2 Dołączył: 2010-03-25 Wpisów: 9
Wysłane:
28 marca 2012 11:49:08
przy kursie: 6,80 zł
Można by pomyśleć, że w kreskach jest zapisana prognoza wielkości sprzedaży Wiedźmina na XBox360, a jeszcze wcześniej zostało uwzględnione wejście CD Projekt na giełdę pod firmą Optimus, ale każdy orze jak może ;)
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
28 marca 2012 12:08:16
Andryus, ja nie jestem przekonany do Twojej wersji linii trendu długoterminowego, głownie z powodu kąta jej nachylenia. za zdecydowanie istotniejszą uważam pokonaną wcześniej linię. ona przebiega(ła) pod właściwszym, zbliżonym do 45 stopni kątem. jej znaczenie zostało już podkreślone wolumenem przełamania. mam lekką awersje do wykresów długoterminowych, może dlatego, że nigdy nie starałem się je zrozumieć i dobrać odpowiednie wskaźniki czy długości średnich.  kliknij, aby powiększyćco dotyczy AD - ulubionym wskaźnikiem to on nie jest, ale nigdy nie lekceważę jego sygnałów. widząc symptomy dystrybucji unikam spółki. wolę trochę nie mieć racji aniżeli precyzyjnie się pomylić (copyright by niepamiętamkto) jarzeg - świetny post
|
|
0 Dołączył: 2010-11-24 Wpisów: 131
Wysłane:
28 marca 2012 14:15:44
Krewa, być może masz rację. W ujęciu miesięcznym może i lepszy znajdzie się kanał, a wówczas zasięg górnego ograniczenia byłby znacznie wyżej - jestem za:). Zamieściłem link do wykresu, który ciut inaczej to przedstawia i dodatkowo wykres uwzględnia wszelkiego rodzaju odcięcia na kursie (tu górna krawędź kanału daleko poza 10 zł). Niemniej, nawet ta wcześniejsza, przeze mnie wyrysowana linia, będzie, najprawdopodobniej, jakimś większym oporem do pokonania w najbliższym czasie, jeśli kurs chce rosnąć. Jak masz podgląd pod czekające zlecenia sprzedaży, to jest tam trochę tego. Co do „Twojej” linii spadkowej. Owszem, była, ale jesteśmy już dalej i przed nami kolejna. A kąty? Jak dobrze Ci wiadomo, wzrosty i spadki odbywają się w kilku etapach i najczęściej pod różnymi nachyleniami tych linii - od zupełnie płaskiego w początkowej fazie, do ostrego w końcówce, bądź na odwrót. Teraz jesteśmy tu i ta linia, w mojej ocenie, jest problemem dla kursu.
|
|
|
|
1 Dołączył: 2011-04-19 Wpisów: 97
Wysłane:
31 marca 2012 18:44:59
przy kursie: 6,92 zł
Analitycy z KBC wypowiadaj ą się pozytywnie na temat perspektyw dla CDRED i przewidują trend wzrostowy w załączeniu trochę wiadomości i AT Cytat:Co dalej z kursami gwiazd marca: CD RED i Echo StockWatch.pl sprawdził jak w najbliższym czasie mogą zachowywać się notowania dwóch żwawych walorów. O pomoc poprosiliśmy eksperta od analizy technicznej z KBC Securities. CD Projekt Red ma przed sobą pracowity kwiecień. Na 17 kwietnia zaplanowana jest premiera Wiedźmina 2 na konsolę Xbox360, a wcześniej chce na rynek wypuścić inny mniejszy tytuł. Tymczasem sporo dobrego dzieje się też na akcjach producenta gier, które w niespełna cztery tygodnie zyskały 20 proc. Na tym nie musi się skończyć, ponieważ ekspert z KBC prognozuje krótkoterminowy trend wzrostowy. www.stockwatch.pl/wiadomosci/c...
|
|
0 Dołączył: 2011-11-06 Wpisów: 1
Wysłane:
1 kwietnia 2012 13:29:49
Jak myślicie - czy to z okazji 1 kwietnia ? Jeśli nie, to... raczej bardzo dobre info. Cytat:Studio Dimension Films ("Pirania 3D", "Krzyk") nabyło prawa do ekranizacji polskiej gry komputerowej "Wiedźmin". Do zagrania tytułowej roli typowany jest Nicolas Cage. filmweb.pl
|
|
0 Dołączył: 2011-06-29 Wpisów: 35
Wysłane:
1 kwietnia 2012 17:46:21
Pewnie, że to z okazji 1 Kwietnia. Już sam artykuł się zdradza. Producentom nie opłacało by się ładować pieniędzy w kolejnego Eragorna a tym bardziej konkurować z Hobbitem.
" Złagodzone zostaną najbrutalniejsze wątki, dzięki czemu film otrzyma w USA zapewniającą sukces komercyjny kategorię wiekową PG-13." To jest powód dlaczego Hollywood się za to nie weźmie. Jak przeczytasz wiedźmina to zobaczysz jak bardzo złożone jest story oraz jak dużo trzeba by było zmieniać. Dlatego Kino odpada, ale coś w stylu "Games of Throne" jak najbardziej.
|
|
0 Dołączył: 2009-11-24 Wpisów: 43
Wysłane:
2 kwietnia 2012 10:56:30
przy kursie: 6,72 zł
To raczej wiadomość na prima aprilis. Szukałem jakiejś informacji na stronach CDRed i producenta filmowego, nic nie znalazłem. A co do gdybania: Moim zdaniem Krzysztof nie masz racji. Filmowy rynek amerykański produkuje rocznie kilka tysięcy pozycji. Konkurencja o miano "najbardziej kasowego filmu roku" jest wielka.Kilkadziesiąt filmów, co roku walczy o różne nagrody, pozostałe produkcje też przynoszą zysk, a o to głównie chodzi.Gdyby film na podstawie książki/gry Wiedźmin został zrealizowany, większość graczy PC/XBox chciałaby go obejrzeć. To daje już kilka milionów sprzedanych biletów. Dodaj do tego miłośników fantasy, którzy nie grają. Sądzę, że pomysł byłby skazany na zysk. Kwestia tego, czy ktoś się weźmie za jego realizację.
|
|
0 Dołączył: 2011-10-21 Wpisów: 19
Wysłane:
4 kwietnia 2012 09:08:45
przy kursie: 6,30 zł
Te wszystkie wiadomości o filmach i promocji jakiejś nowej gry 5 kwietnia to tylko żarciki a wynikiem tego będzie tąpnięcie na CD RED... producenci Wiedźmina się nie popisali dlatego tak ich dzisiaj docenią akconariusze
|
|
30 Dołączył: 2011-03-02 Wpisów: 201
Wysłane:
4 kwietnia 2012 09:24:51
Nie sądzę żeby te "wiadomości" z 1 kwietnia miały jakikolwiek wpływ na kurs :)
Raczej skłaniał bym się ku stwierdzeniu że kurs dotarł w rejon oporu i odbił od niego (w zeszłym roku też zjazd zaczął się mniej więcej miesiąc przed premierą). Na razie z moich kresek wygląda na korektę, może troche paniczną - bo wielu ma w pamięci zeszły rok. Poczekamy zobaczymy.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 379
Wysłane:
4 kwietnia 2012 18:34:01
Słaby ten żart prima aprilisowy. To już lepiej było napisać, że HBO wyemituje nasz rodzimy serial o wieśku z Żebrowskim. Murowana nagroda dla najgorszego filmidła roku. Przemysł filmowy - na złość polskim akcjonariuszom - nie kwapi się do ekranizacji gier, bo na ogół takie filmy robiły klapę. Zejdźmy na ziemię.
Kurs przed rokiem spadał przed premierą tylko proszę zauważyć z jakich poziomów - prawie 10zł. W 2. kwartale jest jeszcze jedno istotne wydarzenie o którym jakoś mało kto mówi: premiera Diablo III, której CDP jest dystrybutorem - a już teraz można spokojnie powiedzieć, że gra będzie hitem sprzedażowym i na pewno przyniesie kilka ładnych milionów przychodu.
Jeśli chodzi o pre-ordery to w USA jest całkiem dobrze - na koniec marca mamy ponad 51k zamówień. Nie można absolutnie mówić o żadnym hicie, jak to chcą niektórzy. Dla porównania podam, że podobny gatunkowo Skyrim na 3 tyg. przed premierą miał prawie 630k zamówień (oczywiście mowa tylko o wersji x360). Nie ta liga. Należy dodać, iż USA odpowiada za 50-60% sprzedaży na xbox, więc ma decydujące znaczenie dla wyników.
Natomiast z kursem może być ciekawie jeśli Redzi zapowiedzą W2 na PS3 w tym roku. Tu sprzedaż powinna być lepsza niż na x360. Pytanie tylko: czy zdążą ?
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-11-10 Wpisów: 21
Wysłane:
13 kwietnia 2012 10:19:38
przy kursie: 6,35 zł
Dużo widzę porównań do zeszłego roku kiedy kurs rósł przed premierą Wiedźmina 2 na PC. Czytałem i słyszałem, sporo wypowiedzi, że rządzi tu zasada kupuj plotki i sprzedawaj fakty. Tak więc mamy chyba efekt samospełniającej się przepowiedni. Perspektywy firmy wyglądają dobrze, a kurs spada. Fakt, że może te akcje są ciut przewartościowane :-), no i sytuacja na rynku nie za ciekawa. Czyli wszystkie dobre informacje były już w cenach. Zastanawiam się czy spółka ma jeszcze jakiegoś asa w rękawie lub czy może ewentualnie nadspodziewanie dobra sprzedaż gry na Xboxa wywinduje kurs ponad 7 złotych, czy czekają nas już tylko spadki z chwilowymi wzrostami kursu. Ja obstawiam powolne spadki tak do okolicy 3 - 3,5, potem konsolidacja i gdy pojawi się jakiś nowy "super produkt" kurs przejdzie w trend wzrostowy :-).
|
|
141 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
14 kwietnia 2012 00:06:38
Wiedzmin na amazonie jest już 2 w best sellers na xboxa www.amazon.com/Xbox-360-Games/...
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
|
23 Dołączył: 2011-09-15 Wpisów: 243
Wysłane:
14 kwietnia 2012 03:03:44
Jestem pod dużym wrażeniem kampanii reklamowej prowadzonej przez dystrybutora gry na zachodzie, większość pism w GB bardzo dobrze oceniła grę, w sklepach online informacje i zachęty do pre-orderu są świetnie wyeksponowane. Z kolei dziś w przerwie meczu NBA na ESPN widziałem reklamę Witchera 2 Xbox360 w czasie najlepszej oglądalności
|
|
0 Dołączył: 2011-02-08 Wpisów: 221
Wysłane:
14 kwietnia 2012 15:30:51
LinkCytat:Według serwisu alexa.com, badającego ruch w Internecie, 6 kwietnia GOG.com znalazł się wśród 500 najczęściej odwiedzanych witryn internetowych na całym świecie.
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
16 kwietnia 2012 11:47:03
z opiniotwórczych recenzji konsolowej wersji Wieśka jest juz na CDACTIONwrażenia Autorów mieszane Cytat:....nie ma przesady w stwierdzeniu, że tak dobrym intrem pochwalić się mogło ledwie kilka gier obecnej generacji. Problem jednak w tym, że - tak, jak w przypadku słynnego trailera Dead Island, którego klimatu i intensywności nie udało się potem w grze odtworzyć - tak samo Wiedźmin 2: Zabójcy Królów nie spełnia tej obietnicy, jaką owe intro składa. Są tu elementy, które stawiają produkcję CD Projekt RED na równi z największymi i najlepszymi tytułami obecnymi na sklepowych półkach, niestety sporo jest też takich, w których widać – jak się zdaje - ograniczenia budżetowe oraz zbyt małe doświadczenie w tworzeniu konsolowych blockbusterów. Cytat:Niestety – mimo całego patriotyzmu i bezwarunkowego kibicowania twórcom Wiedźmina, a także mimo zachwytu nad warstwą fabularną tej produkcji, nie sposób nie dostrzec, że pod względem „mechaniki” całość, niestety, odstaje od światowych standardów. Problemów jest parę, ale zasadniczo można je sprowadzić do dwóch podstawowych – nieumiejętności zmienienia PC-towego interfejsu na konsolowy oraz nie najlepszego dostosowania sterowania do specyfiki pada * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 16 kwietnia 2012 11:48
|
|
PREMIUM
248 Dołączył: 2009-06-08 Wpisów: 1 258
Wysłane:
16 kwietnia 2012 11:53:39
Kolega Scarry prawdopodobnie nie wspomni, że z 23 zebranych przez www.metacritic.com/game/xbox-3... recenzji światowych, tylko 5 jest tak słabych jak ta z CD-Action. Natomiast średnia ocen serwisów światowych na dzień dzisiejszy jest b. wysoka i wynosi 91%.
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
16 kwietnia 2012 12:21:24
@tgolik
fajny link, a teraz może się założymy że w dłuższej skali czasu to opinia CDAction okaże się najbliższa prawdy?  Sam mam dokładnie takie same odczucia jak Autorzy recenzji - epickie i klimatyczne filmiki Bagińskiego ale słaba grafika gry. Ludzie nie grają w filmiki z cut-scenek. Ilu dorosłych ludzi będzie specjalnie siedziało przed konsolą zamiast PC zeby zobaczyć więcej cutscenek ale grac w gorszę wersję od pecetowej? * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 16 kwietnia 2012 12:23
|
|
PREMIUM
248 Dołączył: 2009-06-08 Wpisów: 1 258
Wysłane:
16 kwietnia 2012 12:28:05
Ostatecznie średnia wyniesie 89%.
|
|
5 Dołączył: 2010-09-08 Wpisów: 111
Wysłane:
17 kwietnia 2012 09:18:59
przy kursie: 6,04 zł
Scarry - grałeś już w konsolowego Wiedźmina? Pytam, bo nie mogę sobie wyobrazić by ktoś kto już grał w tą wersję mógł napisać "ale słaba grafika gry". Sam widzę kilka mankamentów tej wersji, ale sterowanie (o ty wspomina w recenzji autor, a Ty jak piszesz zgadzasz się z jego opinią) i grafika jako wady...
PS. Oczywiście nie mam zamiaru komuś wmawiać, że podoba mu się coś co mu się nie podoba... Ale po prostu ta recenzja z CDA wydaje mi się pisana z myślą by była kontrowersyjna i autor naprawdę czepia się takich drobiazgów (np. podświetlenie kwestii w dialogach...).
Edytowany: 17 kwietnia 2012 09:24
|
|
23 Dołączył: 2011-09-15 Wpisów: 243
Wysłane:
17 kwietnia 2012 12:37:01
przy kursie: 6,04 zł
Panowie, nie ma co panikować i przesadzać w żadną ze stron. Gra pewnie ma niedociągnięcia, ale też ocena 8,5/10 jest i tak oceną bardzo dobrą. Jak regularnie czytacie CDA to pewnie wiecie, że gry ocenione na 8-10 nie zdarzają się tam wcale tak często. I jest to naprawdę niezłe wyróżnienie dla gry i producenta.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.