PARTNER SERWISU
cylflbbd
55 56 57 58 59
WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 12 grudnia 2011 09:15:00 przy kursie: 2,72 zł
Dziś w porannym Wykresie dnia przyglądamy się sytuacji na walorach City Interactive.

kliknij, aby powiększyć

Omówienie w serwisie Wiadomości SW
www.stockwatch.pl/wiadomosci/c...

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 19 grudnia 2011 10:25:05 przy kursie: 2,86 zł
Nie ma co się oszukiwać za 7 tygodni pierwszy z dużych debiutów ze stajni City - wygląda na to, że w sytuacji marazmu i loterii na dużych spółkach więksi gracze zajmują pozycję na City. Zakupy nie są szalone a część aktualnych akcjonariuszy boi się wystawiać wygórowane ceny stąd większy wolumen obrotów. W perspektywie bliskiego debiutu Combat Wings na wszystkich rynkach są szanse na wzrosty notowań. Bardzo trudno rokować jak gra zostanie przyjęta na rynkach zachodnich. Nie jestem znawcą rynku gier, lecz wydaje mi się, że na rynku jest niedosyt tytułów dobrze zrobionych strzelanek lotniczych zarówno w realiach II wojny jak i z czasów późniejszych i wcześniejszych.
Mi osobiście ze starszych tytułów rzuciły się w oczy Midway i F-22 Raptor.
Jeśli gra spełni oczekiwania graczy i uzyska dobre recenzje to jest szansa na sporą sprzedaż. Nieco później powinno być główne danie przyszłorocznego menu City (Sniper2). To pokazuje, że bez względu na rozmiar kryzysu przychody powinny być wymiernie wyższe o tegorocznych. Kurs także powinien powędrować na północ. Pocieszające jest to, że są oznaki poprawy koniunktury za oceanem. Według badań zawsze w cyklach gospodarczych Europa jest opóźniona o kilka miesięcy za USA. Co prawda spodziewane ożywienie w Europie nie pokrywa się z debiutami obydwu gier, lecz w tym czasie powinno być już widoczne wyraźne odbicie w USA i Kanadzie co powinno pozwolić na wzrosty na giełdzie. Taka sytuacja zachęci także graczy do nadrobienia zaległości w zakupach gier ...
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

Jordan
5
Wpisów: 166
Wysłane: 20 grudnia 2011 18:13:01 przy kursie: 2,92 zł
19.12. Warszawa (PAP) - Analitycy DM IDM SA, w raporcie z 11 grudnia, rozpoczęli wydawanie rekomendacji dla City Interactive od zalecenia "kupuj" i wyznaczyli cenę docelową dla akcji spółki na poziomie 44,5 zł.

Raport został przygotowany przy kursie 27,55 zł, a w poniedziałek o 10.10 za akcje spółki płacono 28,61 zł.

Analitycy zwracają uwagę, że sektor gier wideo w najbliższych latach czeka dynamiczny rozwój. Ich zdaniem, jednym z atutów City Interactive na 2012 rok jest bogaty kalendarz wydawniczy. Spółka wyda gry: Sniper Ghost Warrior 2, Enemy Front, Alien Fear oraz Combat Wings.

DM IDM SA prognozuje, że City Interactive wypracuje w tym roku przychody ze sprzedaży na poziomie 84,4 mln zł i 17,9 mln zł zysku netto. W przyszłym roku przychody spółki mają wynieść 257,6 mln zł a zysk netto ok. 79,5 mln zł. W 2013 roku przychody sięgną poziomu 170,9 mln zł a zysk netto 40,5 mln zł.(PAP)

Firma ogłosiła, że sprzedali już 2mln kopii Snipera
Edytowany: 20 grudnia 2011 18:27

arok
0
Wpisów: 33
Wysłane: 23 grudnia 2011 06:37:53 przy kursie: 3,05 zł
Najprawdopodobniej CITY wyda kolejną cześć gry SGW. Mam nadzieję że informacja niedługo zostanie oficjalnie potwierdzona przez spółkę.

Sniper: Ghost Warrior 3: gra nieoficjalnie potwierdzona

Cytat:
City Interactive opromienione sporymi jak na nasze warunki sukcesami Sniper: Ghost Warrior nie przestaje zaskakiwać. Wedle ogłoszeń zamieszczonych na stronie internetowej polskiego producenta można domyślać się, że zaczyna on powoli pracę nad Sniper: Ghost Warrior 3.

Jordan
5
Wysłane: 27 grudnia 2011 14:11:25 przy kursie: 2,99 zł
www.parkiet.com/artykul/115749...

Pod otoczką pozytywnych informacji przekazano kolejne przesunięcie Snipera2 na przed wakacjami..
a wcześniej było niby 100% na koniec marca, a jeszcze wcześniej na pewno w I kwartale a jeszcze wcześniej... pozostałe gry też mają przesunięcia, choć przynajmniej
tym razem postarali się to przekazać tak, żeby nie miało bardzo negatywnego wpływu na kurs.

dzwoniec
0
Wpisów: 146
Wysłane: 27 grudnia 2011 17:57:30 przy kursie: 2,99 zł
No i jest reakcja na przesunięcie terminu wydania gry, trochę to trwało bo mały obrót i rynek był niezdecydowany ale w końcu strach wziął górę żeby nie zostać z tym od jutra.

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 27 grudnia 2011 19:06:36 przy kursie: 2,99 zł
Jak dla mnie ten delikatny spadek wynikał z techniki, spółka rosła bez wiekszych przerw z 19 na 31 zł, a info było tylko tym palcem które pchneło domino. Podejrzewam, że jutro bedzie kontynuacja. Ale do rzeczy...

Szczerze mówiąc jestem pełen podziwu dla "ambicji" planu wydawniczego. Nakładajac na kalendarz wszystkie daty wynika, że pierwsza połowa 2012 to dla firmy mocno napiety okres - 3 premiery, w tym jednej gry która podejrzewam jest jeszcze hmm.. w powijakach, skoro pisze sie o niej "gra na bazie Alien Fear", + 2 poteżne kampanie reklamowe (warto zaznaczyc, że CDP na W2 PC wydał do 6 mln pln, zaś CIA planuje wydac 2 x 10 mln pln!).

Kolejna zaskakująca kwestia, przynajmniej dla mnie, to tempo wypuszczania kolejnych Sniperów - z artykułu wynika wprost, że Sniper 3 to bedzie rok 2013. Rok na każdego Snipera? To tylko ubisoft dawał rade co roku nowego assasin's creed wypuszczac. Zwyczajnie mówiąc, pełen obaw jestem czy firma posiada odpowiednie zasoby ludzie, by taki "rozmach" 1 półrocza ogarnąc. Podobnie z tym "FPS free-to-play" - nie tak dawno padła informacja o nawiązaniu współpracy z rumuńskim studiem, a tu już beta ma byc dostepna za pół roku. Byc moze z grami nie jest jak z winem, czym dłużej sie je robi tym są lepsze, jednak pare miesiecy - rok na produkcje to stosunkowo mało.

Zaskakujacym plusem jest natomiast dywidenda. Spółek robiących gry jest niewiele, a już na pewno nikt o nich nie myśli, jako o spółkach dywidendowych.

Zapowiada sie ciekawy temat do obserwacji.

Jordan
5
Wysłane: 28 grudnia 2011 00:38:06 przy kursie: 2,99 zł
Najwyraźniej wczesne zapowiedzi i przesuwanie premier to standard polityki firmy. Ja ciekawy jestem jak wypadnie im ten Combat Wings. Kupię, pogram i ocenię. Prezes nie stawia temu tytułowi ambitnych celów, ale możliwe, że jego założenia zrealizują się dość szybko co stworzy atmosferę radosnego oczekiwania na kolejne tytuły he

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 28 grudnia 2011 00:44:10 przy kursie: 2,99 zł
dla mnie te zapowiedzi to czyste bajkopisarstwo.... jak zrealizują 50 % zamierzeń w terminie to będzie sukces...

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

arok
0
Wpisów: 33
Wysłane: 28 grudnia 2011 09:46:21 przy kursie: 2,88 zł
Prawdę mówiąc grałem już w Combat Wings wydane przez City. Trosze miesza mi w głowe wypuszczenie tej "nowej" gry pod tą samą nazwą. Tą grę kupiłem jakieś 2 lata temu. Grafika jak na wymagania i wykorzystany silnik jest naprawdę dobra. Gra ogólnie średnia, ale wciąga. Te dwadzieścia parę złotych jak na tą grę to naprawdę niewiele.
Czy ta zapowiadana gra przez CIA jest kontynuacją, czy odświeżeniem tytułu nie wiem, ale brakuje mi tu oddzielenia tej mało budżetowej gry od tego wielkiego tytułu który tak zapowiadają.

Jordan
5
Wysłane: 4 stycznia 2012 10:00:32 przy kursie: 2,86 zł
Potwierdzenie przesunięcia

Data sporządzenia: 2012-01-04
Skrócona nazwa emitenta
CITY INTERACTIVE S.A.
Temat
Premiera gry "Sniper Ghost Warrior 2" w II kwartale 2012 roku
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu:
Zarząd City Interactive S.A. informuje, iż premiera gry "Sniper Ghost Warrior 2" w wersji na PlayStation®3, Xbox360® oraz PC będzie miała miejsce w II kwartale 2012 roku.
Zarząd Emitenta podjął przedmiotową decyzję, aby zapewnić jak najlepsze dopracowanie wszystkich elementów produkcyjnych oraz aby zagwarantować efektywną, globalną kampanię reklamową gry.
Kampania reklamowa "Sniper Ghost Warrior 2" będzie prowadzona we współpracy ze znaną amerykańską agencją reklamową działającą w branży medialno-rozrywkowej, tj. The Ant Farm, LCC (należącą do grupy DDB Worldwide Communications Group Inc.), która odpowiedzialna jest m.in. za kampanie promocyjne takich światowych produkcji jak "Call of Duty®: Modern Warfare3

Reakcja póki co nie najgorsza, zobaczymy na koniec dnia czy ktoś się nie wysypie

Bazuuka
0
Wpisów: 3
Wysłane: 4 stycznia 2012 11:26:24 przy kursie: 2,86 zł
City Interactive przesunęło premierę gry 'Sniper Ghost Warrior 2' na II kwartał
ISB - Biznes
4 Sty 2012, 10:42

Warszawa, 04.01.2012 (ISB) - City Interactive przesunęło premierę gry "Sniper Ghost Warrior 2" na II kwartał, poinformowała spółka w komunikacie. Premierę, zaplanowaną wcześniej na drugą połowę marca, przesunięto, żeby dopracować "elementy produkcyjne" gry oraz przygotować kampanię marketingową.
"Zarząd podjął przedmiotową decyzję, aby zapewnić jak najlepsze dopracowanie wszystkich elementów produkcyjnych oraz aby zagwarantować efektywną, globalną kampanię reklamową gry" - czytamy w komunikacie.

City Interactive poinformowało, że kampania reklamowa "Sniper Ghost Warrior 2" będzie prowadzona we współpracy z amerykańską agencją reklamową The Ant Farm, LCC (należącą do grupy DDB Worldwide Communications Group Inc.), która odpowiedzialna jest m.in. za kampanie promocyjne takich światowych produkcji, jak "Call of Duty: Modern Warfare 3".

Pod koniec zeszłego roku spółka poinformowała, że sprzedaż pierwszej części 'Snipera' przekroczyła poziom 2 mln sztuk. Druga część gry zostanie równocześnie wydana w wersji na platformy PlayStation®3, Xbox360® oraz PC. W październiku spółka informowała, że europejska premiera gry komputerowej "Sniper: Ghost Warrior 2" została zaplanowane na 16 marca 2012 r., a amerykańska - na 20 marca.

W I-III kw. 2011 roku spółka miała 16,83 mln zł skonsolidowanego zysku netto wobec 23,60 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 66,32 mln zł wobec 64,28 mln zł. (ISB)

Bazuuka
0
Wpisów: 3
Wysłane: 17 stycznia 2012 12:02:51 przy kursie: 2,89 zł
Następne RPG tworzone przez Polaków.

Serwis GameBanshee wyśledził profil na portalu Linkedln należący do Tomka Gopa - jednego z twórców "Wiedźmina 2", który porzucił CD Projekt na rzecz City Interactive. Według informacji podanych na stronie Gop pracuje nad niezapowiedzianym jeszcze action RPG zatytułowanym roboczo "Project HUMAN". Gra ma ukazać się na konsole Xbox 360 i Playstation 3 oraz pecety.
Zostań fanem Gier na Facebooku!

Jednocześnie wiadomo, że Tomek Gop pracuje nad jeszcze jednym tytułem, który powstaje w kooperacji z niemieckim studiem Deck13. Gra zatytułowana "Blood Knights" ma być cRPG zajmującym się tematyką wampirów.

a tu link

gry.onet.pl/wiadomosci/powstaj...

czemu moder to kasuje jesli chodzi o city?????
Kod:
mod: odsyłam do regulaminu - linki bez cytatów są kasowane. dostałeś wiadomość na maila w tej sprawie
Edytowany: 17 stycznia 2012 12:03

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 17 stycznia 2012 12:47:36 przy kursie: 2,89 zł
Z dziwiła mnie jedna rzecz przegladam ostatnio dane na temat akcjonariatu City Interactive SA
i Przezes Tymiński Marek nie jest juz wymieniony jako główny akcjonariusz a jeszcze nie dawno posiadał 51%, a obecnie free float wynosi 92% - oco chodzi błąd? czy jakieś tajemnicze transakcje?
źródło: http://stooq.pl/q/h/?s=cia

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 17 stycznia 2012 13:20:53 przy kursie: 2,89 zł
przyłączam się do pytania - gdzie są akcje Pana Marka Tymińskiego ?

Coś jest nie tak, nie wierzę że prezes firmy odnoszącej sukces za sukcesem sprzedaje wszystko....

do tego gdzie są zawiadomienia o zmianie stanu posiadania? Co jest grane ?
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 17 stycznia 2012 13:25

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 17 stycznia 2012 13:24:34 przy kursie: 2,89 zł
A co się stało z pakietem Quersusa?
Zadajcie pytania też w akcji inwestor...

robert_city_interactive
0
Wpisów: 48
Wysłane: 17 stycznia 2012 14:43:07 przy kursie: 2,89 zł
Drodzy Państwo,

Chciałbym sprostować kilka wątków, które pojawiły się w rozmowach powyżej.

Przede wszystkim, akcjonariat wygląda tak:

city-interactive.com/pl/Relacj...

Alternatywnie:
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

...a na cytowaną przez Państwa stronę wkradł się błąd.

Drugą sprawą jest uczestnictwo Tomasza Gopa w projekcie Deck 13 pt. Blood Knights. Śpieszę poinformować, iż Tomasz Gop nie jest zaangażowany w rzeczony projekt, a informacja, która pojawiła się na stronach linkowanego portalu nie jest zgodna ze stanem faktycznym.

Blood Knights jest projektem, który nie jest związany z City Interactive w żaden sposób.

Kontaktowaliśmy się już z serwisem, celem przeredagowania artykułu.

Mam nadzieję, że rzuci to odrobinę światła na sprawę.

Pozdrawiam serdecznie,
Robert Malinowski

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 17 stycznia 2012 21:37:29 przy kursie: 2,89 zł
Snipery - 2012
Sniper to widac eksploatowany temat ostatnimi czasy.
Cytat:
Czekamy na Sniper Elite V2, czekamy też na sequel Sniper: Ghost Warrior, a tymczasem do wyścigu o klienta staje kolejny FPS, który pozwoli graczowi wcielić się w skórę strzelca wyborowego.Można więc założyć, że Bigben niejako dyskretnie przypomniał światu o tym, że takie coś jak Snipers faktycznie istnieje. I że trafi na PC, PS3 (ze wsparciem PS Move'a i gustownym karabinem - dla rozrzutnych) oraz Xboksa 360 już w przyszłym miesiącu. Snipers będzie jedną z tych gier, które będą funkcjonować bez trybu single - możliwa będzie gra jedynie w sieci.

Widac inny pomysł na przyciagniecie gracza, ktoś mógłby powiedziec - nieco inna gra. Ciekawe jak sie sprawdzi - moze to jakis kierunek dla city?

robert_city_interactive
0
Wysłane: 30 stycznia 2012 16:01:53 przy kursie: 2,95 zł
Witam serdecznie

Na łamach serwisu Gry-Online pojawiła się ciekawa rozmowa z Markiem Tymińskim.

Ujawniony został m.in. tytuł nowej gry F2P City Interactive oraz można poczytać odrobinę o przeszłości spółki.

www.gry-online.pl/S018.asp?id=...

Cytat:
World of Mercenaries to tytuł nowej gry polskiej firmy City Interactive, znanej z serii Sniper: Ghost Warrior. Produkcja została ujawniona przez Marka Tymińskiego, prezesa przedsiębiorstwa, w rozmowie, którą mieliśmy okazję przeprowadzić jakiś czas temu. Tytuł będzie pierwszym stricte multiplayerowym projektem rodzimego producenta, opartym o model free to play.

Pozdrawiam,
Robert Malinowski

robert_city_interactive
0
Wysłane: 9 lutego 2012 14:56:35 przy kursie: 3,06 zł
Miło mi poinformować, że City Interactive zajęło 4 miejsce w rankingu giełdowych spółek roku.

Cytat:
Redakcja "Pulsu Biznesu", przy pomocy specjalistów rynku kapitałowego, w 13 edycji swojego rankingu wyłoniła 10 najlepszych spółek giełdowych 2011 roku. City Interactive zajęło w nim wysokie 4 miejsce.

city-interactive.com/pl/Aktual...

Pozdrawiam serdecznie,
Robert Malinowski

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CIGAMES

55 56 57 58 59

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,389 sek.

mzcoixks
pgvcwenu
xkwgqsmu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qoxjohrc
ilbjkizc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat