PARTNER SERWISU
imlfqmyb
335 336 337 338 339
Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 5 grudnia 2011 09:34:24 przy kursie: 13,20 zł
@onochi,

Bardzo cię proszę przeczytaj jeszcze raz jaka jest kolejność podawania informacji wymuszona procedurą wejścia na AIM. Zgodnie z tym co było podane przez Redface powinniśmy być teraz w okresie promocji oferty, dopiero potem 'intetion to float' i podanie CPR ze szczegółami odnośnie rezerw i zasobów koncesji. Co do planów wydobycia, to chyba trzeba to najpierw ustalić ze wspólnikami aby cokolwiek głośno powiedzieć. KI sobie pozwoliło (sam Kulczyk) na podanie ogólnych ram czasowych w jakich wydobycie powinno sięgnąć najpierw 20-25 tys Boe/d a potem 150-200 tys Boe/d. KOV zawsze podawał konkretne informacje zatem zostaną one zapewne podane kiedy konsorcjum Neconde wraz z NNPC ustalą plan działania. Niestety nie wpływa to póki co korzystnie na kurs ale za to już nie możemy... Też nie jestem zadowolony z takiego obrotu sprawy ale patrzmy realnie na sytuację nie przez pryzmat rozczarowania kursem w danej chwili bo akurat to może być złudne.

O dobry przykład:

zala82 napisał(a):
,,Żenada" tak to można tylko określić!!!Takie wielkie obiecanki odnośnie Nigerii,a tu co????

Zala82, żeby nie było nie krytykuje, bo są powody do frustracji patrząc na kurs.
Edytowany: 5 grudnia 2011 09:36

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 5 grudnia 2011 09:38:12 przy kursie: 13,20 zł
sicc napisał(a):
Rabbit ale co mnie jakieś afren interesuje ? Podobieństwa skończyły się po sfinalizowaniu dealu. Spółki są na różnych poziomach rozwoju, mają różne koncesje i są notowane na różnych rynkach. Nie ma żadnych podobieństw !

KOV najprawdopodobniej witał się z gąską a tutaj Szefo powiedział, że wszystko idzie dla KI. Niestety musimy się z tym pogodzić. Przez ponad pół roku mamiono nas i zwodzono a okazuje się że król jest nagi.

Jeszcze jedna rzecz, ten cały Neconde Energy to jakaś firma kogucik, nie mają nawet własnej strony internetowej!

Gdzie Radface napisał że że Nigeria wraca do KI?Jak nie będzie finansowania to wróci o czym wiedzieliśmy od samego początku.
"Żeby wygrać trzeba grać"

k201244
0
Wpisów: 187
Wysłane: 5 grudnia 2011 09:40:52 przy kursie: 13,20 zł
Podsumowujac Wasze weekendowe i czwartkowo-piatkowe wypociny. (ps. za duzo postow na watku KOV sie pojawia i przebicie sie przez ten gaszcz jest praktycznie niemozliwy).

1. Poszlo info o Nigerii, ktore nie ruszylo kursu w gore - w mysl zasady kupujemy plotki, sprzedajemy fakty. Chociaz "wszyscy" na to info czekali.
2. Twierdzicie, ze po "dobrym info" kurs uwala spekula, wychodzaca z waloru. Oczywiscie spekula jak to spekula, kupowala w ciagu ostatnich kilku tygodni/miesiecy w cenach 0,80 - 1,23, wiec przy 1,48 spokojnie zrealizowala zysk.
3. Ubrani/dlugodystansowcy powyzej 1,8 siedza dalej na walorze.
4. KI posiada Nigerie, KOV ma czas do marca na zebranie kasy na Nigerie.
5. Nic nie wiemy o debiucie na AIM/GPW.

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 5 grudnia 2011 09:46:08 przy kursie: 13,20 zł
@Krzysiek9

Ja na kurs nie patrzę. Były spadki, były wzrosty. Normalna rzecz. Mam na myśli to w jaki sposób zaprezentowano zdobycie kluczowej dla dalszego rozwoju KOV koncesji. Ja nie chcę się już dłużej domyślać. Chcę jakiś konkretów. Będą starali się pozyskać finansowanie i kupić czy nie. Mają jakiś plan czy nie. Czy wszystko idzie tak jak zaplanowano czy jednak nie.
Co u diabła dzieje się na Ukrainie, że wycięło wszystkie informację.
Wolałbym być na bieżąco informowany, zamiast być częścią jakiejś gry z której ktoś wie coś więcej a ktoś coś mniej. Jaką masz gwarancję, że wyjście od 1,5 nie zafundował tajemniczy Tritus albo ING bo zdobyli coś czego my dowiemy się za miesiąc albo dwa. Po Och ZIffie mamy już doświadczenie z takimi akcjami.
Redface powinien powiedzieć. Że cierpliwości i wszystko idzie zgodnie z planem. Tylko nie wiadomo, czy może to właściwie powiedzieć bo z tego pola będzie lipa dla KOV i jeszcze bardziej pogrąży wizerunek spółki.

Warto dodać, że spółka oprócz trudno przewidywalnego biznesu zaczyna również sama zachowywać się mało przewidywalnie i robi krzywdę tym którzy partycypują w ich biznesie kupując akcje.
Napisałem kiedyś, że dla KOV brak Nigerii nie jest taki zły, bo nie rozwodnią akcji a Ukraina w końcu zacznie działać pełną parą, ale informować ludzi z gracją słonia w składzie porcelany. Skoro jest to prawda i chcieli ją napisać to w porządku, ale powinni poinformować 6 miesięcy temu a nie teraz. Mielibyśmy stabilny biznes, realizacje planów, harmonogramów i budowę wartości spółki. A to co się teraz dzieje to jakaś kpina.
Edytowany: 5 grudnia 2011 10:04

Jakub_AK77
0
Wpisów: 99
Wysłane: 5 grudnia 2011 09:46:33 przy kursie: 13,20 zł
Koledzy spokojnie z emocjami.

W swoich wypowiedziach pamietajcie , aby zaznaczyć co jest oficjalną informacją, a co jest naszym forumowym gdybaniem, bo zaczyna się to mieszać. Ktoś nowy wchodzacy na forum , może faktycznie pomyśleć np. że Nigeria wraca do KI. A to tylko nasze spekulacje, a nie żadna oficjalna informacja !

Pzdr

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 5 grudnia 2011 09:48:47 przy kursie: 13,20 zł
rabbit napisał(a):
sicc napisał(a):
Rabbit ale co mnie jakieś afren interesuje ? Podobieństwa skończyły się po sfinalizowaniu dealu. Spółki są na różnych poziomach rozwoju, mają różne koncesje i są notowane na różnych rynkach. Nie ma żadnych podobieństw !

KOV najprawdopodobniej witał się z gąską a tutaj Szefo powiedział, że wszystko idzie dla KI. Niestety musimy się z tym pogodzić. Przez ponad pół roku mamiono nas i zwodzono a okazuje się że król jest nagi.

Jeszcze jedna rzecz, ten cały Neconde Energy to jakaś firma kogucik, nie mają nawet własnej strony internetowej!

Gdzie Radface napisał że że Nigeria wraca do KI?Jak nie będzie finansowania to wróci o czym wiedzieliśmy od samego początku.

Nigdzie. A gdzie ty masz poparcie tych swoich hura optymistycznych wyliczeń i opinii? Nigdzie. Przejrzyj na oczy. Rynek rośnie, ogólny hura optymizm a na KOV sprzedaż pełną gębą. Ktoś puszcza w kanał parędziesiąt tysięcy akcji a potem kupuje jedną akcję, żeby jakoś wyglądało.

Spekulacja Krzyśka,że idziemy zgodnie z planem jest naciągana. Ja się w takim razie zapytam, gdzie Korczak napisał, że KOV idzie na AIM i jest aktualnie w fazie promocji? Dlaczego nie ma infa o rozmowach z bankami. Swego czasu nawet nazwy banków padały. Wreszcie pod koniec negocjacji Redface w przypływie emocji napisał, że niezły cyrk jest i że kiedyś opowie co się stało. I Wy rzeczywiście wierzycie, że pod tym wszystkim kryła jest jakaś obsuwa związana z biurokracją. Naiwność.
Edytowany: 5 grudnia 2011 09:49

Krzysiek9
0
Wysłane: 5 grudnia 2011 09:59:29 przy kursie: 13,20 zł
onochi napisał(a):
@Krzysiek9

Ja na kurs nie patrzę. Były spadki, były wzrosty. Normalna rzecz. Mam na myśli to w jaki sposób zaprezentowano zdobycie kluczowej dla dalszego rozwoju KOV koncesji. Ja nie chcę się już dłużej domyślać. Chcę jakiś konkretów. Będą starali się pozyskać finansowanie i kupić czy nie. Mają jakiś plan czy nie. Czy wszystko idzie tak jak zaplanowano czy jednak nie.
Co u diabła dzieje się na Ukrainie, że wycięło wszystkie informację.
Wolałbym być na bieżąco informowany, zamiast być częścią jakiejś gry z której ktoś wie coś więcej a ktoś coś mniej. Jaką masz gwarancję, że wyjście od 1,5 nie zafundował tajemniczy Tritus albo ING bo zdobyli coś czego my dowiemy się za miesiąc albo dwa. Po Och ZIffie mamy już doświadczenie z takimi akcjami.
Redface powinien powiedzieć. Że cierpliwości i wszystko idzie zgodnie z planem. Tylko nie wiadomo, czy może to właściwie powiedzieć bo z tego pola będzie lipa dla KOV i jeszcze bardziej pogrąży wizerunek spółki.

No właśnie tu jest pies pogrzebany. Temat jest śliski. Niby powinno być super ale jakaś tam niepewność zawsze jest. Jakby podali huraoptymistycznie a potem była by obsuwa albo gorzej jakby się coś posypało, to miało by to jeszcze gorszy wydźwięk niż obecnie widzimy. A wtedy to już można było by mieć prawdziwe pretensje o manipulacje inwestorami, bo przecież tyle naobiecywali a tu nici. Póki co polityka potwierdzonych i rzetelnych informacji sukcesywnie zmieniała nastawienie inwestorów do samej spółki w odróżnieniu od Petrolinvestu (postrzeganie spółki co nie przełożyło się póki co na kurs).

rabbit
0
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:03:52 przy kursie: 13,20 zł
@sicc

Jakie optymistyczne wyliczenia?Gdzie wyliczyłem chociaż baryłkę ropy z Nigerii.Nigdy nie byłem takim optymistą jeżeli chodzi o Nigerię,dlatego teraz patrzę na to z innej strony.
Mamy 9% w OML-42 i to jest fakt.KI nie da sobie rady w Nigerii i nie widzę możliwości żeby sami to ciągnęli.Mamy przychody z Nigerii za konsultacje techniczne.Mamy z Nigerii ropę a pieniądze muszą byc zabezpieczone prze KI bo nie ma innej możliwości.
Nie dokładamy do OML-42 ani grosz abo samo się finansuje.
Mój optymizm dotyczy Ukrainy i wiem że tam idzie wszysko w dobrym kierunku.Też chciałbym wiedzieć więcej ale niestety nie ma informacji.
Was nie intersuje info z Ukrainy żeby dowiedzieć się co tam się dzieje.Wiecie że wsystko jest ok i że dobre informację podciągną kurs.
Nigeria to dla Was porażka bo nie wywindowała kursu w górę i o to macie pretensję.
Nie wszyscy będą szejkami.
Tak to widzę.

darq76
0
Wpisów: 92
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:23:49 przy kursie: 13,20 zł
rabbit piszesz:
Cytat:
Mamy 9% w OML-42 i to jest fakt

Chciałem Ci zwrócić uwagę, że jednak nie mamy, bo nie zapłaciliśmy za te 9% i wg słów RF nie wiemy czy chcemy w ogóle za to zapłacić i to mieć.

rabbit
0
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:35:37 przy kursie: 13,20 zł
darq76 napisał(a):
rabbit piszesz:
Cytat:

Chciałem Ci zwrócić uwagę, że jednak nie mamy, bo nie zapłaciliśmy za te 9% i wg słów RF nie wiemy czy chcemy w ogóle za to zapłacić i to mieć.

Cytat:
Neconde Energy Limited („Neconde”) sfinalizowało transakcję nabycia koncesji wydobywczej Oil Mining License 42 („OML 42”), o której KOV informował w komunikacie prasowym z 6 maja 2011 r.

Cytat:
maja 2011 r. Spółka poinformowała o przystąpieniu z udziałem na poziomie 20 proc. do konsorcjum Neconde, które 29 kwietnia 2011 r. zawarło szereg umów z Shell Petroleum Development Company of Nigeria Ltd, Total E&P Nigeria Limited oraz Nigerian Agip Oil Company Limited (określanymi łącznie jako „Sprzedający”) dotyczących nabycia („Transakcja”) należących do Sprzedających łącznie 45 proc. udziałów w koncesji wydobywczej Oil Mining License 42 („OML 42”).

To mamy czy nie mamy?[/url]Link
Edytowany: 5 grudnia 2011 10:36

macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:38:04 przy kursie: 13,20 zł
darq76 napisał(a):
rabbit piszesz:
Cytat:

Myślę, że KOV nie chce kupić złóż w Nigerii, gdyby cena akcji oscylowała przy poziomie 1zł, bo to oznaczałoby emisję po cenie ok 1 zł czyli 1,1 mld nowych akcji (gdy KOV myśli o kupnie również drugiego pakietu 9% w złożu).
Czy Wam taka emisja odpowiada? Bo mi nie.
Gdyby cena akcji kształtowałaby się w okolicy 3 zł, to emisja 360 mln nowych akcji przy cenie emisyjnej 3 zł byłaby do zaakceptowania.
Tak samo kredyt. Oprocentowany na poziomie 20% mógłby się nie spłacić i pogrążyć KOV.
Więc zachowanie Redface świadczy, że KOV myśli też o obecnych akcjonariuszach i tu ma moje poparcie.

Krzysiek9
0
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:39:30 przy kursie: 13,20 zł
rabbit napisał(a):
darq76 napisał(a):
(... )

(...)
To mamy czy nie mamy?[/url]Link

Mamy warunkowo...Tak samo jak zyski z wydobycia ropy od 1 grudnia. Ale dostaniemy to wszystko i będziemy mogli wliczać do przychodów dopiero po spłaceniu KI.
Edytowany: 5 grudnia 2011 10:41

ARWENA
0
Wpisów: 383
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:44:09 przy kursie: 13,20 zł
Krzysiek9 napisał(a):
@ARWENA,

Jeśli zbytnio się napaliłeś na ropę i zawczasu liczyłeś zyski to już jest Twoja wina... Póki co nie widzę, żeby sytuacja się zmieniła poza tym, że wszystkie formalności związane z tak dużą transakcją udało się w końcu doprowadzić do końca. Nikt nie mówi o braku finansowania, że nie będzie AIM, że będzie emisja milionów akcji na GPW :) To wymysły powstałe na forum a ludzie się tym karmią. Podkreśla się ryzyko, że JEŚLI nie udało by się zdobyć finansowania to KOV nie weźmie udziału w projekcie. A odpowiedzi Redface ... no cóż... każdy je przeczytał po swojemu.

Nikt nie mówi o braku finansowania-a mówi że je będzie miał i skąd? A po drugie Kolego nie mów mi że się nakręciłem na ropę i AIM bo może przytoczę ci troszkę Twoich wyliczeń ile to już powiiny kosztować akcje Kov. Na bankierze razem z kilkoma Kolegami już prawie do kosmosu dolecieliście z kursem. Wkurza mnie to co się wyrabia z akcjonariuszami na Tej spółce. Sam prowadzę firmę i nie dociera do mnie że można tak lekceważyć współudzałowców bo za takiego się uważamShame on you

sicc
0
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:45:29 przy kursie: 13,20 zł
Rabbit ty jesteś oderwany od rzeczywistości. Na prawdę nie ma sensu z Tobą dyskutować. Według Ciebie mamy 9 % w OML 42 a według oficjalnych informacji mamy szansę mieć 9 % w OML 42, co de facto rynek dyskontuje tak jak widać. Król jest goły.

Co do Ukrainy to Twój hura optymizm jest niczym nieuzasadniony. To, że udało się dwa razy trafić to ok. Ale dlaczego nie ma informacji przez dłuższy czas ? Może dlatego, że coś poszło nie tak?

rabbit
0
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:45:31 przy kursie: 13,20 zł
macgregor napisał(a):
darq76 napisał(a):
rabbit piszesz:
Cytat:

Myślę, że KOV nie chce kupić złóż w Nigerii, gdyby cena akcji oscylowała przy poziomie 1zł, bo to oznaczałoby emisję po cenie ok 1 zł czyli 1,1 mld nowych akcji (gdy KOV myśli o kupnie również drugiego pakietu 9% w złożu).
Gdyby cena akcji kształtowałaby się w okolicy 3 zł, to emisja 360 mln nowych akcji przy cenie emisyjnej 3 zł byłaby do zaakceptowania.
Tak samo kredyt. Oprocentowany na poziomie 20% mógłby się nie spłacić i pogrążyć KOV.
Więc zachowanie Redface świadczy, że KOV myśli też o obecnych akcjonariuszach i tu ma moje poparcie.

Wreszcie napisałęś coś sensownego.Raczej bym zajął się tylko pierwszą transzą czyli 9%.
Właśnie dlatego że 1 pln za emisję to nieporozumienie uważam że Redface napisał coś co powinno Nas uspokoić.
Nie mamy noża na gardle,nie musimy kupować Nigerii.Nie trzeba robić emisji ratunkowej i to uważam za wielki pozytyw.
Kulczyk z Mioduskim coś wymyślą a czasu nie zostało dużo.
Edytowany: 5 grudnia 2011 10:46

EUFRAT
0
Wpisów: 43
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:46:02 przy kursie: 13,20 zł
macgregor napisał(a):
darq76 napisał(a):
rabbit piszesz:
Cytat:

Proszę o odrobinę obiektywizmu!

Nie próbujecie tłumaczyć działań kov tak nie dorzecznymi argumentami jak emisja akcji po 3 zł czy kredyt po 20% !

macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:49:02 przy kursie: 13,20 zł
menager napisał(a):
spółka myśli o akcjonariuszach ale sie uśmiałem

spółka szuka kasy a niemyślni o akcjonariuszach, to co oni zrobią nie ma najmniejszego znaczenia

Uważasz więc, że spółce nie udałoby się wyemitować 2 mld akcji po cenie 55 gr?

Krzysiek9
0
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:50:01 przy kursie: 13,20 zł
ARWENA napisał(a):
Krzysiek9 napisał(a):
@ARWENA,

Jeśli zbytnio się napaliłeś na ropę i zawczasu liczyłeś zyski to już jest Twoja wina... Póki co nie widzę, żeby sytuacja się zmieniła poza tym, że wszystkie formalności związane z tak dużą transakcją udało się w końcu doprowadzić do końca. Nikt nie mówi o braku finansowania, że nie będzie AIM, że będzie emisja milionów akcji na GPW :) To wymysły powstałe na forum a ludzie się tym karmią. Podkreśla się ryzyko, że JEŚLI nie udało by się zdobyć finansowania to KOV nie weźmie udziału w projekcie. A odpowiedzi Redface ... no cóż... każdy je przeczytał po swojemu.

Nikt nie mówi o braku finansowania-a mówi że je będzie miał i skąd? A po drugie Kolego nie mów mi że się nakręciłem na ropę i AIM bo może przytoczę ci troszkę Twoich wyliczeń ile to już powiiny kosztować akcje Kov. Na bankierze razem z kilkoma Kolegami już prawie do kosmosu dolecieliście z kursem. Wkurza mnie to co się wyrabia z akcjonariuszami na Tej spółce. Sam prowadzę firmę i nie dociera do mnie że można tak lekceważyć współudzałowców bo za takiego się uważamShame on you

Wyliczenia są oparte o metody jakie stosuje się do wyceny spółek poszukiwawczo-wydobywczych (ich aktywów) właśnie m.in na AIM. Metoda NAV nie wiem czy coś ci to mówi? Obliczenia oparte o dane z raportów niezależnych ekspertów dostępne na stronie spółki. Nie brałem ich z kosmosu - co innego wycena rynkowa, która już dawno nie odzwierciedla wyceny aktywów KOV.
Edytowany: 5 grudnia 2011 10:50

rabbit
0
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:51:46 przy kursie: 13,20 zł
sicc napisał(a):
Rabbit ty jesteś oderwany od rzeczywistości. Na prawdę nie ma sensu z Tobą dyskutować. Według Ciebie mamy 9 % w OML 42 a według oficjalnych informacji mamy szansę mieć 9 % w OML 42, co de facto rynek dyskontuje tak jak widać. Król jest goły.

Co do Ukrainy to Twój hura optymizm jest niczym nieuzasadniony. To, że udało się dwa razy trafić to ok. Ale dlaczego nie ma informacji przez dłuższy czas ? Może dlatego, że coś poszło nie tak?

Oczywiście że na Ukrainie mogło pójść coś nie tak,nigdy tego nie napisałęm że wszysko będzie jak w bajce.Też nie podoba mi się brak informacji,też chciał bym wiedzieć co się dzieje.Nic na to nie poradzimy.

Nigeria-Mamy 9% udziałów w Neconde czy nie mamy?Bo już się gubię.Według komunikatu mamy a jak nie to podaj linka gdzie jest napisane że nie mamy tych udziałów.

sicc
0
Wysłane: 5 grudnia 2011 10:52:55 przy kursie: 13,20 zł
Rabbit napisał(a):
Nigeria-Mamy 9% udziałów w Neconde czy nie mamy?

W Neconde Energy mamy 20 % !

Cytat:
KOV ma możliwość wzięcia udziału w konsorcjum (z udziałem na poziomie 20 proc.) za łączną kwotę ok. 162,5 mln USD, jeśli pozyska finansowanie do końca marca 2012 roku. Kurs KOV po tych informacjach istotnie wzrósł.

Link
Edytowany: 5 grudnia 2011 10:55

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

335 336 337 338 339

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,227 sek.

ranovqao
nlolfscm
jazuewvb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rafcqppt
zqkkhqbk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat