sprzedaży Spółka poddała się egzekucji w trybie art. 777 § 1 pkt 4 Kodeksu postępowania cywilnego.
Umowa nie zawiera postanowień zastrzegających kar umownych, jak również warunków zawieszających bądź rozwiązujących. Pozostałe postanowienia umowy nie odbiegają od warunków
powszechnie stosowanych dla umów tego typu.

Zakup nieruchomości jest elementem realizacji przez Spółkę nowej strategii rozwoju, polegającej na przygotowaniu i realizacji projektu inwestycyjnego dotyczącego produkcji paneli słonecznych. Walne Zgromadzenie Spółki podjęło uchwałę o zmianie firmy na SOL VENTURES S.A. oraz siedziby z Warszawy na Żary. W związku z realizowaną strategią, Spółka prowadzi negocjacje dotyczące transferu technologii produkcji paneli słonecznych najnowszej generacji. Spółka będzie ubiegać się o pozyskanie środków unijnych na tę inwestycję, z przeznaczeniem na prowadzenie działalności dotyczącej produkcji odnawialnych źródeł energii. Nowa siedziba Spółki w Zarach znajduje się na terenie z najwyższym wskaźnikiem dotacji liczonym jako procent kosztów kwalifikowanych inwestycji, wynoszącym 70%. SOL VENTURES S.A jest jednym z projektów LST CAPITAL SA realizowanych w ramach klastra technologicznego.

LST CAPITAL S.A. jest podmiotem dominującym względem Spółki oraz względem Pasaż Łużycki sp. z o.o., posiada 100% udział w kapitale zakładowym i w głosach obu podmiotów.

Pomiędzy osobami nadzorującymi LST CAPITAL S.A., a Spółką nie zachodzą powiązania. Pan Dariusz Janus, Prezes Zarządu i znaczący akcjonariusz LST CAPITAL S.A., jest członkiem organu nadzorującego Spółki.
Pomiędzy osobami zarządzającymi i nadzorującymi LST CAPITAL S.A., a Pasaż Łużycki sp. z o.o. nie zachodzą powiązania.

Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek

股票是这么多的价值,市场将会尽可能多

bartekm
0
Wpisów: 213
Wysłane: 22 sierpnia 2010 09:46:49 przy kursie: 12,50 zł
idą też w panele słoneczne Think
ciekawa branża, rozwojowa... i oby zyskowna dla nich.

mikeb
0
Wysłane: 27 sierpnia 2010 12:42:33 przy kursie: 12,10 zł
Ech, już mnie ten marazm dobija. Dla pocieszenia wklejam analizę techniczną. Na moje oko szykuj się wybicie z zasięgiem ~1,80zł. Wyrysowała się ładna flaga + jedziemy po górnej bandzie trójkąta + wsparcie SMA 45 + wsparcie na 1,20zł + wolumen na ostatnim wzroście + "schłodzony" MACD.. o matko, same plusy widzę. Zachęcam do znalezienia paru minusów, żeby ochłodzić moją głowę ;)

kliknij, aby powiększyć

jarod_e
0
Wpisów: 24
Wysłane: 27 sierpnia 2010 13:48:11 przy kursie: 12,10 zł
A te wybicie na 1.80 to skąd Ci wyszło?
Robienie AT na spółce z bardzo małą płynnością jest pozbawione sensu ... chyba że próbujesz nagonić innych żeby samemu wyjść Eh?

Jak dla mnie to poniżej ceny 1pln można by się zastanowić nad wejściem, raport za 1 półrocze raczej dobry nie będzie, obrotów pod wyniki brak ...
Poza tym również zgadzam się z zjk co do samych fundamentów spółki.

mikeb
0
Wysłane: 27 sierpnia 2010 14:08:03 przy kursie: 12,10 zł
Wyszło mi z definicji formacji flagi, ale przyznaję, że źle liczyłem. Jeśli byłaby to flaga to z punktu AT powinno dojść do ~1,65zł. Troche długo trwa ta flaga, ale wolumen (spadek wolumenu wraz z czasem trwania flagi spadkiem kursu) by sie zgadzał.

Nie naganiam, po prostu jako akcjonariusz mam skłonność do życzeniowego widzenia wszystkiego w różowych kolorach. Dlatego poprosiłem o ochłodzenie głowy :) Oczywiście konstruktywne. Według mnie dobre wyniki będą w przyszłości, ale wtedy kurs już nie będzie atrakcyjny. Ja trzymam, chociaż domyślam się, że nikt tutaj nikomu tak naprawdę nie wierzy.

ps. płynność ostatnio rzeczywiście bardzo mizerna

Pzdr

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 1 września 2010 10:57:29 przy kursie: 11,50 zł
Pokazały się wyniki za I półrocze. Pierwsze wnioski: struktura bilansu i P&L są całkiem niezłe. Przychody wzrosły o 158,9%, pojawił się zysk na działalności operacyjnej 376 tys i wynik netto również jest na plusie - 464 tys.

Osobiście jednak liczę na dużo większy zysk netto na koniec roku co odpowiadałoby wartości rynkowej spółki, która obecnie przy tych wynikach jest notowana z bardzo dużą premią.

Podoba mi się relatywnie bardzo małe zadłużenie spółki co w przyszłości daje duże możliwości lewarowania się w przypadku pojawienia się ciekawych projektów inwestycyjnych.

Podsumowując, cieszy poprawa wyników finansowych ale oczekiwania szczególnie jeśli chodzi o dochodowość są dużo większe. To jest fundusz i jak kilka transakcji wypali to powinno byc dobrze.

Reminiscent
1
Wpisów: 25
Wysłane: 15 września 2010 09:28:05 przy kursie: 14,00 zł
Robi się ciekawie proszę Państwa Think

www.money.pl/gielda/komunikaty... ,LST,komunikaty;gieldowe,lst;capital;sa;podpisanie;listu;intencyjnego,237849.html

oraz

www.money.pl/gielda/komunikaty... ,LST,komunikaty;gieldowe,lst;capital;sa;zawarcie;umowy;inwestycyjnej;z;ya;global;master;spv;ltd,237850.html

i jeszcze to

www.money.pl/gielda/komunikaty... ,LST,komunikaty;gieldowe,lst;capital;sa;ogloszenie;o;zwolaniu;nwza;projekty;uchwal,237852.html

Pozdrawiam
Edytowany: 15 września 2010 09:31

bartekm
0
Wpisów: 213
Wysłane: 15 września 2010 09:59:44 przy kursie: 14,00 zł
wiadomości ze spółki owszem ciekawe ale kurs przynajmniej na tą chwilę ich nie odzwierciedla, podaż dość znaczna
zobaczymy jak potoczą się jego (kursu) dalsze losy.
liczę na to że jednak będzie dobrze - wolumen jeden z większych w historii

ew128
0
Wpisów: 58
Wysłane: 15 września 2010 10:12:45 przy kursie: 14,00 zł
ja wyszedłem z pokładu, miałem już dosyć patrzenia na ruchy, przez ponad 3 miesiące niewielez tego było choć pewnie spółka da o sobie ejszcze znać. W sumie to bym nie wychodził ale kiedyś ustawiłem zlecenie i zapomniałem o nim. Dzisiaj rano SMS że poszło, nawet byłem zły ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Życzę podróznym pociągu szybkiej jazdy w górę. A jakbyście widzieli przez okno że leci jakiś facet zziajany i chce wsiadać w biegu to otwórzcie drzwi :)

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 15 września 2010 20:22:36 przy kursie: 14,00 zł
ew128 napisał(a):
ja wyszedłem z pokładu, miałem już dosyć patrzenia na ruchy, przez ponad 3 miesiące niewielez tego było choć pewnie spółka da o sobie ejszcze znać. W sumie to bym nie wychodził ale kiedyś ustawiłem zlecenie i zapomniałem o nim. Dzisiaj rano SMS że poszło, nawet byłem zły ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Życzę podróznym pociągu szybkiej jazdy w górę. A jakbyście widzieli przez okno że leci jakiś facet zziajany i chce wsiadać w biegu to otwórzcie drzwi :)

Niestety ale to jest bardzo zla wiadomosc. Za 3 mln Euro bedzie emisja do 9 mln przyszlych akcji;

W przypadku emisji 9 mln wariantow jeden bedzie obejmowany za 0,33 Euro co w przeliczeniu po kursie 4.0 daje obecnie 1.33 za akcjie; Kursem tej spolki jest latwo sterowac wiec niebedzie problemu z jej uksztaltowaniem na takim lub innym poziomie.

Z warunkow wnioskujemy ze:
(1) równowartości 100% średniej dziennej wartości obrotu za wszystkie 10 dni obrotu poprzedzające datę zawiadomienia o skorzystaniu przez Emitenta z transzy, lub innej kwoty wspólnie uzgodnionej przez Strony;

prawdopodobnie wzrosnie obrot tymi akcjami aby emisja mogla dojsc do skutku;

W dluszej perspektywnie jednak daje to nadzieje na trwa zyski; chyba ze fundusz ten zabezpieczyl sobie w inny sposob przychody z tej inwestycji a niema o tym wspomniane w udostepnionych informacjach.

mikeb
0
Wysłane: 15 września 2010 20:37:23 przy kursie: 14,00 zł
www.yorkvilleadvisors.com/rele...

Tu można posłuchać o umowie typu SEDA. Rozmowa z Prezesem Yorkville.

Nemev
0
Wpisów: 125
Wysłane: 20 września 2010 17:33:33 przy kursie: 12,60 zł
a tutaj dzisiejszy list zarządu:

www.lstcapital.pl/aktualnosci/...

"Szanowni Państwo,

W związku z licznymi zapytaniami inwestorów dotyczącymi podpisanej umowy „Standby Equity Distribution Agreement” (SEDA) oraz „Master Share Lending Agreement” (MSLA) oraz wynikającymi z niej możliwościami dla Spółki, Zarząd LST CAPITAL SA pragnie przekazać następujące informacje:"

mikeb
0
Wysłane: 29 września 2010 15:48:21 przy kursie: 13,50 zł
Dzisiejszy wywiad z prezesem:

www.tvncnbc.pl/amerykanskie-ws...

taipan
0
Wpisów: 189
Wysłane: 29 września 2010 17:26:45 przy kursie: 13,50 zł
Prezio jakiś strasznie tajemniczy - polityka informacyjna firmy w stosunku do akcjonariuszy mniejszościowych jest co najmniej uboga, no ale czas pokaże, czy z kapelusza wyciągną królika, czy też zdechłego szczura Anxious

Nemev
0
Wpisów: 125
Wysłane: 28 października 2010 16:04:30 przy kursie: 11,60 zł
A właśnie że wprowadzi na NC:

Spółka zależna LST CAPITAL S.A. wejdzie na NewConnect
Podbij.pl planuje debiut w IV kw. 2010 r.

Warszawa, 28 października 2010 roku – spółka zależna LST CAPITAL S.A. - Podbij.pl S.A. (właściciel portalu aukcyjnego „Podbij.pl Alternatywne Zakupy”) – planuje zadebiutować na rynku NewConnect w IV kw. 2010r. Plany upublicznienia spółki związane są z nową odsłoną portalu, która nastąpiła 20 października 2010 roku. W ramach nowej strategii działania, portal wprowadził zupełnie nowy dział z aukcjami marzeń i zmienił nazwę na „Podbij.pl Alternatywne Zakupy”. LST CAPITAL S.A. oraz podmioty zależne od funduszu posiadają 41,18 % udziałów w kapitale zakładowym Podbij.pl.

-„Pod koniec lipca br. nabyliśmy udziały w Podbij.pl. W chwili obecnej zakończyliśmy pierwszy etap prac mających na celu budowę wartości tego podmiotu. W połowie października została wdrożona nowa koncepcja działania portalu, w ramach której zaoferowaliśmy użytkownikom zupełnie nową jakość. Po raz pierwszy w Europie internauci otrzymali szansę wylicytowania lotu w kosmos, 100.000 dolarów amerykańskich czy wyjazdu na tor Circuit de Catalunya w Barcelonie, gdzie będą mogli zasiąść za kierownicą bolidu F1. Spodziewamy się, że taka oferta spotka się z dużym zainteresowaniem ze strony nawet bardzo wymagających odbiorców. Teraz skupimy się na pozyskaniu środków na dalszą działalność. Emisja akcji serii F jest już właściwie zakończona. Jeszcze w tym roku zamierzamy wprowadzić Podbij.pl do obrotu na rynku alternatywnym. Oczywiście będziemy cały czas pracowali nad kolejnymi innowacjami, której pozwolą nam w dynamiczny sposób zdobywać udziały w rynku. Rozważamy również przejęcia innych podmiotów” – mówi Dariusz Janus, Prezes Zarządu LST CAPITAL S.A.

Oprócz portalu Podbij.pl nowa odsłona dotyczy zarówno w wersji czeskiej Licytuj.cz jak i angielskiej BraveBidders.co.uk. W najbliższym czasie portal planuje dołączyć kolejne wersje językowe.

Portal Podbij.pl Alternatywne Zakupy prowadzi również aukcje o charakterze charytatywnym, m.in. w ramach aukcji, której przedmiotem jest wyjazd z Dorotą „Dodą” Rabczewską na Florydę (gdzie zwycięzca odbędzie lot w stanie nieważkości), cześć funduszy przeznaczona zostanie na walkę z białaczką.

Pierwsza odsłona portalu Podbij.pl odbyła się w sierpniu 2008 roku. W 2009 portal pojawił się na rynkach zagranicznych w dwóch nowych wersjach językowych: czeskiej pod nazwą Licituj.cz oraz angielskiej pod nazwą BraveBidders.co.uk . W przeciągu dwóch lat działalności portal zyskał 220 000 użytkowników. Do tej pory Podbij.pl działał na zasadach portali typu All-Pay takich jak za10groszy.pl czy camelbid.pl.

vianarn
0
Wpisów: 148
Wysłane: 17 listopada 2010 14:56:32 przy kursie: 11,70 zł

LST CAPITAL S.A. inwestuje w serwisy sportowe SFD S.A.

Warszawa, 17 listopada 2010 roku
– LST CAPITAL S.A. – fundusz typu Venture Capital notowany na GPW – zawiązał spółkę SFD S.A. – podmiot zajmujący się internetową sprzedażą suplementów diety oraz agregujący fora internetowe poświęcone tematyce sportowej. SFD S.A. została powołana na bazie działalności gospodarczej pod nazwą Kulturystyka.pl. LST CAPITAL S.A. posiada obecnie 5,41 % udziału w kapitale oraz 3,67 % udziału w głosach na Walnym Zgromadzeniu. Docelowo LST CAPITAL S.A. może posiadać nawet do 12,5 % udziału w kapitale zakładowym SFD S.A...

www.parkiet.com/artykul/7,9874...

gradac
0
Wpisów: 97
Wysłane: 17 listopada 2010 17:23:14 przy kursie: 11,70 zł
LST CAPITAL S.A.
Temat
Rejestracja warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zgodnie z § 5 ust. 1 pkt 9 oraz § 38 ust. 1 pkt 2 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Zarząd LST CAPITAL S.A.("Emitent") informuje, że powziął informację, iż w dniu 16 listopada 2010 r. Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego dokonał wpisu do rejestru przedsiębiorców zmian statutu dokonanych na podstawie uchwały nr 3 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 12 października 2010 r., w tym w szczególności zmiany statutu dotyczącej warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego spółki o kwotę nie większą niż 450 000,00 zł (czterysta pięćdziesiąt złotych) poprzez emisję nie więcej niż 9 000 000 (dziewięciu milionów) akcji zwykłych na okaziciela serii H o wartości nominalnej 0,05 zł (pięć groszy) każda.

Sąd zarejestrował zmianę statutu Emitenta poprzez dodanie nowego Artykułu 7a o następującej treści: "Artykuł 7a Warunkowy kapitał zakładowy Spółki wynosi nie więcej niż 450.000,00 (czterysta pięćdziesiąt tysięcy) złotych i dzieli się na nie więcej niż 9.000.000 (dziewięć milionów) akcji zwykłych na okaziciela serii H o wartości nominalnej 0,05 (słownie: pięć groszy) złotych każda. Celem warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego jest przyznanie praw do objęcia akcji serii H posiadaczowi warrantów subskrypcyjnych emitowanych przez Spółkę na podstawie uchwały Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia nr 3 z dnia 12 października 2010 roku. Prawo objęcia akcji serii H może być wykonane do dnia 30 czerwca 2013 roku.", jak również zmiany o charakterze redakcyjnym.

Rejestracja powyższych zmian statutu Spółki nie wpłynęła na zmianę ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Emitenta.
W związku z rejestracją przez Sąd zmian statutu Emitenta wynikających z uchwały nr 3 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 12 października 2010 r. polegających na dodaniu nowego Artykułu 7A oraz wprowadzeniu zmian o charakterze redakcyjnym, Zarząd podaje do publicznej wiadomości aktualny jednolity tekst statutu spółki.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

9 10 11 12 13

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,511 sek.

bppttuux
fuqlafne
sylawdqo
Komunikaty ESPI/EBI IndygoTech Minerals SA w likwidacji

ZOBACZ TAKŻE:
Wiadomości | Akcjonariat | Wyniki finansowe
Analiza fundamentalna | Analiza techniczna | Wycena akcji

Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tnbzotvx
szrvefgc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat