PARTNER SERWISU
wwfzrldl
123 124 125 126 127
sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 17 marca 2011 00:13:07 przy kursie: 17,10 zł
jestem ciekawy czy na AED OIL będzie dzisiaj pompa... kto wie, może jutro u nas na GPW, KOV będzie lepiej postrzegane, czego sobie i Wam życzę.

Co do oczekiwanych zysków, ja jestem tak zmęczony tym cyrkiem, że 50 groszy na akcji mi wystarczy.

po
po
0
Wpisów: 38
Wysłane: 17 marca 2011 00:22:25 przy kursie: 17,10 zł
lukch napisał(a):
Swoją drogą J. Korczak mógłby również puścić maila komuś z AED i zwrócić uwagę, że "tekst im zjadło w komunikacie", kogokolwiek z nas pewnie oleją, a Jego maila może potraktują poważnie i dodadzą ten wycięty tekst, będzie bardziej profesjonalnie.

Może juz same AED zaczeło czytać SWthumbright .
Jest korekta, z tym ze o tyle śmieszna, bo nie uzupełniająca niepełne zdanie, a je wprost wycinająca hello1.

www.asx.com.au/asxpdf/20110317...

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 17 marca 2011 00:42:22 przy kursie: 17,10 zł
Wycięli to niedokończone zdanie?
hmmm ... tak nawet lepiej brzmi :-)
Porządna firma, zaznaczyli, że była literówka, jest dodatkowa strona z parafką, że zmieniono. Nie podmienili po prostu pdfa ;-).
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

del-201504191
0
Wysłane: 17 marca 2011 00:43:20 przy kursie: 17,10 zł
sbyszek napisał(a):
Do miesiąca powinno się wyjasnić rezultat odwiertu 0-9 Olgowskoje na Ukrainie. Ale może właśnie mamy konsolę (nie spada i nie rośnie) pod newsa z tego pola. Jak coś będzie wcześniej na rzeczy, to obroty powiny o tym zasygnalizować.

Może tam ropę znajdą i puszczą info, że za 2-3 mies. podłączamy do pompowania.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 17 marca 2011 07:06:02 przy kursie: 17,10 zł
sicc napisał(a):
jestem ciekawy czy na AED OIL będzie dzisiaj pompa... kto wie, może jutro u nas na GPW, KOV będzie lepiej postrzegane, czego sobie i Wam życzę.

Co do oczekiwanych zysków, ja jestem tak zmęczony tym cyrkiem, że 50 groszy na akcji mi wystarczy.

No była tylko chyba się zepsuła....

pulek79
0
Wpisów: 41
Wysłane: 17 marca 2011 08:21:19 przy kursie: 17,10 zł
Wracając do podejrzeń o sprzedaż przez dyrektora akcji na wczorajszej sesji chciałbym zauważyć że po ostatnim komunikacje o sprzedaży akcji przez członka zarządu ( 24.01.2011 ) mieliśmy dosyć duży wzrost :).

kefirkiller
0
Wpisów: 47
Wysłane: 17 marca 2011 08:26:07 przy kursie: 17,10 zł
obawiam sie ze tym razem ta reguła sie nie sprawdzi

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 17 marca 2011 10:22:07 przy kursie: 17,40 zł
lukch napisał(a):

Chciałbym tylko aby Pan Korczak odpowiedział na moje pytania z wcześniejszych wpisów i odniósł się do obecnej sytuacji. Mam nadzieję, że to uczyni. Z pewnością ma dużo pracy obecnie w związku z aktualnymi wydarzeniami i stąd lekki urlop od nas.

Lukch,
Czy wyświadczysz mi tę przysługę i przypomnisz pytania? Ostatnio zrobiło się tyle postów, opisujących głównie emocje i kwestie tradingowe, że się trochę pogubiłem.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Modus Operandi
0
Wpisów: 30
Wysłane: 17 marca 2011 13:14:00 przy kursie: 17,40 zł
Panie Jakubie.
Mam takie pytanko
Czy wiertnice obsługujecie całodobowo?
Jeśli tak, to ile osób liczy zmiana nocna?
Czy nocą tylko podtrzymanie.
Dziekuje i pozdrawiam

grabcia
0
Wpisów: 34
Wysłane: 17 marca 2011 14:32:18 przy kursie: 17,40 zł
Czy mógłbym prosić również Panie Jakubie o odpowiedź na zadane wcześniej pytania?

grabcia napisał(a):
Nasunęły mi się dwa pytania do Redface, na które prosiłbym o odpowiedź:
1. na ile dni przed emisją Rada Dyrektorów ma obowiązek powiadomić o tym rynek?
2. z jakiego dnia, przedziału czasowego jest ustalana cena akcji w nowej emisji przez Radę Dyrektorów?

Jeżeli ktoś inny zna na to odpowiedzi, to proszę również o głos, nie znalazłem tego bowiem w prospekcie emisyjnym, a nie jestem również biegłym w prawie giełdowym.

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 17 marca 2011 15:48:01 przy kursie: 17,40 zł
Modus Operandi napisał(a):
Panie Jakubie.
Mam takie pytanko
Czy wiertnice obsługujecie całodobowo?
Jeśli tak, to ile osób liczy zmiana nocna?
Czy nocą tylko podtrzymanie.
Dziekuje i pozdrawiam

Witam,
Odpowiem rozbrajająco szczerze: nie mam bladego pojęcia.
Nie sądzę też, aby mieściła się w zakresie informacji 'cenotwórczych'.
Czy to informacja niezbędna do oceny spółki pod kątem inwestycyjnym?
Jeśli bardzo Ci (sorry, ale nie wiem, czy mam pisać Pani/Pan) na tym zależy, postaram się zdobyć taką informację z Ukrainy - tylko tam (póki co) to my prowadzimy prace.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 17 marca 2011 15:55:01 przy kursie: 17,40 zł
grabcia napisał(a):
Nasunęły mi się dwa pytania do Redface, na które prosiłbym o odpowiedź:

1. na ile dni przed emisją Rada Dyrektorów ma obowiązek powiadomić o tym rynek?
Wedle prawa kanadyjskiego, jeśli byłaby to np. kierowana emisja prywatna, możemy o tym poinformować rynek bezpośrednio post factum. Ale nie planujemy takowej, tylko emisję publiczną. Powiem tak: ponieważ nie ma w Kanadzie sztywno w prawie określonych reguł, zdroworozsądkowo byłoby podać info w czasie zapewniającym inwestorom zapoznanie się z ofertą i podjęcie decyzji co do uczestnictwa w niej.

2. z jakiego dnia, przedziału czasowego jest ustalana cena akcji w nowej emisji przez Radę Dyrektorów?
Znów, nie ma tutaj jednoznacznych zapisów w Kanadzie. Dobrą praktyką rynkową jest branie pod uwagę średniej z jakiegoś niezbyt długiego okresu, np. miesiąca/ kwartału poprzedzającego dzień ustalenia ceny.

Mam nadzieję, że coś pomogły moje wyjaśnienia.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

grabcia
0
Wpisów: 34
Wysłane: 17 marca 2011 16:09:56 przy kursie: 17,40 zł
Dziękuję za odpowiedź, która jak widać z braku konkretnych przepisów nie mogła być bardziej precyzyjna, jednakże z pewnością rozwiązała część aspektów dotyczących emisji.

pozdrawiam

zigizigi
0
Wysłane: 17 marca 2011 17:31:13 przy kursie: 17,40 zł
Witam,
chciałbym poruszyć jedną kwestię dot. sytuacji związanej z katastrofą w Japonii, otóż wobec obecnej sytuacji związanej z katastrofą w elektrowni atomowej, słychać z różnych stron, że rozbudowa rynku energetycznego powinna iść w kierunku źródeł odnawialnych oraz gazu – ponoć Japonia rozważa zwiększenie zapotrzebowania na ten właśnie surowiec (gaz) – może więc zapanuje moda na gaz :)

del-201504191
0
Wysłane: 17 marca 2011 18:34:42 przy kursie: 17,40 zł
Moda na gaz już panuje, zerknij sobie na plany rozbudowany mocy w Polsce. Gaz jest najtańszym i najprostszym poza węglem źródłem dla naszego kraju i uchodzi przy tym za eko więc urzędnicy z KE się odczepią na jakiś czas od naszej struktury emisji CO2.

A w kwestii LPG zobacz jak się czeka przy dystrybutorze LPG, który z reguły jest jeden, a 4-5 PB95 stoją puste w tym czasie, efekt do zaobserwowania na prawie każdej stacji.
Edytowany: 17 marca 2011 18:35

del-201504191
0
Wysłane: 17 marca 2011 18:52:51 przy kursie: 17,40 zł
Redface napisał(a):
Lukch, czy wyświadczysz mi tę przysługę i przypomnisz pytania? Ostatnio zrobiło się tyle postów, opisujących głównie emocje i kwestie tradingowe, że się trochę pogubiłem. JKorczak /KOV/

Oczywiście, zebrałem poprzednie posty:

1. Być może spółka powinna rozważyć opublikowanie prognozy przychodów na 2011 i pomogłoby to nam w średnim terminie, oczywiście konserwatywnej prognozy. W czasie wzrostu ceny za gaz na Ukrainie oraz konkretnego planu podpinania kolejnych udanych odwiertów miałoby to kojący wpływ na rynek. Pokazałoby realny cash flow zamiast kolejnych odwiertów. To ma ogromną wagę psychologiczną dla rynku. Rozumiem, że ciężko jest takowe oszacowanie przygotować, ale nie tylko w tej branży, deweloperzy również mają z tym problem (duży horyzont czasowy inwestycji) a jednak starają się je robić. Takie prognozy wraz z odpowiednimi korektami/aktualizacjami po kolejnych odwiertach znacząco zwiększyłyby ilość pozytywnych informacji nt. KOV na rynku i pomogły by kursowi w średnim terminie, nie tylko krótkoterminowo.

2. EBOR, www.ebrd.com/pages/project/psd... Co dokładnie oznacza: "Passed structure review"? Oczywiście nie chodzi o tłumaczenie a praktyczny aspekt oceny.

3. AED wypuściło nowe info: www.asx.com.au/asxpdf/20110317... (co prawda z błędem, ale szybko poprawili), może przedruk tego na nasz rynek byłby kolejnym bodźcem odświeżenia w pamięci, że jednak jest gaz zamiast wody w w/w odwiercie. Wiem, że AED jak zrobi to będzie i ciężko ich firmować, ale to nie jest tak, że jedno info dociera do wszystkich, stała obecność w mediach z tematem zanegowania wody z odwiertu byłaby wskazana.

4. Temat emisji, rozumiem, że decyzja należy do WZA a w praktyce do KI i zarządu (razem ponad 50%). Nie znamy jeszcze porządku obrad. Widać jednak, że w obecnej sytuacji rynkowej oraz przy obecnym kursie akcji emisja publiczna będzie kłopotliwa, koszty wysokie a utarg może być mierny. Nie wierzę, że nie jest Pan w kontakcie z KI jako największym inwestorem (skoro tyle czasu poświęca Pan nam płotkom na forum). Być może zdecydowane wkroczenie KI na rynek medialny w Polsce bardzo pomogłoby w ucięciu złorzeczeń i docinek (choćby TVN CNBC) nt. spółki i jej dokonań. Właściwy marketing w tym temacie jest równie ważny jak konkretne efekty. Rozumiem, że KI włożyło w KOV 200 mln zł i nie pozostawi tego kapitału i dotychczasowych osiągnięć na pastwę losu a projekt będzie na 100% kontynuowany (zwłaszcza, że dobrze idzie). Emisja poniżej IPO 1,89 zł byłaby wysoce niezadowalające dla długoterminowego akcjonariatu, któremu Pan Kulczyk gwarantował partnerstwo. Fakt, że to AED pozamiatał plany (szybkiego programu testów), ale stało się, teraz trzeba pokazać rynkowi, że projekt ma realne szanse. Indywidualni inwestorzy płacą również czasem zaangażowania.
Edytowany: 17 marca 2011 18:53

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 17 marca 2011 18:56:38 przy kursie: 17,40 zł
Przeglądając ostatnio internet natrafiłem na ciekawą dyskusję, a raczej jej zaczątek, na temat KOV. Amerykańscy forumowicze wyrażają tam zainteresowanie poczynaniami KOV na Ukrainie oraz ewentualnością notowań równoległych (trochę im się tam mieszają operacje Aureliana z KOV).

Panie Prezesie,
Czy Zarząd cały czas bierze pod uwagę możliwość notowań równoległych? Czy w tym momencie istnieje "zespół" dokonujący zaawansowanych analiz ewentualnego wejścia na któryś z anglosaskich parkietów czy raczej cały czas projekt jest w fazie "myślimy o tym".

Dziękuje i Pozdrawiam

Link do forum:

www.investorvillage.com/mbthre...

zigizigi
0
Wysłane: 17 marca 2011 18:57:53 przy kursie: 17,40 zł
lukch napisał(a):
Moda na gaz już panuje, zerknij sobie na plany rozbudowany mocy w Polsce. Gaz jest najtańszym i najprostszym poza węglem źródłem dla naszego kraju i uchodzi przy tym za eko więc urzędnicy z KE się odczepią na jakiś czas od naszej struktury emisji CO2.

A w kwestii LPG zobacz jak się czeka przy dystrybutorze LPG, który z reguły jest jeden, a 4-5 PB95 stoją puste w tym czasie, efekt do zaobserwowania na prawie każdej stacji.

zgadzam się sam tankuje na gaz :) ale tutaj wydaje się, że chodzi o polityke i trend ogólno-światowy - czyli "... gaz gaz gaz na ulicy ..."

del-201504191
0
Wysłane: 17 marca 2011 21:39:07 przy kursie: 17,40 zł
Redface napisał(a):

Znów, nie ma tutaj jednoznacznych zapisów w Kanadzie. Dobrą praktyką rynkową jest branie pod uwagę średniej z jakiegoś niezbyt długiego okresu, np. miesiąca/ kwartału poprzedzającego dzień ustalenia ceny. Mam nadzieję, że coś pomogły moje wyjaśnienia. Pozdrawiam, JKorczak /KOV/

Średnia ważona obrotami z kwartału: 1,92 PLN (dzięki wysokowi z poczatku lutego utrzyma się na zbliżonym do podanej wartości jeszcze przez wiele tygodni).
Edytowany: 17 marca 2011 21:45

czaka1
0
Wpisów: 50
Wysłane: 17 marca 2011 21:46:03 przy kursie: 17,40 zł
Hej

tak dla rozluźnienia

od czasu do czasu sprawdzam sobie zlecenia sprzedaży na KOV-ie
dochodze do wniosku że jest wiara w narodzie....
ostatnie na liście jest zlecenie na 210,00 pln na 2850 szt.!!! czyli wartosći 598 500 pln
przed ostatnie na 189.00 ok 5000 szt.

Prawdziwi szejkowie Shhh

pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

123 124 125 126 127

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,348 sek.

lqomflbj
tqxcbymu
knalyhjy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ackvyopz
qajtzget
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat